| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 18:58 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:02
- Nahlásit
Strejda
jen jestli to není fotomontáž
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:04
- Nahlásit
Eninka
znám yorka ten má snad všechny zkoušky, bez kousání samozřejmě a viděla jsem chůzi u nohy na vlastní oči a kam se hrabou služebáci...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:13
- Nahlásit
muj muš hrdě venčil krysařičku i v žlutý bundičce s chlupatou kapucou
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:14
- Nahlásit
kejtlin
no, on to sem dal strejda kvůli těm řečem o mužích a malých pejscích, je jasný, že york tohle vpoho zvládá...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:21
- Nahlásit
Eninka
no, on to sem dal strejda kvůli těm řečem o mužích a malých pejscích
mě je to jasný.....
all
neznám chlapa, kterýmu by bylo trapný jít s malým pejskem ven...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:49
- Nahlásit
tady taky po sídlišti chodí chlapík jak hora s miniaturním jorkem.... božííííí pohled ))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 21:20
- Nahlásit
Eldoguero
však šeltie je malokolie a to už bych řekla, že je přijatelný plemeno
No Hesinka má třicet jedna čísel v kohoutku. Je to velmi malomalogolije
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 21:23
- Nahlásit
Biluška
minimalogólije to ho ale stejně neomlouvá
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 21:31
- Nahlásit
Biluška
to je sice fakt, ale jsou to krásní elegantní psíci narozdíl od těch bílých koulí nebo jorkšíráčků a krysiček (tíme teda nechci nikoho urazit)
|
Caillech_bherri
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 11:06
- Nahlásit
ahoj lidi. Začetla jsme se do diskuze ohledně pořízení štěněte boxera. Sama plánuji s přítelem pořízení boxera. Naše situace vypadá asi takto. Mladý pár bez závazků ve svém vlastním bytě 3+1, oba máme stálou práci. Jsme aktivní - kola, brusle, čundry atd... Ráda bych znala názor někoho nezaujatého na to zda je vhodné si boxera pořídit. Díky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 11:33
- Nahlásit
Caillech_bherri
Máte ujasněno co psovi můžete poskytnout? že zvlášť v době, kdy bude malý a bude vyrůstat to bude chtít hodně času? Ráno vyrazit pořádně vyběhat, pohrát si, až bude starší trochu případně pocvičit, aby pes mohl vypustit tu spoutu energie co v sobě má, a pak spokojeně hnípal, dokud se nevrátíte z práce? A až se vrátíte z práce, jste ochotní zase vyrazit se psem na pořádnou procházku, plnou hraní si, učení se, socializování...... , počítáte s tím, že dovolená se vám změní? máte někoho kdo vám psa pohlídá, když bude nejhůř? BOxer je- nebo by měl být - sportovec, pes plný energie a aktivity, Jste teď bez závazků, až závazky budou - bude čas na psa? budete s ním počítat i nadále (dnes je bohužel trend po pořízení dítětě se vyděsit a psa dát raději pryč) , budete s ním počítat v případě, že nastanou problémy??? to je jen pár otázek, který si myslím, že by si měl člověk zodpovědět, určitě je jich ještě víc. neberte to jako rýpání, ale jako návod k zamyšlení. Je čím dál tím víc odložených psů, kteří se po nějaké době lidem přestanou do života hodit. Pes je závazek na deset a více let, ke stáří přijdou starosti, když je pes mladý, je to zase o tom, že je nutné ho spoustu věcí naučit, aby mohl žít v našem světě svůj spokojený psí život. Je dobře, že se ptáte. Položte si otázku tak, co všechno můžete a jste psovi ochotní nabídnout. Když pes nemá dostatečné vyžití, když není dobře vychován (záměrně píšu vychován, nemusí být zrovna vycvičen, ale výchova základních věcí nutná je), není to pak ten společník, na kterého se člověk těšil, ale stane se pro člověka potížistou. a to není dobrý život pro toho psa. A ten pes za to ale nikdy nemůže, vždy je vina na straně člověka. On je za psa zodpovědný ve všech směrech. Tak přeju ať to dobře vymyslíte. Dobře pro vás, ale hlavně pro toho psa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 12:44
- Nahlásit
Caillech_bherri
No já bych jen dodala, jste u boxera připravený i na to, že ty jeho slinty ze stropu fakt nesundáte?
A každopádně spláclý čumáky ke kolu a bruslím moc vhodní nejsou, možná tak v zimě, kdy se zase tyto aktivity nepředpokládají, jako boxer je akční pes, ale taky se díky tomu nečumáku rychle přehřívá a prostě v teple delší zátěž nerozdejchá.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 12:58
- Nahlásit
Maya
A JO! pravdu máš, ve všem jak se slintama /ale tak já třeba nemám boxera, alébrž ohaře a ty slinty mám taky všude a sundat to fakt moc nejde /, ale hlavně s tím kolem, to jsem si neuvědomila ani kapek. Moudrá ženo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 13:56
- Nahlásit
Caillech_bherri
já bych se ještě zamyslela nad jedním - jste kvůli psovi ochotni se svých aktivit vzdát? Velký pes s vámi nic jmenovaného nebude moct dělat alespoň do roka a i pak naplno nejdřív v 1,5-2 letech a okolo 8.-9. roku bude třeba tempo zase zvolnit. A to v případě, že bude zdravý. Může se stát, že i když vyberete zdravé rodiče (u boxíků asi hlavně DKK, spondylóza, případně DLK), tak budete mít smůlu a váš pes bude kvůli zdraví zvládat maximálně ty čundry....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 14:30
- Nahlásit
Proč by se měli těch aktivit vzdát, může je dělat s nimi, ale v omezený míře, ne? a NA ČUNDRECH BY NEMĚL CHLASTAT TEDA VŮBEC, TO JO NO.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 14:44
- Nahlásit
zbrnd
Proč by se měli těch aktivit vzdát, může je dělat s nimi, ale v omezený míře, ne?
to záleží na věku - pokud mluvíme o tom štěněti, tak třeba ke kolu bych do roka velkýho psa nebrala ani v tý nejomezenější míře, nebo na tom zdravotnim stavu - psa velkýho plemene s těžkou DKK a následně i artrózou taky neni úplně nejlepší tahat ke kolu - pokud tedy tou omezenou mírou nemyslíš třeba 1 kilometr šnečím tempem týdně, ale to aktivní lidi asi úplně neuspokojí
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 14:55
- Nahlásit
birma
to záleží na věku - pokud mluvíme o tom štěněti, tak třeba ke kolu bych do roka velkýho psa nebrala ani v tý nejomezenější míře, nebo na tom zdravotnim stavu - psa velkýho plemene s těžkou DKK a následně i artrózou taky neni úplně nejlepší tahat ke kolu - pokud tedy tou omezenou mírou nemyslíš třeba 1 kilometr šnečím tempem týdně, ale to aktivní lidi asi úplně neuspokojí
Jako, že z toho získá tu DKK a artrozu nebo jak to myslíš s těma nemocema? Tak normální zdravej pes si může jít zaběhat ke kolu každej den ne? Třeba jen na chvíli.
No jinak já to psal z hlediska pobavení a vyžití psa, ne z hlediska uspokojení lidí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:06
- Nahlásit
zbrnd.
Proč by se měli těch aktivit vzdát,
no jak ktrejech, viz co píše birma - něco se štěnětem nejde, něco naopak nejde se staříkem. Navíc v době, kdy člověk štěně vychovává a chce ho opravdu vychovat dobře, tak to nějakej ten čas opravdu sežere - to musíš vědět sám - a tím pádem pak tolik času na jiný aktivitky nezbejvá. Když učím štěně čistotě, je fajn ho mít co nejvíc na očích, to stejný, když ho učím, že doma se zařízení neokusuje. Ano, můžu ho frknout do přepravky a jít tu do kina, tu s kámoškou na kafíčko.... ale - pak proč si ho pořizovat. Beru to podle toho jak to bylo u nás a jak se to u nás vyplatilo - do určitý doby měl můj pes maximum mého času. A dnes je z něj pes s kterým můžu kamkoliv navolno, /kamkoliv, kam mě pustí/, můžem jezdit do hotelů, protože vím, že i tam ho můžu nechat samotného a nic nezničí. Ale- třeba právě v té době kdy byl štěně jsem si prostě hory musela odpustit - neměla jsem záruku, že tam něco nezničí, či se nepočůrá, takže jsem si počkala, až dospěje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:07
- Nahlásit
zbrnd
Jako, že z toho získá tu DKK a artrozu nebo jak to myslíš s těma nemocema? Tak normální zdravej pes si může jít zaběhat ke kolu každej den ne?
ale prt. Zdravej pes může ke kolu i bruslím samože denně (pokud neni hic, je v odpovídající kondici, neni to po asfaltu a ideálně na volno a ne na vodítku), ale i po zdravých rodičích můžou mít psa s dysplázkou nebo spondylózou a PAK je hovadina ho zatěžovat u kola nebo bruslí....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:10
- Nahlásit
zbrnd
No jinak já to psal z hlediska pobavení a vyžití psa,
no ano,ale i tak prostě v určitý době některý věci nejdou, s malým štěnětem krátkosrstýho plemene těžko pojedeš třeba v těchhle dnech na vandr a že takový šilenci jsou, že birmo? nebo v létě na vodu.
Prostě jde o to, aby si lidi uvědomili, že život se psem přináší i určitá omezení a "oběti" (což je blbý slovo, jiný mě nenapadá ale), příchodem psa do rodiny se mnohé prostě změní. Vždyť sám víš z různých debat, jak jsou lidi rozčarovaný, že některý štěně se hnedle za dva týdny nenaučí chodit venčit ven. A že tudíž - třeba v listopadu by měli běhat po nocích venku v noční košili a bundě , že pes se musí určitý věci naučit a to vyžaduje spoustu času (naučení na samotu, přivolání, atd). Hodně lidí si představuje, že si pořídí psa a on prostě bude nějak poslouchat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:14
- Nahlásit
PetraK
těžko pojedeš třeba v těchhle dnech na vandr a že takový šilenci jsou, že birmo?
copak? chce se ti s náma někam vyrazit? My bychom s Adámkem jeli hned, ale jsme bez dopravního prostředku a bez parťáků
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:26 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
ale prt. Zdravej pes může ke kolu i bruslím samože denně (pokud neni hic, je v odpovídající kondici, neni to po asfaltu a ideálně na volno a ne na vodítku), ale i po zdravých rodičích můžou mít psa s dysplázkou nebo spondylózou a PAK je hovadina ho zatěžovat u kola nebo bruslí....
A tak to jo, to rozumím. Konec konců zadavatelka může taky třeba dostat zejtra infarkt. Jeden nikdy neví
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:28 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
chce se ti s náma někam vyrazit
vypadám snad jako magor?
se mnou se dopravního prostředku nedočkáš , ao parťákovi, kterej bych chtěl zmrznout nemluvě. jsem zápecník, ne magor, co bydlí v iglů, bez iglů
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:35
- Nahlásit
zbrnd
Konec konců zadavatelku může taky třeba dostat zejtra infarkt. Jeden nikdy neví
To je jasný, pak by zbyl pes přítelovi, logicky, ne? Prostě člověk by měl předem promyslet více variant toho, co může nastat, protože pak nebude tolik překvapen
(a zrovna o boxíky jsem se jednu dobu jako potenciální budoucí majitel zajímala a pak právě kvůli zdraví zaměřila pozornost jinam)
PetraK
vypadám snad jako magor?
vypadat jako magor je podmínka pro to, aby mohl jít člověk v krásném slunečném říjnu na čundr? já doteď doufala, že vypadám skoro normálně, měla bych změnit image, aby se nám povedlo vypadnout ven?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:47
- Nahlásit
birma
jít člověk
JÍT!! to je právě to vono, člověk jde v říjnu na procházku, magor venku i spí
doufala, že vypadám skoro normálně,
kapek marně D
ehm.... asi se dlouho neuvidíme, že?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:50
- Nahlásit
PetraK
člověk jde v říjnu na procházku, magor venku i spí
mám ve spacáku teplejc jak v posteli, páč tam mi vždycky pes utvoří koalici s kočkama a vystrkaj mě zpod peřiny, že si jim prej pak na ní líp chrní
ehm.... asi se dlouho neuvidíme, že?
uhodla
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:53
- Nahlásit
Ale kdeže, se psem si netřeba lámat hlavu, přizpůsobí se. Je jich všude plno, kdykoliv si pořídíš novýho buď zcela zadara nebo úplně zadara, krmení stojí 150 Kč za 10Kg, na veterinární péči ti stačí 150 na rok, proč si dělat těžkou hlavu?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:56
- Nahlásit
birma
To je jasný, pak by zbyl pes přítelovi, logicky, ne? Prostě člověk by měl předem promyslet více variant toho, co může nastat, protože pak nebude tolik překvapen
(a zrovna o boxíky jsem se jednu dobu jako potenciální budoucí majitel zajímala a pak právě kvůli zdraví zaměřila pozornost jinam)
No to je právě ono s tím zdravím...dnes jsou psi nemocní až to pěkný není ...takže podle mne zcela upřímně dost těžko radit, protože je stejně spousta možností, jak se dostaneš do situace, kdy je o psa těžký se postarat i když se ti my jim nám zdálo, že příprava byla dobrá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 15:57
- Nahlásit
birma
ve spacáku teplejc jak v posteli, páč
aha, tak tetkon už chápu to motivaci vono to není vo krásách přírody a spaní pod širákem, ale vo tom pořádně se vyspat tak to jooo.
uhodla
já sem prostě vjedma
zbrnd
Ale kdeže
no a proč myslíš, že tu píšem ty svý litánije? aby si ten, kdo si chce psa pořídit věc pořádně rozmyslel, ku spokojenosti všech.
|