| Autor |
Zpráva |
orisek
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 10:31
- Nahlásit
Poradíte mi někdo nějaké nové recepty pro štěňátka? Dávám ráno tvaroh s pribiňáčkem, ovesnými vločkami + někdy přidám žloutek. Jinak rýži s kuř. nebo hovězím masem a nastrouhanou mrkvičkou. /2x denně/ a večer pak rýžovou kaši - přislazuji medem nebo glukopurem /zakoupenou na veterině-ta jim ale zas tak moc nechutná. Nebo poraďte, jestli je potřeba ještě něco vylepšit. Také mě napadlo, jestli jim začít dávat třeba ještě štěňěcí granule, aby se noví majitelé mohli rozhodnout - jak budou krmit - jestli vařená strava nebo granule.
Díky moc za odpovědi
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 11:50 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
orisek
Nemohla bych se k vám přihlásit na stravování?
Já štěňata učím na syrové škrábané kuřecí maso přelité horkou vodou a po týdnu hned na granule (nejdříve rozmočené ve vodě a pak jenom zalité). Majitelé si většinou chválí, že nemusí psíky na granule zvykat sami
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:05
- Nahlásit
Já krmím vším, tj. masem vařeným, syrovým i granulema. Ale osvědčilo se mi, že když začínám štěňata přikrmovat a vařím jim kašičku, tak ji nedělám z mléka ale ze Sunaru pro nejmenší kojence. Mám záruku v tom, že dostanou do těla vitaminky ze Sunaru, vyšší obsah tuku i bílkovin. Nádherně po tom rostou a jsou v super kondici pro další život. Mají taky rády polévku zahuštěnou jako zásmažkou nebo krupicí s kousky masa, ať už je syrové ( to dávám většinou sekanou pro lidi) nebo vařeným, nejlepší jsou u nás kuřecí drubky.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:12
- Nahlásit
Taky jsem štěndům do odběru vařila a na granule se dají přejít vždycky.Dneska je trend začít dávat granule co nejdříve a později se řeší samé zažívací problémy.
Ovesné vločky jsem dávala buď nasladko rozvařené ve vodě a se sušeným mlékem a lžičkou medu nebo osmažit na trošce másla a k tomu zeleninku a maso.Chutnají i pšeničné nebo žitné,v koutku zdravé výživy jsem dokonce koupila namíchané čtyřzrnné.
Čím byla štěnda starší,tím víc jsem dávala maso a přílohu.Štěndům chutnala i povařená játra s rýží a mrkví,do toho trošku olivového oleje nebo másla.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 12:15
- Nahlásit
Děkuji moc za odpovědi, dneska půjdu koupit ještě nějaké kvalitní granule a vyzkouším, jak jim budou chutnat. Rozmočím je vývarem z polévky.
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 08:47
- Nahlásit
Ja teda nevim ale nemelo by se stenatum davat suseny pokus uz nejsou maly...pochopitelne.Slysela jsem ze nejake varene maso a podobne jidla by mohli pejskovi uskodit.Ptala jsem se na to na veterine a tam me bylo receno ze v zadnem pripade bych psovi nemela kupovat maso a varit mu ho.Ze pry je tam neco co nedela psum dobre a jejich zaludek to nestravi a pak s tim maji problemy.Nevim co je na tom pravdy.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 09:04
- Nahlásit
tady máš několik receptů
http://aura.sehnerova.cz/stranky/jakkrmitpsy.pdf
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:38
- Nahlásit
Pro štěně taky ještě pořád vařím a nevím,jestli dělám dobře.Pes by měl(podle veterinářů)žrát pořád to samé žrádlo.Při střídání si nestačí přetvářet trávicí šťávy a střevní mikroflóru.Já dávám ráno vařené a večer granule,tak to jí krmím úplně blbě.Měla bych krmit buď vařené nebo granule.Ale to vařené by mělo být taky stejného složení.Navařit stejné maso se stejnou přílohou a zeleninou.Nebo spíš mix masa a mix přílohy.To by potom vymýšlení receptů bylo zbytečné.Jaký na to máte názor?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2006 12:44
- Nahlásit
Endy
záleží na tom , jak podle kterých veterinářů. Spíš mají ale problémy s trávením právě psi, kteří jsou od mala jen na granulích. Nevím jak někdo přišel na to, že by měl pes žrát pořád to samé žrádlo, že by někdo chytřejší než příroda ? Už zase
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:36
- Nahlásit
mac1
Myslim si ze ma Endy pravdu psum by se melo davat jedno a to same zradlo budto varene a nebo susene ja se priklonuji ke granulym protoze v masu jsou latky ktere psum nevyhovuji co se tyce zazivani.Bud budes mit psa a nebo ze psa mrzaka a budes jezdit k veterinari.
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 16:40 - Změnil/a: jennifer
- Nahlásit
Endy
Tobe chci napsat aby jsi mu vyhodil z jidelnicku varene maso neni to pro stene to vyhovujici zradlo a davej mu granule.Nevim jaky vyznam ma maso na rustu a zdravi stenete.Pokud si chces znicit stene tak prosim nebudu te od toho odrazovat,ale zapremyslej.A co z vlastni zkusenosti vim tak hodne lidi krmilo psi masem varenym a potom meli problemy....myslim ti psici meli problemy.
|
hana
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 21:01
- Nahlásit
zkusila jsem jeden vrh krmit hotovou stravou - granule určené k přikrmování od 2. týdne a psí mléko - štěňata málo přibírala, nedosáhla by asi povinné odběrové váhy, musela jsem přidat klasickou stravu. Pokud jsem krmila klasicky, štěňata byla perfektní, ale noví majitelé nebyli nadšení. Při kombinované stravě mám dojem, že maso se musí dávat jen málo / je nedostatek Ca, nadbytek P s jasnými příznaky/. Uvítala bych zkušenosti ostatních - pozorovali jste někdy na štěňatech nedostatek Ca ve věku nějak kolem 6. týdne v závislosti na druhu krmení? Jinak ale fandím vařenému a pestrému.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:31
- Nahlásit
jennifer
můj předchozí pejsek se dožil téměř 17 let (prům. věk plemene 12-14 let) , k vetovi chodil jen na očkování , teď mám 2 pesany, staršímu je 6,5, mladšímu 11 měsíců , k vetovi chodí jen na očkování ( věř nevěř ,průjem ještě neměli ), všichni žrali a žerou "nestravitelné" maso , mrzáci nejsou ,pracují . Já granule beru jen jako nouzovku ,když někam jedeme , ty granule vidíš jako to nejlepší , je zbytečné se navzájem přesvědčovat , ale napsat , že masem si zničí štěně to je dost
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:48
- Nahlásit
jennifer
taky si myslím,že MASO nemůže uškodit žádnýmu psovi,nám taky řekl jeden vet že granule a že nekombinovat,ale od tý doby co má maso a teda i granule,je to lepší...ono když si člověk představí že by jedl jen suchary...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:54
- Nahlásit
mac1
Naprosto souhlasím!
Ale maso je fakt škodlivé, do granulí se taky nedává
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:55
- Nahlásit
Nikita
jasně prospěšnej bude jen šrot z granulí
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 22:58
- Nahlásit
sarax
No právě! Nesmíš věřit všemu, třeba že pes je masožravec a podobným nesmyslům.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2006 23:23
- Nahlásit
jennifer
Myslim si ze ma Endy pravdu psum by se melo davat jedno a to same zradlo budto varene a nebo susene ja se priklonuji ke granulym protoze v masu jsou latky ktere psum nevyhovuji co se tyce zazivani.Bud budes mit psa a nebo ze psa mrzaka a budes jezdit k veterinari.
Jennifer, a cim se asi v CR pred revoluci krmili pejskove? Chodilo se s kyblikama k jatkum, kdo driv prisel, mel lepsi maso... Do toho se varila ryze, testoviny, vlocky... Jakpak nam tady v CR ty pejskove asi prezili drive i bez granuli? Si zase nekdo dela z pejskaru legraci, ne?
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 06:48 - Změnil/a: jennifer
- Nahlásit
Mac1
jestli si myslis ze je pro psy nejlepsi vareny maso tak ho var to je na tobe ale ja bych si z psu mrzaky neudelala nehlede na to ze jsme privezli maso z CR ketry jsme v laboratori podrobili kontrole a to nebylo jenom jeden druh od jednoho vyrobce.Z hruzou jsme zjistili co ti psi ji.Nezlob se na me ale tohle maso bych nedala ani cunatum natoz psum.
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 06:50
- Nahlásit
Sarax
Nemuzes posuzovat psy jako cloveka to nedava smysl a to ze je pes masozravec na to nekoukej.Vy to vsichni berete z hlediska ze pes je z rodu selem.Tak prosim je to na vas.Krmte si cim chcete ale date me za pravdu.
|
jennifer
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 06:54
- Nahlásit
Nikita
Maso je v granulych to nerikam ze ne ale maso je peclive kontrolovany a nejsou to odpady jak prodavaji v prodejnach v Cechach.Ja krmin vsechny psa granulema obcas jim pridam Pedigree masove konzervy(ale to je maso ktere by jedl i clovek) a muzu rict jak me vsichni prospivaji to by jste se divili.Kazdy majitel si krmi psa cim chce ale nikdo se nepta na to jak to tomu psovi chutna...meli by jste porozumet tomu psovi.Jde to jen mit trpelivost.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:04
- Nahlásit
jennifer
to chceš říct, že pro psa je lepší to rádoby maso z konzervy Pedigree než kus masa z masny? Nemluvím teď o masu pro psy ze zverimexu, ale masu, co je na pultech "lidských" krámů.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:39
- Nahlásit
nas Orry vzdycky zral jak varenou stravu, tak granule..nikdy nemel zadne zazivaci ani jine problemy...je mu 13let a svoji energii a vitalitu by mohl rozdavat
a co vorisci na vesnici? znam jednoho, ktery zere jen zbytky a granuli nemel v zivote v hube...tez se tesi dobremu zdravi...a to i ve stari
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:55
- Nahlásit
Orry
já mám psi celý můj život a vařím, granule dávám jen když nestíhám navařit. Krmím i syrovím masem a pesany mám pěkné v srsti. Měla jsem i osm štěňátek a vše v pohodě. Já dávám přednost masu, chodím na jatka s kýblem.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 07:56
- Nahlásit
jennifer
to teda posuzovat můžu prostě byhc taky nežrala furt to samý a můj pes taky nemusí....a prosím tě za pravdu ti dáme ještě toto tisíciletí???já jen že s přítelem jsme měli dohromady i každý zvlášt asi 7 psů..a až ti poslední znají granule a ti předešlí(krmení škodlivým masem) se těšili fakt pevnýmu zdraví,na rozdíl od těch po té
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:01
- Nahlásit
jennifer
myslím, že krmivářské koncerny by z tebe měli radost, že jim tu masírku o jedinečnosti granulí takhle někdo krásně obhajuje a baští. Jsem schopna pochopit, že někdo si nechce nebo nemůže udělat čas na vaření, tak alespoň kupuje kvalitní granule, ale tvrdit, že krmením masíčkem udělám ze psa mrzáka a ještě vyzdvihovat konzervy Pedigree? Vždyť v těchto konzervách je tak 80% vody?
Zkusila jsi do té "laboratoře" poslat ty super granule?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:13
- Nahlásit
jennifer
Maso je v granulych to nerikam ze ne ale maso je peclive kontrolovany a nejsou to odpady
No tak to potom dovol, abych se pousmála. V drtivé většině granulí je masokostní močka - máš představu, z čeho se vyrábí?
A k tomu "odpadu" v prodejnách v ČR - viděla jsi někdy maso od Vetamixu? Takové hruběmleté hovězí třeba? Kdybych to prohnala mašinkou ještě jednou, tak bych se z toho nijak neobávala udělat karbanátky i pro nás.
Kazdy majitel si krmi psa cim chce ale nikdo se nepta na to jak to tomu psovi chutna...meli by jste porozumet tomu psovi.Jde to jen mit trpelivost.
S tím souhlasím. Když jsem se psů zeptala, jestli granule nebo maso, nasprosto jasně se vyjádřili ve prospěch masa. Takže se jim snažím porozumět a mít tu trpělivost dát jim to, co preferují a co je pro ně biologicky daleko přirozenější!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:17
- Nahlásit
Nikita
jj náš taky když dostane granule tak to bere jako útok na svojí osobu....zato když zahlídne maso může se přetrhnout
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:20
- Nahlásit
sarax
máš úplnou pravdu
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 08:42
- Nahlásit
Tak naše ráda jak maso, tak granule, ale nerada vařený přílohy.
|