| Autor |
Zpráva |
nefritt
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 22:34
- Nahlásit
cernej caj
tak proč si pořizuješ fenu a ne psa?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 09:54
- Nahlásit
mame doma 2feny a 1psa a doma mi bylo jasne receno, ze jestli to bude pes, at na hlidani, kdyz bude potreba, zapomenu. On totiz ten nas pes jiny nesnasi. A jako me pes/fena nevadi. Spis u psa prevladaji ty vyhody pri mnozeni, ale jinak treba povahou me je to jedno.
|
suri
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 16:41
- Nahlásit
Acanou, ale tou novou řadou, krmíme asi půl roku a pesani mi po tom dost přibírali, takže jen jsem si upravila dávkování, ale jinak je vše oká i srst ;)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 17:04
- Nahlásit
zkušenosti s novou řadou jsou vítané hodně tu krmili spíš tou starou, kterou chválí, tak snad je nová minimálně stejne dobrá
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 14:16 - Změnil/a: Patrinka
- Nahlásit
Krmila jsem starou i novou Acanou a vždy jsem byla spokojená nová příšerka však začala ohrnavat nosík takže jsem přeště na Arden Grange Ale jináč Acana je dobrá Myslím, že ta nová je dokonce lepší než stará, ale je to pouze moje osobní zkušenost a názor
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 14:25
- Nahlásit
corgi
Jak píšeš černé a bílé nekrmit, Clarke na Acaně vyrostl a nenechalo to na něm vliv. To mně ani nenapadlo.. je lehce do tý divočiny, ale v normě, to má po tátovi. Ale nic rapidního....
|
jerabnica
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 06:46
- Nahlásit
Krmím Acanou šestiletou čínskou nahandu a teď i border kolii. Ta byla na juniorce a teď přešla už na adultku a zatím si nemůžu stěžovat ani u jedné. Přes léto jsem nahandu krmila i Sport a Agility a byla fakt v pohodě. Nahanda je bílá labutěnka a krmím už přes rok a nikdy nežloutla. Takže mi u Acany zůstáváme - zatím veliká spokojenost.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2010 10:41
- Nahlásit
Acanou jsem krmila NOčko a pak akitu - granule pro štěňata velkých plemen. Nemám s tím moc dobrý zkušenosti - obě psiska nadýmala, stejně jako Orijen. Ale je možný, že nová receptura to nedělá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:52
- Nahlásit
tak nase ji ted zere uz skoro 3 tejdny... nadymani nepozorujem, bobky dobry
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 19:28
- Nahlásit
Já mám taky pesánka na Acaně a za nás říkám super . Bobky dobrý, přestal vypadat jak z koncentráku,srst super;reznutí neřeším-stále černá s pálením. Střídáme Adult a Grasslands, štěněcí jsme měli jen jeden pytel,ale taky OK.
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 18:34
- Nahlásit
Nabízím (za známého bez compu) :
ACANU-adult /modrá ,stará verze , PROFESSIONAL = 20kg /1000,-Kč
Ideálně Kroměřížsko-Hodonínsko (osobní odběr) , nebo +poštovné/dobírkovné.
Prosím napište mi na mejl, obratem zašlu mobil na majitele....k finální domluvě.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2010 12:10
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám BSP - 13 měsíců. Od štěněte jsme nějakou dobu krmili Brit Care, ale za 3/4 roku začal mít průjem. Před měsícem jsem se rozhodla přejít na Acanu Puppy Large Breed...jenže průjem ne a ne nás opustit, navíc Barney jde ,,na velkou´´ alespoň 5x denně a velikost je spíš jako od krávy než od psa.
Dotaz: Přemýšlím, že bych zkusila koupit Acanu Lamb & Apple Formula pro citlivé psy. Ale píšou, že je to krmivo vhodné pro dospělé psy. Na těch Puppy Large Breed bych měla být do 20. měsíců věku. Tak jestli bych tím pesanovi nějak neuškodila, kdybych začala krmit Acanou Lamb & Apple. Ale lepší asi toto než mít pořád dokola průjem, že jo?!
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2010 21:40
- Nahlásit
Ahoj. Ve 13 měsících si myslím, že přechodem na tuto recepturu nic nezkazíš. Jestli dáváš nějaké chondra, tak je defakto jedno, jestli krmíš recepturou pro malá, či velká plemena. A třeba tvému pesanovi škodí právě větší množství tuků a bílkovin, co ve štěněčích granulích je. Také by to mohla být intolerance na drůbež. Mě se to u jednoho pesana projevilo a na půl roce. Ale zas na druhou stranu píšeš, že před tím jste krmili brit care, což je jehněčí a průjem měl také. Takže by tam mohla být i kombinace alergie na kuře a obiloviny. Když nepomůže ta lamb and apple, asi bych navštívil veta.
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 15:40
- Nahlásit
Být Tebou, zkusila bych ještě sensitive od BC. Většinou platí, že komu nesedne klasický jehněčí, sensitive je v pohodě, protože je taky pro citlivější psy. Já ho krmím a pejsan bez problémů.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 20:07
- Nahlásit
Carrie
kvalitativne vubec prece nemuzes srovnavat BC s acanou...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 12:44
- Nahlásit
Díky za rady. Už mám objednanou jehněčí Acanu, tak uvidíme, jaký bude výsledek.
|
Pralines
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 16:30
- Nahlásit
No krmíme od malinka Acanou až do teď, fence jsou čtyři roky a pohoda. Je krásně osvalená a má krásnou srst. Pro představu máme Výmarského ohaře a na něm je co se týče srsti jinak všechno vidět.
Nová receptura je taky v pohodě. Chutnají jí obě dvě. Na Acaně je super také to, že má více příchutí.
Vřele doporučuji.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 09:44
- Nahlásit
ted jsem si vsumnul jedny veci - na originalnich strankach vyrobce acany se ve vsech slozenich pise, ze obsahuje moucku, v ceske verzi vsude pisi susene maso. jak je tohle mozne? cena moucka a suseneho masa je uplne nekde jinde. je mozny, ze dovozce takhle podvadi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 09:54
- Nahlásit
mallos
Máš pravdu, oni ti dovozci budou jeden jako druhej.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 10:14
- Nahlásit
Psíček
Věřím tomu, že pro Evropu může být receptrura jiná, ale nevěřím tomu, že lepší a že místo kuřecí moučky používané v USA je v Evropě použité sušené kuřecí maso. Kdyby to bylo naopak, ale takto?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 10:15
- Nahlásit
Maya
tak to si nemyslim. najdi mi podobny pripad, ja si zatim zadneho jineho nevsimnul...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 10:16
- Nahlásit
Maya
hlavne to maji i na pytlich. v originale je to chicken meal, v cestine susene maso. rekl bych, ze tohle je do nebe volajici...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 10:18
- Nahlásit
Psíček
rekl bych prave, ze to min a max je v usa dano zakonem. kdyz varis, nemuzes rict, je v tom presne 13% bilkovin, takze u tehlech jakostnich znaku je to garance, ze tam toho nemuze byt min, nez platis. mne to prijde celkem logicke...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 11:09
- Nahlásit
mallos
Ale s tím, že je to takhle blbě na tý český přelepce na pytli jsem se už setkala, ale už nevím kde, možná Eagle Pack? Fakt už nevím. Akorát teda netuším, jestli to stejně blbě uváděl dovozce i na svých stránkách.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 19:58
- Nahlásit
Psíček
hele, ja spis doziju tam, ale to je jedno, pokud mas us produkt, bude nejspis po jejich...
ja myslim, ze to bude temer presne, jak je uvedeno s tim, ze tam toho urcite nebude min (u tech veci, ktery jsou pozadovany) a ze jich tam neni vic (u tech, kterych jsou zbytne - vlhkost napr.).
jinymi slovy, bilkoviny a tuku v krmivu jiste vyjdou draz, nez ostatni latky, proto deklarace min. aspon tak to chapu ja. mozna me z toho vyvedes.
zkusme priklad treba u piva (to nam asi pujde dobre). pokud bychom to na to prenesli, das si dvanactku, platis za dvanactku. pokud to bude 12,5 nebo 13, urcite mi to vadit nebude, za 11 bych byl nastvanej...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 21:16
- Nahlásit
To fakt vsem prijde v poradku, ze je vyrobce (dovozce) sidi? kde jsou ty, ktery tim krmi? Jim to neprijde jako podvod?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 21:34
- Nahlásit
Psíček
neprisel...
priklad je vzdaleny, ale to hlavni, jak to myslim, jsi z toho pochopil. fakt me u piva nic jinyho nez pivo nenapadlo
kazdopadne ocenuji tvoje aktualni konstruktivni prispevky...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 07:11
- Nahlásit
Psíček
s tim uplne souhlasim... proto kupuju granule v potravinarsky kvalite...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 07:15
- Nahlásit
Psíček
Osobně si myslím, že ta kvalita surovin je hodně důležitá....
I přesto, že pes byl poměrně často krmen zbytkovým krmivem? Pravděpodobně i zasmrádlým, či z nemocných kusů?
Nebo podle tebe kvalita surovin spočívá v něčem jiném?
Není důležité i to, jakou krmnou směsí byli krmení atd?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 08:12
- Nahlásit
Psíček
Takže ty myslíš, že není důležitý, jeslti granule obsahují kukuřici, kukuřici, kukuřici a nebo maso, maso, maso, ale že je důležitější kvalita těch surovin, jestli jako je ta kukuřice kvalitnější, tak jsou ty granule lepší než z méně kvalitního masa?
No nevím, můj pes si teda pochutnal na pěkně uleželém nalezeném srnčeti i na již rozteklé mazlavé rybě, kterou si závěrem hodil i na záda, takže jí zužitkoval bezezbytku a na špatnou kvalitu si teda nestěžoval, ale čerstvý kukuřice na poli si nikdy ani nevšimnul, o pšenici a dalším obilí ani nemluvě, to už si radši utrhne malinu nebo hrách nebo sebere jablko.
|