| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:02
- Nahlásit
helps
no však já to vložila právě proto, že jsem chtěla tím naznačit, že tohle plemeno k nim domů není dobrej model p.s. sama s tímto plemenem nemám zkušenost...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:13
- Nahlásit
A co francouzskej buldoček? Ten mi přijde vzhledově jako takovej miniboxer a neznám nepohodovýho buldočka.
Znám čtyři šiby. Jednu skvělou, jednu jakžtakž, ale agresivní na pána, jednu takovou zvláštní, ale k rodině supr a jednu s majiteli kretény . Hlavně ta agresivita ke psům, tu bych viděla jako problém, pokud má suzzy naivní představu, že její dítě bude venčit (jsme to nedavno probírali s partnerem, že do nějakejch deseti let to oba vidíme černě - dítě neuhlídá psa před nebezpečím atd.)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:18
- Nahlásit
kachna_
A co francouzskej buldoček?
BINGO, ten by byl pro ně fakt dobrej
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:21
- Nahlásit
kachna_
Psa většího plemene bych nenechala samotný venčit ani dítě starší deseti let. Může bejt (ten pes) super vycvičenej, ale uvidí podnět, kterej ho rozhodí, nebo kolem půjde kretén s nevychovaným psem a rázem je zaděláno na průser.....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:28
- Nahlásit
vlk
Psa většího plemene bych nenechala samotný venčit ani dítě starší deseti let.
Lucce jsou dva, neber mi prosím tu iluzi
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:36
- Nahlásit
kachna_
Lucce jsou dva, neber mi prosím tu iluzi
... štěstí přeje připraveným....
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 20:41
- Nahlásit
Eninka
ahá já právě myslela, že ten popis co si sdílela byl takovej dost milej, takže sem automaticky usoudila, že bys šibu taky radila... ten zlaťák by nebyl špatnej a francouzskej buldoček zní taky fajn.
vlk
Psa většího plemene bych nenechala samotný venčit ani dítě starší deseti let.
Souhlas. Pokud by to byl malej psík, tak dítě tak kolem těch 11ti bych klidně vyvenčit nechala (teda kdyby to byl bezproblémovej pes), ale zas na druhou stranu.... i u toho malýho je to nebezpečný pokud přilítne cizí velkej nevychovanej pes odněkud a pustí se do malýho pejska, dítě se do toho přimotá... každopádně ale určitě když už, tak jedině malý psisko, který dítě udrží a nebude za psem vlát
|
suzzy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:10
- Nahlásit
Nene, retrívra nee Mě se tento pes nějak nezamlouvá. Nevím proč, ale retrívra bych nechtěla. A hlavně - potřebujeme plemeno krátkosrsté. Brácha má psa dlouhosrstého a když jdeme na návštěvu, tak tam jsou chlupy všude, dokonce i na vypraném prádle.. Hrůza- takže my jedině krátkosrstého.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:13
- Nahlásit
suzzy
Brácha má psa dlouhosrstého a když jdeme na návštěvu, tak tam jsou chlupy všude, dokonce i na vypraném prádle.. Hrůza- takže my jedině krátkosrstého.
Myslíš, že krátkosrstý pes nemá chlupy? Nebo, že ty chlupy nepouští? Ujišťuju tě, že jsou milionkrát horší než ty dlouhé. Zapíchají se naprosto do všeho a odolávají jakémukoliv úklidu. Leda je tak vybírat pinzetou Oproti tomu - dlouhé chlupy jsou sice vizuálně více vidět, ale jdou nádherně zamést, vysát, vytřepat z oblečení... Mám doma jak dlouhosrsté tak krátkosrsté plemeno tak můžu srovnávat . Jestli chceš nelínající plemeno tak jdi do těch kudrnatých - pudl, beglindtonteriér, bišonek... ale ti jsou zase všichni dost akční, těžko je budeš stíhat s tím miminem.
|
suzzy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:15
- Nahlásit
No právě, já přemýšlím do budoucnosti a jak jsem psala, teď i vy, že je prostě blbost pořídit velkého psa, když ho pak syn ani neudrží.... Ale tem můj to nevidí, prostě chce hlídače Ale vidím to tak, to co si myslím čtu i tady od Vás v diskuzi ( takže to není jem můj názor. takže na tom něco bude ) a asi to po príchodu muže budu muset znova probrat... Nad tím franc.buldočkem jsem taky přemýšlela, je to takový malý boxerek
|
suzzy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:18
- Nahlásit
Biluška
Je mi to jasné, že krátkosrstí taky pouští chlupy, ale vezmeš jednou denně kartáč a hned to vyčešeš, kdežto když má dlouhé chlupy, tak než bych ho vykartáčovala, tak malej mezitím vyroste Teda alespon si to myslím že to je náročnější na údržbu...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:21
- Nahlásit
Biluška
Ujišťuju tě, že jsou milionkrát horší než ty dlouhé. Zapíchají se naprosto do všeho a odolávají jakémukoliv úklidu.
SOUHLAS!!! já mám doma od tří pejsků jen delší chlupy a teda dost, když je období línán,í a přesto mi je všichni s krátkosrstýma pejskama závidí... vysaju, vytřepu, odstraním lepivým kartáčkem a jsou pryč, ty krátký ani omylem, ty se všude drží jak klíště...
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:33
- Nahlásit
suzzy
Hele, pokud si někdy chcete pořídit psa.
Není dobrý moc dělat kompromisy - jako malýho za velkýho atak.
Nejlepší je počkat!
A zatím pobírat info. a fakt se nachystat.
Koukni na stránky klubů, kteří chovají vaše favority, ale pokud je ten chlap jen malinko línej - pardon unavenej, a ty si nejsi na stopro jistá, že vše zmákneš sama, dejte pauzu.
Ale pořizovat si psa jen proto, aby byl aspoň ňákej - já tedy takový lidi strašně pomlouvám a nemám ráda. Protože to na 100 % je do roka a do dne děsnej průser . Samo, že pro toho psa.
Např. tahle :
http://www.mpb.cz/psi-k-adopci/?tx_odmpbrno%5Buid% 5D=726
Psa si je možnost i půjčit, uděláš radost třeba majiteli, který nestíhá, nebo důchodci, který třá moc nemůže a psovi, který se pobaví. - já takhle kdysi začínala - obešla jsem partaje v domě a na sídlišti a hned jsem měla 2
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 21:48
- Nahlásit
suzzy
Brácha má psa dlouhosrstého a když jdeme na návštěvu, tak tam jsou chlupy všude, dokonce i na vypraném prádle.. Hrůza- takže my jedině krátkosrstého.
Boxery mám už pár let a jestli něčeho máme sdostatek,tak jsou to chlupy napíchané naprosto všude.
A k tomu jestli jo nebo ne........jsou to aktivní magůrci a to až do smrti.Já s nima nedělám nic aktivně,žádný výcvik,žádné sporty,ale je prostě nutnost je utavit,jinak jsou schopní během pár minut zlikvidovat místnost. Trošku nabrání rozumu a uklidnění se pozoruji po třetím roku života,ale i tak je to jen mírné.K dětem a lidem jsou celkově skvělí,ale jsou to takoví psí Gulliverové a to i když jsou plemena mnohem větší.....boxer má prostě pocit že je největší. Pokud se perou a že jich moc neznám,co se nervou,jdou do toho na život a na smrt.
Já bych je neměnila,ale rozhodně je nedoporučím v tomhle případě.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 22:04 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
suzzy
s tima chlupama to promyslete. není to rozhodně u všech dlouhosrstých plemen tak, že by se museli denně česat. mám šeltii (takový kolie v malém) a lidi vždycky říkají "je nádhernej, ale to musíte mít hodně práce s tou srstí ..." já je vždycky vyvedu z omylu, že stačí tak jednou za čas a častěji jen v době línání. na krátkých chlupech mi hodně vadí, že se opravdu zapichují a není možný se jich zbavit.
na chlapův argument hlídače se taky vyprdni, protože zloděje pes nezastaví a štěkat bude i malej... kdysi dávno tu někdo myslím psal, jak brutálně zmasakrovali nějaký zlodějíčci jejich německýho ovčáka, pes málem nepřežil. Takže o hlídání nejde - pes pro ně není překážka. Navíc to vyznívá, že psa chcete hlavně kvůli děcku, že psy miluje a taky jako společníka, takže něco malýho, klidnýho by bylo určitě lepší.
|
suzzy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 22:10
- Nahlásit
Díky ženský Jen mě utvrzujete že to nemá cenu. Myslím, že agáta12 :Hele, pokud si někdy chcete pořídit psa.
Není dobrý moc dělat kompromisy - jako malýho za velkýho atak.
Nejlepší je počkat! Přesně nad tímto jsem se te´dka zamejšlela i já! Myslím že máš pravdu...
jablunka :
Boxery mám už pár let a jestli něčeho máme sdostatek,tak jsou to chlupy napíchané naprosto všude.
Takto vidíš, to by mne nenapadlo, myslela jsem že krátká srst je úplně bez problémů... A ono asi spíše naopak. Jestli se takto zapichují tak je asi těžké je uklízet Ještě že jsou takovéto fora, kde posbíráš mnoho info a rad.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 22:14
- Nahlásit
suzzy
A ono asi spíše naopak. Jestli se takto zapichují tak je asi těžké je uklízet
řekla bych nejen těžké, ba přímo nemožné
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 22:17
- Nahlásit
suzzy
já mám krátkosrsté i dlouhosrsté psy, krátké chlupy jsou neukliditelné naprosto, leda je po jednom vytahovat ze sedačky, koberce, příp. postele, dlouhé chlupy když si namočíš hadr, tak je setřeš-nalepí se na hadr, u krátkých toto neexistuje
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 22:20
- Nahlásit
suzzy
víš, já si myslím, že až bude ta správná chvíle, kdy bude mít pejsek k vám do rodiny přijít, že ji poznáš. Manžel ti evidentně nepomůže, máš malé dítě a zkušenosti s malýma pejskama. Že malej chce pejska je pěkný, ale pořídit si psa jen pro radost takhle malýmu dítěti asi taky není úplně to pravý vořechový...ono ti s ním taky nepomůže. Tak to fakt ještě zvaž, a znáš ten film"lepší pozdě než-li později"? Nikdy není na nic pozdě, jen některý věci by měly přijít ve správný čas a je otázkou, jestli u tebe už nastal.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 22:23
- Nahlásit
a ještě jedna věc, člověk by si měl psa pořizovat srdcem, nezávisle na délce chlupů a velikosti plemene. To pak nedopadá dobře. Jestli člověk řeší velikost psa a délku chlupů, tak do toho nejde "naplno", ale s nějakými ohledy sám na sebe...
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 10:07
- Nahlásit
Eninka
no tak já si myslím, že člověk by právě MĚL vybírat psa na základě velikosti a délky chlupů... že to jeho zoodpovědnost. Navíc, když se o toho psa mám starat celý jeho život, budu brát před pořízením ohledy i na sebe - a to proto, abychom se v našem společném životě maximálně shodli.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 11:20
- Nahlásit
taky je to určitě o velikosti a chlupy dejme tomu taky hrajou roli, ale hlavně ten člověk musí být pevně rozhodnutej a musí vědět, že toho psa chce a opravdu se na příštích x let k tomu odevzdat... nejdůležitější je ale podle mě koukat na povahu a původní využití psa, pak třeba i zdraví, velikost atd. zkrátka si nekoupím toho a toho psa, jen protože má super roztomilej čumák a hebkou srst
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 12:06
- Nahlásit
helps
Souhlasím povaha a původní využití jsou při výběru na prvním místě
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 09:08
- Nahlásit
suzzy
Já mimčo teda teprve čekám a mám dva čerstvě odrostlé stafbulíky, takže jsem v opačné situaci Ale, pokud opravdu nejste připravená na kompletní péči a výchovu psa a dítěte zároveň, tak bych si to ještě třikrát rozmyslela. Boxerů znám několik, k dětem jsou sice super, ale musíte s tím psem něco dělat, zaměstnat mu hlavu. Vybít tu energii, kterou v sobě každej boxer má. Jinak budete mít doma neřízenou střelu
Ve vaší stiuaci si dokážu představit opravdu spíše to malé plemeno, které zvládnete v pohodě a bez větších potíží. A jestli se na tom s manželem neshodnete, tak to opravdu odložte, až bude prcek větší a samostatnější. Jinak docela hrozí, že se zblázníte, ale ne radostí :-D
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 09:44
- Nahlásit
Co se malých plemen týká, a to může potvrdit i jablunka, jsou skvělí grifonci. Kamarádka si k malým dětem jednoho pořídila, vždy měla velké psy, ale prostě s dvěma malýma dětma, kdy je největší část péče na ní, vyšel z výběru právě malej pejsek, a to grifonek. Je velmi běhavej, chytrej, učí se, v případě potřeby je možno ho šoupnout do tašky a s celou famílií v klidu přemístit, v té tašce ho s dětma může brát na nákupy do všech obchoďáků, odnikud jí ještě nevyhodili, pejska můžou vodit i obě malý dcery, pes děti miluje a pěkně si spolu hrajou a škoděj, nad takhle malym pejskem přimhouřej oči i ostatní rodičové blízko dětskýho hřiště. Pokud po pejskovi toužíte a vážně ho chcete, zkuste se třeba po těch malých plemenech kouknout, třeba na nějaký výstavě, vybírat, prohlížet, ptát se...ono nutně neznamená malej pes = gaučák, otrava, spíš nic než pes.... Někde tu bylo vido z obran border teriéra a jack rasla - hooodně dobrý )))
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 15:41
- Nahlásit
Ohledně chlupů - naprosto souhlasím s již napsaným - krátké chlupy jsou naprosto neukliditelné, bílé chlupy našich argentin se vyskytují dokonce i u páníčka v práci, kde nikdy v životě nebyly.
dlouhé chlupy naproti tomu jsou sice víc vidět, ale dají se relativně snadno uklidit.
Jako variantu malého - velkého psa bych navrhla stafbulíka, neznám lepší plemeno k dětem, zvládne jak zátěž, tak i povalování na gauči. V zásadě nebývají nijak problémoví a jsou to malí, resp. středně velcí psi, kteří "neurazí" ani chlapa co musí venčit jedině velkýho drsnýho psa, páč jít na procházku s třá s bišonem je prostě trapný (znám chlapa, kterej bišona fakt nevyvenčí, kdyby se pes doma pochcal, to radši po něm uklidí než aby s ním šel ven mezi lidi )
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 16:44
- Nahlásit
Eldoguero
znám chlapa, kterej bišona fakt nevyvenčí, kdyby se pes doma pochcal, to radši po něm uklidí než aby s ním šel ven mezi lidi
Tak je blbej, znám chlapa hustochlapa a v klidu venčí jorka. Naopak vypadaj děsně vtipně - tetovanej velkej muž s pupkem a malojork ))) Možná má dokonce cvočkatej obojek ))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 16:45
- Nahlásit
Eldoguero
(znám chlapa, kterej bišona fakt nevyvenčí, kdyby se pes doma pochcal, to radši po něm uklidí než aby s ním šel ven mezi lidi
Ty znáš mýho exmanžela? Ten by s šeltkou ven fakt nevylezl. S Pumou v poho, s tou dokonce chodit CHTĚL. S šeltií nikdy, kdyby měla být zavřená doma týden tak on s ní ven prostě nepůjde. Maximálně potmě
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 17:35 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Gerda
no tak tohle je debil, prý s takovým čoklem přece nemůže mezi lidi, vždyť by se mu chlapi smáli a co vím, tak jí fakt nevyvenčí, když se majitelka někde zdrží, jde pro čubu její sestra, páč chlap je nepoužitelnej
Biluška
vole, i s šeltií jo tak to je hukot, však šeltie je malokolie a to už bych řekla, že je přijatelný plemeno někteří chlapi ... zabít
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 17:57
- Nahlásit
Eldoguero
někteří chlapi ... zabít
|