| Autor |
Zpráva |
Linda H
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 19:58
- Nahlásit
Zdravím, prosím o radu: co je třeba zařídit při prodeji štěněte do Chorvatska vč. převozu a) jako chovatel b) jako kupující budoucí majitel.
Jakou kurýrní službu byste pro převoz štěněte doporučili? Jakou by mělo mít štěně kennelku, co s sebou na cestu, jak dlouho trvá převoz, zda letadlo nebo jinak atd.
Předem moc díky, Linda H.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 22:38
- Nahlásit
Snad si majitel pro psa přijede, ne? Jak by si ke mě nepřijel, tak by nedostal nic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 22:53
- Nahlásit
Linda H
kurýrní službu byste pro převoz štěněte doporučili
živého tvora kurýrem? To přeci nemůžete myslet vážně, že ne? Vždyť je to živý tvor! Vezmou ho od mámy, on vůbec neví co se s ním děje, bojí se , má strach a vy ho pošlte kurýrem, kde se nikdo nebude starat o to, zda má vodu, jídlo, jestli má pod sebou exkrementy........ to stejné letadlo - šoupnou ho do zavazadlového prostoru, je tam zima , tma, strašný hluk. To mu přeci nemůžete udělat. Vždyť si projde peklem a bude v něm úplně samo!! Jednu chvíli je s mámou a v druhé chvíli samo, v bedně, v hluku, bez péče a to ne na chvíli ale na zatraceně dlouhou dobu!! Proč si pro něj majitel nepřijede? Vy nechcete vědět, do jakých rukou štěně půjde?
|
Linda H
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 23:00
- Nahlásit
Já jsem nechtěla rozpoutat vášně. To se omlouvám, jestli to vyznělo špatně (no asi jo). Já štěně neposílám - ozvala se mi známá z Chorvatska, která přišla o psa (byl z ČR, sourozenec mého psa). Vybrala si štěně v ČR a zjišťuje, jak by ho mohla převézt bezpečně a spolehlivě. Nemůže si ho vyzvednout sama, důvody tu psát nechci (a je to její věc).
No vzhledem k tomu, že si lidé kupují štěňata z USA, Austrálie atd. a asi si tam pro ně všichni nejezdí, tak jsem předpokládala, že něco takového funguje. Pokud ne, tak se omlouvám, opravdu nešlo o provokaci.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 23:11
- Nahlásit
Linda H
Ale funguje, koukni třeba na Horizon Cargo nebo Animal Transport, známí s nima posílají štěńata a jsou spokojení, ale taky si ty služby nechají pěkně zaplatit, do Chorvatska to vyjde určitě dráž než kdyby ho tam někdo hodil autem. Se s nima domluv a nech si předložit cenový nabídky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 23:15
- Nahlásit
Linda H
tak jsem předpokládala, že něco takového funguje.
asi jo, ale fakt to není pro mrnítko nic moc hezkýho.
třeba by se dal sehnat někdo, kdo by jel aute - výstava??? - a vzal by štěndo s sebou s tím, že by mělo kontakt, servis....
Maya
co nabízejí?
|
Linda H
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 23:19
- Nahlásit
PetraK
Maya
Děkuju za info, zkusím popátrat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 23:24
- Nahlásit
PetraK
co nabízejí?
přepravu zvířat, starají se o ně dobře, ale jak jsem psala, něco to stojí, ono to kolikrát ani jinak nejde a když třeba štěně letí jako cargo, tak je lepší když na něj dohlídne někdo takhle kdo se vyzná, do Chorvatska ovšem nevím, to je na leteckou přepravu dost blízko, i když asi záleží kam, někam na jih možná jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 23:25
- Nahlásit
http://www.horizoncargo.cz/cz/preprava-zivych-zvir at.php
http://www.animaltransport.cz/
|
Linda H
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 07:27
- Nahlásit
Maya
Moc díky.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 18:58
- Nahlásit
PetraK
ale fakt to není pro mrnítko nic moc hezkýho.
Máš s tím nějakou praktickou zkušenost, že to píšeš s takovou jistotou?
Linda H
Z vlastní zkušenosti mohu doporučit Animal transport pana Klimenta. Štěňata naprosto v pohodě dopravena do Johanesburgu. Na mezi přistání vyvenčená. Noví majitelé přebírali naporsot spokojená štěnda.
Jediné, s čím máme špatnou zkušenost je karanténní stanice v Ausrálii,ale to už není o dopravě.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 19:06
- Nahlásit
Baico Animal transport pana Klimenta Mám pocit že snim šly dvě štěnda ted do Japonska a dojeli děsně veselý,teda aspon z videa z letiště vypadaly dost vysmátě
|
Linda H
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2013 21:21
- Nahlásit
Baico
Děkuju moc za informace.
danajasa
Vysmátý štěnda zní skvěle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 09:55
- Nahlásit
Baico
Máš s tím nějakou praktickou zkušenost, že to píšeš s takovou jistotou?
mám, poměrně dlouho jsme pracovala ve firmě, kde jsme zajišťovali stěhování diplomatů a zahr. zaměstnanců nadnárodních firem od A až do Zet, tzn. pochopitelně včetně stěhování různorového domácího zvířectva. Přes celý svět. Takže proto to píšu s takovou jistotou. Myslím, že pohled např. na patnáctiletýho kocoura, který přiletěl z druhýho konce světa moc zapomenout nejde, ani na ten smrad v kterým chudák musel být. že to vyklidilo všechny kanceláře asi dodávat nemusím .
Podotýkám, že se lítalo s velkýma leteckýma společnostma. Pobyt v zavazadlovým prostoru myslím není úplně fajn - zima, hluk....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 10:53
- Nahlásit
PetraK
Pobyt v zavazadlovým prostoru myslím není úplně fajn - zima, hluk....
No to bylo obyč linkama. Ale ty specilizvoané přepravní společnosti to zajišťují s uplně jiným servisem. Ale je fakt, že si za to dost připlatíš, ale zvíře cestuje v uplně jiným komfortu, než když letí běžnou linkou jako "zavazadlo".
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 11:04
- Nahlásit
Baico
Ale je fakt, že si za to dost připlatíš, ale zvíře cestuje v uplně jiným komfortu, než když letí běžnou linkou jako "zavazadlo".
No to bylo obyč linkama.
člověče nevím úplně, protože někdy to mělo papíry jakýchci Animal firem, ale byly ty přepravdky normoš s bagáží . A to nemluvím o tom, že i při "proclívací" proceduře se kolikrát na to zvíře čekalo, páč ho zastavěli jinýma věcma . venčení nula.
ale zvíře cestuje v uplně jiným komfortu,
a kam ho šoupnou? Letí někdo s ním?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 12:04
- Nahlásit
PetraK
Taky nevěřím na nějaký extra linky s firmama. Podle mě jedinej servis co poskytnou je, že na letišti dohlídou, aby pes byl naložen kam má a vyložen kde má a co vím, tak pokud je to nutný, tak na přestupech zajišťujou venčení a nebo nutné přestávky, do některých zemí, když pes letí moc dlouho a s přestupanam, tak musí mít přes noc přestávku v hotelu. Ale jinak samo lítá sám jako cargo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 13:31
- Nahlásit
Maya
já si to právě taky neumím představit - je možný, že se to změnilo. ale kde by jinde přepravovali ty zvířata? Dostat psa dovnitř je celkem dost náročný,
Jako jasně, jsou situace, kdy se tomu člověk nevyhne - stěhování, že jo. Máš zvíře a to prostě bereš s sebou, ale si prostě neumím představit to malý štěndo, který sebéřou od mámy a ono samo chudák někde takovou dobu.... ty jo, to bych nedala prostě.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 13:48
- Nahlásit
A napadlo vás, že v některých případech to prostě jinak nejde, protože jiným způsobem by se sem ti psi nedostali? Mám na mysli cestování z jiného kontinentu. Z chovatelského hlediska by to byl - globálně vzato - dost velký krok zpět.
Pokud si dobře vzpomínám, tak pes do 8 kilo může cestovat v ledadle normálně mezi sedačkami, musí se pochopitelně vejít do malé kenely, proto to váhové omezení. U štěňat hodně plemen se to dá stihnout v době odběru.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 13:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Eldoguero
A napadlo vás, že v některých případech to prostě jinak nejde, protože jiným způsobem by se sem ti psi nedostali? Mám na mysli cestování z jiného kontinentu. Z chovatelského hlediska by to byl - globálně vzato - dost velký krok zpět.
no to jasně, že napadlo. vždyť to i píšu, ne? že jsou situace, kdy se tomu nevyhne člověk - si to můžeš výše přečíst. Ale že já bych to prostě nedala. Nicméně zrovna to Chorvatsko se právě dá bez toho letadla pořešit.
edit - ad k tomu chovatelskýmu kroku zpět - to je zas takový pěkně lidský hledisko, kdy nebereme ohled na toho živýho tvora, kterýho seberem mámě, pleskneme do kenely a tradá, samotný ho pustíme do světa. , hlavně, že lidstvo se bude chovatelsky realizovat ale to je věc jiná, to je jen taková vsuvka moje
ak pes do 8 kilo může cestovat v ledadle normálně mezi sedačkami, musí se pochopitelně vejít do malé kenely, proto to váhové omezení. U štěňat hodně plemen se to dá stihnout v době odběru.
ale musíš k tomu mít povolení a souhlas myslím i cestujících?? nebo teda aspoň ten souhlas cestujících musel být rozhodně v době, kdy kolegovi z ruska vezli kavkazandu - což už je p ravda mnogo let, ale zase si myslím, že moc se to asi neměnilo? Páč když tam bude alergik, tak pokud by to bylo bez souhlasu, mohl by být problém? ale to fakt nevím.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 13:56
- Nahlásit
Eldoguero
Pokud si dobře vzpomínám, tak pes do 8 kilo může cestovat v ledadle normálně mezi sedačkami,
Asi bude záležet především na letecké společnosti, ale co šlo kolem mě, tak je to pes do pěti kilo..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:00
- Nahlásit
PetraK
no to jasně, že napadlo. vždyť to i píšu, ne? že jsou situace, kdy se tomu nevyhne člověk
Vidím, že píšeš jen o stěhování, jinak nic.
Ale že já bych to prostě nedala.
Proto je fajn, že se každý může svobodně rozhodnout odkud si vezme štěně a za jakých okolností
Nicméně zrovna to Chorvatsko se právě dá bez toho letadla pořešit.
Tak to rozhodně, myslím, že i finančně vyjde líp, když si zaplatí někoho, kdo jí psa převeze autem.
ale musíš k tomu mít povolení a souhlas myslím i cestujících??
To určitě ne, známá takhle už několikrát "posílala" štěňata i s novými majiteli, vzhledem k tomu, že má plemeno, které je váhově v době odběru, tak na hraně, musí to mít vždycky perfektně zorganizované a nesmí se zdržet ani o den
Nikdy neříkala, že by scháněli po letišti podpisy cestujících, ale třeba mi to jen tají
Páč když tam bude alergik, tak pokud by to bylo bez souhlasu, mohl by být problém?
To zní logicky to uznávám, ale třeba se to řeší operativně přímo na palubě letadla, napadá mě umístění psa v jiný části letadla, než sedí alergik - třeba. Ale nikdy jsem o tom neslyšela, abych pravdu řekla.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:01
- Nahlásit
Eldoguero
pes do 8 kilo může cestovat v ledadle normálně mezi sedačkami
Do 8 kilo i s kenelou, takže reálně tak kolem 6 kilo max. A nabízí to jen velmi málo aerolinek. Většina aerolinek přepravuje psy jen jako cargo, případně vůbec.
Z chovatelského hlediska by to byl - globálně vzato - dost velký krok zpět.
Proč? Dneska už není problém dovézt chlazené nebo mražené sperma. Z chovatelského hlediska nevidím důvod tahat přes oceány celé psy.
Souhlasím s Petrou, taky mi nepřijde úplně v pohodě, aby bylo malé štěnítko, které je poprvé od mámy, X hodin úplně samo někde v zavazadlovém prostoru. I pokud tam má teplo a tak. Vím, že se to dělá běžně, ale mně je to tedy velmi proti srsti. Neřeknu hodinu dvě, třeba z Londýna do Frankfurtu, pokud je o štěndo předtím dobře postarané, je vyvenčené a trošku utahané, a pokud by nemuselo nikde dlouho čekat na odbavení,, tak je velká šance, že celou cestu spokojeně prospí. Ale na druhou stranu planety... ne, děkuju.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:03
- Nahlásit
impact
Asi bude záležet především na letecké společnosti
To je možný, ale známá posílá tímto způsobem štěňata (psy) do 8 kilo.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:09
- Nahlásit
Linda H
Raději autem a s někým, kdo se po cestě postará o to aby štěňátko mělo časté zastávky, venčení, vodu, jídlo a aby mu nebylo horko nebo zima.
Prostě já bych štěně bez doprovodu co se mu bude po celou cestu věnovat nikam neposlala, ani bych si ho poslat nenechala.
Pokud není takováhle možnost, tak v chorvatsku mají snad taky psy, ne?
Jinak samozřejmě čip a pas (plus očkování) pro štěně je nezbytnost.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:09
- Nahlásit
lamalucni
Do 8 kilo i s kenelou, takže reálně tak kolem 6 kilo max.
Hele, já ti nevím, ale vzhledem k tomu, že jsem byla téměř přítomna tomu, jak bylo takhle přepravováno štěně o váze 7,8 kg, tak silně pochybuju, že kenela měla 20 deka.
Bohužel si nepamatuju jakou přepravní společností to bylo, po pravdě jsem se o to ani nijak nezajímala.
Proč? Dneska už není problém dovézt chlazené nebo mražené sperma.
To není, ale třeba v rámci nějakého chovatelského plánu si vyberu zcela konkrétní spojení ze zcela konkrétních důvodu, pak si chci dovézt zcela konkrétní štěně.
Z chovatelského hlediska nevidím důvod tahat přes oceány celé psy.
No jo no, já z toho samého hlediska ten důvod naopak vidím.
Hele, já netrvdím, že štěně je z toho v euforii, ale na druhou stranu, to není mnoho štěňat ani z 5 hodinové jízdy autem s možností venčení, obzvlášť, když se často ani nevyvenčí. Jen mi prostě přijde tahle reakce trochu hysterická, ale koneckonců to víc věcí
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:15 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Eldoguero
jsem byla téměř přítomna tomu, jak bylo takhle přepravováno štěně o váze 7,8 kg
Je možný, že některý aerolinky to tak mají, neprocházela jsem všechny...
v rámci nějakého chovatelského plánu si vyberu zcela konkrétní spojení ze zcela konkrétních důvodu, pak si chci dovézt zcela konkrétní štěně
Žádné štěně není jediné na světě a nenahraditelné...
já netrvdím, že štěně je z toho v euforii, ale na druhou stranu, to není mnoho štěňat ani z 5 hodinové jízdy autem s možností venčení, obzvlášť, když se často ani nevyvenčí
No pokud nějaké štěně vyšiluje i v autě, kde vedle něj někdo sedí, mluví na něj, hladí ho a co hodinu mu zastavuje na venčení, jak moc v nervech asi bude z x-hodinové cesty úplně o samotě bez možnosti vyvenčení? Že ho u toho nikdo nevidí, neznamená, že je spokojený...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:16
- Nahlásit
Eldoguero
e třeba se to řeší operativně přímo na palubě letadla,
tak to tehdy řešili, souhlas kapitána + cestujících museli mít
se každý může svobodně rozhodnout odkud si vezme štěně a za jakých okolností
to jistě, otázka je, co na to ti psi
lamalucni
Většina aerolinek přepravuje psy jen jako cargo, případně vůbec.
hm, myslela jsem si to
Ale na druhou stranu planety... ne, děkuju.
no jo, jenže, koho dneska zajímá zboží, jakým pes bohužel evidentně už je.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:18
- Nahlásit
Eldoguero
tahle reakce trochu hysterická,
to je škoda. Tady se na jednu stranu vykřikuje, jak blbě se lidi chovají ke psům, na co všechno je používají a tohle ti přijde ke psům jako férovka?
Zdůvodněno chovatelstvím a záměry v něm - to zní moc hezky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:19
- Nahlásit
lamalucni
Že ho u toho nikdo nevidí, neznamená, že je spokojený
asi takhle nějak, no
|