| Autor |
Zpráva |
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 09:21
- Nahlásit
sarax
Holt vedlejsi masny produkt, nebo jak tomu rikaji...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 09:42
- Nahlásit
pigie
Ja som krmila, az dovtedy, kym odmietol na obed zrat
Noo, tak to se obávám, že na 3krát denně budem furt
Přešla jsem teď z Puriny na Acanu (i když stále mám v hlavě ten Fitmin). Je to sice krátce, ale výsledek který vidím je že pejsa nekadí tak často jak z Puriny. Minimálně o dvakrát.
Prosím ještě ostatní vyjma pigie , dokdy jste krmili 3krát denně?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 09:44
- Nahlásit
Terri
Nez prestal zrat snidani...
(Ale to jsem ti asi moc nepomohla, co...? )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 09:45
- Nahlásit
Terri
my přestali kolem půl roku.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:08
- Nahlásit
Terri
My prestali krmit 3x ted v jeho 7 mesicich. Nekde jsem cetla, ze pes se zacina krmit 2x denne jakmile dosahne polovinu hmotnosti dospelaka.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:07
- Nahlásit
Terri
My taky někdy mezi 6. a 7. měsícem.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:24
- Nahlásit
Jé tak to už přesluhujem. Máme 8 měs. ale pejsa se nejeví že by mu 3krát denní žrádýlko vadilo..
Tak myslíte že už mám přestat?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:33
- Nahlásit
Terri
to záleží na Tobě, krm tak, jak to vyhovuje hafovi a Tobě.
Já i v dospělosti dělím denní dávku na dva díly.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:36
- Nahlásit
fromeli
prosím,ty jsi psala o zkušenosti nějaký známý s Acanou??Info sháním,chovatel tím krmit štěnda bude,krmil tím i maminu,která teda prospívala krásně,a já tu jen zírám sice chci kombinovat vařený,ale ráda bych věděla s čím teda
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:38
- Nahlásit
Já mám stejně pocit, že ty granulky jsou ve stejné řadě na podobný brdo, takže pokud budeš kombinovat...
Já chci taky dělit dávku pořád na dva díly. Jen nevím kdy přestat s tím třetím když má stále hlad (alias neřekne si že nechce)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:39
- Nahlásit
Jo a máte zkušenosti s dáváním čaje? (Myslím mimo podávání na průjem atd.)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:39
- Nahlásit
sarax
No zkušenost mám i osobní, jednu dobu jsem s ní krmila, štěněcí mi přišla fajn, ale dospělá už vyžadovala u nás přídavek olivového oleje kvůli lupům.
Známá jen udělala ty testy, protože jí to zajímalo, ale teď už dávno krmí něčím jiným.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:41
- Nahlásit
Terri
naše čaj ráda, když byla malá, tak nám ho kradla z hrníčku, no a teď jí občas zbytek čaje naleju do misky. Ale čaj který neobsahuje kofein apod.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:44
- Nahlásit
Terri
Ten nas by sezral treba 10 davek, kdybychom mu je davali, ale u nas to krmeni 2x vzniklo tak, ze jsme parkrat byli pres obed dlouho venku, tudiz jsme vynechali a dali jsme vetsi veceri. No a tak jsme uz u toho zustali... A s cajem zkusenosti nemam.
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:19
- Nahlásit
louveteau...
Každá granule je jen směs mouček nic jiného.Maso v granulích rozhodně nehledej to tam nikdy nemůžeš najít. Granule jinak než z mouček vyrobit nejde.
Dorfa zda sa byt odbornikom, len skoda ze nesleduje nove technologie vyroby granul. Inac by tuto vetu nemohol napisat.
Takze ver mi, ze co pises nie je pravda a skutocne technologia spracovania cerstveho masa je uplne ina ako bezne priemyselne mucky napr. v Acane alebo pouzite mrazene maso Proplan Nestle. Ono aj cena Acany hypermarketoveho krmiva v Ca je nizka a naopak krmiva vyrobene technologiu napr. Wenger su pomerne drahe. V USA krmiva oznacene ako vyrobene z meal nesmu podla AAFCO obsahovat perie.
Popiste niekto krmivo Ontario od Placeka lebo na Slovensku sa prezentuje ako Kanadske a v Ca nic take sa nevyraba...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:23
- Nahlásit
jerry
fajn...takže vlastně skoro žádný granule nejsou OK,čím mám to štěně krmit?:?????????????????????
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:26
- Nahlásit
sarax
no přece přirozenou stravou
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:31
- Nahlásit
sarax
fromeli
Ty zbytky peří jsem kolikrát našla sama v granulích vyrobených z kuřecího (ANKA ,ACANA Purina atd. Peří se ale přidává i do jiných granulí.Je to normální.Přidává se tam i třeba popel atd. Prostě je to průmyslově vyráběné žrádlo při zachování všech pravidel neškodnosti i pro člověka. Ale žrádlo je žrádlo a ne jídlo potravina.
jerry má pravdu nové technologie výroby skutečně nesleduji, protože vím, že výrobce udělá a namluví spotřebiteli cokoliv aby na trhu, který je už tak vysoce konkurenční uspěl.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:36
- Nahlásit
no přece přirozenou stravou Terri
Nechápu, jak to někomu může přijít tak divné a nenormální.Děti taky nekrmíte granulemi, ale vaříte kašičky, polévčičky a podob.
Granule jen jedna z možností výživy psa.A je na každém pro co se rozhodne.Zda pro to co je přirozené a normální a nebo proto co díky reklamě a přesycenému trhu velmi oblíbené.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:36
- Nahlásit
Terri
to je bezva,ale dříve jsem psala že krmím půl na půl, a to nehodlám měnit..u většího pesy přejdu na Fitmin,ale chtěla jsem radu co pro štěndo,aby to nebyl jen odpad...toť vše...zkrátka není denně čas psovi vařit bo ohřívat a na chatě jsem ráda že se odbydeme sami,takže granule pro tyto případy
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:39
- Nahlásit
dorfa
hele myslím,že krmit masem a granule mít pro ty případy o kterejch mluvím není k tomu bejt tady lynčován..prostě granule mi nikdo neporadí,pořád slyším že jen vařený,tady je psáno štěně a granule,myslela jsem ,že mi někdo poradí...takže moooc díky,fakt to vždy nejde,a nehodlám krmit jen granulema a děti jako malý taky krmíme různejma kašičkama a sunarama a přesnídávkama..ne vždy 100%přírodně teda..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:44
- Nahlásit
sarax
Já tě chápu, já mám taky granule! + blbosti okolo toho.
Štěnecí (ale pro velkých plemen) mi byla doporučena Purina ProPlan. Pejsa po ní prospíval jedna radost. Akorát mi teď ten 15 kg pytel sežral za 14 dní, což už je na hraně mých finančních možností (při ceně cca 1500,-), navíc měsíc vypadla dodávka do ČR.
Tak jsem přešla na Acanu (Wami poradila Fitmin, který se mi taky líbí).
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:44
- Nahlásit
sarax
já bych to zase tak moc neprožívala vyber si něco z prémia nebo superprémia, snaž se vybrat to, co neobsahuje soju, nemá umělá dochucovadla a má přírodní konzervanty a co hlavně sedne štěníkovi.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:46
- Nahlásit
sarax
Ja mam zkusenosti s granulema Purina pro plan pro stene, Shurgain pro aktivni psy a Bosh pro stene a ani na jedny z nich si nemuzu stezovat, ale je pravda, ze nikdy nebyli jedinou stravou psa, vzdycky tak pul na pul s varenym.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:46
- Nahlásit
fromeli
dík..jen že chovatel krmil Acanou a o tý tu Jerry psal že je to hypermarketový krmivo..tak nevím,o Purině jsem uvažovala,fakt nevím...chtěla jsem radu..na Fitmin přejdeme určitě
Terri
a s Acanou jseš spokojená jak??
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:49
- Nahlásit
sarax
Souhlas ale jak vidíš tak granule pro dítě ještě nikdo nevymyslel. Čím to asi bude? Přemýšlej trochu. Sama mám doma taky granule.Je to jedna z alternativ výživy psa.Ale převážně vařím. Granule tvoří asi tak 10-30% ve výživě mých psů.
Podle mě je úplně jedno jakou granulí budeš krmit (jeho ta značka stejně zajímat nebude, důležité je co mu bude chutnat) obzvlášť když chceš mít zvíře naučené na obé.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:51
- Nahlásit
sarax
Nejdůležitější bude spokojenost psa a ne jiných uživatelů těch různých značek
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:56
- Nahlásit
dorfa
mno to je možný,ale zkušenosti ostatních předem nezatratím,zajímá mě jak který štěně na těch kterejch prospívá,i kdyby na dokrmování,nechci šmejd
a btw:co se týčeDěti taky nekrmíte granulemi, ale vaříte kašičky, polévčičky a podob.
mno tak většina matek tyto věci koupí jako sušenej skoro granulát,to se jen zaleje vodou a je to...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:00
- Nahlásit
sarax
já si nemyslím, že by Acana byla šmejd, asi to není úplná špička, ale složení vypadá dobře.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:02
- Nahlásit
fromeli
díky..já jí ani nenašla na to Black listu,tak jsem si říkala,že by to šlo,ještě jsem zvažovala Purinu Pro plan....
|