| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:52
- Nahlásit
Dobrý den, budu si za měsíc pořizovat štěnátko a chtěla bych se zeptat na krmivo Acana. Paní chovatelka bude štěnata těmito granulemi krmit a co jsem se dívala, mělo by to být slušné krmivo za rozumné peníze. Přesto bych nerada u malého pejska něco zanedbala. Můžete mi prosím napsat nějaké vaše názory či zkušenosti? Děkuju
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:33
- Nahlásit
cernej caj
Já tím taky krmila štěndo čerstvě vzaté od chovatelky, ale to byla ještě ta "stará" Acana, takže asi vlastně nemůžu soudit. Každopádně nám to tenkrát vyhovovalo, pak jsem přešla na "lepší" ProPlanku a nakonec jsem díkybohu zmoudřela a začala krmit syrovým.
Jak ti tady asi všichni řeknou, všechno je individuální, každému psovi sedne něco jiného, takže s čím má jeden u psa výbornou zkušenost, může druhý proklínat. Samozřejmě pokud je štěně od chovatelky na Acanu zvyklé, bude nejlepší si jí pořídit a až postupně případně měnit - ale to už asi máš načteno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:43
- Nahlásit
Načteno mám (Na štěnátko jsem už celá natěšená, tak v práci občas místo práce bouřlivě pročítám
Ale jsem právě zmatená ohledně té značky. Vím, že třeba Purina Pro Plan nic nezkazím, na druhou stranu je pro mě cca 400 kč rozdílu na pytel granulí celkem razantní důvod, proč koupit spíše Acanu. Jenže se v těch žrádlech nevyznám. Někdě píšou, že je dobrá, jinde že jiný jsou lepší... vím jen, že si dávat pozor na to, aby granule neobsahovali sóju, což by Acana mít neměla.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:50
- Nahlásit
cernej caj
Tak ono je toho samozřejmě mnohem víc, než sója, co by v granulích být nemělo Já jsem se rozhodla pro maso ve chvíli, kdy jsem z 15kg pytle ProPlanky vytáhla už třetí dávku granulek, ze kterých doslova trčelo peří. Samozřejmě jsem i předtím věděla, co je v granulích za hnusy, ale co oko nevidí, srdce nebolí. Až ten moment, kdy jsem to uviděla, mě dohnal k totální změně. Do granulí prostě nikdy neuvidíš, takže musíš věřit nápisu na obalu - třeba že tam není sója nebo že tam je maso. Ale to už je od tématu. Ptala ses na Acanu a já si myslím, že v dané ceně jsou to slušné granule (mluvím ale o té staré Acaně, novou neznám). Chtělo by to narazit tu na nějakého "acanáře", snad se někdo objeví
|
leila
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:55
- Nahlásit
já krmím masem, tož neporadím - ale je tady jedno téma sice pro obří plemena, ale třeba pomůže http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_10284_0.html
Jinak jestli se můžu optat co to bude za prcka?
přeji hodně štěstíčka do výběru a zdravíčka štěndu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 16:55
- Nahlásit
Acana jsou celkem slušný granule, ale jsou samozřejmě i lepší. Já krmím Acanou asi půl roku a budu teď končit, jeden pes mi šel rapidně dolů s kvalitou srsti a navíc totálně zreznul, což by mě až tak nevadilo, ale ta srst je děs. Holt byli zvyklí na lepší, měli předtím Timberwolf, ale bohužel skončil dovoz. Ale druhý pes je v pohodě i po Acaně, je to fakt pes od psa a každému nezbývá než to vyzkoušet.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 17:02
- Nahlásit
Právě ani v těch značkách nemám přehled, je toho tolik... Rodiče jejich šeltiím kupují Eminent, což stojí asi 600kc/15kg a psi jsou zřejmě v pořádku. Minimálně okem jsem nic nepostřehla, ale aspoň u toho štěněte nechci primárně nic levného krmit, ať má správný vývoj. Vařit nebude možné, nemám na čem a tak cca do půl roku pejska asi ani nebude na čem
leila: Bude to německý vlčí špic.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 17:20
- Nahlásit
Maya
Černé a bílé psy Acanou nekrmit!!! Mimo jiné sis to mohla přečíst někde v hloubi cz-psa Je třeba pořádně pročíst, jestli granule obsahujou karoten nebo ne, když máš takhle barevné psy. Třeba mně naopak reznutí u psa vyhovuje, ale kdo má černocha, ten se se zlou potáže...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 17:22
- Nahlásit
cernej caj
Vařit nebude možné, nemám na čem
Syrové maso se nevaří Třeba se časem taky přidáš k BARFařům. Já byla zarytý granulář a ejhle.....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 17:33
- Nahlásit
corgi
Taky to není obecně pravda, řada psů nebude na karoten nijak reagovat a nezrezne, jiný zrezne i po pididávce
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 17:42
- Nahlásit
jana33
řada psů nebude na karoten nijak reagovat a nezrezne
No netřeba to pokoušet před výstavní sezónou
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 17:47
- Nahlásit
cernej caj
Od štěněte krmím Eminent a cařený s přílohama a feňule nevypadá, že by jí něco scházelo. Teď přecházím na BARF a to se myslím nedá srovnávat s žádnýma granulema.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 18:04
- Nahlásit
Krmila jsem černého psa Acanou a nereznul mi, teď když krmím masem a přidávám zeleninu, je rezavej asi rok a půl.... (maso už žere necelých 6 let a před tím rezavý nebyl). Když jsem ještě krmila granulema, dávali jsme Acanu (starou recepturu) a jeden pes ok, druhej hubenej (ten byl hubenej po všem i po Purině, Eukanubě, po všem). Je to individuální. Zkus ji a uvidíš, jestli tvému pejskovi sedne.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 18:21
- Nahlásit
Já mám černé psy a po acaně čuba měla nahnědlou barvu, ale to bych ještě brala, to byla moje blbost, ale ke všemu se ji i hrozně zhoršila kvalita srsti, byla taková matná až našedlá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:03
- Nahlásit
cernej caj
Fakt? Mám taky vlčího špice. Od koho ho budeš mít?
U vlčích špiců je to s tím reznutím jak který, někteří nemají sklony k reznutí vůbec a někteří, jako ten můj, až extrémní. Ten můj zrezne skoro po všem, na výstavy nechodíme, takže to neřeším.
Granule musíš fakt vyzkoušet, každý pes je jiný, ono obecně většina psů vypadá dobře i po naprostém šrotu, ono jde spíš o to složení granulí, aby pes dostával spíš masový než kukuřičný a pak teprve jako druhotný řešit, zda mu chutnají a jak po nich vypadá.
Být tebou nechám tu Acanu, když je na ní zvyklý, ale sleduj, zda nerezne, prvně na černém čumáku a na límci a kontroluj kvalitu srsti, jestli nehrubne a neláme se.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 10:04
- Nahlásit
Maya
Bude ze Zimního snu, jeli sme se na pejsany teď v neděli podívat a paní chovatelka se zdála sympatická, štěnaťa jako běžný štěnata i když co se pozná ve 4tém týdnu...
My vystavovat taky nechceme, takže ohledně barvy reznutí nevadí. Nevadí to ale nějak tomu psovi?
A krmit teda budem tou Acanou, pokud po ní nebude vypadat nějak škaredě.
zuzkaJ
jojo, psům od rodičů to evidentně taky prospívá, ale jednou jsem jim koupila pro Planku a teda jak jim zjemněla srst, to bylo až neuvěřitelný.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 10:10
- Nahlásit
Já krmím Acanou a nemám jí co vytknout. Předtím jsem taky zkoušela Timberwolfy, ale nad druhým pytlem už mi Ceana ohrnovala čumák. Teď jsem spolu s malou pořídila novou Acanu a obě holky jsou spokojené, reznutí neřeším, protože jsou obě rezavé od narození .
Jasně, že jsou i lepší, ale tohle je pro mě rozumná kvalita za rozumnou cenu. Občas jim taky přilepším masíčkem...
|
rain
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 10:15
- Nahlásit
Ad. srst:
Ex krmil psa taky Proplanem a srst byla po něm příšerná (rozhodně ho nezavrhuju, jenom mu prostě nesedl) a zase moje mamča má desetiletého jozefčouna, celý život je na marketovkách 10Kg/100Kč a zbytcích z kuchyně - a tak nádhernou, jemnou a lesklou srst jsem ještě u žádného jiného neviděla .
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:30
- Nahlásit
rain
Babička taky krmí granclema z marketu a její voříšek už má 16 let a vypadá dobře.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 16:47
- Nahlásit
Takže asi záleží fakt jak co sedne psovi.
Rodiče sice mají 3 psy, ale já je nikdy nekrmila, a oni taky přímo neřešili co by měli žrát. Prostě psi dostávali nějaké granule + paštičku a jiné pochutiny od paničky a kromě větších břich jsou zdraví a krásný A já se především chci vyvarovat těch břich
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 00:24
- Nahlásit
cernej caj
Jo jo, na břich bacha, až vyroste, vlčí špicové rádi žerou a pak tloustnou, akorát to v těch chlupech není tak vidět.
Chovka Zimní sen je super, dobře jste si vybrali, tam bych si štěně vzala klidně hned, bude to pejsek nebo fenka? Pokud pejsek, tak doufám, že dorazíte alespoň na bonitaci, tenhle vrh je rodokmenově moc zajímavý, tak aby byla šance na pokračováni rodu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 00:28
- Nahlásit
cernej caj
Jo a jinak to reznutí samozřejmě psovi nijak nevadí, to spíš některým lidem to může vadit, protože co si budeme povídat, zreznutý vlčí špic vypadá poněkud divně. I když teda na druhou stranu stejně si každý myslí, že je to čau čau.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 07:51
- Nahlásit
Maya
Moje čuba po acaně nerezla, naopak začala, když semzačala krmit masem a zeleninou, teď má ocas v jedný části skoro hnědej a celej nádech má dohněda )))) Ale je to vořech, takže to nevadí nikomu a ničemu.
cernej caj
Acanu přidávám jako část jídla za den, zrovna tyhle granule mýmu psu sedly jak pr.. na hrnec. Z té staré receptury ta salmon potatoes, té opravdu nemám co vytknout. Ale jasně že je to pes od psa. A ještě sem spokojená s canidae, střídám s acanou.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 11:50
- Nahlásit
Acanou krmíme 3 roky a psi nežloutnou, nevím o nikom, komu by po Acaně zežloutli nebo zrezli
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 15:23
- Nahlásit
cernej caj
Já mám taky vlčího špice ze Zimního snu!!! Ernie Zimní sen se jmenuje ten můj uličník. Dobrý výběr .
A krmím Acanu - teď budu kupovat Pacifica
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 18:13
- Nahlásit
Maya
bude to fenka.
Jinak tam jsou ted momentalne 2 vrhy a ja beru fenku z toho obycejnyho, vlci X vlci a ne ten experimentalni Vlci X bilej. Ani celkove o bonitaci nebo vystavovani neuvazuju... v pripade kritickeho nedostatku spicu snad, ale tyhle ambice nemam.
nefritt
na tveho spice jsem koukala pred par dny nekde tu na foru jsem narazila bud na odkaz nebo na zminku... tak sem hned zvedave koukala a je to vazne uspesny krasavec
Byla jsem v neděli omrknout to moje vyvolené štěnisko a paní chovatelka tam měla 11 uzasnych hunatych kulicek starat bych se o to vazne nechtela, ale jak se vsude motali... skoda, ze sem si fenecku nemohla vzit hned.
A jsem rada, ze muj slepy laicky vyber CHS byl uspesny
No takze je to jasny, zimni sen se na acane zivit muze;)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 18:35
- Nahlásit
cernej caj
Já vim, který vrh myslíš, není jen tak obyčejný, fenka je z Německa a pes Toran je ze staré vlčí linie a nejsou po něm jiní potomci a navíc jsem ho viděla, ten pes je parádní vzhledem i povahou a je už dost starý, určitě po něm moc dalších potomků nebude jestli vůbec nějací.
Jinak s fenkou, pokud nechcete chovat, samozřejmě bonitace smysl moc nemá, proto jsem psala jedině jestli to bude pejsek.
Někde tady na foru je staré téma o špicech, tak jestli si chceš pokecat, můžeme přesídlit tam.
Však se brzo dočkáte a budete mít fenečku doma.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 19:25
- Nahlásit
cernej caj
Acanou jsem krmila cca 6 let 4 psy. Zkušenosti mám jak se starou, tak i s novou řadou a byla jsem spokojená... Jen jsem musela dávat vyšší dávky než psali a nebo kupovat (ve staré řadě) Acanu Extreme, která byla extra tučná, aby mi psi nehubli - hlavně v zimě.
Jinak jsem ale byla fakt spokojená - měli hezkou srst, bobky normální, chutnalo jim...
Před rokem a půl jsem přešla na syrové maso a nedá se to srovnat. Srst mají ještě kvalitnější, víc osvalili, konečně nehubnou ani v zimě a chutná jim 3 krát tolik...
Takže tak - Acana OK, maso ještě mnohem lepší. ;)
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 22:10
- Nahlásit
cernej caj
hahaha taky jsem původně nechtěla vystavovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 22:25
- Nahlásit
nefritt
no tak občas se priority mění... ale mě stačilo nucený pobýhání kolem "mýho" psa, když jsme byli vystavovat se segrou seltie... A pro mě celkem stres, navíc celej den zabitej cestováním kdo ví kam... ale uchovněněj krásnej pes má před fenou výhodu. Pro majitele to nese v podstatě jedinou starost, a to, aby se psu chtělo...
Vystavovat fenu, kterou neplánuju množit by bylo asi celkem k ničemu, protože určitě nemám čas se o to starat. Možná jestli někdy budu mamča na mateřské, ale zatím mých 20dní dovolené má proteď jiné priority, než utírat psí bobky
pawLINka
same kladne ohlasy, to jsem vazne rada
|