| Autor |
Zpráva |
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 20:58
- Nahlásit
mallos
Kuřecí maso 30%, kukuřice, pšenice, zvířecí tuk, drůbeží moučka, sušená řepa, rýše, sušená celá vejce, kuřecí vnitřnosti, rybí tuk, kvasnice, chlorid draselný, sůl, DL-methionin, vytažek z měsíčku....předpokládám, že si měl namysli složení....je fakt, že masa v tom moc není...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:05
- Nahlásit
Zuzapes
Takovej dotázek, je s PP nebo bez? A jak se menuje? Kuju
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:09
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Je bez PP, jmenuje se Rasty - Rastík ty máš co za pesana?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:13
- Nahlásit
Zuzapes
navic to maso mohou myslet i syrove, takze by ho tam fakticky bylo jeste min. kukurice a psenice by v krmivu za tyhle penize fakt byt nemela. za dalsi, nespecifikace zdroje je taky hodne podezrela - drubezi moucka (cokoliv), zvireci tuk.
nekdo s tim ale muze byt spokojeny, ja bych ale za to penize nedal, pac bych si pripadal jako ze me nekdo vojeba* (omlouvam se, ale musel jsem to napsat). pro slepice by to ale bylo dobry krmivo.
dalsi veci je puvod surovin. dle whole dog journal pouzivaji komercni znacky eukanuba atd. jako zdroj tuku prepaleny olej z restauraci fast food.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:17
- Nahlásit
mallos
O.K. dík za vysvětlení...příště to lépe prozkoumám.....hold blbá začátečnice dala na rady chovatele....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:27
- Nahlásit
Psíček
Samozřejmě nikde není psaný, že zrovna u tohodle pesana to nevyjde ... u Nýnopsa to taky vyšlo a žije spokojeně dodnes.
zase na druhou stranu ale... jestliže už je na dietě rýže, kuře, mrkev..... a to mu spraví to zažívání, tak já bych to právě viděla, jako pozvolný dobrý přechod k tomu, že od těch granclí odejdou. Jet tu dietu a pak dát třeba malou část vařenýho masa ve formě libovýho hovězího masa, přidala bych i trochu jiný zeleniny.... pomaličku. Přijde mi to líp, než ho házet do těch granclí, na kterých ty potíže s trávením právě začaly - jestli jsem to dobře pochopila.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:28
- Nahlásit
Zuzapes
to je jasny, ze tomu nemuzes hned rozumet. ja tedy na zacatku eukanubu vynechal, ale jinak jsem to projel napric, nez jsem se dostal k dnesku. kazdopadne (uz to tady kopiruju po nekolikaty) si muzes precist prave ten clanek z whole dog journal (nejuznavanejsi recenzent krmiv a celkove hodne zajimavy casopis)...
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/45/Test-s uchych-krmiv-v-roce-2010.htm
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Zuzapes
Dávám psíkům Chicopee a nemám žádný problém. Kromě toho ten průjem může mít i z něčehojiného, než z granulí. Mému útulkáčkovi, když ho to chytlo a zhoršovalo se, dal vet. ATB a od té doby po průjmu. Taky jsem si nejdřív myslela, že to je změnou stravy. A nebylo.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:42
- Nahlásit
Zuzapes
nechala bych ho na tom, co žere a nemíchala bych mu do toho zatím nic, ani ty pamlsky. Až trošku povyroste a zklidní se to, tak bude dost času něco měnit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:47
- Nahlásit
Psíček
u takhle mladyho zvirete navic pokud melo problem u granuli a hnedle prestal bych fakt nic nemenil
no to je pravda-na jednu stranu. Na druhou ale zase mi v mý logice přijde- když už je na rýži a vařeným a mrkvi, tak už to je zpátky ke granulím zase jakoby změna: nejdřív granule, pak vařený, pak granule. Pokud mu rýže a vařený libový maso nedělalo problém, tak právě proč zas házet trávení na směrovku granule - to je taky změna právě. si myslím.
Jo s těma ňamkama opatrně - hlavně s těma kupovanejma. úplně nejhorší na rozhození jsou uzený vepřový uši a jiný lahůdky.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:50
- Nahlásit
PetraK
Pokud mu rýže a vařený libový maso nedělalo problém, tak právě proč zas házet trávení na směrovku granule
taky možné, ale pak teda zůstat u vařeného a ne to zase kombinovat, přecházet na syrové, experimentovat. Vím, že tady tak hodně lidí krmí, že střídají všechno a krmí jak je napadne, ale znám plno psů, kterým to prostě nesedí a je lepší, když žerou jen jedno, tj. buď granule, nebo vařené, nebo syrové.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:58
- Nahlásit
mallos
Dík, mrknu na to....
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:02
- Nahlásit
makrel
Je fakt, že těch stresů měl asi dost...odchod od maminy atd....a ještě měnit žrádlo, to by asi nebylo úplně dobrý....takže ho nechám chvíli sklidnit, usadit se - mezitim se panička rozhodne - a pak bych případně něco měnila....každopádně díky za rady a názor....zatím to vypadá, že už je to v poho...tak to nebudu v nejbližší době pokoušet....
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:03
- Nahlásit
PetraK
To jsem mu ani kupovat nechtěla....mám strach, že by to ještě nezvládl a pak mu to leželo v žaludku, nebo udělalo nějakou neplechu....spíš jsem měla namysli piškotky nebo jak mi tady radily kousek sýra....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:10
- Nahlásit
makrel
Vím, že tady tak hodně lidí krmí, že střídají všechno a krmí jak je napadne, ale znám plno psů, kterým to prostě nesedí a je lepší, když žerou jen jedno, tj. buď granule, nebo vařené, nebo syrové.
no to ne, to rozhodně ne to mixovat!! Navíc u takovýho prcka. Myslela jsem to přesně tak jak píšeš. Je na vařeným- nedělá mu problém, tak na tom prostě zůstat a jet zatím v tom a pak časem zkusit po troškách, co by zažívání řeklo na syrový.
Ale jak tak koukám, tak už jsou asi zpátky na granulích, tak pak to už ne. Neměnit, protože to by na něj opravdu bylo moc.
Psíček
...cim lip zabaleny, tim vetsi sajrajt ... zpravidla...
přesně
Zuzapes
....mám strach, že by to ještě nezvládl a pak mu to leželo v žaludku, nebo udělalo nějakou neplechu
jo to v jeho případě by asi nastalo. Moc dobře si pamatuju, co u nás právě vepř. ucho udělalo a to už Ešus nebyl pidiprcek.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:18 - Změnil/a: Zuzapes
- Nahlásit
PetraK
No právě, Vet mi řekl, že když po dietě bude v poho, že se mám vrátit ke granulím....tak jsem poslechla.... tak teď už to měnit zase hned nebudu....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:24
- Nahlásit
Zuzapes
tak teď už to měnit zase hned nebudu....
to ne to rozhodně ne, to má Psíček pravdu, je to hodně malý štěně. Tak pokud se k tomu někdy odhodláš tak prostě časem.
Piškoty jo (asi by bylo možná lepší zkusit sehnat ty psí, jsou bez cukru - prý teda, ale věř jim, že jo ), ale sýr bych zatím taky asi nedávala. Je to opravdu mimino. Ber to jako lidský čerstvý mimino. taky mu člověk nedá hned sejra. Zvlášť, pokud by mohl mít sklony k potížím se zažíváním.
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:25
- Nahlásit
Psíček
jj...zatím má s pamlskama smůlu....budou mu muset stačit hračky - hra a pohlazení snad to bude dostatečná motivace ikdyž on je to takový rošťák, že to stačit asi bude ;)
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:27
- Nahlásit
No já tedy nevím, ale štěňata vždycky krmím obouma druhy stravy (granule - vařený - syrový) protože předpokládám že část majitelů bude chtít krmit granulema a část né tak aby byla zvyklá a nikdy sem s tím neměla problémy. Co jsem si štěně nechala tak dostává ráno a večer maso a odpoledne granule. Doma maso když jsme někde mimo granule. Praktikuju to takhle už mnoho let a zatím žádné problémy. To samý se psama co mám doma, prostě štěňata jsou zvyklá od malička na všechny druhy stravy
|
Zuzapes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:28
- Nahlásit
PetraK
hm....to je fakt je to takový mímo....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:44
- Nahlásit
Zuzapes
hra a pomazlení pro něj moc motivující nebude např při přivolání, půjde si pro pamlsek, ne pro pohlazení.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 08:20 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
takze vlastne stene pri prechodu z materskeho mleka melo by byt prevedeno na flasku s dudlikem, jelikoz prechod na maso (nerku-li maso v kombinaci s mlekem od maminky) by mu mohlo zpusobit zazivaci potize na cely zivot.
flasku s dudlikem doporucuji opustit nejdrive v 5 letech a to po bedlivem uvazeni a dukladnem vysetreni. pokud pejsek neni dostatecne silny a zdravy, je lepsi krmit sunarem az do jeho smrti.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:21
- Nahlásit
Psíček
nene, to je poznatek jednoho odbornika z ostravy.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:31
- Nahlásit
argosek
ty si z krmení děláš srandu, ale o mě ve vsi koluje, že mám tak agresivní psy, že nechci aby mi na pozemek chodili cizí lidi a že jsou takový, protože je krmím masem. njn holt ne každý krmí tesco granulema.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:49
- Nahlásit
kejtlin
to je jasny, vysoky podil masa (zivocisnych bilkovin) zvysuje agresivitu...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:54
- Nahlásit
mallos
Psíček
díky za osvětu, najedu na tescovky
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:17
- Nahlásit
kejtlin
pro zklidneni psu doporucuji najet na ciste obiloviny...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:22
- Nahlásit
mallos
ano, vážně o tom popřemýšlím...ono mít tak agresivní psy a ještě je v tom podorovat...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:39
- Nahlásit
Psíček
V tom případě bych zvážil, jestli se opět nevrátit k "máma mele maso".
Zadavatelka psala totiž něco o problémech s trávením....ale to je marný no ... stejně dnes jako před lety ;)
uz zase mluvis z cesty?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 15:11
- Nahlásit
Psíček
to má Psíček pravdu, je to hodně malý štěně.
Tos trochu vulítla ne?
pomooooooooooooooooooooct!! už zas pláču pane vy ste naprostej magor
Kuš!
chjo .... trocha inovace:
|