Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Zabavení psa/štěněte přes den
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Kajry
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:14
- Nahlásit

Prosim pak mi odpovezte na moji otazku s tim kocourem.. Zitra si to prectu .
PS.: Komu neni rady tomu neni pomoci .Neresila bych to,protoze se tu pak akorat vsichni nervujete .

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:16
- Nahlásit

Kajry
Kočky nemám, nepřežily by tady tři vteřiny. Ale asi bych štěně ke kocourovi vodila jen na vodítku nebo na couračce a jeho chování korigovala, to správné odměňovala. Dokud se micku nenaučí aspoň trochu ignorovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:11
- Nahlásit

Kajry

.Ja jen vim,ze nekdo treba dava jogurt nebo vajicko proste jako takove spestreni.

jojo to jsem dávala a dávám, semo tamo taky,

No ja prave ted o prazdninach nechodim na dlouho prochazku rano

hm, toho bych se nebála naopak bych využila možnosti hodně společně stráveného času a toho, že máš šanci v tuhle dobu toho štěně naučit co nejvíc a co nejvíc ho na sebe navázat

a ze to rika kazdej..nehroti to moc?
štěně i dospělý pes jsou nejspokojenější a nejšťastnější, když můžou být spolu se svou smečkou, navíc pes, který je plnohodnotnou součástí domácnosti je pak zase víc na svoje lidi navázaný, než když je vidí jen sem-tam

prosím tě - nevšímej si toho, co tady dává k dobrému pan jindřich, on sám má kapek potíž a jeho rady jsou dost často nebezpečný (ty který jsou použitelný si tady nedávno přečetl od jiných). Nech hlavně štěně jíst v klidu , jinak ho vystresneš a pak teprve vrčet začne, protože se bude o svoje žrádlo pochopitelně bát.

.jindra 22

Směješ se vlastní blbosti?

ne směju se vám. Směju se tomu, že někdo neví jak naučit štěně čůrat venku a rozdává na potkání rady o dominanci a řeči o vlčí smečce. Tomu se směju. Směju se prostě tomu, co je mi směšný - tedy vám.

Píčovin jsem se načet.

copak tam máte dál pane neinteligentní hulváte?

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:21
- Nahlásit

Kajry
Jak vlastne ho mam za neco potrestat a kort kdyz je to jeste stene?

štěně netrestej vůbec. a stejně tak dospělého psa, který neví co po něm chceš. Jak jsem psala, ten pes musí nejdříve znát a umět ZA VŠECH OKOLNOSTÍ, co to slovo, které řekneš znamená, tzn. ho musíš naučit nejdřív aby vždy přišel v klidném prostředí, až to bude umět v klidném prostředí doma, přesuneš se na zahradu, až to zvládne tam, půjdeš ven do míst, kde ho zase nebude nic rušit, pak se přesunete tam kde budou lidé, pak na větší vzdálenost tam kde budou psi, pak mezi psy atd. Vždy začínej od toho nejlehčího kroku, tak aby mělo štěně VŽDY ŠANCI CVIK ZVLÁDNOUT, pokud se přesuneš o úroveň dál a pes už to nedává, vrať se o krok zpátky. Nespěchej, pomalu v klidu, pes nejdřív tedy musí vědět co které to slovo které mu říkáš znamená a pak si ho musí hodněkrát zažít v různých situacích. Když víš, že tě neposlechne a ty ho nemáš na vodítku, či na dlouhé šňůře, abys mohla cvik dotáhnout do konce, tak povel nedávej, protože pes by si tak navykl, že ho dělat nemusí. Půjde-li o přivolání, v klidu si pro štěndo dojdi a beze slov ho chytni. Můžeš si třeba v jeho blízkosti sednou na bobek, zatleskat rukama, čímž upoutáš jeho pozornost a zavolat ho jménem(ne povelem, ať si ho nemršíš) - veselým tónem. Štěndo pak často přijde samo. Když bys ho honila a naštvaně povykovala, efekt bude opačný.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:25
- Nahlásit

PetraK

Pane "neinteligentní hulváte?" Dobrý. Pobavilo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:25
- Nahlásit

Gi a smečka

ale jakmile máš poradit, skutečně poradit, jak určitou věc udělat, tak z toho vycouveš. Tě toho ten husky moc nenaučil asi. Za těch třináct let.

