| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 08:54
- Nahlásit
Psíček
Mě se ten příklad s malým dítětem zdá mimo mísu. Chceš teda říct, že když psa nechám jíst co chce, že si bude výhradně vybírat to, co ho nejspíš zabije, viz tvůj příklad s čokoládou? Co teda vlci? Jak to že ještě žijou, když jim nikdo neříká, co smí jíst a co ne? Jako jo, čokoláda se v přírodě běžně nevyskytuje, ale jistě jsou tam jiný věci, pro vlka chutný, ale nevhodný.
Navíc prostě myslím, že jíst uleželý maso i jiný jídlo je pro psa přirozený, sám si ho i kolikrát čerstvý zahrabe a sežere až později.
To jen nám se to ekluje.
Jako tím chci říct, že původ surovin do granulí vidím až jako druhotný důvod vyběru.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 11:55
- Nahlásit
Psíček
No vidíš a já s tím nesouhlasím
no však kdyby všichni vybírali stejně, tak by pak stačilo vyrábět jen jedny granule a co chudáci výrobci
trochu OT - hezký článek o výrobních cenách je v Týdnu, o granulích tam teda není, ale bůhví jak to u nich taky je, třeba u aut mě celkem šokovalo, že výroba elektrického otevírání oken, za který se připlácí jako za nadstandard, je levnější než výroba klasického otvírání, které je v ceně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 13:29
- Nahlásit
Psíček
No hogofogo neaktivovaný funkce to nevím, ale píšou tam na příkladu jídla a kosmetiky, že se to samý dá do různých krabiček, do hezký a ošklivý, na hezkou se udělá reklama a vysoká cena a ošklivá bez reklamy stojí o polovičku míň a je v ní teda to samý
no a pak je tam psychologický zdůvodnění, proč lidi, i když to vědí, stejně koupí to dražší
|
Piki
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 09:22
- Nahlásit
Nová receptura acany je hodně hodně povedená, je hodně dobře oceněna zde:http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_review s/showcat.php/cat/3
Se starou acanou se to moc srovnávat nedá.Neporovnatelná kvalita,složení oproti mediálně známejm Pro plankám,Royalkám,Hills a Eukanubách.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 09:24
- Nahlásit
Dotaz na acana-adult-small-breed
Krmíte tím někdo? Nebo krmil? jak jsou granule velké v porovnání s klasickou acanou? sháním granule, které cenově ujdou a zároveň ale budou menší - vetsi jako ma klasicka acana nam pes zere snad pul hodiny, s malymi mame lepsi zkusenost...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 09:34 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Já myslím, že Acana má všechny granule stejně velké. Měla jsem Large Breed, Sport, Jehně a jablko pro citlivky a z těch bezobilninových rybí a všechny byly stejné velké - zhruba jako čočka....
Když nedělají velikostně větší granule pro velká plemena, pochybuji, že by dělali menší pro mini psy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 09:44
- Nahlásit
Noemi
dobré vědět. Asi se budu muset poohlídnout po jiné značce, která by měla menší granulky, protože upřímně se mi nechce vstávat o 20minut ráno dřiv abych počkala než pes dožere
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 10:23
- Nahlásit
cernej caj
Teď nedávno jsem měla granule fakt mrňky mrňkatý, ale už si nejsem jistá, snad to byly OmniPro, Fromm jsou myslím větší, teď mám Dog Lovers Gold a taky mi připadají menší, zkus si napsat tady o vzorky a nebo jim polož dotaz, které granule jsou nejmenší http://www.dogdog.cz/317-vzorky-krmiva
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 10:27
- Nahlásit
Taky Mastery dělá vesměs velmi malé granule, ale jsou dost tučné (naši psi je strávili v pohodě bez jakýchkoliv problémů, ale je možné, že některý pes s tím může mít problém).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 10:49
- Nahlásit
Maya
Tak koukam, ale nemuzu najit kde si vzorky objednat... tam asi budu muset zavolat a zeptat se. Nicmene se trochu obavam ty ceny kdyby nam to jelo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 11:15
- Nahlásit
cernej caj
Vlevo dole mají kontakty a je tam i mail, takže asi napsat o vzorky tam. Jinak ty ceny jako co, třeba to Omnipro jehněčí stojí 18 kg 1400 Kč, což mě přijde levný.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 11:23 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
tak uz jsem tam volala. To OmniPro cena dobra, ale to prej ma tak 1cm, rikala pani ze from ma mensi, ze mi posle vzorky. tys ten from radila mezi lepsi znacky, ze? ale nemela si s nim nejake potize?
jo a koukam se v clasic adult je jecmen, to je ok nebo moc ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 11:36
- Nahlásit
cernej caj
Tak jsem si to možná popletla a ten Fromm je menší, fakt nevím. Fromm je určitě lepší značka, já tím krmila asi tak rok a střídala jsem to právě s Omnipro, žádný potíže psi neměli, já teda kupovala ten Gold, ale myslím, že v tom clasic ječmen až tak nevadí, pořád lepší než kukuřice nebo pšenice, což jsou alergeny.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 11:45
- Nahlásit
Maya
v tom goldu jsem koukala a jecmen je taky... no uvidime. Kdyz ferina pozere vzorek, necham tima na acane (18kg za 1090 je proste bezkonkurencni) a ferinu uvidime... a super ze nad 1200 je na dogdog doprava zdarma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 11:58
- Nahlásit
cernej caj
Jj, doprava zdarma se vejde skoro na každý pytel a k tomu konzerva zdarma a hlavně pro mě super, že to přijde za dva dny, což když já sklerotik objednávám když už vidím v kyblíku na dno, je pro mě dost důležitý.
v tom goldu jsem koukala a jecmen je taky
tak to už ani nevím, je to fakt dlouho, co jsem si četla složení
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 10:18 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
hlasim, ze acana adult small breed ma granule mensi, nez klasicka! rekla bych tak 1/2 velikost.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 13:13
- Nahlásit
cernej caj
moje čubina (tibeťček) se po ní mohla udrbat a přitom klasická nebo ta vylepšená acana jí problém nedělá. Teď má ProFormance a paráda
|
tišler
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2012 22:03
- Nahlásit
Ahoj, my jsme se taky vždycky k Acaně vrátili a teď už mají i štěněcí řadu. S tím vařením nebo syrovým masem je to fakt složité. Acanu dostaneš všude.
|
Goor
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 18:00
- Nahlásit
Acana 18Kg za 1090Kč? Za trošku méně beru RC maxi adult, taky 18kg a řekl bych, že Rc bude lepší než Acana. Toť jen můj názor.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 18:09 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Goor
řekl bych, že Rc bude lepší než Acana. Toť jen můj názor.
A na základě čeho si to myslíš? Já jsem naopak přesvědčená, že Acana je nejmíň o tři třídy výš než RC, stačí si přečíst složení:
RC:
Kukuřice, kukuřičná mouka, dehydratované drůbeží maso, živočišné tuky, kukuřičný lepek, hydrolyzované živočišné proteiny, dehydratovaný vepřový protein, dužina řepy, minerální látky, rybí tuk, sójový olej, kvasnice, vaječný prášek, hydrolyzované skořápky korýšů (zdroj glukosaminu), taurin, hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).
(a k tomu rakovinotvorný konzervant BHA, sorban draselný a propylgallát)
Acana:
Dehydrované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, hnědá rýže, kuřecí tuk (přírodně konzervován směsí tokoferolů a rozmarýnu), čerstvý losos, kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky (přírodní zdroj glukosaminu), červená jablka, mrkev, mladé lístky tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice řecké seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.
(konzervováno výhradně přírodně)
Nevím, mně teda tisícovka přijde výrazně přemrštěná cena za pytel kukuřice s trochou drůbežího masa (co je to drůbež? kuře, slepice, krůta, kachna, labuť? většinou se takhle označuje prostě odpad z drůbežáren), sójou a neurčitým "živočišným tukem" (honosný název pro kafilerní tuk)...
edit: pardon, zrovna v téhle receptuře RC sója není, místo ní je tam jako zdroj špatně stravitelných bílkovin kukuřičný lepek
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 19:54
- Nahlásit
Goor
Acana 18Kg za 1090Kč? Za trošku méně beru RC maxi adult, taky 18kg a řekl bych, že Rc bude lepší než Acana. Toť jen můj názor.
Můžeš mi prosím napsat, na základě čeho je RC lepší než Acana?
lamalucni
labuť?
Labutě jsou chráněný.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 22:05
- Nahlásit
lamalucniNevím, mně teda tisícovka přijde výrazně přemrštěná cena za pytel kukuřice s trochou drůbežího masa hele a co tydle česká firma ovšem,ale docela mě zaujaly cena kvalita ůměrná esli nkecaj teda http://www.nativia-pet.cz/
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 22:16
- Nahlásit
danajasa
No už to, že píšou "grain free" (bez obilovin) a přitom je tam 53% rýže, by mě od nich odradilo... To už radši třeba Brit. Jestli si chceš počíst, tak tady o nich byla šíííleně dlouhá (místy i fundovaná) diskuze: http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/12723 65/re-nativia-granule
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 06:03
- Nahlásit
lamalucniČetla je to tak 51na50 zas lepší rýže než pytel brambor za dva litry
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 07:15
- Nahlásit
danajasa
to celkem vypada cena umerna kvalite, ale ma to jeden hacek, nenasla jsem velikost v KG tech pytlu - napr tenhle jinak cena kolem 700kc za nejaky prumerne 10-12kg pytel by sla
ono je to celkem stejne jedno, vzdycky se najdou lidi co daj i za pytel psenice 2000 tak si furt myslim ze treba v porovnani s pytlem psenice sou dobry jak brambory, tak rejze... ja hlavne jen nechapu, proc nekdo kdyz uz teda kupuje pytel psenice je ochoten u nekterych znacek zaplatit i 2x tolik nez u konkurence
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 10:21
- Nahlásit
cernej caj
ale ma to jeden hacek, nenasla jsem velikost v KG tech pytlu
všechny pytle mají 15kg, na stránce krmivo/produkty (ne v eshopu) je úplně dole "dostupná balení"
http://www.nativia-pet.cz/pro-psy/produkty/39-nati via-junior-maxi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 10:33
- Nahlásit
Koko
Aha, diky.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 16:01
- Nahlásit
Goor
to je asi vtip, že srovnáváta RC a Acanu?! to je jak den a noc.....
|
Goor
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2012 18:18
- Nahlásit
Mám bílou švýcarskou ovčandu a hledal jsem něco, po čem mi nebude reznout. První pesan, taky BŠO byl krmený Acanou, po které mi reznul. A ty zmíněné rakovinotvorné konzervanty, pesan mi po letech na Acaně zemřel právě na rakovinu. RC byl doporučen chovatelkou, o jiné značce granulí bez přísady beta karotenu nevím......
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2012 14:57
- Nahlásit
Goro: A starou nebo novou recepturou? To je totiž obrovský rozdíl... Krmím Acana ranchlands, srovnatelná s Orijen (asi nejlepší granule co kdy kdo viděl
RC je pytel šrotu, jednomu mému štěněti málem odrovnal močák, kvůli tomu množství soli co obsahuje...
|