Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Zabavení psa/štěněte přes den
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 21:27
- Nahlásit

Ahojky,
mela bych par otazek ohledne zabaveni psa/stenete pres den.
1.Co vse s nim pres den delate?
2.Jak si s nim hrajete?Moje stene NO (4 mesice) si treba s hrackou hraje jen chvilku a hned ho prestane bavit (necha ji lezet na miste a odejde) .
3.Kdyz s nim treba hraji na pretahovanou tak mam vyhravat ja,aby me bral za pana smecky..takze mu to pretahovadlo pak vubec nemam davat treba,aby si pak s ni nekam sel a chvili ji kousal?
4.Bavi ho hrat na schovku nebo proste litat jak blazen v trave ale to delame kdyz jsme na prochazce .Jak ho pak mam zabavit,kdyz ho hracky moc neberou?Teda pokud nepocitam hracky,ktere pred nim neutikaji (taham je na provazu) a nebo se s nim o ne nervu?Nemuzu prece tohle delat treba 5h v kuse
5.Jeste takova vedlejsi otazka.. Kdyz si lehnu na zem tak na me strasne dorazi,snazi se me kousat a skace na me..Bere to jako,ze se mu podrizuji?
Predem dekuji za normalni odpovedi a zadny rejpani

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 21:40
- Nahlásit

Ježíš, neber to tak smrtelně vážně. Klidně ho nech vyhrát při přetahování, posiluješ jeho sebevědomí, které bude potřebovat.

A že na tebe skáče, když si lehneš na zem? Můj skoro šesti měsíční BŠO dělá to samé. Prostě blbneme. Chvíli čuchá, chvíli mě kouše, "podřizuje" si mě tlapama, pak si ke mně lehne. Normální věci. Užij si to. Až bude dospělák, taková sranda s ním možná nebude.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 21:42
- Nahlásit

Ještě jedna věc. Když baští, nechá si sáhnout do misky, nechá tě přiblížit k sobě? Nechá si odebrat bez protestů misku?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:08
- Nahlásit

Kajry

uč ho povely, ne žádnej dril, nenásilně, ale aby musel přemýšlet, psychickou aktivitou se unaví víc, než fyzickou.

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:13
- Nahlásit

jindra 22
Jo tak to je super .Na jedne strance tenhle respekt psa k panickovi strasne hrotili a tak me to totiz trochu vydesilo,protoze ja ho nechavala vyhravat.A s tou miskou nevim,nikdy jsem to nevyzkousela,protoze po prozachce (pokud to neni ta odpoledni) tak mu dam misku se zradlem do kotce kde ho pak zavru a spi.Zitra vyzkousim co bude delat.Jinak kdyz uz jsem u toho..na jak dlouho bych mela s nim chodit na prochazky?Rano jdu do vesnice,aby spis jen udelal potrebu,protoze az budu chodit do skoly tak chci,aby uz tak byl zvyklej (vstavam do skoly v 5 rano).Prochazka trva tak 10-15minut.Pak ho poustim odpoledne,protoze dopoledne je zavreny jako kdybych byla ve skole.Odpoledni prochazka trva 1h-1h 30min a vecer jdu zase tak na 10-15 minut.Staci mu to nebo je to malo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:13
- Nahlásit

jindra 22
Ještě jedna věc. Když baští, nechá si sáhnout do misky, nechá tě přiblížit k sobě? Nechá si odebrat bez protestů misku?

ty vado a už zas. Debata vo dominanci

jojo, jindra, jindra jede

Kajry

Co vse s nim pres den delate?

když byl náš pesan malej, chodili jsme hodně ven, aby byl co nejvíc mezi psími kámoši, aby se otrkal na všechny možné ruchy. v klidném prostředí jsme si připravovali "přivolání" třeba běháním mezi námi dvěma, kdy jsme si štěně mezi sebou posílali, vždycky ho jeden z nás zavolal, prcek mastil nadšeně k němu, dostal dobrůtku a zavolal ho zas ten druhý..... stačilo pochopitelně chvilku. Doma jsme si hráli třebas na schovávanou s hračkami (zpočátku se pochopitelně hračka schovává tak, aby ji štěně vidělo), přetahovali si spolu /proč nenechat štěně vyhrát?/, nicméně je dobré mít nějakou hračku jako "vzácnost" tzn. po dohrání si hračku schovat.