jojo, to jsou argumenty zkušeného kýnologa jindry, že se nebude bavit o houně, že nebude číst a odpovídat na dlouhé příspěvky.... nikdy z něj nevypadlo nic inteligentního a použitelného.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:26
- Nahlásit

jindra 22

Nevycucal. Jen se mi to nechce teď v noci hledat a citovat. Nestojíš mi za to.

hmmm, klasika, jak máte na něco co jste zablábolil reagovat konkrétně, tak ..... skutek utek, nechce se vám hledat, debatovat.... jste docela slušnej flašinet, možná byste si tam měl vyměnit váleček a hrát už konečně něco jinýho, tohle už jsou obehraný písničky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:27
- Nahlásit

jindra 22

Zadarmo rozumy nedávám..

bodejď, když nemáte odkud brát, to je fakt.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:32
- Nahlásit

Kajry

taky kocoura doma nemám, udělala bych to jako Gi. S vodítkem máš situaci pod kontrolou. Vzala bych si nějaký extra dobrůtky, aby mělo štěndo důvod být spíš v klidu.

Já jsem naše štěndo po příjezdu ke kamarádce v majetku kočky, vzala k sobě, sedli jsme si na zem a na kočkoura chvíli koukali společně - aby i kočkour měl šanci si smraďocha nakoukat, pak jsem ho pustila a čekala co bude. Nebylo nic, kočkour se na štěndo šel podívat a pak odešel, štěndo na kočkoura zapomnělo.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:34
- Nahlásit

Gi a smečka
Kočky nemám, nepřežily by tady tři vteřiny.

Tak to máš ty svý hafany opravdu pod kontrolou...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:36
- Nahlásit

PetraK
nikdy z něj nevypadlo nic inteligentního a použitelného.

Nechci říct, co padá z tebe, abych zase nebyl za neinteligentního hulváta.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:41
- Nahlásit

jindra 22

abych zase nebyl za neinteligentního hulváta

heh, tak to už jste, tak jako tak, po tom, jak se zde projevujete. takže marná lásky snaha

hm, a uvědomujete si ve své blahosklonosti, z jakých podmínek některé ty psy má? Ano? Vy kterýho pokousal skoro vlastní pes u krmení-jak jste sám napsal, chodil jste s ním pouze na šňůře, nebyl jste schopen naučit své štěně čůrat venku a tad dál? Mistrovské, opravdu.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:44
- Nahlásit

PetraK

Jseš mistryně v chytání za slovo. Jdi do politiky, beztak je tam málo žen.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 09:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

jindra 22

milý jindo, jak psala Kajry

Komu neni rady tomu neni pomoci

.... - gůdbáj lenin.
Nechci to tu dál zadavatelce zanášet, na to jste mistr zase vy.

Kajry
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 10:40
- Nahlásit

hm, toho bych se nebála naopak bych využila možnosti hodně společně stráveného času a toho, že máš šanci v tuhle dobu toho štěně naučit co nejvíc a co nejvíc ho na sebe navázat
Tohle plati jen dopoledne,jinak je se mnou.Ja se prave bojim,ze by si za ty 2 mesice na to zvykl,ze s nim nekdo je a pak po tech 2 mesicich by z niceho nic s nim uz nikdo nebyl a byl by zavreny nez bych prisla.A kdyz ho budu brat dovnitr tak melo by to byt pokazdy v jinou hodinu?Rano kdyz prijdu jen o 5-10minut pozdeji nez jak sem prisla vcera tak uz v kotci steka.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 10:47
- Nahlásit

Kajry

no já si myslím, že když ho v tuhle dobu budeš i učit na to aby si zvykl být sám, tak to nijak hrotit nemusíš tím myslím to brát ho pokaždý jinak a v jinou hodinu, dělala bych to , prostě jak Ti to vyjde, prochajdy by si užívala, co to jde, s tím, že ano někdy to jakoby "ožulit" a ít kratší trasu, někdy si pořádně zařádit, někdy jít nej tak pocournout, Ale to je jen můj názor. Ona ta doba, kdy je štěně šíleně rychle prchne a než se naděješ už z něj není ta voňavá kulička, pro kterou jsi všechno a bůh, ale začne se osamostatňovat.

Kajry
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:10
- Nahlásit

pro kterou jsi všechno a bůh, ale začne se osamostatňovat.
Tohle u nej hodne pozoruju .Kdyz jsme na prochazce a vzdaluju se od nej tak hned bezi ke me,nikdy nejde nikam dal beze me i kdyz to tam uz zna.Skoda,ze ho to za chvili prejde .

Jinak prave jedna pani co ma labradora mi rikala,ze udelala chybu,kdyz si ji zacla brat dovnitr,protoze to ted vyzaduje a skrabe jim na dvere.Ja bych to pak chtela delat tak,ze az bych prisla ze skoly tak bych si ho vzala dovnitr kde bych se najedla,prevlikla atd. a pak s nim sla na prochazku,ale nechci,aby si na to moc navykl a delal to same co ten labrador.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:20
- Nahlásit

Kajry
Kdyz jsme na prochazce a vzdaluju se od nej tak hned bezi ke me

využíj toho, pochval ho, odměň ho, chvilinku ho u sebe jakoby podrž - třebas mu narovnej obojek a pak zase pěkně zvesela ho vypusť navolno. Upevní si tak, že přijít k paničce a sám od sebe, je moc fajn věc, že je za to odměněný, časem se mu to pospojuje. Občas se mu na vhodném místě, kde máš přehled, můžeš schovat, aby se naučil si tě hlídat.

ale nechci,aby si na to moc navykl a delal to same co ten labrador.

já nevím no, myslím, že když se pes naučí na svoje místo a naučí se tě respektovat a bude-li mít dostatek tvojí pozornosti, péče, bude dostatečně zabavený,unavený, tak by to dělat neměl. možná ta paní má psa jen tak? Pes se třebas jen pořád nudí na zahradě, převážnou dobu je tam sám, nic se neděje. Psi jsou aktivisti, rádi něco podnikají, musí mít nějakou zábavu a ne jen tupě ležet a koukat kdo jde za plotem a jít se jen tak projít. Nudí se pak.

Kajry
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:30
- Nahlásit

možná ta paní má psa jen tak?
Asi tak.Ma ho spis jako takovyho mazla.Doufam,ze to bude tim .Jinak dekuju za radu,budu si ho teda brat i dovnitr.
Jeste takova mensi otazka..cim bych mela cistit kotec?Nekdy se tam totiz vycura.Mam mu tam dat treba piliny?Chovatel rikal at to nedelam,ze by se to pak naucil tam delat potrebu.Louzicku tam najdu jen rano.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:32
- Nahlásit

Kajry
.Jinak dekuju za radu,budu si ho teda brat i dovnitr.

jak bude dospívat, nastavíš mu režim úměrný jeho věku.

S čištěním kotce neporadím, mám byťáka. Ale co vím, tak do boudy sláma, piliny ne. POkud se tedy nepletu.

Kajry
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:35
- Nahlásit

Ale co vím, tak do boudy sláma, piliny ne
Do boudy jo,ale to je na spani.No zkusim se jeste poptam lidi

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:35
- Nahlásit

Kajry

Asi tak.Ma ho spis jako takovyho mazla

hm, mazla kterýho vyšoupne na zahradu a vadí jí, když chce jít za ní, protože se tam nudí . Pes, který má nějakou náplň, nějakým způsobem pracuje (a teď tím rozhodně nemyslím, profi cvičení, ale prostě to, že s páníkem nějakým způsobem něco dělá, jedno jestli rekreační agi, cvičení, dogdancing, nebo cokoliv) , je rád, když si může odpočinout a mít chvíli klid. Nejdřív ale potřebuje vypustit svoji energii. Je to šelma určená k lovu, k tomu aby jí mozek pracoval a ne jen tupě krněl ležením na trávníku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:36
- Nahlásit

Kajry
Do boudy jo,ale to je na spani.No zkusim se jeste poptam lid

a jo, teď mi to došlo . no jak říkám, mám byťáka, takže se v tom neorientuju

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:47
- Nahlásit

jindra 22
Hmmm, soudy ti jdou pěkně. Ale víš o tom prd. Polovina, vlastně hrubě víc něž polovina mojí smečky a mých psů jsou pejsci, které vychovával někdo s tak inteligentními názory, jako máš ty. Třeba brát psovi misku a pokud pes vrčel, zařídilo se podle toho. Výsledkem je psychicky velmi rozložený pes a věř tomu, že kdybys na něj šel po svým, ukousne ti půlku obličeje. Nejspíš bych ho ještě poplácala po zádech.

PetraK
Hele ignoruj ho. Jinak tu Kajry zase*e úplně všechno svýma stupído poznámkama.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:49
- Nahlásit

Kajry
Jinak prave jedna pani co ma labradora mi rikala,ze udelala chybu,kdyz si ji zacla brat dovnitr,protoze to ted vyzaduje a skrabe jim na dvere
V tom případě je ten pes nevychovaný hulvát a paní má nejspíš tak trošku posunuté hranice, jak se k pejskovi chovat.

birma
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:58
- Nahlásit

PetraK
bude-li mít dostatek tvojí pozornosti, péče, bude dostatečně zabavený,unavený, tak by to dělat neměl.
Ale je otázka, co taky toho psa unaví naše čubís se dožaduje toho, aby mohla být s námi nonstop a to i po dvou vycházkách (například to byl výlet do města na 2 hodiny a vycházka do lesa na 4 hodiny, oboje spojené se zaměstnáním jejího mozečku). Pravda je, že ona je speciální případ, ale jen chci upozornit, že ne všichni psi jdou utavit denně tak, aby byli rádi, že mají svatý pokoj

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 13:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Gi a smečka

Polovina, vlastně hrubě víc něž polovina mojí smečky a mých psů jsou pejsci, které vychovával někdo s tak inteligentními názory, jako máš ty

Hele ignoruj ho.

však jo, co s ním už.

birma

Pravda je, že ona je speciální případ,

no tak tady je to vůbec jinak, to je jasný, Ona má silnej deficit.

že ne všichni psi jdou utavit denně tak, aby byli rádi, že mají svatý pokoj

jo tak o tom něco vím, díky tomu svýmu potrhdílu, který i po x hodinách nadupaný procházky byl schopen somrovat o další činnost, nicméně - zase pokud se pes od mala naučí, že musí být na místě třeba, nebo že nemůže otravovat a jede se to důsledně, tak to prostě nedělá. Přijde se z venku a jde na místo, hotovo tetkon se odpočívá a já mám jinou práci.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 23:39
- Nahlásit

Tak jestli mohu,přídám i svou zatím krátkou zkušenost s tím,,hrabáním " do misky.Já to svýmu štěndu dělám.Ze začátka jsem mu sahala do misky častěji,až si na to zvyklo,jako rutinní věc při jedení,nijak nepozoruji,že by u toho byl nervozní.Asi dvakrát na měj vyjel a ohnal se po mně,ale nekousnul,misku jsem mu na chvíli sebrala a pak zase dala,myslím,že si uvědomil co provedl a pak zase všechno OK.Teď už jí do misky sahám z krmení 3x denně jen jednou a postupně to budu zkoušet jen tak na přeskáčku,abych se ujistila,že pořád všechno klape.

Proč to dělám?Příjde mi dost špatný,když nějaký člověk vypráví,že nemůže svému psovi sáhnout do misky,že se ho bojí,ani když chce misku jakkoli narovnat či do ní něco přihodit,apod...Ještě horší mi příjde,když někdo svýmu psovi ani nemůže vlízt do kotce,protože se bojí aby ho nepokousal...Bát se vlastnímu psovi sáhnout do misky a vstoupit do kotce mi příjde strašné,já jsem jeho pán,já mu potravu dám a stejně tak mu jí mohu i sebart,toť můj názor.

Tím tu rozhodně nechci radit začátečníkům,protože jsem sama začátečník a protože si nejsem jistá,jestli je tento postup správný,je to jenom moje vymyšlená věc,kterou si doma prosazuji a zatím funguje.Jen se tu svým způsobem zastávám Jindy,protože dle mého názoru má pravdu,ale rozhodně se tu nechci hádat!

birma
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 23:42
- Nahlásit

Rybka305
Proč to dělám?Příjde mi dost špatný,když nějaký člověk vypráví,že nemůže svému psovi sáhnout do misky,že se ho bojí,ani když chce misku jakkoli narovnat či do ní něco přihodit,apod...
Jenže tímhle to psa nenaučíš. Pokud jí budeš chmatat do misky a dělat všechno ostatní špatně, tak tě sežere stejně. A pokud budeš dělat všechno správně, tak jí budeš kdykoliv moct sáhnout do misky i když jí to nebudeš nijak učit.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 23:50
- Nahlásit

Jenomže nikdy neudělám úplně všechno správně a nikdy taky, snad, úplně všechno špatně.Kdybych dělala víc věcí špatně než dobře,aspoň bych se takhle nebála psovi do misky sáhnout.Ale souhlasím s tím,že když máš se psem super vztah,pes důvěřuje tobě a ty jemu,takovýhle sahání do misek nepotřebjete ani jeden,jenomže já si tím super vztahem právě nejsem jistá,už jenom proto,že jsem začátečník...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání