| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:30 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Já vím, proč to sahání do misky každej považuje za kravinu. Protože všechny zdejší slavné kynoložky pes při tom už porafal.
Mě haskoun málem taky. Proto jsem věděl, jak na něj. Běloušek je v klidu. A taky tím pádem vím, jak na něj. Jsem v klidu...
Každopádně, možnost bezproblémového sáhnutí psovi do misky každý kynolog považuje za základ.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:31
- Nahlásit
jindra 22
Jo ty ses ptal? A proč ses ptal? K čemu to konkrétně slouží, aby to šla zkoušet?
A proč tolik hysterie? Protože mi zcela upřímně vadí, jak se snažíš někomu zmrvit štěně svýma úžasnýma radama z dob, kdy jsi třináct let choval v náručí svýho huskyho.
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:32
- Nahlásit
A oki,zadny brani misky zkouset nebudu.Stejnak by podle me nic neudelal spatnyho,max. by knucel.
A kdyz mluvite o tech novinach.Jak vlastne ho mam za neco potrestat a kort kdyz je to jeste stene?Nijak zvlast nezlobi.Jen treba nekdy kdyz ho neco zaujme (kocka,nejaky zvuk,neco co utika) tak si muzu volat jak chci a on neprijde a az kdyz se uraci prijit tak co mam udelat?A co kdyz neprijde vubec a ja si pro nej musim dojit..?Mam si ho dovect na to misto kde jsem ho volala?
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:32
- Nahlásit
jindra 22
Já vím, proč to sahání do misky každej považuje za kravinu. Protože všechny zdejší slavné kynoložky pes při tom už porafal.
Opravdu? To mi přijde jako poměrně zajímavá informace. Mohu vědět, u kolika lidí odsud z czpes jsi byl osobně, že můžeš toto s jistotou tvrdit?
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:34
- Nahlásit
spát má venku, jestli jsem to dobře pochopila?
Jo jo,tak to urcite .
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:35 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Gi a smečka
kdy jsi třináct let choval v náručí svýho huskyho.
V náručí? Škoda ztrácet řeč...
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:35
- Nahlásit
Kajry
A oki,zadny brani misky zkouset nebudu.Stejnak by podle me nic neudelal spatnyho,max. by knucel.
Fakt to nedělej.. Správně vychovaný a vyrovnaný dospělý pes ti kdykoliv cokoliv odevzdá. Ať už je to miska nebo cokoliv jiného..
Nebo si zkus představit, že ti mamka koupí k narozeninám nějakou doooooost mňam bonbošku, nechá tě ji rozbalit, vzít si jeden bonbon a pak ti ji zase sebere. Asi bys taky nebyla nadšená. A u štěněte/malého dítěte to samozřejmě způsobí naprosto zbytečnou paniku. Nehledě na to, že si o tobě bude myslet, že fakt nejsi normální.. Jednou vůdcem smečky opuštěné krmení automaticky spadá ostatním.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:37
- Nahlásit
Kajry
Jak vlastne ho mam za neco potrestat a kort kdyz je to jeste stene?
no on hlavně musí ten povel nejdřív umět, aby ho mohl splnit - čili ty ho jej musíš naučit, abys ho po něm mohla vyžadovat. Netrestej ho zatím nijak, když se chová tak, že se ti to nelíbí, ignoruj to, když se chová správně, chval a odměňuj. Ale to hodně souvisí s tim klikrem a pozitivní motivací, na to je odbornice Petra K, ta ti o tom řekne víc. já se to snažim praktikovat, ale sem lajka a furt se učim. Trestám psy jen za dvě věci ohrožující jejich bezpečnost - nepřijití na přivolání a okamžití nepuštění z huby něčeho, co venku sebral a já s tim nesouhlasim. Ale já mám dospělý psy, povel "ke mně" a "fuj" maj naučený. jinak se všechno snažim dělat pozitivní motivací
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:43
- Nahlásit
Škoda řeči fakt, škoda času. Jestli nemůžu beztrestně sáhnout psovi do misky, má to sakra velkou vypovídací hodnotu. A podle toho je třeba se zařídit. Jinak je třeba přistupovat k hafanovi, který v tomto nemá problém, a jinak k tomu druhému. O bití nemluvím v žádném případě, jen o diferencovaném přístupu.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:46 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
Kajry
Jen treba nekdy kdyz ho neco zaujme (kocka,nejaky zvuk,neco co utika) tak si muzu volat jak chci a on neprijde a az kdyz se uraci prijit tak co mam udelat?
Nevolej na něj, když víš, že nepřijde. Akorát ho učíš povel "neslyšet". Když ho něco zaujme, dojdi si až k němu a upoutej si jeho pozornost. Pak až vydej povel. Až tě bude vnímat. Je to štěně, musíš ho napřed naučit, že má vnímat tebe a reagovat na povel. Pokud ho potrestáš, nebude vůbec tušit za co. Protože v době, kdy jsi vydávala povel, on ho vůbec nevnímal, protože koukal na běžící kočku. Pokud ho dotáhneš na místo, odkud jsi ho volala, tak totéž. On bude jen vidět, že ho táhneš za kožich někam a jsi rozzlobená. Ale s nějakou kočkou si to nespojí a s povelem ke mě už vůbec ne.. Protože je malej a prdlej a vůbec netuší, co ty povely znamenají.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:52
- Nahlásit
jindra 22
každý kynolog považuje za základ
Každý kynolog? Jmenuj mi prosím ty kynology, kteří to považují za základ. Ale opravdu jmenovitě. Ne, že si tady bereš do pusy cizí lidi.
Ad sahání do misky, na něco jsem se tě ptala:
K čemu to konkrétně slouží, aby to šla zkoušet?
?????
Jestli nemůžu beztrestně sáhnout psovi do misky, má to sakra velkou vypovídací hodnotu.
O čem to vypovídá? Konkrétně prosím!
Jinak je třeba přistupovat k hafanovi, který v tomto nemá problém, a jinak k tomu druhému.
Jak? Jak konkrétně by jsi přistupoval ke psovi, který vrčí u misky a jak konkrétně bys přistupoval ke psovi, který u ní nevrčí. Ne obecně slátaniny, konkrétní postupy, které jsou srozumitelné pro čtenáře, aby se podle nich mohli zařídit. Ráda se nechám poučit, děkuji!
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:52
- Nahlásit
Nevolej na něj, když víš, že nepřijde. Akorát ho učíš povel "neslyšet". Když ho něco zaujme, dojdi si až k němu a upoutej si jeho pozornost. Pak až vydej povel. Až tě bude vnímat. Je to štěně, musíš ho napřed naučit, že má vnímat tebe a reagovat na povel. Pokud ho potrestáš, nebude vůbec tušit za co. Protože v době, kdy jsi vydávala povel, on ho vůbec nevnímal, protože koukal na běžící kočku. Pokud ho dotáhneš na místo, odkud jsi ho volala, tak totéž. On bude jen vidět, že ho táhneš za kožich někam a jsi rozzlobená. Ale s nějakou kočkou si to nespojí a s povelem ke mě už vůbec ne.. Protože je malej a prdlej a vůbec netuší, co ty povely znamenají.
Dekuju mockrat ).Tohle mi hodne pomuze.
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:54
- Nahlásit
A jeste nez pujdu za chvili spat bych se chtela zeptat na to jak ho naucit,aby se trosku zkamaradil s mim kocourem .Nebyl na kocky zvyklej a ten muj moula kocour se pred nim hned rozbehne pryc a je jasny,ze hafan za nim..S jinymi kockami,ktere se ho nebali nebyl problem.Jen obcas,kdyz si proste chtel hrat tak machl tlapkou a kocka se ohnala,ale on si prave neuvedomuje jakou ma v te male tlapce uz silu .Ten muj kocour pred nim vydrzi uz i sedet,ale jakmile udela to psi gesto : chci si hrat! nebo jiny rychlejsi pohyb tak uz utika.
PS: Jak mam reagovat,kdyz se za mim kocourem rozbehne?Kdyz ho mam na voditku a on jde ke kocourovi v klidu a nejanci tak ho chvalim a davam pamlsky.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:57
- Nahlásit
jindra 22
To už je druhý štěndo u kterýho radíš "zkusmo" hrabat do misky. Co jako čekáš, že to mímo udělá? Že se na paničku zuřivě vrhne, porafe ji a prokáže tak svoji dominanci? Ve třech - čtyřech měsících? Proboha. Měla jsem už hezkou řádku psů - boxery, ovčouna, brazilského filu, dobrmana a pár starších vořechů z útulku- nikomu jsem do misky nikdy zbytečně nehrabala a když bylo potřeba něco odebrat (kost, mls, ňákou hnusku venku nebo i něco z té misky) nikdy jsem neměla problém, aby mi to neodevzdali dobrovolně. Proč nacvičovat hrabání do misky? Pokud psa dobře vychováš a bude ti věřit, tak ti i odevzdá o co si řekneš a vyplyne to zcela samozřejmě. Nějak nechápu, jak to máš se svými psy ty.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:58 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Gi a smečka
To nemá cenu. Já se nerad donekonečna bavím o hovně... a jdu spát. Jesli nemůžeš svým psům sáhnout do misky, nebuď nasraná na mě.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:01
- Nahlásit
jindra 22
Já se nerad bavím o hovně...
To je lež, protože ty vůbec netušíš, jaký to má kontext a co bys s takovým psem měl dělat. Nemáš vůbec představu, co poradit člověku, kterýmu jeho třeba 35ti kilovej pitbull vrčí u misky. Umíš totiž jen krafat načtený poučky, jak by co mělo nebo nemělo vypadat, ale jakmile máš poradit, skutečně poradit, jak určitou věc udělat, tak z toho vycouveš. Tě toho ten husky moc nenaučil asi. Za těch třináct let.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:03
- Nahlásit
jindra 22
Btw. kteří zkušení kynologové považují za základ sahat štěněti do misky, když žere ?? Nevíš, viď? Protože sis to tady opět vycucal z prstu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:04
- Nahlásit
jindra 22
To nemá cenu. Já se nerad bavím o hovně...
Ale teda svy rady k hovnu rad rozpatlavas, kde to jen jde.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:04
- Nahlásit
Atika
Proč nacvičovat hrabání do misky?
A proč ne? Nemyslím třikrát denně.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:05
- Nahlásit
Gi a smečka
Protože sis to tady opět vycucal z prstu.
Nevycucal. Jen se mi to nechce teď v noci hledat a citovat. Nestojíš mi za to...
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:06
- Nahlásit
jindra 22
Protože je to jaksi k ničemu, tak proč zbytečně blbnout psovi hlavu?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:07
- Nahlásit
Gi a smečka
Nemáš vůbec představu, co poradit člověku, kterýmu jeho třeba 35ti kilovej pitbull vrčí u misky.
Tak to je docela dost na prdel...
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:07
- Nahlásit
jindra 22
A proč ne?
Proč ano?
Jak? Jak konkrétně by jsi přistupoval ke psovi, který vrčí u misky a jak konkrétně bys přistupoval ke psovi, který u ní nevrčí. Ne obecně slátaniny, konkrétní postupy, které jsou srozumitelné pro čtenáře, aby se podle nich mohli zařídit. Ráda se nechám poučit, děkuji!
Kdybys to náhodou přehlídnul, tak jsem se tě na to ptala. pokud to doporučuješ někomu, že je to základ zkušených kynologů, jistě dokážeš odpovědět.
Btw. neptáš se doufám Atiky na to, abys pak mohl říct "přesnětakhlejsemtomyslel".
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:08
- Nahlásit
Atika
Protože je to jaksi k ničemu,
Vůbec to není k ničemu. Je to základ...
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:09
- Nahlásit
jindra 22
Jen se mi to nechce teď v noci hledat a citovat.
Heldat a citovat? Jsem si myslela teda, že takový rady se raděj z vlastní zkušenosti a ne, že si je někde u někoho přečtu a ocituju.
Tak to je docela dost na prdel...
No a co by jsi s tím dělal? Konkrétně, prosím!
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:11
- Nahlásit
jindra 22
To je jako bys synovi dovolil jit na diskoteku, když by byl obutej ve dveřích, tak bys mu to zakázal a nechal ho zas svliknout, pak bys mu to zas dovolil, on by se zas oblik, zas zakazal a teda na potřetí ho nechal tam odejit. A to celý jen proto, aby až mu to budeš chtít doopravdy zakázat, tak aby nezkoušel tě neposlechnout...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:11
- Nahlásit
Gi a smečka
Kdybys to náhodou přehlídnul, tak jsem se tě na to ptala. pokud to doporučuješ někomu, že je to základ zkušených kynologů, jistě dokážeš odpovědět.
Btw. neptáš se doufám Atiky na to, abys pak mohl říct "přesnětakhlejsemtomyslel".
Zadarmo rozumy nedávám... Taková je doba. Ať si každý poradí sám, jako jsem si poradil já s haskounem, anebo ať si zaplatí cvičitele.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:12
- Nahlásit
Nic, už jsem se loučil. Jdu spát. Čus kynoložky. Bylo to opět poučné.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:13
- Nahlásit
jindra 22
Zadarmo rozumy nedávám... Taková je doba. Ať si každý poradí sám, jako jsem si poradil já s haskounem, anebo ať si zaplatí cvičitele.
V překladu - vím o tom velký kulový, ale hrozně moc musím dělat, že tomu rozumím naprosto nejvíc. Díky, to mi stačilo.
Adiddaska
To je jako bys synovi dovolil jit na diskoteku, když by byl obutej ve dveřích, tak bys mu to zakázal a nechal ho zas svliknout, pak bys mu to zas dovolil, on by se zas oblik, zas zakazal a teda na potřetí ho nechal tam odejit. A to celý jen proto, aby až mu to budeš chtít doopravdy zakázat, tak aby nezkoušel tě neposlechnout..
To je mnohem lepší jak bomboška.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2012 00:13
- Nahlásit
jindra 22
No asi jak holt pro koho. Jestli máš potřebu si u svýho psa dokazovat, že jsi jakože nad ním hrabáním do misky - tvoje věc. Většina lidí tady to asi nepotřebuje.
|