| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 21:05 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
lamalucni
Přijde mi to vůči těm štěndům děsně sobecký.
A přestěhovat se, řekněme na Jamajku a vzít sebou psa ti sobecký nepřijde?
edit
No nezlob se, ale fakt nevidím z genetickýho hlediska naprosto žádný rozdíl mezi tím, když tu ten nepříbuznej dovezenej pes fenku fyzicky nakreje, nebo když přes oceán letí jen jeho sperma a on sám zůstane za velkou louží
Zkus si to celé přečíst ještě jednou, třeba na to přijdeš.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 21:14
- Nahlásit
lamalucni
No nezlob se, ale fakt nevidím z genetickýho hlediska naprosto žádný rozdíl mezi tím, když tu ten nepříbuznej dovezenej pes fenku fyzicky nakreje, nebo když přes oceán letí jen jeho sperma a on sám zůstane za velkou louží. Tak i tak to bude to samý sperma, ty samý geny, a štěňata toho psa budou ve výsledku zpoloviny příbuzná na zdejší chov, jak píšeš.
Tak ale to uz fakt ne... Co treba, kdyz si nechas takhle priletet fenu? Totalne nepribuznou na cesky chov. A tu pak nechas nakryt importem nejakym nebo vyjedes za hranice - nova linie krevni je na svete? Uz trosku vidis, ten rozdil?
Maya
fakt vážně, že nevidíš rozdíl mezi tím dovézt sperma a mít štěńata zpoloviny přibuzná na zdejší chov a dovezením štěněte, které může být třeba 10 generací nebo i víc komplet nepříbuzné?
Souhlas naprosty.
lamalucni
A navíc u spousty chovatelů hrozí, že když si takhle za drahý peníze dovezli štěndo a ono se v dospělosti ukáže, že něco není úplně OK, tak se tuhle něco trošku zatají, tamhle něco trošku zfalšuje atd. a stejně se na něm bude chovat, protože už do něj přece vrazili tolik peněz...
Jiste, prasarny se deji a dit budou, zalezi na podminkach klubu a vlastni etice chovatele. Tohle bych nicmene coby pravidlo nebrala, jak ty to popisujes (mozna jsem naivni, ale u mych klubu se import "hlida" o dost vic, nez vrhy po nemocnych fenach).
To je právě to, co já asi absolutně nedokážu pochopit... proč je nutný tahat štěnda přes oceán proto, aby někdo měl nějaký málopočetný vemeno, který tady nikdo nemá. Nebo proto, že někdo má záměr... Přijde mi to vůči těm štěndům děsně sobecký.
A ja to pochopit dokazu. Kdyz uz lidi zkurvili naky plemeno uzkou/liniovou pribuzenskou(jiste, opet je v tom clovecenstvo, coby druh, ktery prznni takhle ostatni druhy), je jen dobre, kdyz se nekdo snazi o napravu.
Ano, je to sobecky, stenata pri preprave jiste nezazivaji libe pocity. ALE - je to prave ta snaha o chovatelstvi, chov psu, v sirsim slova smyslu. Ne nechat vpichnout fenu u kryciho psa, kterej je nejbliz.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 21:21 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Eldoguero
??? Když nepoužiju slovíčka pidi midi, jedná se automaticky o dospělého psa?
Prostě slovo "pejseček" mi evokuje rozmazleného jorkšíra, ne štěně...
Ani jedno štěně, které jsme si kdy brali, nebylo z odběru v takovém stresu, aby kňučelo, plakalo, dralo se zpět k matce, nebo ze smutku nežralo. Nikdy jsem to nazažila a co mám informace od majitelů svých odchovu, ani oni ne.
Tak možná je to plemeny, ale štěnda, co znám (co jsme si brali my, nebo od známých), kňučela všechna. Ne nijak extrémně a ne že by nežrali nebo tak, byli to pohodáři, ale například vůbec neuměli spát o samotě bez sourozenců, bez fyzického kontaktu. Naučili se to rychle, žádná "cukrová panenka" se nekonala, ale prvních pár dní prostě potřebovali cítit při usínání moji ruku u sebe. A upřímně řečeno štěně, které by v osmi týdnech vůbec nevyžadovalo fyzický kontakt se svou smečkou a které mělo se sourozenci tak malý vztah, že mu vůbec nechyběli, bych nechtěla za nic na světě. To už bych mohla rovnou žít s autistou...
no já ti nevím, ale na techopárty bych nešla ani s dospělým psem, leda tak hluchým a totálně flegmatickým ...
Hodně blbý přirovnání, uznávám. Prostě jsem tím chtěla říct, že vejlet letadlem a všechna omáčka okolo je pro štěně stejně zbytečnej stres, jako ta technopárty...
Takže pro dospělé zvíře to stres není, pro štěně ano?
Pro dospělé zvíře, které je uvyklé na kenelku, na samotu, na cestování, které už vydrží dlouho bez venčení apod. je to stres samozřejmě taky, ale podle mě tedy výrazně menší než pro to štěndo, které ještě nic z toho nezná.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 21:39
- Nahlásit
lamalucni
Prostě slovo "pejseček" mi evokuje rozmazleného jorkšíra, ne štěně...
No, to je jedno.
Tak možná je to plemeny,
To si úplně nemyslím, vzhledem k tomu, že jde o víc plemen, konkrétně AD, SBT, NO, BOM a kříženci. Nepolemizuju o tom, že jsou některá plemena přirozeně citlivější (já bych tam teda mimochodem zařadila i AD ...), ale i u takového plemene bych opravdu štěně, které bude očividně v takovémhle stresu z odloučení, nechtěla.
A upřímně řečeno štěně, které by v osmi týdnech vůbec nevyžadovalo fyzický kontakt se svou smečkou a které mělo se sourozenci tak malý vztah, že mu vůbec nechyběli, bych nechtěla za nic na světě.
No jo no, jenže to je přesně ten druhý extrém, o kterém já pochopitelně vůbec nemluvím. Naopak mluvím o štěňatech maximálně kontaktních, některá řešila cizí dospělé psy, jiná ne, ale ani jedno neřešilo cizí lidi a cizí prostředí, ani u jednoho neproběhlo kňučení a pláč.
Prostě jsem tím chtěla říct, že vejlet letadlem a všechna omáčka okolo je pro štěně stejně zbytečnej stres, jako ta technopárty...
A já si právě myslím, že za určitých okolností to zbytečné není.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 22:19
- Nahlásit
lamalucni
Tak i tak to bude to samý sperma, ty samý geny
jak píše Fifi štěně nebejvá pokaždý jen pes a ty importy jsou sledovány takovým ostřížím zrakem, že nikomu neujde ani jejich prd, nějaký zatajování fakt nepřipadá v úvahu
no jo, ale vím, že jsou chovatelé, kterým nevadí točit místní rodokmeny pořád dokola a někdo na to nemá žaludek a radši naloží štěně do letadla a doveze novou krev a já takovým lidem fandím, ono totiž těch plemen, kde máš spoustu chovných jedinců a nejseš na tý nový krvi závislá, pokud nechceš točit příbuzenskou, zase tady až tak moc není, pár těch módních a šmytec, většina plemen má tak úzkou chovatelskou základnu, že serioznimu chovateli nic jiného než importy nezbývá, ono totiž, nevím jak u jiných plemen, ale třeba u špiců importy z okolních států dosažitelných autem nic neřeší, je to tam ta samá krev co u nás
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Eldoguero
že letecká přeprava psů je týrání,
a to jsem opravdu napsala? kde? píšu jen, že je to pro ty štěňata hnusný. že mi to od lidí přijde sobecký, pokud to není nutnost, píšu o tom, jaké jsou moje zkušenosti s tímto - kdepa máme týrání?
nicméně mě to nepřekvapuje.
to se nedivím, když uvažuješ takto.
Šla, ale už jsem se z dovolením vrátila
to je logický, zpravidla se člověk jednou vrátí , ale já se zmiňovala o tom, že píšeš jdu ven, laškovné papapa a rovnou už je tu další příspěvek, tak mi to přišlo úsměvné .
Ani jedno štěně, které jsme si kdy brali, nebylo z odběru v takovém stresu, aby kňučelo, plakalo, dralo se zpět k matce, nebo ze smutku nežralo
tož jsi ščastný člověk, máš asi super štěňata, s cynickou povahou, a nebo je něco špatně. Myslím, že je naopak normální, když štěně odebrané matce reaguje tak, jak mu příroda velí, tedy se snaží matku přivolat a ta matka a sourozenci mu chybí apod. Nikdo tu nepsal o hysterických štěňatech - ty to vždycky ve svých reakcich všechno kapek přetáhneš viď? ale ani mě člověče u tebe nepřekvapuje, že by ti normální reakce opuštěného mláděte - protože to štěně to tak vnímá, že je opuštěno, matka se ztratila z jeho dosahu - přišla hysterická
Půlroční dítě je PLNĚ závislé na matce, dvouměsíční štěně ne. J
dobře posunu tedy věk dítěte- nejsem matka, nemám tucha, budu to brát podle synovců- poslala bys takhle tříleté dítě?? to už není plně závislé na matce.
Jo a letecké společnosti prý berou děti až od osmi let, kdy jsou samostatnější,
ano to je tak rozumný věk na samostatnou cestu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:41
- Nahlásit
davidkova renata
ale žádný trojmata se nekonaly a nekonaj.
že se nekonaly to přece nemůžeš vědět?? Bylas tam?
že se nekonaj v dospělosti, to jsem taky ani nepsala, jasně, pes to zpracuje, pes zpracuje většinu věcí, je nastaven tak, aby přežil všechno co půjde.
Ono ani to dítě, tříletý, který by se takovýmhle nesmyslným způsobem poslalo (protože kdo by ho takhle poslal, by byl magor), by z toho v dospělosti asi trojmata nemělo - max, jen to, že by mu vadily malý tmavý prostory atd, ale žilo by vesele dál, nicméně ta cesta by pro něj byla hrozná. Byla by hrozná pro každýho živýho tvora.
Pokud tedy ten tvor necestuje v komfortu kenelky přímo na palubě, to je opravdu o něčem jiném.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 10:08
- Nahlásit
PetraK
že se nekonaly to přece nemůžeš vědět?? Bylas tam?
A ty?
bože neblbni,nepokládej každýho mimo sebe za ignoranta co neví kde má pes předek a kde zadek.. já tu holku znám takže celkem vim,že by poznala nebohé špenátko totálně rozložené štrézem z letu přes velkou louži ..krom toho jsem ho druhej den viděla naživo,páč sme se potkaly v oboře kam ho zcela necitlivě vzala ..bohužel byl úplně normální ,možná najdu někde i foto,byl totiž velmi ošklivý ,což ale nebylo způsobeno letem
osobně bych si asi štěně poslat nenechala.ovšem pouze z důvodu,že je to šíleně drahý a já velmi lakomá ,jinak myslim že jo..určitě bych dobře vybírala a zjištovala co a jak,ale rozhodně bych z toho nedělala takovýhle drámo..každou chvíli se posílá spousta štěnců služebních plemen třeba zrovna za oceán,páč naši psi jsou ještě celkem dosti žádáný ..je to dosti drahé "zboží",takže nikdo nemá zájem o nějaký průsery.
máš asi super štěňata, s cynickou povahou, a nebo je něco špatně
ne naopak..všechno je velmi dobře..navíc pes asi neumí být cynický myslim..mě neřvalo žádný štěně taktéž,taky proč..nanda prošmejdila byt,snažila se prohnat kocoura,sežrala tvaroh,pochcala koberec a usnula..normální vyrovnaný štěně..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 10:32
- Nahlásit
davidkova renata
A ty?
si jemen!
nepokládej každýho mimo sebe za ignoranta co neví kde má pes předek a kde zadek
hm, to nedělám, a Pardálku za něj rozhodně nepovažuju.
oboře kam ho zcela necitlivě vzala
to mi vůbec nepřijde necitlivý, a asi nikomu,ne?
pokud jak píšeš, zaplatila drahej peníz, tak nejde třeba o ten způsob dopravy o kterým píšu celou dobu já, chápeš? proč si vždycky vypíchnete jen to jedno?
nedělala takovýhle drámo..každou chvíli se posílá spousta štěnců služebních plemen třeba zrovna za oceán,páč naši psi jsou ještě celkem dosti žádáný
to já chápu, že jsou dosti žádaný, a že se jich spousta posílá zrovna za oceán, nicméně to moc myslím nesouvisí s tím, že pokud to není dobře ošetřeno, je to pro ty malý tvory slušnej záhul. Já jsem opravdu ty zvířata, který cestovaly v nákladním prostoru viděla. Hned po převzetí na celnici.Dospělý zvířata, a úplně heppy teda fakt nebyly. Naopak jsem neviděla žádný, který by letělo tím komfortem, čímž nechci naznačovat - aby to někdo nepřekroutil- že taková služba není, jen konstatuju, že já jsem neměla tu příležitost.
..nanda prošmejdila byt,snažila se prohnat kocoura,sežrala tvaroh,pochcala koberec a usnula..normální vyrovnaný štěně..
ešus si taky prošmejdil byt, kocoura neprohnal, koberec taky znečistil, nažral se, vyvenčil se venku, nicméně cestou v autě, když mu došlo, že něco je jinak- zcela normálně a přirozeně začal "ječet" - štěně zcela přirozeně přivolává svou matku, není-liž pravda? nepřišel mi nevyrovnanej, přijde mi to jako normální a očekávatelná reakce, že štěně matku volá a postrádá. příroda to tak nějak zařídila. Když k tomu má někoho, kdo mu dá kontakt, jde to pro něj snáz, je-li přitom zavřeno ve tmě a bordelu, tak to tak snadno nepůjde, ne? Pokud na tohle napíšeš, že je to blbost, pak se přiznám, že to opravdu nepochopím a nebude mi to ale ani korespondovat s věcma na kterých jsme se kolikrát spolu shodly, když jsme se o nich bavily.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 12:48
- Nahlásit
PetraK
Já teda nevím, ale mě neječelo žádný štěně a to dokonce ani Dorin, kterej je teda jako bojácnej a co znám psy, tak většina jako štěńata neječeli, já teda ty ječíčí tesknící štěńata považuju za malou podmnožinu psů a to ještě v té podmnižině figurujou ti, co jsou od matky odebraní moc brzy, obvykle v 6. týdnu. Podle mě i ten 50.den je brzo, já měla psy v 9. týdnu a ten týden dva navíc je dost znát.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:00
- Nahlásit
Maya
neječelo
to ječení bylo v úvožofkách, páč nevím jak přesně to definovat, aby to neznělo polidštěně , knučení kníkání my přijde nevýstižný, že štěně brečelo po mámě mi přijde uhozený v takovýhle debatě napsat. siréna to nebyla. Nicméně v autě bylo slyšet a na štěněti vidět, že prostě po mámě teskní - což mi opravdu přijde ale jako normální jev u štěněte právě odebraného od mámy a chumlu sourozenců. Nevyváděl nijak, normální reakce. Brali jsme si ho v sedmém týdnu.
No a myslím, že většina štěňat není ten první den úplně nadšená z toho, že mu chybí máma a sourozenci, jinak........ se na mě nezlobte, by se tak často neprobíralo, jak nejlíp udomácnit štěně a jak ho nejlíp převést ty první dny v novým domově, aby si zvyklo a v noci kupř. nekňučelo. Si tak myslim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:06
- Nahlásit
PetraK
Já vím, co myslíš, ale mě to prostě žádnej pes nedělal, ani v autě, ani doma a nějaký tesknění jsem nepozorovala, tím nepopírám, že některý štěňata teskní, ale jak jsem psala podle mý zkušenosti je jich menšina.
Ono totiž i ten chumel sourozenců je dost hypotetcký, za prvé je dost vrhů, kde je jen 1 štěně a za druhé ono ty štěńata neodcházi v jeden den a poslední štěně tam klidně může být týden samo, protože fena na něj už dávno prdí z vejšky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:13
- Nahlásit
PetraK
pokud jak píšeš, zaplatila drahej peníz, tak nejde třeba o ten způsob dopravy o kterým píšu celou dobu já, chápeš? proč si vždycky vypíchnete jen to jedno
nic nepíchám ,na začátku s e zadavatelka ptala jaký má kdo zkušenosti s čim a 2 lidi doporučili jednu firmu na základě zkušeností..tudíž vycházim z toho,že se to dá řešit dosti snesitelně..nepošlu štěně busem vod ympakta ,ale prostě s tou dobrou firmou..to si můžu vohlídat právě
jinak souhlasim s mayou,já brala nánu mezi 8 a 9 tejdnem,byla tam už jen se ségrou, její matka byla nejspíš dávno v blázinci páč sem jí vůbec nezahlídla , trestný komando bylo proti nim dětská besídka..byly samostatná jednotka v zásadě,vrhaly se na všecko co se hlo,byly příšerně divoký,nezvladatelný a celkově příšerný prostě..fakt doma neječela,všude vlezla,všecko pochcala a bylo jí to prostě fuk.Prostě se adaptovala ihned.Spala ve velký krabici od telky,do který byla ukládána jako děcko..první noc kvíkla 3krát a byla ihne d vynesena na čúrání a zas hned usla,prostě se jí chtělo jen čůrat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:17
- Nahlásit
Maya
hele nevím, mně to jako menšina úplně nepřijde, když tolik lidí řeší co a jak se štěnětem nově příchozím domů. A to mluvíme o štěněti, které tu podporu v kontaktu se svou novou rodinou. Opravdu ti nepřijde pro malýho živýho tvora nepříjemný ho transportovat, tak jak jsem psala? Proto, že štěně vzaté od mámy, převážené na klíně či jinak v kontaktu se svým novým majitelem,po příchodu domů obklopené péčí a pozorností, tak moc neteskní, tak proto budeme očekávat, že štěně, které projde procesem viz výše to zvládá v úplně stejné pohodě? Nefalíruje vám tam všem kruci něco? Je to mládě živýho tvora. Pořád nic?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:26
- Nahlásit
PetraK
když tolik lidí řeší co a jak se štěnětem nově příchozím domů.
no právě..esi to moc neřešej
jinak osobně řešim spíš to aby štěně nebylo přivezeno v neděli večer a od pondělí nebylo doma samo 10 h páč sou všichni v háku! tak to samo ne!to je špatně a taky to špatně dopadá v podobě "nečistotného a devastujícího a ječícího štěněte" ale to je záležitost dlouhodobější a komplexnější.Samotnej převoz byt by to bylo pár hodin mě teda nepřijde zas až tak řešení hodnej pokud je to slušná firma(viz vejš)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:33
- Nahlásit
PetraK
Přijde mi to pro něj nepříjemný, to jo, ale prostě na rozdíl od tebe ospravedlnitelný, protože ty důvody proč se to dělá mi připadají dost závažný.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:33
- Nahlásit
Též potvrzuji, že asi štěnda běžně odloučení snáší naprosto v pohodě. Mám stejnou zkušenost, po přivezení domů šmjedil a prozkoumával, nabaštil se, napil, vyvenčil, pak vyčůral i doma Koukám zabrání území asi musí nutně proběhnout No a pak se šlo spát. V noci teda občas popocházel a uléhal na různých místech, pač se asi nemohl rozhodnout, kde vlastně chce spát, ale žádné jiné zvuky než pacek o podlahu jsem vážně neslyšela
PetraK
by se tak často neprobíralo, jak nejlíp udomácnit štěně
No to zas máš tak, že se vždycky probírá problém a nikdy to, že štěně to v pohodě zvládlo Taky se pořád řeší štěkání a kňučení v nepřítomnosti majitele, ale myslím, že to většina psů nedělá.
A ještě k tématu. Ségra našeho psa putovala do Německa běžnou leteckou linkou v podstatě jako příruční zavazadlo (bylo tam nějaké omezení velikosti přepravky). Ale samozřejmě s novou majitelkou, samotné by muselo do zavazadlového prostoru a to riskovat nechtěla a myslím, že by to ani chovatelka nedovolila.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:40
- Nahlásit
davidkova renata
nic nepíchám
zkuste epidurál, dneska sme vo tom měly na fóře přednášku, vypadá to jako dobrá akce.
o,že se to dá řešit dosti snesitelně.
no ale já se obávám, že jsme se právě moc nedostali k jádru pudla- krzevá ty váhy, souhlasy cestujících a tak, že není úplně z debaty jasný, zdaliž se dá běžně (jistě, když tvrdě zacáluju) živej tvor přepravovat jinde než mezi tou bagáží.
byly samostatná jednotka v zásadě,vrhaly se na všecko co se hlo,byly příšerně divoký,nezvladatelný a celkově příšerný prostě..fakt doma neječela,
to byl Ešus taky, nicméně ta reakce na absenci mámy a zbývajích devíti sourozenců , když mu v autě došlo, že sranda skončila a vostatní tam nejsou , tam byla, měl zcela přirozeně zpočátku strach a volal zbytek své "smečky" , stejně jako večer, kdy mu chyběla prostě ta hromada sourozenců se kterou byl zvyklý usínat. Na tom nevidím nic nepřirozenýho, přijde mi to normální nastavení přírody.
a myslíš si, že by se nána takhle chovala i při tý přepravě? Myslíš, že je nepřirozený, že by ten malej tvor, ať je jak chce dravej, hravej, samostatnej - ovšem to je pořád samostatnost jen tak, pořád měla za prdelí kontakt s někým sice novým, ale s někým, kdo jí tu péči dal - že by bylo nepřirozený, aby měl strach a byl ve stresu?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:49
- Nahlásit
davidkova renata
no právě..esi to moc neřeše
furt líp, když se zeptaj předem, ne? než až když nastane problém.
v neděli večer a od pondělí nebylo doma samo 10 h páč sou všichni v háku! tak to samo ne!to je špatně
proč je to špatně? myslím, že když mi po pravdě odpovíš dostaneme se blíž k tomu o čem píšu já
Kde je rozdíl mezi tím, co jsem od tebe ocitovala a tím, že štěně je naloženo do kenely a je v ní samo taky těch deset a více hodin? max, výměna posranejch novin, doplnění vody, vet kontrola....... já tam ten rozdíl nevidím, obojí je špatně.
Maya
e ospravedlnitelný, protože ty důvody proč se to dělá mi připadají dost závažný.
ospravedlnitelný, proto, že jsou to lidský důvody.
RaduM
Taky se pořád řeší štěkání a kňučení v nepřítomnosti majitele, ale myslím, že to většina psů nedělá.
hm,toť pravda.
leteckou linkou v podstatě jako příruční zavazadlo (bylo tam nějaké omezení velikosti přepravky). Ale samozřejmě s novou majitelkou, samotné by muselo do zavazadlového prostoru a to riskovat nechtěla a myslím, že by to ani chovatelka nedovolila.
jo, tady není vůbec co řešit. Štěně má od počátku kontakt a navíc i se svým novým majitelem. A chovatelka jest moudrá osoba.
Hele a nevíš - když už jsme u toho, jak o to museli žádat?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:51
- Nahlásit
PetraK
zdaliž se dá běžně (jistě, když tvrdě zacáluju) živej tvor přepravovat jinde než mezi tou bagáží
tuším je to u většiny společností podmíněno souhlasem kapitána těsně před letem, tudíž se ti může stát že i s letenkou a nastoupeným psem nepoletíš, ale to se týká Evropy a tady tuším se tak psi přepravunou běžně, takže většina kapitánů asi s tím problém nemá
do USA a z mám dojem mi někdo říkal, že pes na palubu nesmí nikdy, ale pokud má pes na palubě doprovod, může ho chodit kontrolovat
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:53
- Nahlásit
PetraKNo a myslím, že většina štěňat není ten první den úplně nadšená z toho, že mu chybí máma a sourozenci, jinak........ se na mě nezlobte, by se tak často neprobíralo, jak nejlíp udomácnit štěně a jak ho nejlíp převést ty první dny v novým domově, aby si zvyklo a v noci kupř. nekňučelo. Si tak myslim. Jak kerý štěně třá sousedovic Džojtynka dolítla z Novýho Zélandu za 60tisíc čistá ruka a určo to věděla bo jako bonus do rána sežrala gauč za pět táců.Naopak pakůn nebrečel vůbec z vysoka prděl na cestu autem sežral tátovi vobložení,rozmetal bednu z nářadím a do rána mi zdemoloval pokoj druhej den vyžral kráter do zdi a třetí den šupajdil do boudičky,pak řval morově ovšem né smutkem,ale na sousedního čokla v práci,večer šel z boudičky na vrátnici a do rána zdemoloval půl vrátnice a tyto rituály dodržuje poctivě dodnes,sežral už dvě auta a tři boudy menší věci než vůz už nepočítám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:55
- Nahlásit
Maya
tudíž se ti může stát že i s letenkou a nastoupeným psem nepoletíš,
no právě.
že pes na palubu nesmí nikdy,
a tak to bude podle mě asi z většiny těch dálkových letů.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 13:58
- Nahlásit
PetraK
Vím, že se jí nedařilo sehnat rozměrově vhodnou přepravku, takže tam je určitě tohle omezení. Taky vím, že nějaké spešl lejstro vyplňoval veterinář, ale to by myslím bylo i pro běžný převoz do zahraničí. Ale ještě mám dojem, že tam bylo nějaké omezení snad velikosti či váhy psa, nejen toho rozměru. Ono je dost možné, že co letecká společnost, to trochu jiná pravidla. Každopádně tohle si zjišťovala majitelka, chovatelka zařídila jen tu přepravku a veterináře. A mám dojem, že to muselo být až po kompletním očkování.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:00
- Nahlásit
PetraK
ospravedlnitelný, proto, že jsou to lidský důvody.
já si myslím, že tohle už jsi v takovém mimoidním extrému, protože všechno, co se dneska se zvířatama děje a to i včetně těch divokej, je jenom proto, že to lidi tak chtěj
a nějak fakt nerozumím tomu, že podle tebe psa vychovávat, cvičit, omezovat vodítkem atd. je dobrý, protože (lidský důvody) a psa převážet letadlem je špatný, protože (a lidský důvody).
Ostatně kdybych já šla do extrému, tak bych se tě zeptala, co za důvody tě vedlo k tomu pořídit si loveckého psa do paneláku? Byly to tvoje lidský důvody a nebo ty psí? Kterýpak psí důvod způsobí, že lovecký pes zapomene na práci v lese a vymění ho za život v paneláku?
Jako neber si to osobně, to je jen jako příklad, proč nechápu to tvoje uvažování ohledně psa v letadle, že je to jako špatný kvůli těm lidskejm důvodům.
Ale jinak tohle je asi neřešitelný, těžko si to vyargumentujem tak, aby jeden tábor změnil názor.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RaduM
díky.
Maya
omezovat vodítkem atd. je dobrý,
to jsem přeciž neřekla - jak jsem psala El je to bohužel nutnost nutná pro přežití toho psa v dnešním světě a i při ní - stejně jako při každé další nadstavbě (výcvik, trénink...) by se mělo postupovat tak, aby se to co nejvíc přizpůsobilo tomu živýmu tvorovi.
psa převážet letadlem je špatný,
pokud je to prováděno tak, jak jsem popsala já a to s čím mám zkušenost já osobně, tak to špatný je. To jsi myslím odsouhlasila i ty /psalas, že je to pro psa nepříjemný /, pokud je to provedeno tak, jak psala Radum, tak tam problém nevidím.
Kterýpak psí důvod způsobí, že lovecký pes zapomene na práci v lese a vymění ho za život v paneláku
žádný Mayo - protože on jí nezapomněl. On jí dělá - zvěř hledá, vystavuje, stopujeme - ne zvěř, hledá ztracené věci, tak jako by hledal "ztracenou" / postřelenou zvěř, aportuje z pole, z lesa, z vody....... on tu práci nezapomněl. má možnost jí dělat a to každý den, kdy jsme spolu venku. U leckterýho myslivce by jí tak často nedělal a trávil by habakůk času v kotci. Nemám ho jako doplněk, svůj život jsem přizpůsobila právě jemu a plemeni.
těžko si to vyargumentujem tak
přesně. tož já jdu
mně šlo jen o to, aby se na to lidi podívali z pohledu toho živýho tvora, kterej ví prd a kuličku co se s ním děje a je tam kde je.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:14
- Nahlásit
Maya
pes zapomene na práci v lese a vymění ho za život v paneláku
To mi přijde jako když vždycky někdo prohlásí, že pes v paneláku je chudák a že by si psa nikdy nepořídil, když nemá barák se zahradou. Když pak vidím ty nešťastné psy na zahradě, kteří nemůžou do domu a celý odpoledne prosedí na terase koukáním prosklenýma dveřma do obyváku, tak si říkám, kdo je tu sakra ten chudák?
Pes je smečkové zvíře, takže myslim, že nejdůležitější je pro něj mít tu smečku a mít nějaké vyžití. Psů neznalá jsem se asi milionkrát zeptala, jestli borderka v bytě 4+1 nebude nešťastná. Většina lidí plemene znalejch mi řekla, že jí to bude naprosto šumák, hlavně když bude moct bejt se mnou a když jí pro ženu denně venku + zaměstnám trochu hlavu. Z toho, co jsem tu na psovi tak četla usuzuju, že Ešus je jeden z těch šťastnějších loveckých psů a myslim, že mu je ukradený, jestli žije v paneláku nebo v baráku se zahradou. Oni totiž ty lidi se zahradou jsou dost často lenivý vytáhnout toho psa denně na procházku do lesa, kdežto v paneláku ti nic jiného nezbývá. Jsem se rozepsala, ale tenhle argument s panelákem fakt nesnášim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:21
- Nahlásit
PetraK
bohužel nutnost nutná pro přežití toho psa v dnešním světě
to si nemyslím, pes nemusí celý život vytáhnout paty ze zahrady a pak nepotřebuje ani výcvik ani vodítko, ono v podstatě pro psa jaký bývalého vlka je přirozené strávit život na omezeném území s jednou smečkou, to co mi děláme dneska psům, že jako je lidi berou s sebou všude a tam všude potkávají kvanta a kvanta cizejch psů a lidí je pro psa nepřirozené a děje se to jen proto, že to lidi chtěj
vystavuje, stopujeme - ne zvěř, hledá ztracené věci
to máš ale furt náhražku, kterou jsi zvolila z čistě lidských důvodů, protože ty nechceš si navlíknout zelenou kamizolu a jít střílet zvěř, kterou on by ti mohl vystavovat nebo přinášet nebo co tihle psi mají vrozené a dělají nejradši
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:24
- Nahlásit
RaduM
Ale seš úplně mimo, tady nikdo a ani já neřešil jestli je pes v paneláku šťastnej nebo ne, to že je Ešus v paneláku šťasnej všichni víme, bylo to jen použitý jako příklad lidských důvodů, který ovlivňujou zvířata, čímž se PetraK ohání v případě letadel a furt myslím, že příklad to byl dobrej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:24
- Nahlásit
RaduM
Jsem se rozepsala, ale tenhle argument s panelákem fakt nesnášim.
to je dobrý, já su zvyknuté.
ale tak to radši ukončím ze svý strany tuhle debatu,říkala jsem si, že by se třebas fakt někdo mohl pozamyslet nad tím, že by bylo dobrý nahlížet na věci taky víc z tý zvířecí stránky, ale asi ještě nejni ten správnej čas. si pár století počkám ešče. s klikrem to bylo taky tak, furt se takovým věcem lidi posmívali, pak nad tím začli sem tam uvažovat....... dneska už se o to zajímá mnohem víc lidí, tak přes pozitivní motivaci a věci s tím spojený třebas taky posléze poposunou svůj náhled na jiný věci.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2013 14:32
- Nahlásit
Maya
a jít střílet zvěř, kterou on by ti mohl vystavovat nebo přinášet nebo co tihle psi mají vrozené a dělají nejradš
Mayo - myslím, že nejde o to s čím to pes dělá, ale to, že to dělá. Je úplně fuck, jestli přinese jako aport lišku, kterou nota bene navíc ti psi velmi, velmi neradi nosí, páč vono jim to dost smrdí a ani se jim nedivím, nebo jestli mi přinese dumíka, nebo ztracenou rukavici. Důležité je, že dělá svou práci. NO na cvičáku taky kouše na rukáv a ne na živý maso, ne?
Dělá to co lovečáci dělají zvěř najde, vystaví - to je podstatná část ohaří práce.Před výstřelem. Po výstřelu pak ohař zvěř přinese. Ešus jde, vystaví zvěř, zvedne ji. Ne vždy se na zvěř vystřelí, ne vždy se ta zvěř trefí, takže psa rozhodně nenervuje, že po zvednutí zvěře následně pro nic neběží. Že pro to běží jinde. Chybí tam jen ten výstřel a to že nemám zelenou kamizolu. právě proto, že mi jde o to, aby psovi potřeby byly naplněny co nejvíc, dělám tuhle šaškárnu. Stejně tak, bych mohla bejt v parku a mrskat mu tam tenisáky z lavičky, jako to dělají jiný.
ale to jsme fakt myslím někde jinde a já už fakt jdu, zpátky k sobě, jo?
|