Bavi ho hrat na schovku nebo proste litat jak blazen v trave

to je dobře - můžete to využít tak, jak jsem psala - jako základ přivolání.

Doma ho můžete učit hrou, aby zůstal na místečku, po chvilkách, když řeknete místo. Stejně tak po maličkých chvilkách ho učit, že některé věci si nemůže vzít ze země - začnete třeba na papírové kuličce a postupně (příměřeně věku a schopnostem) pak dojdete k tomu, že se kulička vymění za něco atraktivnějšího, posléze za něco co je k jídlu - třeba kus rohlíku a až posléze dojdete k tomu, že před ním fláknete na zem buřta a on si ho nevezme.

Určitě bych štěně učila na klikr - takže bych ho "naklikávala" - to bude forma hry, která ho bude hodně bavit, protože za minimum námahy z vás zpočátku zadara vypáčí hafo dobrůtek.

Popátrala bych na netu o klikr tréninku a co všechno se s ním dá dělat. Určitě si něco najdete.

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:15
- Nahlásit

Adiddaska
Povely ho ucim,ale prece zas nemuzu ho naucit 10 novych za den a navic pamlsky jsou drahe D.Kort ty kvalitni,ktere jsou 100% prirodni a nejsou tam ty chemicke blbosti :/.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:17
- Nahlásit

Kajry
pamlsky jsou drahe D.Kort ty kvalitni,ktere jsou 100% prirodni a nejsou tam ty chemicke blbosti

houbeles. Kup jedny kuřecí játra, jedny vločky, šupni to do robota s jedním vajíčkem, přisyp kapek majoránky, stroužek česneku, udělej bzzzzzzzzzzzzzzzzm a celou tu kejdu nalej na plech vyložený pečícím papírem. Strč do rozpálený trouby a tak za 15 mínut máš celej plech levnejch játrovejch dobrůtek bez chemickej blbostí a pes ti urve ručku i bez přetahování (a občas i nějakej ten cizí )

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:20
- Nahlásit

PetraK
O tom klikru sem taky premyslela,dokonce ho i mam,ale bojim se,ze kdyz treba budu na cvicaku nebo nekde jinde a zrovna ho mit nebudu,ze neudela to co po nem budu chtit.

šupni to do robota
Co kdyz ho nemam?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:24
- Nahlásit

Kajry
O tom klikru sem taky premyslela,dokonce ho i mam,ale bojim se,ze kdyz treba budu na cvicaku nebo nekde jinde a zrovna ho mit nebudu,ze neudela to co po nem budu chtit.

ne- e. Tak to není, koukni na stránky - tuším KaTachyon, nebo někam jinam, je toho dneska už naštěstí hodně. Navíc už se dneska některé cvičáky i na klikr trénink specializují. To není o tom, že psovo chování řídí klikr, ty mu tím ZPOČÁTKU jen označuješ moment, kdy se zachovat tak, jak ty chceš,neboli kdy udělal /nabídl chování, které ty chceš. Fakt nejdřív hledej. I tady se toho něco málo dá najít na cz-psu..

Co kdyz ho nemam?

mixér taky ne? nebo takovej ten tyčovej mixér?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:27
- Nahlásit

Kajry

jo, já myslela s klikrem, ale nenapsala jsem to tam s tim klikrem můžeš dělat i takový různý kravinky, ne povely, ale právě nechat psa přemejšlet a vymejšlet. Jinak ho pak můžeš používat i na cvičáku, já ho tam používám. Ale to si musíš přečíst někde o tom, to je na dlouho

šupni to do robota
Co kdyz ho nemam?

jestli krmíš masem, tak se to dá udělat z jakýkoli mletý šišky. A pak to nakrájíš na uplně minikousky, protože u toho klikru se hodně prokrmuje

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:32
- Nahlásit

PetraK
Tak dobre.Zacnu ho pouzivat doufam,ze tim nic neskazim.
A bohuzel ani tycovej mixer,hold si mamka dovede poradit i bez nej .Ale asi si ho poridim,protoze ten recept se mi fakt libi .Jinak bych mu musela kupovat za 50-60kc pamslky kde je jen par kousku.A mohla bys mi prosim jeste odpovedet na to co sem se ptala s tou prochazkou?
Rano jdu do vesnice,aby spis jen udelal potrebu,protoze az budu chodit do skoly tak chci,aby uz tak byl zvyklej (vstavam do skoly v 5 rano).Prochazka trva tak 10-15minut.Pak ho poustim odpoledne,protoze dopoledne je zavreny jako kdybych byla ve skole.Odpoledni prochazka trva 1h-1h 30min a vecer jdu zase tak na 10-15 minut.Staci mu to nebo je to malo?

