| Autor |
Zpráva |
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:03 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit
Je pravda, ze i podle rad se da tezko orientovat, protoze treba mamka krmi RC a zkusila K9 a pes zacal mit silene lupy a drbal se, ale znam lidi, co K9 bez problemu krmi, takze je to opravdu individualni zalezitost kazdeho psa, co mu sedne...
sarax
A ze to dela vetsina, neznamena, ze je to spravne...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:05
- Nahlásit
sarax
naš proplanku jako štěndo nechtěla, měla moc pidi granulky, ale jako dospělou ji jednu dobu jedla.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:05
- Nahlásit
Co to je, kdo napsal a kde najdu ten Black list??
Purina je fajn!! Spory jsou, jestli moc nepřiplácíš jen za tu značku.
Acana - zatím nemůžu říct protože krmíme tak tři týdny. Pejsa měl při přechodu průjem (ale on má docela citlivé zažívání), granule mu chutnají stejně jako Purina předtím.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:07
- Nahlásit
Terri
http://www.ohz.cz/Klamani/tyrani.html
mno to semka někdo minule hodil ten odkaz a úplně dole je Black list,jenže na druhou stranu,tato info je prej stará tak nevím
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:08
- Nahlásit
sarax
Ty se na příchod štenda teda připravuješ to se jen tak nevidí.
Začátek máš jasný, protože štěně ti přijde domu na něco zvyklé a prudká změna by nebylo to pravé na přivítání. No a pak to je už jen a jen na tobě. Každý má tady jinou zkušenost a ty z toho budeš mít hlavu akorát jak pátrací balón. Pokud budeš mít pažravce tak pak budeš moc řešit jestli granuli, po které jsou malé bobky nebo jinou.Pokud budeš mít nežravce tak mu dáš tu granuli, kterou si prostě vezme, protože budeš ráda že jí sežere a názory ostatních na tom nic nezmění.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:18
- Nahlásit
sarax
díky...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:19
- Nahlásit
Vladus
hele kliid,netvrdím,že to je správně..sem jen psala že zkušenostma nepohrdnu sakra,takže se na mě neškleb laskavě...
dorfa
mno asi dám to co chovatel..a pak uvidím jak si s tím štěndo poradí a připravuju se důkladně..všechny pejsy jsem zatím měla nalezence a starší,štěndo to bude první...a moooc se těším
|
louveteau
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
Dorfa
A co teda znamená, když někdo garantuje zpracované čerstvé maso?
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:30
- Nahlásit
sarax
Já ti klidně pár značek granulí doporučím (ozkoušené na obřích plemenech), taky krmím půl na půl s masem. Jen mi připadá, že se opakuju, nedávno už jsem je také radila na nějakém fóru pro malého bernardýnka... Takže: FirstMate (Maintenance LB Puppy nebo Lamb Meal LB Puppy), EaglePack (Large and Giant Puppy) a Nutram (LB Puppy), všechno jsou to superprémia za přijatelnou cenu. Samozřejmě od všech najdeš na přechod i verze pro dospělé, příp. aktivní psy..
Purinu ProPlan bych nedoporučovala - velkým plemenům s náchylností ke kloubním potížím často způsobovala růstové problémy.
S Acanou mám špatnou zkušenost, ale, i kdybych neměla, odradilo by mě její zdražení - jako prémium teď stojí téměř to co leckteré superprémiovky. Takže poměr kvalita:cena nic moc.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:36
- Nahlásit
daliva
jasně že se to tu psalo..jenže jsem nenašla co jsem hledala...plemeno bude střední,to je koneckonců jedno...ale Pro Plan by pro střední mohl být OK..????Za ostatní rady díky..ještě jsem se tuhle někde ptala jakej by měl bejt poměr..bílkovin a tuků či čeho v granulích pro štěně a pak pro dospěláka,aby to bylo OK
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:48
- Nahlásit
sarax
A co že to budeš mít za plemeno? Já žiju dojmem (asi mylným) že retrievra?
Poměr bílkovin X tuků je důležité sledovat hlavně u velkých, těžkých, rychle rostoucích plemen, kde je velká zátěž na vyvíjející se kostru a klouby a je důležité udržet jejich růst "na uzdě" (dospívají až mezi 2-3 rokem, takže mají čas) - proto se doporučuje nízkoproteinová a nízkotučná dieta. Malým a středním plemenům, které vyspívají rychleji sedí klasické Puppy diety.
S krmením středních plemen nemám zkušenost, ale na ProPlanu mi vadí i ta cena, zdá se mi to zbytečné.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 18:18
- Nahlásit
sarax
No tak dyt se nesklebim vidis?
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 18:33
- Nahlásit
Zkousim, jestli mi jdou posilat prispevky, protoze mi to nejak blbne.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 18:51
- Nahlásit
daliva
nene retrievra má kamarád já si pojedu pro Amstafa..a stafordí holka má v dospělosti kolem 20-22 kg.....takže žádnej obr
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 20:55
- Nahlásit
daliva
a koukala jsem na FirstMate,Nutram a EaglePack a viděla jsem jen krmení provelký a obří plemena a ne pro střední.. takže potřebuju vymyslet krmení pro stafordici malou,který bude v rámci možností OK
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 09:14
- Nahlásit
sarax
Speciální krmení pro střední psy snad ani neznám (možná u RC, ale to nepovažuji za kvalitní krmivo), tam se používají klasické Puppy verze, takže máš celkem na výběr. Mnou doporučované značky mají štěněcí verze pochopitelně taky a řekla bych že neméně kvalitní.
Zkus si zjistit, čím krmí chovatelé a majitelé stafordů
- nejen chovatel, od kterého si budeš brát štěně, a vyhodnoť si jejich zkušenosti u daného plemene.
Víc ti asi poradit neumím, po netu ti asi nikdo seriózně super jídelníček na míru neudělá, každý pes je individualita - i v žrádle.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 10:05
- Nahlásit
daliva
to chápu....chovatel krmí Acanou,kamarád co má stafici Pro Planem..ale já teda koukala na obchod na netu a právě že jsem puppy verzi nenašla..jen puppy LB...tak o to mi šlo....
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 07:53
- Nahlásit
Někdo se mně tu ptal na Satisfaction.Tedy moje zkušenosti jsou víc než výborné.Poprvé jsme ho vyzkoušeli, když ho pesa vyhrál na speciálce retrívrů.Teď s ním krmím ročního leona. Nemůžu si stěžovat, má krásnou srst - velice lesklá,bezva kondice i stolice.Jen toho zbaští trochu víc, než je doporučená dávka.
|
nalami
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 23:30
- Nahlásit
LLucka
Mám velmidobré zkušenosti s ROYAL CANIN jak pro štěňata,tak pro dospělé. Jak už tu někdo psal,na štěňatech se nevyplatí šetřit.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:55
- Nahlásit
louveteau
A co teda znamená, když někdo garantuje zpracované čerstvé maso
No pro mě to znamená, že výroba toho produktu (masové moučky), je garantována z čerstvého masa.Ne z mraženého, ani sušeného.Nic víc to pro mě neznamená.To že masová, nebo masokostní moučka je vyráběna z čerstvého masa, ještě neznamená, že v granuli samotné najdu něco jiného než směs mouček.
Upřímně řečeno, je mi úplně jedno, zda je v granuli moučka vyrobená z čerstvého, nebo zmraženého masa, a je to jedno i mému psovi. Je to jen oblbovák na lidi. Jakostní znaky granule musí být zachovány až k její výrobě bylo použito suroviny získané jakýmkoliv zpracováním.. Na to syrové maso ale lidí lépe slyší než na moučku. Pořád je to jen dehydrovaná forma krmiva, průmyslově zpracovaná, která nikdy nedosáhne kvality čerstvé potravy.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:37
- Nahlásit
Dorfa: To platilo len kym neprisla firma Wenger z USA na novu technologiu spracovania cerstveho masa. Pri vyrobe je dolezite skutocne mat dostatok zivej hydiny a preto vyrobcovia maju vacsinou vlastne farmy. Pri vyrobe stupen spracovania konci podobne ako u vyroby masa pre hamburgery. Maso sa teda nesusi a nemelie na mucku. Tu je prave ten bod, kedy pes pri zisteni vone reaguje inac ako pri muckach pokial nie su v nom upravene additiva.
Napr.Proplan spracovava mrazene maso a potom z neho robi mucku. Takze u tohoto produktu mas pravdu a plne s tebou suhlasim.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:12
- Nahlásit
jerry
Jo já se ráda nechám poučit tak mi tedy řekni co ta firma Wenger z USA tou novou technologií z toho masa tedy vyrobí? Jako z toho masa vypadne tou novou technologií rovnou granule?
Pro mě ta skutečnost, že firma zpracovává čerstvé maso opravdu nic neznamená, protože to maso zpracuje stejně na moučku, takže je jedno jestli je to maso zmrazené nebo sušené. Pravda to čerstvé zní lépe pro uši spotřebitele. Já prostě tu svalovinu, ze které se kvalitní maso skládá, ať dělám co dělám tak, jí prostě v té granuli nevidím. A když tu granuli rozmačkám tak tam vidím pořád jenom a jenom moučku čehosi ( a možná kvalitního a určitě i výživného).Jo a že to psům více chutná to je opravdu možné. O to se nepřu.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:25
- Nahlásit
jerry
Pri vyrobe stupen spracovania konci podobne ako u vyroby masa pre hamburgery
Která granule vypadá jako hambáč? Jak je to s trvanlivostí takové hamburgergranele? To musím odzkoušet to by mě fakt zajímalo. Jenže ty mi určitě napíšeš, že z toho polotovaru typu hamburger pak teprve vyrábí granuli, že? Takže jsme tak kde jsme byli. Jestli je granule (což je moučka protože jsou to na moučku vysušené různé ingredience vytvarované do formy granule), vyrobená z polotovaru moučky, a nebo polotovaru typu hamburger, nic to na ničem nemění, snad možná na té větší chutnosti, ale nějakou větší nebo ještě zázračnou super kvalitu bych v tom tedy nehledala a ni jí ta nemohu objevit. Pořád je to jen průmyslově vyrobený krmivo pro zvíře a ne čerstvá strava. Maso je maso, a čerstvé stravě se nic nevyrovná.
|
petka_
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:56
- Nahlásit
Zdravim vsechny..
mame 9 tydeni stenatko a krmime dle doporuceni chovatelky Eukanubou, moc mu to ale nechutna, myslite, ze by jsem mela vyskouset neco jinyho? mame doma celej pytel (18 kg)..ze zacatku jsme mu tam dali asi lzici uvareny ryze a pak to snedl uplne vsechno, pak jsme skusili namocit, tak to taky snedl, ale suchy nechce vubec jist, a nechat ho o hladu, pockat az mu nic jinyho nezustane, jen ty granule snist, tak mi pripada, ze je na to jeste malickej, aby sme ho takhle skouseli...na druhou stranu si taky rikam jestli nas neskousi.
|
ata
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 18:14
- Nahlásit
Ahoj. Naše štěndo dostalo od chovatelky půl kila eukanuby. Taky ju nechtělo žrát, jedině namočenou. Tak jsme přešli na Proplanku a tu miluje, hlavně jehněčí. Štěně bych rozhodně vyhladovět nenechávala. Zkus přejít na něco jinýho. Momentálně krmíme RC.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2006 19:47
- Nahlásit
petka_
Jestli mu stačí ty granule jen namočit a žere je, tak bych namáčela a nic neřešila. Některým psům tak chutnají víc a vás to nic nestojí... Změnu bych uvažovala, až kdyby se mi jich nechtěl dotknout vůbec.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 08:03
- Nahlásit
Musím se zastat Puriny PP - někdo tu psal, že není vhodná pro velká plemena.Úplně bez problémů mi na ní vyrostl leonberger - faktem je, že jsem přidávala od 4 měsíců Alavis. Dobré zkušenosti mám také s Nutramem pro velká plemena.
Satisfaction jsem musela přestat krmit, protože mám feňulku po operaci střev - tak má momentále INTESTINAL od Eukanuby.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 08:04
- Nahlásit
jerry
jaké granule vyrábí firma Wenger?
|
Rampa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 16:12
- Nahlásit
já krmim Hill´skou a jsme oba naprosto spokojeni je pravda že je sice trošku dražší ale když to vezmu kolem a kolem tak se vyplatí
|
Kvítko
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 21:14
- Nahlásit
krmím Proformance už dva měsíce a super. Na výstavě jsem dostala písemnou referenci přímo od poradce chovu (labrador - retriever) a protože byly problémy s distribucí Puriny, zkusila jsem Proformance - a můžu vřele doporučit. Krmivo pesan baští, má krásnou srst a na zahradě po něm skoro nic nezůstává
|