Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / vařené recepty pro štěňata
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:53
- Nahlásit

A nemáte problémy, když dáváte granule i vařené, že pes má pak řidší hovínka? My jsme to tak kombinovali na začátku (ale byl to přibiňák s piškotkama nebo rýže s masem a granule)a měla řidší hovínka a vet říkal, že stačí granule, že pokud se kombinuje, tak to bude vždy řídší.
Nedávno jsem dala malé na ohryzání kost (vepřové, to byla asi chyba) a asi toho bylo na ní moc a zvracela z toho celý den. Tím nechci říct, že maso od té doby nedávám,ale spíš, když něco vařím, tak jí dávám libové (kuřecí a občas vepřové)

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:59
- Nahlásit

já se přikláním taky k vařenému, akorát když nestíhám, tak dávám konzervu s přílohou. Děda měl pejska 14let a ten jedl vařené a nikdy nebyl nemocný /teda vlastně jednou, měl myslím angínu/ Slyšela jsem názor, že u menších plemen to není až takový problém. Horší je to třeba u větších /např. labrador/. Říkala mi známá, že vařila, ale když pejsek začal kulhat, musela začít dávat granule, kvůli přesnému složení vitamínů. Pejsek je teď už v pořádku a ona už nevaří. Já mám dvě štěňátka a 4letou fenečku. Vařené maso dávám s rýží nebo těstovinou, nekdy rybu, samozřejmě bez kostí, ovesné vločky, mrkev, pribináček, tvaroh a sem tam vitamín/Calcium/. Taky někdy vaječinu a tak nějak to střídám, aby neměli pořád to samé. Tak snad budou zdraví. Jinak jim moc chutná.

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:03
- Nahlásit

orisek
A co hovínka?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:05
- Nahlásit

Verca
já dávám maso syrový a pohoda.
Včera jsem si tedy říkala, pokus se nepos... tak už nikdy. Měla tvaroh se žloutkem a v tom sypání na klouby, k tomu mletý - syrový a dojedla se trochou granulek. Dneska boban přímo výstavní

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:05
- Nahlásit

Verca
zatím jsem neměla žádný problém, ani něměli průjem....a jinak se to dá krásně pozbírat, když to udělají doma. /štěňátka budou mít 3 měsíce/

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:06
- Nahlásit

Maso, ale dávám z krámu pro lidi nebo z domácích zdrojů.

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:11
- Nahlásit

No když se nad tím zamyslím, tak Ti naši psi jí vlastně zdravěji, jak my doma. Žádné smažené, žádné majonézové saláty a spoustu jiných hrůz, co člověk zkonzumuje /hamburgry, alkohol, brambůrky, hranolky...atd/ Třeba takový pribináček z tvarohem a vločkami - občas jim uždibuju.....to je tedy dobrůtka....

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:13
- Nahlásit

orisek
můj muž taky mlsně koukal na ten tvaroh se žloutkem, tak sem mu musela udělat i pro něj.
Bobika taky beru pro každýho člena rodiny

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:29
- Nahlásit

fromeli
Dcera mi dnes ráno ujídala těstoviny ...říkám..NECH TO! JE TO PRO PEJSKY. Občas mě vytkne, že je mám raději než ji. No jo, když to jsou tak milá stvoření, které vás vždy pochopí...no prostě, co by pro ně člověk neudělal. Takže ráno vstávám po 5hod, hrajeme si, pak chystám jídlo na celý den, pak svačiny a snídani pro rodinu a sama většinou nenajezená /protože to nestihnu/ letím do práce.

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:32
- Nahlásit

orisek
Aha, takže mlsně obhlížíš jejich misky a to,co zbyde uždibuješ?
Ale máš pravdu, že se psi mají výborně! I když jsem byla o chlebu a másle, tak malá měla vždy drahé granule.
Zkusím jí teda taky dávat nějakou tu vařenou. A syrové maso dáváte i vepřové? Mám z něho trošku strach, jak mi po něm zvracela... Vždycky jsem jí dávála jen kousíček a pak až tu kost a po ní zvracela.

Petra
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:32
- Nahlásit

orisek
tak to máme stejné taky pro sebe to nikdy nestihnu

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:37
- Nahlásit

Verca
no pokud to zhltá a je zvyklá jen na granule, tak je možný, že to nedokáže trávit. Kosti bych jí ze začátku teda nedávala, jen třeba ohlodat kousek morkový kosti.

Maso nevařím, přijde mi pak znehodnocený, jak říkám, nakrájím ho a promíchám s granulema.
Možná je pro Tvojí vepřo tučný, začala bych s hovězí flákotou, jatýrkama, kuřecíma žaludkama.

Jediný po čem se mi Michelle vždy pos... jsou vločky, takže to nedávám.

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:42
- Nahlásit

Verca
a co máš za pejska. já mám oříšky střední velikosti. Jinak maso vařívám buď kuřecí nebo hovězí, sem tam třeba játra nebo vařený jazyk, samozřejmě s přílohou a trochou vývaru z masa. Četla jsem, že vepřové je prý nějak hůř ztravitelné. Jinak mrkev vařenou nebo strouhanou sirovou. Sirové maso jsem ještě nedávala. Taky jsem četla, že když má pes průjem, tak se dává libové kuřecí s rýží. No taky se snažím postupně získávat zkušenosti. Psíky nemám až tak dlouho, určitě tady jsou větší odborníci, kterí mají dlouholeté zkušenosti.

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:44
- Nahlásit

jo a ještě ke kostem, nedávám žádné, jen třeba ty křupky z kuřecího...nebo kost jen ohlodat a pak ji seberu...

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:46
- Nahlásit

fromeli
Malá se mi taky pos.... po vločkách. Možná to byla náhoda, nevím, nedávám je.
Maso taky dávám syrové, je hodnotnější. Ryby i s kostma, nevidím důvod je vybírat (ani nevím, jak bych to technicky měla dělat). Jediné, co vařím, jsou prasečí nožičky, pak přidávám tu želatinu, co se z toho udělá.

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:49
- Nahlásit

orisek
ještě ke kostem, nedávám žádné
Proč ne? To já dávám, občas vezmu u řezníka tašku kostí, takové ty veliké lopatky a kloubové kosti, to holky milují, schroéupou to celé a na chvíli je to zabaví. Jen se jich nesmí dát moc, hlavně staré feně, ta by po větším množství kostí mohla mítm zácpu.

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:50
- Nahlásit

Nikita
taky zkusím ty prasečí nožky, želatina je dobrá na klouby.....jinak taky mně nějak bolí koleno a loket

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:51
- Nahlásit

Nikita
já myslím, že kosti v rybách, když jsou syrové jsou měkké a proto se nemusí vybírat, ale ve vařených by to mohl býtr problém.

Kosti já taky moc nedávám, jen kuřecí krky, ohlodávat tu morkovou kost, prasečí ocásky a pak kupuju takový ty velký stehenní kosti s kloubama a nechávám jí to hlodat

Ale člověk se musí řídit hafem, když vidí, že mu to nesvědčí, tak to prostě nedávám.

orisek
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:57
- Nahlásit

zkusím koupit taky ty velké kosti na ohlodání, je fakt, že pro psíky to bude zábava....a bude chvilku klid...protože ty dvě stejně stará štěňata...to je blázinec...

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 09:59
- Nahlásit

jennifer
moji psi žerou stejné maso jako jedí lidi v ČR, nevím co žerou prasata v zemi,kde žiješ Ty a je mi to celkem fuk.Moji psi mrzáci nejsou a ze stravy rozhodně mrzáky nebudou. Mně připadá , že psí trávicí soustavu spíš mrzačí nepřirozená jednotvárná strava . Nejsem si jistá,jestli to co píšeš ,myslíš opravdu vážně nebo si děláš legraci ,každopádně je podle tebe pes neuveřitelně životaschopný tvor, když dokázal žít po staletí bez granulí a dokázal se dožít až do minulého století, kdy konečně firmy začali zpracovávat odpad do granulí .

Nikita
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:04
- Nahlásit

fromeli
kosti v rybách, když jsou syrové jsou měkké a proto se nemusí vybírat, ale ve vařených by to mohl býtr problém.
Přesně tak! Syrové jsou měkké a ohebné. Navíc rybí kost se v žaludku rozpůstí, takže pokud se nezapíchne cestou tam, tak pak už nikde. A když už vařit, tak se mi osvědčilo dát to nejlépe do papiňáku a uvařit napadrť, to se pak ty kosti úplně sypou a drolí.
Jinak obecně tepelně upravená kost (pečení, vaření) mění strukturu a štěpí se, narozdíl od syrové. Třeba kuřecí skelety (syrové) dám v klidu, skelet na psí hlavu. Kosti z celého pečeného kuřete bych najednou nedala.

mac1
Mně připadá , že psí trávicí soustavu spíš mrzačí nepřirozená jednotvárná strava
Myslím si to samé...

Ale stejně jsem přesvědčená, že jennifer si dělá jen srandu, pravděpodobně se buď nudí nebo to má v rámci nějakého psychologického průzkumu do školy

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

Nikita
no já si také myslím ( nebo spíš doufám), že to nemyslí vážně , ryby jim dávám také syrové i s kostmi ,má to jedinou vadu - nemusím zrovna "vůni" ryb a oni tím pak "voní" celý večer i když jim pak dám třeba jablko

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:11
- Nahlásit

mac1
no já po rybě čistím zuby

mac1
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

fromeli
nedávno se mi oba vyváleli ve shnilé rybě u Vltavy, paráda , chtěla bych mít jejich čich ,pak by mi to asi také vonělo a byla bych zděšená smradem drahých parfémů

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:23
- Nahlásit

mac1
jj, tak to je pak síla
Takhle se kamarádce vyválela fenka, kamarádka jí nechtěla pustit do vody, tak našla na břehu chcíplou rybu a pak se mohla koupat celou cestu podél řeky, bohužel to moc nepomohlo a tak v autě pěkně smrděla a doma šla do šamponu

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:38
- Nahlásit

fromeli
já ji dala takovou tu velkou kost, která zbyla z vepřovýho, nesnědla tu kost, jen jí ohlodala. Kostí se vcelku bojím.

žofka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:38 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Na [url=http://www.faunanet.cz, je to mimo jiné inzertní servr,je docela zajímavé říkání o výživě jak štěňat,tak dospělých psů.
Nebudu tu už více kalit vodu svými názory na stravu štěňat,je jasné,že každý má svůj názor je zbytečné vnucovat ten svůj.
Rozhodně můžu ale zodpovědně říct,že už jsem odchovala několik vrhů a vždy moje štěňata dobře prozpívali. Samozřejmě,že i já jsem létama nabírala zkušenost a pořád se učím. Rozhodně vím,že moje šťěňátka vždy dobře prozpívají a jdou ode mě v dobré kondici.
Teď mě spíš zajímá,jaký máte názor na to říkání,které jsem vám doporučila si přečíst.
Každý je přesvědčen,že svému psovi nebo štěňátkům dává jen to nejlepší a proto si myslím,že nemá cenu se hádat. Ne každý už však ví,jak ubližuje tím,co všechno se snaží do psa narvat,ikdyž je to v dobré víře.

jindriska
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:43
- Nahlásit

žofka
a kterou si zazpíváte nejraději?

žofka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 10:45 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

jindriska
Žeby pokus o vtip ?

Endy
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:06
- Nahlásit

http://veterina.iap.cz/vyziva_psa.html

Podle veterinářů má mít pes jednotvárnou stravu.Žaludeční soli se přizpůsobují jinému krmení minimálně týden.Nejhorší je míchání granulí a vařeného.Já krmím úplně blbě(ráno vařené,večer granule),ale čubině to nijak nevadí.Zatím.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání