| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:21
- Nahlásit
PetraK
Tady se na jednu stranu vykřikuje, jak blbě se lidi chovají ke psům, na co všechno je používají a tohle ti přijde ke psům jako férovka?
No přesně. Kolem fotky psa ostříhanýho a nabarvenýho nazeleno se tu strhne málem inkvizice, kdežto posílání osmitýdenních prcků přes oceán je naprosto v pořádku...
(čímž neříkám, že jsem pro barvení psů nazeleno...)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:21
- Nahlásit
a ještě dotaz:
dítě byste takhle poslali?
a prosím zapomeňmež na argumentaci o polidšťování zvířete. Jde o dva malé bezbrané ŽIVÉ tvory. poslali byste takhle dítě ve věku třebas půl roku? V kenele?v zavazadlovém prostoru? Ale s tím, pochopitelně, že při mezipřistání by ho přebalili a povozili po letištní ploše v kočárku. I dudlika by mu dali.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:22
- Nahlásit
lamalucni
posílání osmitýdenních prcků přes oceán je naprosto v pořádku..
víš jak - tady to má nějakej cílenej záměr, CHOV.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:24
- Nahlásit
PetraK
tady to má nějakej cílenej záměr, CHOV
Jo, a CHOV je evidentně nadřazenej welfare psů...
Už se tolik nedivím, že se kryjou třá psi s těžkou dysplázkou nebo NO s příšerně spáditou zádí, páč je přece fuk, že blbě choděj, hlavně že máme CHOVATELSKEJ ZÁMĚR...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:29
- Nahlásit
lamalucni
CHOV je evidentně nadřazenej welfare psů..
bohužel.
jak je vidno, co a jak prožívá živej tvor, lidi ještě bohužel, bohužel moc, nezajímá. Když se o tom zmíníš, je to hysterické . Že by se někdo mohl zamyslet nad tím, že by na tom mohlo cosi být, to nehrozí. Leč co chtít, když normoš je struna, elektrika and comp. jen proto, aby si můj pes sedl na milimetr přesněji a rychleji, než tudle vomáčkovi co to loni vyhrál v horní dolní . Pro lidi je pes prostředkem, ambicí ať už sportovních či chovatelských, bohužel.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:43
- Nahlásit
lamalucni
Je možný, že některý aerolinky to tak mají, neprocházela jsem všechny...
Však píšu, že nevím, která společnost to byla
Žádné štěně není jediné na světě a nenahraditelné...
Hm ... bohužel jsi vůbec nepochopila o čem mluvím.
No pokud nějaké štěně vyšiluje i v autě, kde vedle něj někdo sedí, mluví na něj, hladí ho a co hodinu mu zastavuje na venčení, jak moc v nervech asi bude z x-hodinové cesty úplně o samotě bez možnosti vyvenčení?
Mno ... opět hovoříš o něčem jiném.
Že ho u toho nikdo nevidí, neznamená, že je spokojený...
To jsem řekla?
Jen mě ještě v souvislosti s tím napadlo, že často je lepší nechat psa v klidu a o samotě než ho chlácholit to buci buci nebohé štěňátko ... psího dorostence ... šedesátikilové hovado ... pro jeho budoucnost a budoucnost jeho okolí ale to jen tak na okraj a nesouvisí to tak docela s daným tématem.
PetraK
tak to tehdy řešili, souhlas kapitána + cestujících museli mít
Ano, tomu rozmumím a je dost možné, že to tak funguje stále.
otázka je, co na to ti psi
Pochopitelně, ale to už jsme zase někde jinde.
to je škoda. Tady se na jednu stranu vykřikuje, jak blbě se lidi chovají ke psům, na co všechno je používají a tohle ti přijde ke psům jako férovka?
Ještě jednou - nemyslím si, že ten pes bude nadšením z cesty skákat nadšením dva metry vysoko, ale pokud je k tomu důvod, pak s tím nemám problém.
Zdůvodněno chovatelstvím a záměry v něm - to zní moc hezky.
A proč myslíš, že to tak není?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:48
- Nahlásit
Eldoguero
pokud je k tomu důvod, pak s tím nemám problém
no to je otázka právě, co tím důvodem může být. Podle mě jediné zdůvodnitelné je, že zvíře cestuje při stěhování s majitelem. Dál už to vidim jako věc, která je pro živého malinkého tvora špatná.
A proč myslíš, že to tak není?
protože to je lidský pohled, čistě lidský, bez ohledu na to, co ten živý tvor. ale to myslím, že ti těžko vysvětlím - vycházím-li tedy z toho, co jsi napsala.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:56
- Nahlásit
lamalucni
PetraK
Kolem fotky psa ostříhanýho a nabarvenýho nazeleno se tu strhne málem inkvizice, kdežto posílání osmitýdenních prcků přes oceán je naprosto v pořádku...
Nevím sice o jakou fotku jde, ale jestli on nebude rozdíl v důvodu - nabarvit psa na zeleno je dobrý pro co? Přeprava, řekněme, geneticky cenného psa z Ameriky do Německa, kde je třeba tento pes následně přínosem v rámci plemene je důvod.
víš jak - tady to má nějakej cílenej záměr, CHOV.
to je v součastný době hrozně moderní tvrdit, že
Možná by nebylo od věci si uvědomit, že bez nějakýho chovatelskýho záměru by nikdy nevznikly žádný plemena, včetně těch, který máte doma a v zásadě vzato by nevznikl ani pes jako takový (i když pochopitelně v té době o nějakém cíleném záměru nelze ještě hovořit)
bohužel.
jak je vidno, co a jak prožívá živej tvor, lidi ještě bohužel, bohužel moc, nezajímá. Když se o tom zmíníš, je to hysterické
Ano, ano, přesně tyhle populistický moderní věty mi silně zavání hyterií, bohužel.
Pro lidi je pes prostředkem, ambicí ať už sportovních či chovatelských, bohužel.
Tohle by bylo na dlouhou debatu, naštěstí nemám čas ani náladu, mám důležitější věci k řešení, takže přeji hezký den
A až půjdu se psema ven nezapomenu jim nasadit látkový oboječky, aby nedocházelo k týrání nebohých tvorů zlým a krutým řetízkem Pardon, ale mě to fakt přijde na hlavu postavený, už ani nevím jestli směšný, spíš absurdní.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 14:58
- Nahlásit
Eldoguero
bohužel jsi vůbec nepochopila o čem mluvím.
Tak mi to zkus vysvětlit, prosím. Já prostě furt nedokážu pochopit, jaký "chovatelský záměr" může být tak děsně důležitý, aby ospravedlnil tahání štěněte přes oceán.
že často je lepší nechat psa v klidu a o samotě než ho chlácholit to buci buci nebohé štěňátko ... psího dorostence ... šedesátikilové hovado ... pro jeho budoucnost a budoucnost jeho okolí
A jak souvisí šedesátikilový dorostenec (předpokládejme zvyklý na samotu a kenelu) s osmitýdenním štěnítkem poprvé o samotě bez mámy a sourozenců?
opět hovoříš o něčem jiném
Ty jsi jako první přišla s tím srovnáním, že štěndo není v euforii ani při cestě autem. Já se jen snažím poukázat na to, že sice ani cesta autem s doprovodem není pro malého prcka ideální, ale pořád nesrovnatelně lepší, než cesta v zavazadlovém prostoru úplně o samotě.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:01
- Nahlásit
Eldoguero
Ano, ano, přesně tyhle populistický moderní věty mi silně zavání hyterií, bohuž
ano ano, proč ne.
naštěstí nemám čas ani náladu
a to je dobře.
přeji hezký den
a to já tobě taky,
nebohých tvorů zlým a krutým řetízkem
a vidíš, to já klidně svýmu psu ten řetízkovej obojek nasadím. Nevím proč by nemohl nosit pes řetízkový obojek.
Pardon, ale mě to fakt přijde na hlavu postavený, už ani nevím jestli směšný, spíš absurdní.
proč ne, máš na to právo. Stejně jako já mám třeba právo si myslet o někom, kdo se ani nezamyslí nad tím, co může živý tvor prožívat, zase svoje. tak už to na tom světě je zařízený.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:01
- Nahlásit
PetraK
protože to je lidský pohled, čistě lidský, bez ohledu na to, co ten živý tvor. ale to myslím, že ti těžko vysvětlím - vycházím-li tedy z toho, co jsi napsala.
Hele a výcvik základní poslušnosti a ovladatelnosti ti přijde vůči psů fér? Proč, vždyť má-li pes možnost oploceného výběhu s možností se na volno vyběhat, pak může celý život, včetně dlouhých tůr strávit na flexině - třeba. Co je tedy vůči psu víc nebo míň fér - naučit ho poslouchat nebo se mu zcela podřídit a neomezovat ho - to je dnes taky hodně moderní, asi tak jako dítě, které není nevychovaný spratek, ale osobnost (platí i o psech pochopitelně).
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:03
- Nahlásit
Eldoguero
nabarvit psa na zeleno je dobrý pro co
Vůbec pro nic, a rozhodně bych psa nazeleno nebarvila. Ale ten (dospělej) pes tu půlhodinku kadeřnické péče vcelku bez újmy přežije.
Přeprava, řekněme, geneticky cenného psa z Ameriky do Německa, kde je třeba tento pes následně přínosem v rámci plemene je důvod.
Přeprava geneticky cenného psa z Ameriky do Německa má jedinej důvod. Aby se chovatel mohl chlubit "heč, mám psa z Ameriky" a případně si vydělat na krycích poplatcích. Pokud jde o přínos v rámci plemene, úplně stejný výsledek bude, pokud si nechám poslat sperma tohoto psa.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:03
- Nahlásit
lamalucni
Já se jen snažím poukázat na to,
to nepunde, v tomdle případu to nepůjde, tady se kouká enem jedním směrem, to ja jak s pivovarským šimlem, jak má ty klapky, dojede dycinky jen od toho pivováru k hospodě ke který má naučenou cestu.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:10
- Nahlásit
lamalucni
Já prostě furt nedokážu pochopit, jaký "chovatelský záměr" může být tak děsně důležitý, aby ospravedlnil tahání štěněte přes oceán.
Obávám se, že tohle ti asi nevysvětlím, prostě na to nemám.
A jak souvisí šedesátikilový dorostenec (předpokládejme zvyklý na samotu a kenelu) s osmitýdenním štěnítkem poprvé o samotě bez mámy a sourozenců?
proč by měl? Psala jsem o většinou zbytečném utěšování, drbání a hlazení buci buci štěňátka ... časem dorostence ... časem dospělce. Ne o oddělení štěněte od feny, jen o přehnaných lidských reakcích. Psala jsem, že mě to jen tak napadlo v souvislosti s tím jak jsi psala, že pejseček na zadní sedačce je chlácholen, jinak to s leteckou přepravou psů nesouvisí
Já se jen snažím poukázat na to, že sice ani cesta autem s doprovodem není pro malého prcka ideální,
No a to je právě to co jsem psala prve - ne pro hodně štěňat nejenže není ideální, ale může být i silně stresující, stejně jako samotné oddělení od matky a sourozenců - nebudeme tedy odebírat štěňata z obavy o jejich komfort až v době kolem, řekněme 4. - 5. měsíce, kdy už nejsou na matce tolik závyslá, nebo raději vůbec, abychom je nevystavovali stresu? To asi ne, že.
PetraK
já klidně svýmu psu ten řetízkovej obojek nasadím. Nevím proč by nemohl nosit pes řetízkový obojek.
Já ne, protože se bojím o zuby ostatních psů při společných hrách řetízek dostávají jen při cvičení, společně s dalšími pomůckami samozřejmě
Stejně jako já mám třeba právo si myslet o někom, kdo se ani nezamyslí nad tím, co může živý tvor prožívat, zase svoje.
No jo, to pochopitelně máš blbý je, že ono je to všechno trošku jinak a to včetně tohoto: se ani nezamyslí nad tím, co může živý tvor prožívat Ale nevadí, máš na to prostě právo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:11
- Nahlásit
Eldoguero
Hele a výcvik základní poslušnosti a ovladatelnosti ti přijde vůči psů fér?
ne. ale je to minimum, minimum nutný pro přežití psa v tomto světě. To co je nad by se mělo podřídit tomu, jak to živý tvor vnímá, co prožívá
Co je tedy vůči psu víc nebo míň fér - naučit ho poslouchat nebo se mu zcela podřídit a neomezovat ho
můj pohled je, že vychovaný pes má mnohem větší volnost, než pes nevychovaný a celý život na flexině vláčený. Co se týká bezprizorně lítajících psů - těžko říct, který pes je spokojenější, ten volně pohyblivý má svobodu, ale nemá jistotu smečky.Ale třeba je šťastnější. Do doby, než ho sejme jinej pes, auto, myslivec.On by - pokud by pes žil ve smečce - taky musel základní pravidla dodržovat.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:12
- Nahlásit
Eldoguero
a výcvik základní poslušnosti a ovladatelnosti ti přijde vůči psů fér?
Za prvé naprosto nechápu, jak tohleto souvisí s posíláním malých štěňat v zavazadlovém prostoru letadel. Že by demagogie?
A za druhé - ano, přijde mi velmi fér dát psu zábavu a náplň dne, dát mu jasný řád a pravidla, naučit ho orientovat se v našem lidském světe, a to vše způsobem, který ho ve výsledku baví a naplňuje jeho přirozenou potřebu učit se a vnímat nové podněty. Nefér mi přijde nechat psa růst jako dříví v lese, bez učení, bez podnětů, bez sociálních kontaktů.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:13
- Nahlásit
Eldoguero
Já ne, protože se bojím o zuby ostatních psů při společných hrách
já jo, protože právě tenhle řetízek zabránil většímu zranění, když ho popadnul pit pod krkem.
blbý je, že ono je to všechno trošku jinak a to včetně tohoto: se ani nezamyslí nad tím, co může živý tvor prožívat Ale nevadí,
to je možný, ale z toho co píšeš to nevyplývá.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:14
- Nahlásit
lamalucni
Ale ten (dospělej) pes tu půlhodinku kadeřnické péče vcelku bez újmy přežije.
Tak v některých salonech bych o tom dost silně pochybovala
Aby se chovatel mohl chlubit "heč, mám psa z Ameriky
Jo aha ... tak to pak ok ...
případně si vydělat na krycích poplatcích.
Ano, přesně o to jde ...
Pokud jde o přínos v rámci plemene, úplně stejný výsledek bude, pokud si nechám poslat sperma tohoto psa.
A co, když jde o fenu? Konkrétní, z konkrétního spojení? Pak chovatel vidí jen rejžování na štěňatech a chlubení se "Mám čubu až z Jemeriky!"? Hm...
PetraK
to nepunde, v tomdle případu to nepůjde, tady se kouká enem jedním směrem, to ja jak s pivovarským šimlem, jak má ty klapky, dojede dycinky jen od toho pivováru k hospodě ke který má naučenou cestu.
Ano, tvůj osobitý projev s nadhledem se mi vždycky líbil
Nic, jdu už, venku svítí pidi midi sluníčko
Pa pa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:14
- Nahlásit
Eldoguero
Ano, tvůj osobitý projev s nadhledem se mi vždycky líbi
to jsem ráda, že ho oceníš.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:18
- Nahlásit
PetraK
ne. ale je to minimum, minimum nutný pro přežití psa v tomto světě. To co je nad by se mělo podřídit tomu, jak to živý tvor vnímá, co prožívá
Hm, minimum a je nutné?
Ale třeba je šťastnější. Do doby, než ho sejme jinej pes, auto, myslivec.On by - pokud by pes žil ve smečce - taky musel základní pravidla dodržovat.
Ano, ale je s tím spojen určitý, byť v tomto případě relativne malý diskomfort
lamalucni
Za prvé naprosto nechápu, jak tohleto souvisí s posíláním malých štěňat v zavazadlovém prostoru letadel.
Ach jo - nijak, už to ale píšu po několikátý píšeš o stresu tom, já o stresu onom ... Jak to souvisí? Kdo ví
ano, přijde mi velmi fér dát psu zábavu a náplň dne, dát mu jasný řád a pravidla, naučit ho orientovat se v našem lidském světe, a to vše způsobem, který ho ve výsledku baví a naplňuje jeho přirozenou potřebu učit se a vnímat nové podněty. Nefér mi přijde nechat psa růst jako dříví v lese, bez učení, bez podnětů, bez sociálních kontaktů.
No vidíš, že to jde
PetraK
jo, protože právě tenhle řetízek zabránil většímu zranění, když ho popadnul pit pod krkem.
Já ne, protože naši psi si při vzájemných hrách jdou dost po krku
ale z toho co píšeš to nevyplývá.
Když myslíš, tak asi ne
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:19
- Nahlásit
Eldoguero
že pejseček na zadní sedačce je chlácholen
Ne pejseček. Osmitýdenní mimino. Je trošku rozdíl, jestli pes vyšiluje, protože je rozcapenej a něco si rozmazleně vynucuje, nebo proto, že je to mimino poprvé v životě od mámy a děsně se bojí všeho neznámýho kolem sebe. Ale tohle asi nevysvětlím někomu, kdo vidí hlavně ten "chovatelskej záměr"...
nebudeme tedy odebírat štěňata z obavy o jejich komfort až v době kolem, řekněme 4. - 5. měsíce, kdy už nejsou na matce tolik závyslá, nebo raději vůbec, abychom je nevystavovali stresu? To asi ne, že.
To určitě ne, ale můžeme se trošku zamyslet nad tím, jak jim ten přechod co nejvíc usnadnit. Kupříkladu když jsem si včera přivezla štěně, asi s ním dneska nepůjdu na technopárty, žejo...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:22
- Nahlásit
Eldoguero
píšeš o stresu tom, já o stresu onom ...
Proč myslíš, že by měla bejt výchova psa nějakej stres pro toho psa?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Eldoguero
byť v tomto případě relativne malý diskomfort
ano a tomu se nelze bohužel vyhnout,, ostatnímu již ano.
Když myslíš, tak asi ne
hm, evidentně si to nemyslím jen já. Venkoncem je toale fučík, protože ty máš svůj pohled, který měnit nebudeš-podle toho co jedeš dokola, takže tě asi ani na vteřinu nenapadne, že by třebas i náááhodou na tom, co píšou jiní dva lidi, mohlo i za mák něčeho být. Co naděláš? nenaděláš nic. Lidské vnímání zvířat jako živých tvorů se holt mění jen velmi pomalu. Ale mění se, tak aspoň tak.
edit - nešla jsi ven?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:35 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Eldoguero
A co, když jde o fenu? Konkrétní, z konkrétního spojení?
A co když ta fena má třeba bráchu, polobráchu, otce, syna - a dá se časem dovézt jeho sperma? Proč je tak děsně nezbytně nutný tahat tuhle konkrétní fenu přes oceán, když se prakticky tytéž geny dají dopravit mnohem jednodušším způsobem? Pokud by šlo o dospělou fenu, zvyklou cestovat, tak ještě dejme tomu. Ale malý štěndo, pro který je to opravdu obrovský stres, a u kterýho navíc chovatel vlastně ani nemůže tušit, jestli do budoucna opravdu bude nějakým přínosem pro chov... prostě nevidím žádný ospravedlnitelný důvod k tomu, to malý štěndo tomuhle vystavovat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 15:54
- Nahlásit
lamalucni
. Ale malý štěndo, pro který je to opravdu obrovský stres, a u kterýho navíc chovatel vlastně ani nemůže tušit, jestli do budoucna opravdu bude nějakým přínosem pro chov.
ale chápeš, že člověk prostě chce? chce. tečka. Já i chápu, že ten záměr může být dobrý, ale vede přes to, že malý živý tvor si projde tím, že ho teď seberou od mámy, dají do kenelky- na kterou- bude-li to zodpovědný chovatel - i bude zvyklé, bude to jeho domeček, bude tam mít hračku, pelíšek... ale pak ho frknou do auta,který nikdy nevidělo, k lidem který vůbec nezná........... kodrcá se, vůbec neví co se s ním děje - hm ostatně všichni víme, jak to probíhá, když si štěně odvážíme od jeho mámy, jak jsou z toho mimo a pláčou, ale na tohle štěně krom toho kodrcání se ve smrdutý plechový uřvaný krabici čeká hluk letištního provozu, odbavení, šíbování sem a tam, pak šílená cesta mezi bednama do letadla, pořád je samo, máma nikde, bojí se, pak šup do letadla, zase hluk, cizí pachy, lidi, zmatek - v tom lepší případě, skončí tedy v letadle , v tom horším vzadu v zavazadláku ve tmě v řevu motorů a chladu. mezi přistání, šíbování, rychlý vyvenčení - v tom dobrým případku - šíbování zpátky v letadle....vykládka, celní procedura, veterina, cizí lidi, máma nikde. Kolik hodin to bylo?? Každá se pro něj vleče tak, že je to úplně jedno.
Znovu se zeptámEldoguero vystavila bys tomuhle svou půlroční dceru?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 18:27
- Nahlásit
já se teda vmísim s tim zeleným psem co tu byl diskutovanej
esi to někdo dá za půl hodky tak je frajer teda
třá pardálka má tuty jednoho(myslim ale že už 2 psy) dovežený až z emeriky coby štěnda ..sou to podengáči ibizský a má teda s nima ten záměr páč je to celkem málopočetný plémě a import mraženejch nanuků by asi nebyl k ničemu..stálo to ovšem nehorázný love ale žádný trojmata se nekonaly a nekonaj..netuchám čim je přepravovala,ale určo zaplatila děsný prachy za to aby to bylo všecko cajk
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:38
- Nahlásit
Já bych to tak tragicky neviděla. Zjišťovala jsem si transport štěněte do Miami přes Animal transport. Nakonec štěndo nejelo, ale pán mě ujišťoval že v letadle je speciální klimatizovaný prostor určený pro zvířata a že tam s nimi je kvalifikovaný doprovod. Do Miami by to bylo s přestupem, štěně by přenocovalo ve stanici, kde by mu dali najíst vyměnili vodu a pustili ho z přepravky ven. Následně další den by jej připravili na cestu. Štěně se mohlo posílat do deseti týdnů anebo pak až měsíc po naočkování vztekliny. Jelikož se v mém případě jednalo o malé plemeno tak kdyby k převozu došlo volila bych pozdější termín, tedy až čtyřměsíční. Aby desetitýdenní jorkšír někde cestoval dva dny je fakt blbost u velkého plemene bych to možná zvážila ale spíš bych se klonila k cestě až bude starší. Chorvatsko je ale daleko blíž, ta cesta nebude trvat nijak extra dlouho.
Každopádně známá si přivezla fenku z Francie. Letěla si pro ni letadlem. Za letenku dala pět tisíc tam i zpět za psa na palubě(mohla ji mít sebou v kabině) dala nějakých 100 euro. Cesta trvala hodinu. Potom posílala štěně do Dubaje. Majitelé štěněte si všechno zajistili a zaplatili(štěndo si vybrali na místě u chovatelky ale bylo třeba štěně naočkovat, po měsíci provést test na protilátky na vzteklinu a do tří dnů vyvézt- oni se mezitím vrátili do své země kde zajistili povolení). Štěně přepravovala nějaká hodně dobrá(a drahá) firma která běžně přepravuje i drahé arabské koně. Docestovalo bez úhony.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 19:55
- Nahlásit
lamalucni
úplně stejný výsledek bude, pokud si nechám poslat sperma tohoto psa.
hele to myslíš fakt vážně, že nevidíš rozdíl mezi tím dovézt sperma a mít štěńata zpoloviny přibuzná na zdejší chov a dovezením štěněte, které může být třeba 10 generací nebo i víc komplet nepříbuzné?
a to ještě jste nějak pozapomněli na geografickou genetickou diverzitu
já teda osobně preferuju genetickou rozmanitost a to i za cenu, že malé štěně poletí přes půl světa, protože co dokáže napáchat genetická přibuznost mám doma a není o co stát a si myslím, že můj pes by radši jako štěně jednou přeletěl půl světa než zažíval celý život to co zažil
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 20:49
- Nahlásit
lamalucni
Ne pejseček. Osmitýdenní mimino.
??? Když nepoužiju slovíčka pidi midi, jedná se automaticky o dospělého psa?
Je trošku rozdíl, jestli pes vyšiluje, protože je rozcapenej a něco si rozmazleně vynucuje, nebo proto, že je to mimino poprvé v životě od mámy a děsně se bojí všeho neznámýho kolem sebe
Částečně ano, na druhou stranu štěně, který vyšiluje při odběru, ve dvou měsících hysterčí v autě při jízdě (ne proto, že se potřebuje venčit, ale proto, že je citlivka), bych nechtěla ani zadarmo, tím míň pokud bych s ním potenciálně počítala v chovu.
Ale tohle asi nevysvětlím někomu, kdo vidí hlavně ten "chovatelskej záměr"...
To asi ne obzvlášť, když zrovna v tomhle případě hovoříme o trochu něčem jiném
ale můžeme se trošku zamyslet nad tím, jak jim ten přechod co nejvíc usnadnit.
Jistě, tak jsem to taky myslela, ovšem pokud se budu ke štěněti chovat, jako by bylo z cukru, zřejmě mi z něj ta cukrová panenka taky vyroste
asi s ním dneska nepůjdu na technopárty,
no já ti nevím, ale na techopárty bych nešla ani s dospělým psem, leda tak hluchým a totálně flegmatickým ...
Proč myslíš, že by měla bejt výchova psa nějakej stres pro toho psa?
Nemyslím, že by výchova měla být stres. Ale jsem přesvědčena o tom, že jakýkoliv zákaz se žádnému štěněti nelíbí, už jen to, že je štěně hned od začátku (aspoň předpokládám, že u většiny lidí to funguje hned) je vměstnáno mezi dva mantinely, za které se nesmí, že vždycky je něco za něco atd. atd. se mu určitě líbit nebude. Přesto nám to přijde normální, protože je to nutné pro bezproblémové soužití psa v lidské společnosti. Tak to prostě je
Pokud by šlo o dospělou fenu, zvyklou cestovat, tak ještě dejme tomu. Ale malý štěndo, pro který je to opravdu obrovský stres, a u kterýho navíc chovatel vlastně ani nemůže tušit, jestli do budoucna opravdu bude nějakým přínosem pro chov... prostě nevidím žádný ospravedlnitelný důvod k tomu, to malý štěndo tomuhle vystavovat.
Takže pro dospělé zvíře to stres není, pro štěně ano? Mnoooo ...
úplně stejný výsledek bude, pokud si nechám poslat sperma tohoto psa.
Nemáš pravdu, ale jak říkáš, těžko vysvětlovat.
PetraK
Venkoncem je toale fučík, protože ty máš svůj pohled, který měnit nebudeš-podle toho co jedeš dokola, takže tě asi ani na vteřinu nenapadne, že by třebas i náááhodou na tom, co píšou jiní dva lidi, mohlo i za mák něčeho být
Takže protože dva lidi si myslí, že letecká přeprava psů je týrání, pak bych měla já uznat, že to týrání je? Zvláštní způsob uvažování, nicméně mě to nepřekvapuje.
edit - nešla jsi ven?
Šla, ale už jsem se z dovolením vrátila
vůbec neví co se s ním děje - hm ostatně všichni víme, jak to probíhá, když si štěně odvážíme od jeho mámy, jak jsou z toho mimo a pláčou,
Ne, tohle opravdu neznám. Ani jedno štěně, které jsme si kdy brali, nebylo z odběru v takovém stresu, aby kňučelo, plakalo, dralo se zpět k matce, nebo ze smutku nežralo. Nikdy jsem to nazažila a co mám informace od majitelů svých odchovu, ani oni ne. No ale možná je to právě tím, co si vybíráme za psy.
Znovu se zeptámEldoguero vystavila bys tomuhle svou půlroční dceru?
Vážně ti nepřijde tohle trochu na hlavu postavený? Vážně v tom nevidíš rozdíl. Už jen v tom, že půlroční dítě není schopno se pořádně samo pohybovat, samo se najíst, samo si "říct" v drtivé většině svých potřeb, kdežto dvouměsíční štěně stejného schopno je a to vcelku slušně. Půlroční dítě je PLNĚ závislé na matce, dvouměsíční štěně ne. Jo a letecké společnosti prý berou děti až od osmi let, kdy jsou samostatnější, ale musí sedět připoutané na sedačce, nevím jeslti z toho nebudou mít doživotní trauma. Možná až bude dceři osm pošlu ji někam letadlem a pak ti dám vědět, jeslti se z toho zhroutila
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2013 21:00
- Nahlásit
Maya
že nevidíš rozdíl mezi tím dovézt sperma a mít štěńata zpoloviny přibuzná na zdejší chov a dovezením štěněte, které může být třeba 10 generací nebo i víc komplet nepříbuzné?
No nezlob se, ale fakt nevidím z genetickýho hlediska naprosto žádný rozdíl mezi tím, když tu ten nepříbuznej dovezenej pes fenku fyzicky nakreje, nebo když přes oceán letí jen jeho sperma a on sám zůstane za velkou louží. Tak i tak to bude to samý sperma, ty samý geny, a štěňata toho psa budou ve výsledku zpoloviny příbuzná na zdejší chov, jak píšeš. A navíc u spousty chovatelů hrozí, že když si takhle za drahý peníze dovezli štěndo a ono se v dospělosti ukáže, že něco není úplně OK, tak se tuhle něco trošku zatají, tamhle něco trošku zfalšuje atd. a stejně se na něm bude chovat, protože už do něj přece vrazili tolik peněz...
davidkova renata
Nojo, s tou půlhodinou na nabarvení dotyčného psa jsem plácla kolosální kravinu. Tak dejme tomu dvě hodiny, to je fuk. Na podstatě věci to nic nemění...
třá pardálka má tuty jednoho(myslim ale že už 2 psy) dovežený až z emeriky coby štěnda ..sou to podengáči ibizský a má teda s nima ten záměr páč je to celkem málopočetný plémě a import mraženejch nanuků by asi nebyl k ničemu..
To je právě to, co já asi absolutně nedokážu pochopit... proč je nutný tahat štěnda přes oceán proto, aby někdo měl nějaký málopočetný vemeno, který tady nikdo nemá. Nebo proto, že někdo má záměr... Přijde mi to vůči těm štěndům děsně sobecký.
|