| Autor |
Zpráva |
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:22
- Nahlásit
Tak, konečně jsem se rozhodla na 100%.. ) V srpnu si přivezu tohohle hafika a jsem moooc ráda.. Můj chovatel je skvělý.. Jsem ráda, že jsem našla někoho s tak obrovskými zkušenostmi
Tak se taky podělte o ty vaše
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:02
- Nahlásit
no hlavně, když jsi našla toho skvělého chovatele Americký buldok totiž není pejsek zrovna pro začátečníka. Jelikož to není pejsek zrovna malý, sílu má jak "bejk", je potřeba začít včas s výchovou a výcvikem - pokud je člověk začátečník, tak pod vedením odborníka znalého povahy plemene atd atd atd...Tohle jistě víš nemůžu si pomoci, ale raději jsem to napsala, protože jsem se s am.bulíkem setkala sice jen párkrát. Bohužel jsem však měla vždy smůlu na nezodpovědné lidi, kteří nedokázali psa zvládnout a vyrostl jim z nich asociál a agresor Mojí kamarádce am.bul málem zabil psa, majitel toho bula byl sprostý a ještě dělal jakoby za všechno mohla kámoška, přestože na vině byl on........
Podle mě spousta molosů doplácí na to, že si je pořizují často nezodpovědní lidé.
Tak přeju, aby ses se svým "bulátkem" zařadila mezi ty slušné a zodpovědné majitele a výchova šla dobře
|
Nikka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:06
- Nahlásit
Ahoj Brody, naše sousedka má bulíka a je to opravdu totální BULÍK je to fenečka a je velmi hodná...a zbožňuje děti, já jsem v pozoru,když k nim jdeme na návštěvu ale ona si nechá od dětí všechno líbit a ještě je olizuje...
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:57
- Nahlásit
No jasně, já už mám všechno jasný, nejsem nezodpovědná a vím co dokáže nesprávně vycvičený a vychovaný pes ztropit za problémy.. Je to smůla no, že je mezi námi ještě tolik lidí, kteří si pořídí psa, aniž by předem uvažovali a potom jsou jen trable.. Jinak moc děkuju a určitě dám vědět at bulík bude doma )
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:59
- Nahlásit
Nikka Tak to mám radost Fakt záleží jen na lidech jak se k výchově postaví.. Bulíci milujou děti a většinou je obava zbytečná, ale člověk nikdy neví..
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:02
- Nahlásit
bulíci? já myslela že jde o buldoka a ne bulteréra....?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:06
- Nahlásit
Mar3
však jde o amerického buldoka
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:14
- Nahlásit
Mar3
to je jedno, začíná to "bul", tak se tomu může říkat "bulík"
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:14
- Nahlásit
Brody
Můžu zopakovat své dotazy z fóra o filách:
1/ co vašemu výběru plemene říkají vaši rodiče?
2/ kolik budete mít na pejska času?
3/ kde a jak bude bydlet - ve vaší přítomnosti a ve vaší nepřítomnosti?
Jinak přeji šťastnou ruku při výběru pejska a jeho chovatele...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:17
- Nahlásit
..jo já jenom myslela že bulík se říká jenom bulteriérům (taky neznám všecko )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:21
- Nahlásit
daliva
fakt je že tohle jsou dotazy na místě.)
pořídila jsem si štěndo AST,rodičů už se ptát nemusím,sama jsem
a na pesovou mám maximálně času,neb jsem doma a pár let ještě budu tyhle plemena potřebují minimálně v prvním roce života neustálou péči aby vyrostli k obrazu našemu...
Brody
a budeš mít psa nebo fenku???
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:29
- Nahlásit
sarax
No, mě to zaujalo už v tématu o filách, které Brody založila, ale na naše dotazy a podněty už nereagovala...odklon od fily k americkému buldokovi mi nepřijde tak zásadní, u začátečníka zvlášť.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:53
- Nahlásit
daliva
Je pravda, že Brody vůbec neodpověděla a nevím, jestli je odklon od fily k buldokovi ten správný. Jen doufám, že opravdu našla dost slušného chovatele a ten jí poradí ( i když on štěně vychovávat nebude, to zůstane na ní a popř. jejích rodičích). Já osobně by jsem začínala s "jednodušším" psem...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:55
- Nahlásit
brut
jako já s Ronečkem co?
ale jop,máte pravdu....od fily k buldokovi....ale ani jedno plemeno není bez šílený práce....
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:59
- Nahlásit
No neodpovidala jsem protoze mi uplne klekl internet.. to uz sem myslim psala.. ja zacinam s timhle psem protoze si chci neco dokazat.. Nechci psa, ktery se mi nelibi, nebo o kterem nic nevim. Tyhle psy zboznuju, znam lidi, kteri si tohoto psa poridili jako sveho prvniho a maji nejlepsi zkusenost.. Zalezi na cloveku, na jeho pristupu a chovani k psovi..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:04
- Nahlásit
Brody
jen dotaz...dokázat si chceš co??já jen že tyhle plemena nejsou moc na pokusy...prostě musíš vědět do čeho jdeš a co to obnáší....nemám prvního psa a 4 měsíční torpédice AST mi dává takový kapky ,že jen zírám....a psa nebo fenu????
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:04
- Nahlásit
daliva
jinak 1. rodiče jsou spokojení, jsme všichi pozvani na navstevu k chovateli, pes se jim libi, jak vzhled, tak charakter. Jsou pripraveni v dome me nepritomnosti se o psa starat.
2. Casu bude tolik, kolik bude potrebovat. Planuju jezdit vsude s nim, sam bude minimalne
3. Bydlet bude venku v kotci, ve velke boude.. Mame velkou zahradu.. takze bude porad na volno
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:05
- Nahlásit
daliva
Ze zacatku samozrejme v dome, v pelisku..
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:06
- Nahlásit
brut
sarax
Já v žádném případě nechci být za šťouru (i když už mě tu stejně všichni znají ) a už vůbec nechci Brody podsouvat nezodpovědnost či zbrklost. Načíst informace a kontaktovat chovatele je jen správné a doufám, že narazila na toho správného a že měla možnost trochu srovnávat.
Jen mě to osobně zajímá (zajímalo by mě to i jako chovatelku, kdyby k Brody mělo jít mé štěně), když tu tak nastínila svou situaci - maturantka, bydlící u rodičů, na vsi (tj. asi dojíždění do práce), nové zaměstnání, malá (možná nulová?) zkušenost se psy...atd., přičemž ještě před pár týdny sháněla filu, dnes už má jasno, že am. buldok a dokonce na léto zamluvené štěně....
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:10
- Nahlásit
sarax
chci pejska.. dokazat si chci to, ze to zvladnu, neni to pokus, vim to urcite.. nevim proc bych si mela vybirat mezi rasami co me nezajimaji, jen proto ze jsou jednodussi na vycvik.. Mam o tomhle plemeni hodne precteno.. hodne taky osobnich rad od zkusenych lidi.. a ja kdyz se pro neco rozhodnu tak pro to delam vse abych to dokazala.. Potom pro me bude skvelej pocit s vedomim, ze jsem vychovala poradnyho psa a ze se nemam za co stydet!!
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:11
- Nahlásit
Brody
Tak než jsem to sesmolila, Brody se ozvala osobně - prima! Nechci tě nějak odrazovat, ale ptala bych se stejně jako sarax
- co si chceš "dokázat" pořízením psa (jakéhokoliv)?
- setkala ses s více chovateli? Viděla více ch.s.? Nebo už máš zamluvené štěně z ch.s., kde jsi ještě nebyla?
- trochu nechápu, bude v kotci nebo volně na zahradě nebo všude s tebou?
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:16
- Nahlásit
daliva
U me je zamestnani v pohode, nechodim do prace kazdy den, mam pruznou pracovni dobu. Ve svem veskerem volnu se chci venovat necemu co ma smysl.. Chovatele jsem zvazila, je to chovatel co vlastni nejstrasi chvnou stanici AB u nas.. Nejlepsi chovatelske predpoklady, zabyva se temi psy uz spooustu let.. MYslim, ze lepsiho u nas nenajdu.. Ja jsem se rozhodovala mezi temito dvema plemeny, dokud jsem nenarazila na pana Hahna, mela jsem jasno ze chci Filu.. Ale pak se to zmenilo.. Na to ma myslim pravo kazdy.
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:24
- Nahlásit
brut
Nevim co bude mit vychova meho psa spolecneho s mymi rodici.. Nekdo si tady nejspis mysli, ze kdyz si 19ti leta holka chce poridit psa, tak na to asi nema pravo nebo co?? Kdybych napsala, ze je mi dejme tomu 27 tak to uz byste na me koukali jinak ze ano?? Rozhodne se na sebe nedivam jako na nezodpovedeho cloveka, i kdyz si vetsina mysli, ze jsem. Ja vam to rozmlouvat nebudu, kazdopadne jsem rozhodnuta.. Muzete radit, ale menit svy rozhodnuti kvuli vam nebudu..
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:27
- Nahlásit
daliva
mam zamluvene stene z ch.st. kde jsem jeste nebyla.. No a co? Udelali na me dobry dojem, dobra komunikace atd.. adresa.. www.americkybuldog.kvalitne.cz tady.. )
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:30
- Nahlásit
jeslti mate nekdo icq tak moje cislo je 205-697-988 rada popovidam..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:33
- Nahlásit
Brody
Nikdo ti právo na rozhodnutí a změnu názoru nebere.
Jen naše zkušenosti jsou trochu někde jinde. Proto chceme, aby jsi si uvědomila, co všchno je potřeba vědět, obětovat a taky podstoupit. Myslím, že daliva je tady známá svým "šťouráním" jak se sama vyjádřila, ale její zkušenosti jsou k nezaplacení. Tak se prosím nečerti.
Já osobně bych ještě před odběrem štěněte byť zamluveného navštívila další chovate.st. a vyptala bych se ještě jich ( zrovna tak jsem to udělala já se svým psem a nelituju....podotýkám, že nemám prvního psa).
Zrovna tak jako daliva nerozumím tvé větě o pobytu psa...venku v kotci, volně nebo na zahradě.
Ještě si uvědom, že psi občas bývají víc dominantní než fenky a je s nima v tu chvíli dost těžké pořízení.
Jinak pevně doufám, že budeš patřit k zodpovědným páníčkům a při první příležitosti nebo problému nebudeš pejska vracet popř. dávat do útulku nebo jen věnovat do dobrých rukou.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:36
- Nahlásit
Brody
Pravo na výběr plemene, které by mu vyhovovalo, má samozřejmě úplně každý. Já se jen ptala, protože se také molossům věnuji už dlouho, vím, jací jsou to pokladi, ale také vím, co jejich chov obnáší...a bohužel znám i spoustu případů, kdy jejich majitelé přecenili své možnosti a následky byly dost vážné a to pro obě strany (psa i člověka). Netvrdím, že jsi ten případ a rozhodně tě nechci od ničeho odrazovat - musím ale přiznat, že, pokud by mi potenciální devatenáctiletý majitel mého štěněte řekl, že jeho touhu po tomto plemeni motivuje snaha dokázat si, že to zvládnu, a chuť věnovat se ve svém volnu něčemu smysluplnému, hodně bych zostražitěla a hodně lustrovala dál..
Jinak, co se týče chovatelů, určitě bych ti doporučila, osobně navštívit víc ch.s. a seznámit se, jak s chovateli, tak jejich psy a prostředím, ve kterém žijí, jejich zdraví a povahy - dřív než si někde vybereš konkrétní štěně. Nejstarší chov zdaleka neznamená nutně nejkvalitnější (mnohdy naopak), zvláště u am. buldoka, kde ten český chov v počátcích (a někdo to zneužívá i dnes) byl poměrně málo ustálený - není to plemeno uznané FCI, takže jedinci používaní v chovu nebyly vždy vybaveni doklady o původu, nepodléhali zdravotním a jiným uchovňovacím procesům, což se samozřejmě projevilo na kvalitě odchovů. Proto by bylo dobře, abys měla možnost srovnání a mohla si udělat vlastní úsudek nejen na základě jednoho kontaktu...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:41
- Nahlásit
Brody
Proč se urážíš a tak divně reaguješ? Nikdo ti zde neříká, ať si pejska nebereš.
Nevim co bude mit vychova meho psa spolecneho s mymi rodici
Psala jsi, že bydlíš s rodiči, tak proto ten dotaz. Né všichni rodiče schvalují výběr pejska a v případě potřeby jsou ochotni se o něj starat. Není to žádný útok na tebe a ani na tvé rodiče.
Myslím, že jsi vůbec nepochopila o čem je tady řeč.
Jinak já mám dceruskoro ve stejném věku jako jseš ty a nemám pocit, že by byla nezodpovědná či něco podobného. Jen bych se stejně ptala jí jako se ptám tebe, kdyby s výběrem přišla za mnou.
Tolik na vysvětlenou.
A když už mluvíš o zodpovědnosti, tak je asi dobré v rámci zodpovědnosti nedat jen na web stránky,telefon, ale i se jet podívat na štěňata a svoje pozorování porovnat s jinými. Mohlo by se ti dost dobře stát, že narazíš na množitele a ne na zodpovědné chovatele. Předpokládám, že v tomto případě budeš mít šťastnou ruku a se svým pejskem budeš spokojená, šťastná a on s tebou taky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:43 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Brody
přikláním se tu k tomu, co napsali daliva a brut nejen o tom pobytu psa venku....AB je dost velký pes aby při pohybu vydržel bez problémů venku přes den, když nikdo nebude doma, ale jelikož je to pes s hladkou srstí bez pořádné podsady, tak by mu pobyt v kotci přes noc asi moc dobře neudělal. Bez rizika by to mohlo být po té zdravotní stránce asi leda tak v letních měsících. Takže tohle je taky dopředu třeba zvážit.
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:44
- Nahlásit
copak lidicky tady uz je nejak mrtvo
|