Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / výchova velkého plemene...?!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 16:04
- Nahlásit

PetraK
no a proč myslíš, že tu píšem ty svý litánije? aby si ten, kdo si chce psa pořídit věc pořádně rozmyslel, ku spokojenosti všech.
No a proč myslíš, že jsem reagoval takto? Bo!

birma
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 16:04
- Nahlásit

zbrnd
dnes jsou psi nemocní až to pěkný není ...
právě a pokud vím, že nějaký plemeno má se zdravím v tomhle směru problémy, tak mi přijde lepší, když o tom potenciální zájemci věděj a můžou si předem promyslet, jestli se radši alespoň části svých aktivit v případě potřeby vzdají, nebo jestli radši sáhnou po psovi, u kterého je riziko těhle problémů menší (ať už dospělec z útulku, nebo štěně jiného, méně zatíženého plemene)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 16:06
- Nahlásit

birma
Aha, tak to jsem nepochopil, že jsi se snažila vyzdvihnout problematiku zdraví u boxerů, tedy krom krátkýho čenichu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 16:30
- Nahlásit

zbrnd
No a proč myslíš, že jsem reagoval takto? Bo!

tooooo nevim. Ešivá to byl souhlas s tím co pižeme s birmicí, tak já nepochápla to

birma
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 17:00
- Nahlásit

zbrnd
Aha, tak to jsem nepochopil, že jsi se snažila vyzdvihnout problematiku zdraví u boxerů
to asi bude problém ve vysílači - motám dohromady obecný a konkrétní a myšlenku tříbím většinou až v reakci na reakce
abych shrnula, co jsem chtěla - DKK a často DLK je problém valné většiny velkých plemen, spondylóza je hodně právě u boxíků.
Pro aktivní sportování (kolo, brusle, koloběžka, čundry... ) bych pro sebe vybírala psa s o něco lehčí stavbou těla a rozhodně delším čenichem než má boxer - zvíře tak do 30 kg. Typově asi jako krátkosrstá kólie (ty mívají ale zase problém s epilepsií), dalmatina(pozor na hluchotu) nebo některého z velkých teriérů (erdela, irského), pokud bych chtěla se psem i víc cvičit, tak holanďáka nebo malinu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 21:25
- Nahlásit

Birma
No to je právě ono Birmo, v podstatě pozor na psy vůbec, buď jsou domršený celý plemena chovem nebo třeba některý chovy nebo je pes prostě domršenej tím, co do něj jako do štěnda nacpeme všeckoo....
Já to tak nějak myslel to rýpání v tomhle ohledu, že prostě jsi se zaměřila na jednu úzkou oblast, ale vlastnění zdravýho psa je dnes opravdu problém komplexní.
Takže to nebyl ani tak problém ve vysílači, ale spíš v té platformě, na které si každý tu došlou informaci vyhodnotí dle stavu svého přijímače.

Petrazpekla
Žádnej souhlas, prostě rejpání, že mi to přišlo jako vypíchnutí moc úzkýho segmentu problematiky.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2013 21:28
- Nahlásit

zbrnd
že prostě jsi se zaměřila na jednu úzkou oblast
jestli to nebude tím, že DKK a DLK trpěl můj minulej pes a nakonec odešel kvůli spondylóze na kterou jsme přišli až když ochrnul Takže pro mě jsou tohle prostě největší strašáci. Věci jako jsou alergie jsou sice nepříjemný, ale neomezujou psa na hybnosti a daj se nějak vošéfovat...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 03:54
- Nahlásit

birma
jestli to nebude tím, že DKK a DLK trpěl můj minulej pes a nakonec odešel kvůli spondylóze na kterou jsme přišli až když ochrnul Takže pro mě jsou tohle prostě největší strašáci. Věci jako jsou alergie jsou sice nepříjemný, ale neomezujou psa na hybnosti a daj se nějak vošéfovat...
Tak to bude tím, to je jasný. Ale těch nemocí i dalších jsou mraky, nejen alergie, ale to je fuk, to vysvětlení je dostatečně výmluvné či jak to nazvat. Prostě plně to chápu nyní..kupodivu

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 07:21
- Nahlásit

birma
Máte naprostou pravdu pani. Bohužel, už jsem se opravdu setkala i s postojem "kdybych v roce na RTG zjistila, že má můj pes dysplázku, tak okamžitě pošupajdí zpátky k chovateli a ten mi musí vrátit peníze - psa jsem si koupila za účelem sportu a nebudu se následujících deset let kvůli psovi omezovat, navíc je to problém chovatele, že vyprodukoval nemocný zvíře, tak ať se stará"...

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 08:42
- Nahlásit

No jo, ty nemoci jsou blbý, taky mi chybí ty procházky když mám teď psa, co víc jak půl hoďky neujde, ale zrovna tady je neoddiskutovatelný fakt, že ke kolu a bruslím není vhodný ani ten nejzdravější boxer v republice.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 11:18
- Nahlásit

lamalucni
"kdybych v roce na RTG zjistila, že má můj pes dysplázku, tak okamžitě pošupajdí zpátky k chovateli a ten mi musí vrátit peníze - psa jsem si koupila za účelem sportu a nebudu se následujících deset let kvůli psovi omezovat, navíc je to problém chovatele, že vyprodukoval nemocný zvíře, tak ať se stará"...
Však to je normální postoj. Pes je věc navíc skoro bez hodnoty, tak proč se s tím rozčilovat. Kvanta lidí tu cíleně psochranaří a tak dál a dál snižují hodnotu psa, tak co se divit?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 11:19
- Nahlásit

Maya
No jo, ty nemoci jsou blbý, taky mi chybí ty procházky když mám teď psa, co víc jak půl hoďky neujde, ale zrovna tady je neoddiskutovatelný fakt, že ke kolu a bruslím není vhodný ani ten nejzdravější boxer v republice.
Jemánkote a nezáleží to i na tom, kdo je na tom kole a co na něm dělá?

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2013 13:05
- Nahlásit

zbrnd
No tak když bude někdo na kole dělat stojky, tak to jo, to si může pak ke kolu pořídit klidně i plyšáka.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání