| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 23:53
- Nahlásit
PetraK
Přijde se z venku a jde na místo, hotovo tetkon se odpočívá a já mám jinou práci.
A on to samozřejmě ihned pochopí a k velké spokojenosti své paničky akceptuje... áách jo, utřeme slzičky dojetí. To je nějaký nový film z produkce Bolywoodu?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 23:56
- Nahlásit
Rybka305
jenomže já si tím super vztahem právě nejsem jistá
Ale právě tímhle si tvorbu toho vztahu ještě zbytečně ztěžuješ. Když už máš tu potřebu se psovi motat okolo misky, tak mu do ní vždycky radši něco dobrýho přidej, než abys mu jí ještě brala.
když máš se psem super vztah,pes důvěřuje tobě a ty jemu
máme ovčandu, byla týraná, bojí se lidí... znala jsem jí den a kousek, takže vztah žádný a už jsem jí večer držela misku, aby s ní necestovala po celé kuchyni a čubís s tím neměla problém. Já vím proč to dělám, má to jiný důvod než prudit psa a zkoušet co pes ustojí a co ne (což je přesně to co děláš ty), nečekám od něj žádné záludnosti (to mě fakt ani nenapadlo) a tak to pes bere s klidem (proč by taky neměl).
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 23:57
- Nahlásit
jindra 22
To je nějaký nový film z produkce Bolywoodu?
naši všichni (3) psi to tak mají taky, jestli ty to nemáš nějak divně...
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 00:00
- Nahlásit
Noo s tím přidáním něčeho dobrého je to dobrý nápad,jen nevím jestli si toho v tom zápalu žrání vůbec všimne No misku jí taky zatím držím v ruce,zaprvé to i držím v takové výšce,aby se jí to lépe polykalo a trávilo,za druhé mě to baví a za třetí mně příjde,že se tím ještě víc prohlubuje vztah mezi námi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 00:04
- Nahlásit
Rybka305
misku jí taky zatím držím v ruce
tak to jí do toho nemusíš hrabat, evidentně jí u jídla nevadíš, tak nic dalšího neřeš
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 00:09
- Nahlásit
To je pravda,už i to,že jí tu misku držím a vůbec nic nedělá je super!!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 07:13 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Rybka305
Příjde mi dost špatný,když nějaký člověk vypráví,že nemůže svému psovi sáhnout do misky,že se ho bojí,ani když chce misku jakkoli narovnat či do ní něco přihodit,apod...Ještě horší mi příjde,když někdo svýmu psovi ani nemůže vlízt do kotce,protože se bojí aby ho nepokousal...
Mi příde, že tohle je případ vidláků, co navštívěj "svýho" psa jednou za čas a pak se divěj (ne-li chluběj)...
Myslím, že by sis měla víc věřit a ne si zvedat sebevědomí na štěněti
Na jídlo má být klid - obecně.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 07:58
- Nahlásit
Rybka305
Proč to dělám?Příjde mi dost špatný,když nějaký člověk vypráví,že nemůže svému psovi sáhnout do misky,že se ho bojí,ani když chce misku jakkoli narovnat či do ní něco přihodit,apod...
To je smutné, zažil jsem to s prvním psem a moc jsem se s tím nechlubil. Nebyl jsem vidlák, se psem jsem žil v bytě. Prostě misku bránil, i když si jinak do tlamy nechal sahat. Jenže smutnější je, když takový člověk začne dělat z nouze ctnost, začne si hrát na odborníka a všechny přesvědčovat o tom, že psovi se zásadně do misky nesahá. Jeho postoj samozřejmě chápu... nechce být pokousán.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 08:17
- Nahlásit
jindra 22
Jenže smutnější je, když takový člověk začne dělat z nouze ctnost, začne si hrát na odborníka a všechny přesvědčovat o tom, že psovi se zásadně do misky nesahá. Jeho postoj samozřejmě chápu... nechce být pokousán.
Většina z nás psovi občas do misky sáhne, jenže z jiného důvodu. Já třeba sem tam zapomenu přihodit psovi do krmení prášky, takže je tam přidávám až když žere, u druhého jí misku držím, aby s ní necestovala po místnosti (třetí vrčí na cizí, kteří kolem ní i jen projdou, zároveň to je nejsubmisivnější z našich psů). Takže já VÍM, že to naši psi snesou a to aniž bychom to testovali jen z plezíru, prostě to vyplývá z běžného provozu domácnosti.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 08:24
- Nahlásit
birma
Z plezíru a při každém krmení asi normální člověk do misky sahat nebude.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 08:47
- Nahlásit
Rybka305
jsem jeho pán,já mu potravu dám a stejně tak mu jí mohu i sebart,
Proč????fakt se ptám,naprosto nechápu totiž..co je daný to je daný,čokl má právo se v klidu nažrat..argument s branim hnusů někde na ulici je úpa mimo mísu,kdyby chtěl někdo argumentovat ))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 08:49
- Nahlásit
birma
Jenže tímhle to psa nenaučíš. Pokud jí budeš chmatat do misky a dělat všechno ostatní špatně, tak tě sežere stejně. A pokud budeš dělat všechno správně, tak jí budeš kdykoliv moct sáhnout do misky i když jí to nebudeš nijak učit.
biiiingo
nečekám od něj žádné záludnosti (to mě fakt ani nenapadlo) a tak to pes bere s klidem (proč by taky neměl).
a znovu bingo.
, jestli ty to nemáš nějak divně..
a do třetice všeho dobrýho, opět bingo
jindra 22
A on to samozřejmě ihned pochopí a k velké spokojenosti své paničky akceptuje..
pořád vám to říkám dokola, víc to chce číst a přemýšlet , než se ve vašem případě projevovat.. asi jste tím pádem jaksi nezaregistroval, že všude a vždy říkám- vše učit postupně a pomalu. POstupně a pomalu, já vám to tedy ještě pro jistotu zopakovala a zvýraznila. když s tím máte takovou potíž.
takový člověk začne dělat z nouze ctnost, začne si hrát na odborníka a všechny přesvědčovat o tom, že psovi se zásadně do misky nesahá.
vy někoho takového znáte? Osobně? já ne. A já osobně jsem s miskou a žrádlem neměla potíž ani u svého prvního psa, ani u svého druhého psa, a dokonce ani u psů,které jsem hlídala a nebyli moji. Psi vědí a věděli že na jídlo mají klid, že o nic nepřijdou a když jsem potřebovala/potřebuji tak si tu misku prostě vezmu a nikdo nic neřeší.
To je smutné, zažil jsem to s prvním psem a moc jsem se s tím nechlubil
no ano to se nedivím, protože to nesvědčí o dobrém vztahu - páníček a pes. ani trochu.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 08:49
- Nahlásit
davidkova renata
kdyby chtěl někdo argumentovat
To jaksi nejni potřeba.
Jde jenom o tohle: jsem jeho pán
Asi pán tvorstva )) Si vždycky vzpomenu na Macha a Šebestovou
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:11
- Nahlásit
jindra 22
To je smutné, zažil jsem to s prvním psem a moc jsem se s tím nechlubil. Nebyl jsem vidlák, se psem jsem žil v bytě. Prostě misku bránil, i když si jinak do tlamy nechal sahat. Jenže smutnější je, když takový člověk začne dělat z nouze ctnost, začne si hrát na odborníka a všechny přesvědčovat o tom, že psovi se zásadně do misky nesahá. Jeho postoj samozřejmě chápu... nechce být pokousán.
to si děláš srandu? To ti přijde normální bát se vlastního psa? Mně teda ne, samozřejmě můžu svýmu psovi vzít misku,když je potřeba a samozřejmě mu jí neberu jentak pro srandu králíkům, ale jak píše Birma něco přihodit,dodat třeba olej,cokoli...stejně jako můžu čistit psovi uši a jakkoli s nim manipulovat(jinak sahám na misku a manipuluju s ní i se psem rodičů a ségřinými)..to mi přijde základ, jinak jde těžko fungovat a myslim že jde o důvěru a pohodu psa,v klidu se najíst... ale určitě si nebudu honit triko tim že budu nonstop alfarolovat malý štěńátko...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:43
- Nahlásit
PetraK
no ano to se nedivím, protože to nesvědčí o dobrém vztahu - páníček a pes. ani trochu.
no, nebo to se vztahem taky někdy moc nesouvisí a je to prostě zlozvyk
Mamči špic to dělá taky,já bych se z toho vztekla , ale popravdě musim uznat, že z toho nic dalšího nevyplývá
Sízra Milanová
určitě si nebudu honit triko tim že budu nonstop alfarolovat malý štěńátko...
vo tom žádná,páč řešení je podle mě vtom přidávání krmiva do misky a troše tréninku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:45
- Nahlásit
kachna_
no, nebo to se vztahem taky někdy moc nesouvisí a je to prostě zlozvyk
no se vztahem to podle mě souvisí, protože je někde něco špatně na začátku - zlozvyk se z toho stane později, ne?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:45
- Nahlásit
kachna_
páč řešení je podle mě vtom přidávání krmiva do misky a troše tréninku
Ale řešení čeho?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:52 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Sízra Milanová
To ti přijde normální bát se vlastního psa?
Já jsem se bál vlastního psa? Co to zase plácáš za nesmysly? Máš malárii? Prostě nenechal si sahat do misky. To je všechno...
ale určitě si nebudu honit triko tim že budu nonstop alfarolovat malý štěńátko...
Ty jsi dneska vstala levou nohou z postele, Sízro. Nebo se v ní ještě válíš a kecáš ze spaní. Bělouš zpravidla nevyžaduje "alfarolování". Ba naopak, spíš posilování sebedůvěry.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 09:56
- Nahlásit
kachna_
vo tom žádná,páč řešení je podle mě vtom přidávání krmiva do misky a troše tréninku
tak, plus prostě stěně učit že si můžeš brát jeho věci a manipulovat s ním jak chceš, ale nějak přirozeně prostě spíš v běžnym soužití...vezmu ti hračku, už si nehrajem nebo je to hračka za odměnu, vezmu si kost, nechci třeba aby jí pes nědl celou najednou atd...štěně si na to normálně zvykne, mám zkušenost jen se svým psem a psy v rodině,ale nikdy nebylo potřeba nějakejch větších akcí
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:12
- Nahlásit
Rybka305
Tím tu rozhodně nechci radit začátečníkům,protože jsem sama začátečník a protože si nejsem jistá,jestli je tento postup správný,je to jenom moje vymyšlená věc,kterou si doma prosazuji a zatím funguje
I přes to, že ti tady poměrně hodně zkušených lidí (= lidí, kteří vychovali či převychovali mnoho psů) radí opak a jediný, kdo s tebou souhlasí je Jindra, který vychoval jednoho psa a kterému hlavně do misky sáhnout nemohl, protože by ho pokousal? Promiň, ale tohle prostě JE divný.
birma
Já vím proč to dělám, má to jiný důvod než prudit psa a zkoušet co pes ustojí a co ne (což je přesně to co děláš ty), nečekám od něj žádné záludnosti (to mě fakt ani nenapadlo) a tak to pes bere s klidem (proč by taky neměl).
Lucie Kratochvílová
Myslím, že by sis měla víc věřit a ne si zvedat sebevědomí na štěněti
Nikdy jsem psům záměrně do misky nehrabala, nic jsem jim nebrala, neprudila jsem je a přesto nemám problém jim kdykoliv cokoliv vzít. Ať už venku nebo doma, ať je to v misce nebo je to kost na pelechu. A to mým barákem prošla už dobrá dvacítka psů. Divný, že.
Vyjma Mordora samozřejmě (dostal se ke mě jako dospělý, se zaplacenou poslední injekcí pro agresivitu), kterého zku*vil nějaký dobrák hrabáním do misky a kterej už to má v hlavě v tomto směru úplně otočený.
Nerozumím tomu, proč bych si měla honit triko šikanováním psa.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:18
- Nahlásit
Gi a smečka
Nerozumím tomu, proč bych si měla honit triko šikanováním psa.
páč ty lidi maj dopředu už strach aby k tomu někd y náhodou nedošlo že taková situace nastane(at už z jakejkoli důvodů..blbá literatura,málo či žádný zkušenosti a hlavně si nejsou jistý sami sebou a svou pozicí vůči psu myslim)..pokud to pojmeš tak jako birma,těžko se dočkáš negativní reakce..nikdy mě neproběhlo myslí,že by na mě můj pes mohl u toho vrknout a jí nikdy nenapadlo,že by to mohla udělat ..jednoduchý jak facka
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:22
- Nahlásit
davidkova renata
a hlavně si nejsou jistý sami sebou
To je ten největší problém todle Viz švihání štěněte prutem a tak podobně Prostě zakomplexovaný chudáci
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:23
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Viz švihání štěněte prutem a tak podobně
to si myslim je trošku z jinýho soudku..ne že bych to schvalovala,jen v tomhle kontextu mi to příjde trošku jinak
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:27
- Nahlásit
davidkova renata
Celkovědocelku mě teda vůbec.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:28
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Celkovědocelku
hm hezký slovo )) to ani já neznám ))
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:29
- Nahlásit
davidkova renata
Tak si pust Jáchyme, hoď ho do stroje )) Jak se jim vylilo to víno
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Tak si pust Jáchyme, hoď ho do stroje )) Jak se jim vylilo to víno
šiš se kaju teda jak mi to mohlo uniknout!!
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:34 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
davidkova renata
páč ty lidi maj dopředu už strach aby k tomu někd y náhodou nedošlo že taková situace nastane
myslím, že tahle věta je přesně vystihující.....kdo se nebojí, kdo vnitřně věří sobě i zvířeti, tak ho ani nenapadne, že by mohl mít někdy problém se saháním do misky ( teď tedy nemluvím o specifických situacích,kdy si člověk bere zvíře už s nějakýmií blbými zkušenostmi), nemá potřebu to trénovat, prostě s miskou manipuluje úplně přirozeně, kdy to je potřeba. Tj. potřebuju-li přihodit, přihodím, potřebuju-li misku odsunout, odsunu, potřebuju-li ji psovi přidržet, přidržím...Bohužel je tady psousta " radilů" a spousta moudré literatury,která staví výchovu psa na strachu...proč...štěňata na začátku jsou nastavená ke spolupráci a k ochotě vyhovět...a puberta není o tom, že pes touží dominovat nad člověkem..prostě testuje jen hranice, tak jako to testují v dospívání děti, jako to testují mladí koně...prostě jakékoliv zvíře,které žije ve společenství.Ale ne ntuně z důvodu, aby je překročili a zrušili, ale aby jim mohli důvěřovat, protože hranice nejen omezují, ale i chrání.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:38
- Nahlásit
davidkova renata
Hyena
( teď tedy nemluvím o specifických situacích,kdy si člověk bere zvíře už s nějakýmií blbými zkušenostmi)
Náhodou jsou z toho občas děsně vtipný situace. Třeba když zavřeš psa do chodby, aby se v klidu nažral (páč on se prostě jinak v klidu nenažere ) a pak se zapomeneš, nasbíráš si v kuchyni plnou náruč věcí a jdeš je dát do chodby do lednice. Bych asi nespočetla, kolikrát mi ten pes přivodil malej infarkt a kolikrát jsem sbírala věci rozsypaný po celý chodbě. Šulínek jeden malej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 10:39
- Nahlásit
Hyena
štěňata na začátku jsou nastavená ke spolupráci a k ochotě vyhovět...a puberta není o tom, že pes touží dominovat nad člověkem..prostě testuje jen hranice, tak jako to testují v dospívání děti, jako to testují mladí koně...prostě jakékolvi zvíře,které žije ve společenství.
..Bohužel je tady psousta " radilů" a spousta moudré literatury,která staví výchovu psa na strachu
jo, člověk si říká, že tyhle bludy už musely vychcípat, ale vždycky se najde nějakej parkovej akademik jako jindra, kterej s tím vyrukuje a je to tady zas. Někdo další se toho chytne a už to jede a skončí to jako třeba Mordor. bože bože.
|