| Autor |
Zpráva |
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 13:27
- Nahlásit
Ahoj, myslim, že už tady podobná diskuze byla, ale pořád z toho nejsem moudrá....
prosím poraďte mi, mám 7 týdenní štěně parsonka, bylo zvyklé na granulky tak jsem jimi krmila, pak začlo mít potíže s trávením, tak jsme začli namáčet....zatím dobrý, ale nevím jestli mu k tomu mám něco přidávát - tvaroh, jogurt nebo masíko...vet řikal, že mu mám dávat jen granule nebo konzervu, ale nemám to míchat.....ale když mu chci dopřát nějakou mňamku, nebo něco za odměnu, co mu můžu dát? Granulky by měli mít všechny vitamíny i na imunitu, navíc jsou pro něj jako teriéra dobrý na zoubky (teda suchý) tak ho nechci zase odvykat a přivikat na vařený.... uuuuuááááááá já se v tom nevyznám....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:07
- Nahlásit
Zuzapes
Tady je takových diskuzí mraky, stačí si přečíst jakoukoliv o krmení nebo granulích. Tady Vám spíš každý bude granule vymlouvat, včetně mě, ale to je každého věc a zodpovědnost, co do svého psa sype. Pokud se opravdu domníváte, že Granulky by měli mít všechny vitamíny i na imunitu, navíc jsou pro něj jako teriéra dobrý na zoubky , tak se toho tedy držte a krmte dál granulemi. Pokud chcete přejít na přirozenou stravu, přejděte na ni. Rozhodnout se ale musíte Vy, do toho Vám nikdo z nás nemá co kecat
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:38
- Nahlásit
Zuzapes
když mu chceš dopřát mňamku tak jsou nejlepší pro takovýho prcka sušený střívka, trochu smrdí, ale opravdu jen trochu, a moji psi je milují.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:23
- Nahlásit
corgi
No to já právě nevim, hledám informace kde se dá...právě, že veterinář mi doporučil granule.....já bych mu klidně vařila nebo to aspoň střídala, ale to se prý nemá.....tak právě řešim, co pro něj bude nejlepší....ale díky za názor
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:25
- Nahlásit
Zuzapes
já to střídám taky, občas mají syrový, občas vařený, někdy granule, střídám to tak 10 let a psi nemají problémy.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:25
- Nahlásit
kejtlin
dík za tip a to seženu normálně ve petshopu? Smrádek nevadí....hlavně, že budeme mít čím odměňovat
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:27
- Nahlásit
Zuzapes
jj kupuju bud´ ve zverimexu nebo mám blízko velkoobchod se zvířecími potřebami, na chvíli mu to vydrží. na odměnu spíš kousky tvrdýho sýra, ty střívka jsou trochu žvejkací.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:28
- Nahlásit
kejtlin
já se právě bále, že když si na to bříško zvykne, aby pak neměl průjem nebo něco když dostane něco jinýho.....ptám se asi jako debil....ale ještě jsem takhle malý štěně neměla...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:30 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Zuzapes
to maj v každým zveráku ty střeva
Na čištění zubů je nejlepší půlka kuřete v celku nebo hovězí přední s velkou chrupavkou místo kostí Anetě je 11, Benovi 9 a oba mají zuby jako ročkové, Britě je 1 a žuby má taky krásný krásný všechno vořeši.. Taky tvrdý pečivo můžeš dávat na hraní
A parson nejni žádnej minipes, aby ty žuby nemohl používat tak, jak je šelmyčky běžně používaj ))
Jinak doporučuju grancle Canine caviar, mám s nima dobrou zkušenost, teda psi ))
Je tu někde už téma krmení štěňat, zkusím ti to najít
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:31
- Nahlásit
Zuzapes
právě aby byl zvyklý trávit všechno je dobrý ho na to zvykat odmala, každej pes se po něčem posere občas, ale nesmí to být pravidlem.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:33
- Nahlásit
kejtlin
Eidámek....nojo to by mu mohlo taky chutnat a dávaš taky piškoty?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:36
- Nahlásit
Zuzapes
http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_10944_0.html
Ono je to ale klasickou stravou, tak snad si z toho něco vybereš..
Jinak kejtlin má pravdu, zvykej od mala, jednotvárná strava napomáhá ochabování trávicího traktu, takže už vlastně nic jiného nepřijme, zkus se nad tím zamyslet
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:36
- Nahlásit
Zuzapes
taky dávám piškoty, mám smečku 13ti psů různých váhových, plemenných i věkových kategorií.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:38
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Super, dík...jsem vděčná za každou informaci a zkušenost... mi zatim krmíme Eukanubou....to dostávali u chovatelky, tak je na to zvyklej....ale zkoušela jsem mu i rýži s mrkvý a konzervou a to taky mlaskal tak to budem zkoušet, co mu bude nejvíc vyhovovat, asi je lepší když to bude mít pestřejší....
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:40
- Nahlásit
Mě právě překvapilo, že mi ten vet řekl, že to nemám míchat....doma jsme měli psa a ten žral všechno i kyselý okurky a byl zdravý jak řípa....
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:45
- Nahlásit
Zuzapes
Nám taky rikal vet, že se to NESMI míchat! Chvíli to vypadalo, že to tak asi bude, když psi žrali grancle, tak stačilo, aby si čuchli k nēčemu jinymu a okamžitē se posrali. Pak jsem začla krmit masem a jsou uplnē v poho, nēkdy jim dávám jogurt, tvaroh, všechny druhy masa, zeleniny, ovoce, když jsem pryč, tak línej manžel jim dá grancle a v poho, žádnej prujem ;)
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:47
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Lucko, děkuju, v té diskuzi je nějaký odkaz a super....určitě něco vyberem a zařadíme do jídelníčku příště musím lépe hledat
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:48
- Nahlásit
Zuzapes
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10213_0.html
tady máš ještě dobrý vlákno o granclích.. pro mě byly užitečný rady od uživatele mallos
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:50
- Nahlásit
zuzanarosakova
To ráda slyším...jsem ráda, že jsem se na vás obrátila a neřídila se jen pokyny vet....zkušenosti jsou holt zkušenosti, že ?!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:57
- Nahlásit
Zuzapes
U nás to bylo dost hrozny, jeden pes mēl krvavy prujmy dvakrat do mesice, byl nēkolikrát na kapačkách, dostal od veta hypoalergenní grancle, ktery byly tak tvrdy, že sice pruje nemēl, ale vypadalo to, že s nima vykadi i strevo, jak chudák tlačil. A ted na tom mase je uplnē v poho. Musim se teda priznat, ze jsem nechtela masem krmit, donutilo me az to, ze Rocky mi grancle postupne zacal odmitat a zral ob den, jen aby nechcip hladem asi ted co je na tom mase, tak si nekdy rad da ty grancle, proste se tak nejak rozjedl
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 18:03
- Nahlásit
Psíček
zlato, s mnamkama z umělý hmoty bysem souhlasila,ale už ne s tim nepřecházet na nic jinýho..já měla to samý u čuby,akorát se to furt horšilo,napřed měla sračku jednou tejdně,pak dvakrát,pak už 4krát a mezi ní byla vždy na dietě tj.rozvařená rejže a kuřecí prsa.brzo mi došlo,že to neni úpa ideál pro NO ve 4 měsících,takže jsem po pojebu jedním velmi moudrým čékem vyhodila grancle a začla jí normálně krmit.Poita se koná.-)))) už nikdy se neposrala )).Vim jistě,že začít střídat jedny grancle za druhejma a nedejbože konzultovat to s vetem,úpa sem jí zničila Samo nemůžu tvrdit na 100%,že je to stejnej případ,ale scénáře bejvaj dost podobný..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 18:08
- Nahlásit
Zuzapes
Jo a taky mi prislo dost trapny, jak mi tady vsichni vnucovali krmit masem, kdyz jsem se ptala na grancle. Ted, co krmim masem, jsem pochopila, jak to mysleli
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:01
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
tak teda dekuju, no...
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:21
- Nahlásit
Psíček
od 6 týdnů....teď ho nechávám vklidu na máčených granulkách na který je zvyklý a pak bych postupně zkoušela něco přidávat....od tý doby (ono se to všechno událo docela rychle, takže dva dny) co mu je máčíme tak je v poho....on je totiž vždycky zhltnul a pak je vyzvracel celý....asi ho tlačily v břichu....jinak vet ho kontroloval a je odčervený a bylo to jenom jednou....takže to snad ničim jiným není....
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:24
- Nahlásit
Psíček
jasně, že chci dobro pro něj....kdyby mi na tom nezáleželo, tak to tady neřešim.....
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:31
- Nahlásit
ja bych to zase zkusil poresit pri jednom. kdyz uz problem je, at se zabiji dve mouchy jednou ranou. eukanubu fakt skutecne ne...
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:48
- Nahlásit
mallos
prozradíš mi proč? Blbý zkušenosti ?
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:51
- Nahlásit
mallos
myslím tu Eukanubu.... to by mě fakt nasr..., když na to dostanu doporučení a dávám to s tím, že je to pro něj to nejlepší a pak o tom zjistim nějaký hnusy.... ale hrň to do mě...ať s tím můžu ještě něco dělat případně....
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:55
- Nahlásit
Zuzapes
tak mi napis, jakou mas recepturu...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 20:15
- Nahlásit
Psíček
pojdme se domluvit, ze se budeme navzajem ingnorovat a nebudeme reagovat na nase prispevky...
|