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:35
- Nahlásit

Adiddaska
Jo a kdyz uz sme u toho masa .Co vse mu muzu davat (treba to maso,tvaroh,vajicko atd.)?Urcite by to mohl,ale nevim kolikrat denne/tydne mu to davat.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:37
- Nahlásit

Kajry

.Prochazka trva tak 10-15minut.Pak ho poustim odpoledne,protoze dopoledne je zavreny jako kdybych byla ve skole.Odpoledni prochazka trva 1h-1h 30min a vecer jdu zase tak na 10-15 minut.Staci mu to nebo je to malo?

sice se neptáš mě, ale já bych řekla, že je to na štěně málo. Svý dospěláky venčim čtyřikrát denně. Ale já mám teda panickou hrůzu z nemocí ledvin a těch věcí kolem toho. Vždycky si představim sebe, kdyby mi někdo bránil jít na záchod, když se mi chce

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:39
- Nahlásit

Kajry

Jo a kdyz uz sme u toho masa .Co vse mu muzu davat (treba to maso,tvaroh,vajicko atd.)?Urcite by to mohl,ale nevim kolikrat denne/tydne mu to davat.

no já nevim, ale muslim, že by se mělo krmit buď teda furt masem nebo furt granclema. Ale možná se pletu. jinak na www.manwe.eu je taková kalkulačka, jak si v barfu vypočítat krmnou dávku podle váhy psa atd.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Kajry
.Ale asi si ho poridim,protoze ten recept se mi fakt libi

jo , dají se koupit za pár babek, a za chvíli se ti ta investice vrátí a navíc víš, co psovi dáváš.

No já ráno chodila se škvrčkem tak na hoďku, aby se vyřádil s kamarády, hráli si, měla jsem možnost semo-tamo i nějaký to pŘivolání ze hry, pak jsme si ještě hráli jen tak spolu (to jsem mu právě třeba schovávala tenisák v křoví a tak) , pak hnípal, já šla do práce, kolem poledního se stavila moje máma, skočila s ním ven, dala mu dlábes a po práci jsem s ním šla zase ven já, tak nějak na tu dobu co píšeš ty, když byl pak starší, tak to bylo už na dýl, večer tak půl, 3/4 až hoďku, protože to jsme se taky scházeli s dalšími štěňaty, to se zase zmasakrovali a pak celou noc dali pokoj

edit - důležitý edit tedy - plus krom těch procházek byly ještě čůrací výlety - tzn. když se štěně probudilo- šup ven, když jsme si hráli a vypadalo to, že by vytvořil louži, šup ven....., prostě vždy když to bylo k tomu, že se mu chce čůrat, nebo hodit bobek, tak se šlo.

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:43
- Nahlásit

Adiddaska
A ty je mas v kotci porad (teda krome tech prochazek) nebo jsou na zahrade?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:45
- Nahlásit

Kajry

já krmím čistě jen masem (granule v nouzi na delší dovolené, když jsme třeba v hotelu, na psím táboře taky mám s sebou maso), pokud máš možnost, tak za sebe doporučím to maso - víš (stejně jako v těch játrových pamlskách), co psovi dáváš.

ale jídelníček pro štěně si já netroufnu dát.

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:47
- Nahlásit

PetraK
No ja prave ted o prazdninach nechodim na dlouho prochazku rano,aby si pak na to nezvykl,protoze az bych chodila do skoly bych s nim venku musela trajdat uz ve 4 .A dekuju .

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:49
- Nahlásit

PetraK
ale jídelníček pro štěně si já netroufnu dát.
Tak to chapu.Ja jen vim,ze nekdo treba dava jogurt nebo vajicko proste jako takove spestreni.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:53
- Nahlásit

Kajry

mám je doma, když je hezky tak i na zahradě, oni mimo ty procházky a cvičení skoro pořád spěj jinak taky chodim ráno na krátkou 15min, pak krmim, pak tak v 14 hod 1:30-2hod, pak cca 19 zas na 15min, pak krmim a naposled kolem 0:00.

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:04
- Nahlásit

Adiddaska
To jdes v 0:00 jeste na prochazku?
A co mas vubec za rasu? Jinak ja jsem rada,kdyz premluvim mamku,abych si ho mohla vzit dovnitr .Pry,ze bud ma byt pes venku nebo uvnitr a ze to rika kazdej..nehroti to moc?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:04 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

PetraK
ty vado a už zas. Debata vo dominanci

Směješ se vlastní blbosti? Takovým, jako jseš ty, není pomoci... Nenapíšeš nějakou kynologickou knihu? Píčovin jsem se načet...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:13
- Nahlásit

Kajry

no já vim, že nám žikal vet, že hlavně by to nemělo bejt tak, že bude přez den doma a večer pujde spát do boudy (to se týká hlavně zimi samozřejmě), když už tak teda naopak, přez den venku a večer spát třeba do chodby. Ale asi neni problém, když bude zvyklej bejt na zahradě po dobu, co budeš pryč (se zateplenou boudou) a pak až přijdeš, vyvenčíš, tak si ho vezmeš domu.

jinak já mám retrívry, ty jsou hodně fixovaný na lidi, bylo by jim venku smutno a mě taky, kdyby nebyli s náma doma Jo a v 0:00 chodí ven s nima manžel, já ne oni totiž jsou naučený, že na zahradě nečůraj, manel jí má vymazlenou kytičkama, takže proto ty 4 procházky za den. Když jsem ale třeba u našich, kde se může na zahradě čůrat, tak jednu tu procházku většinou vynechávám

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:18
- Nahlásit

Adiddaska
oni totiž jsou naučený, že na zahradě nečůraj, manel jí má vymazlenou kytičkama,

Tak to mi stačí...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:21
- Nahlásit

Kajry
A s tou miskou nevim,nikdy jsem to nevyzkousela,protoze po prozachce (pokud to neni ta odpoledni) tak mu dam misku se zradlem do kotce kde ho pak zavru a spi.Zitra vyzkousim co bude delat.
Sorry, ale Jindro, běž už fakt do p*dele s těma svýma idiotskýma radama.

Kajry a ty prosím tě nech to štěně v klidu nažrat. Braní misky a sahání do žrádla je idiotskej výmysl. Jedinej výsledek bude, že štěně bude u krmení nervní, protože se o krmení bude bát. Uvědom si prosím tě, že on nepochopí, proč jsi mu to dala a zase vzala a zase dala.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:22
- Nahlásit

Kajry

jo a hele s tim branim misky je to fakt strašná kravina, je to jak mlátit štěně novinama.

Kajry
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:22
- Nahlásit

až přijdeš, vyvenčíš, tak si ho vezmeš domu.

No,ale to by bylo taky pres den.Reknu tak kolem 16:00..taky by to vadilo?Brala bych ho dovnitr tak na hodku pak mozna i vic.On tu stejnak moc dlouho nevydrzi,protoze je od malicka zvykli venku.Ja se bojim,ze si pak na to navykne a bude to vyzadovat.Mela bych ho proto dovnitr brat kazdy den v jinou hodinu a nektery den by sem treba vubec nesel?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:25
- Nahlásit

Kajry

to bych se nebála, že si zvykne a bude to vyžadovat, ale spíš toho, že tam bude celý odpoledne v zimě a pak pujde spát ven. To je jako bys byla uvnitř v kabátě, bylo by ti vedro, ale časem by sis zvykla, ale pak by ti v tom kabátě venku už byla zima.. spát má venku, jestli jsem to dobře pochopila?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:28
- Nahlásit

Gi a smečka
Sorry, ale Jindro, běž už fakt do p*dele s těma svýma idiotskýma radama.

To nebyla rada. Jen jsem se ptal. Proč tolik hysterie? Jsi vůbec normální? Asi ne.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání