Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ovčák v bytě?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:19
- Nahlásit

Neessi
A vůbec,proč se mě na to ptáš,když tohle všechno stejně víš
no aby se to trochu hejblo ne?
Kotec je venku,má tam čerstvý vzduch,má rozhled na pozemek,přístupové cesty a v podstatě pořád HLÍDÁ = má povinnost,činnost
no a taky ale vim,že ty bys tam nikdy tak dlouho psy nenechala,přestože je to tam tak supééér
o tom nebyla řeč,ale o názoru Dubového,přeci.
řeč byla původně o tom jak je někomu smutno nad psem co se nesmí krmit ani válet v hovnech a po příchodu se mu mejou pokaždý packy případně i víc podle počasí a o těch co maj šusták aby nebyli celou noc v práci proch*aný durch,Jinak bych se ani nezapojovala,leč důvody k takovým příspěvkům jistě vězí v tom,co jsem psala na předešlé straně Krom toho si jasně pamatuju,jak někdo docela nedávno nejednou říkal,že zná psy co jsou domácí a přesto podávaj ty NEJ výkony

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:28
- Nahlásit

Neessi
má rozhled na pozemek,přístupové cesty a v podstatě pořád HLÍDÁ = má povinnost,činnost
Asi znám úplně jiné kotce než ty Většinou potkávám takové co mají výhled tak leda na zeď kůlny vzdálené tři metry
Většina ovčounů se v kotcích od narození vyskytuje
To má být plus? To je stejné jako kdybys tvrdila,že většina vořechů se vyskytuje na řetězech, takže je to pro ně přirozené prostředí.
než uzavřený kvartýr bez možnosti výhledu (leda tak na televizi )mezi sedačkama.
Ten kotec je taky uzavřený.... třá z toho bytu může ten pes koukat z okna,nebo z balkonu.
all
Mě osobně teda na velkém psovi v bytě nepřijde nic zvláštního. Když je člověk ochoten zkousnout ten čurbes. Přece jenom ovčák toho na podvozku natahá domů víc než jorkšír.
Nemyslím si, že by to psa nějak nepřiměřeně stresovalo (ani za předpokladu, že se po něm chce jakési přizpůsobení se). Stejně tak si nemyslím, že by ho stresovalo trvalé ustájení na zahradě v kotci (má-li nějaký kontakt s člověkem, nemluvím teď o těch co jsou tam 24 hodin denně sami). Prostě každému co jeho jest a dost dobře nechápu co tady řešíte.

Mahulenka
Většina mých psů pochází z kotce, většina jich byla v minulosti týraná. Žádný neměl sebemenší problém při adaptaci do bytu. Teda vezmu-li to z jejich hlediska. Já jsem problémy měla a byla jsem stresovaná Protože psům nikdy nevadilo, že čůrají na koberec v obýváku, vadilo to mě
Nevšimla jsem si, že by Timovi byl nějak stresován při rozebírání bojleru a jeho sundávání ze zdi. Já byla stresována velmi když jsem dostala účet za opravu
Nevšimla jsem si, že by Kutýsek byl stresován při ožírání mé kožené lodičky za 1200,- .
Rovněž Rozárka nebyla ani trošičku stresovaná když mi vysadila z květináčů komplet všechny kvítka na které dosáhla
Takhle by se dalo pokračovat do nekonečna, ale ty si nebereš domů reparáka, ty máš normálního psa, u toho bych nečekala nic víc, než že nanosí domů bahno a možná se ze začátku párkrát počůrá.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:34
- Nahlásit

Biluška
ste f tom výčtu zapomněla na ty mobily a to vám u toho prdly asi 4 céfky pokud vim

Neessi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:41
- Nahlásit

Biluška
Asi znám úplně jiné kotce než ty Většinou potkávám takové co mají výhled tak leda na zeď kůlny vzdálené tři metry
za to já nemůžu,že jsi neviděla pořádný kotce u normálních pejskařů
To má být plus? To je stejné jako kdybys tvrdila,že většina vořechů se vyskytuje na řetězech
Už zase meleš o voze a o koze,buď se drž tématu nebo se běž učit vařit !

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:43
- Nahlásit

davidkova renata
ste f tom výčtu zapomněla na ty mobily a to vám u toho prdly asi 4 céfky pokud vim
On je to celkově velmi neúplný výčet. Jenom taková špičíčka ledovce. Úplně malinká špičíčka . Kdybych sem měla psát všechno co ti degeni zničili tak tu budu sedět do rána

A zrovna mobily zničil Texál a ten v kotci v životě nebyl

Neessi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:43
- Nahlásit

davidkova renata
řeč byla původně o tom jak je někomu smutno nad psem co se nesmí krmit ani válet v hovnech a

aha,já myslela,že o kotcích vers bytech.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:44
- Nahlásit

Neessi
Už zase meleš o voze a o koze
To bych neřekla.
buď se drž tématu nebo se běž učit vařit !
Nějaká podrážděná, ne?

Neessi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:51
- Nahlásit

Biluška
Nějaká podrážděná, ne?
No dovol!Já taková vyrovnaná povaha ! Si hlavně přečti,o čem píšu já-o NO a ty to hned namontuješ na vořechy na řetězu!Takže píšeš o voze! A vařit taky neumíš!

argosek
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:58
- Nahlásit

a ja vam rikam, ze hovno pudem do nata

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:58
- Nahlásit

Neessi
Si hlavně přečti,o čem píšu já-o NO a ty to hned namontuješ na vořechy na řetězu!Takže píšeš o voze!
Aha, tak to promiň. Jsem už nějaká unavená, tak mi to tak břeskně nemyslí. Jsem myslela, že píšeš o tom, že většina NO se v kotci narodí, tudíž je to pro ně přirozené prostředí. Přijde mi tedy logické, že když se většina vořechů narodí mámě na řetěze tak by to mělo být přirozené prostředí pro ně. Nedošlo mi, že je to diskuze o německých ovčácích, nikoliv o prostředí pro chov psa. Tímto se ti tedy velmi omluvuju, že jsem se opovážila promluviti o voze.

A vařit taky neumíš!
Ne. Taky neumím zpívat. Vylučuje to nějak moji přítomnost tady? Smí sem lidi, co neumí vařit? Neměla bych si tady zrušit registraci a jít si povídat o psech na vaříme-cz?

Neessi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:27
- Nahlásit

Biluška
Taky neumím zpívat. Vylučuje to nějak moji přítomnost tady? Smí sem lidi, co neumí vařit? Neměla bych si tady zrušit registraci a jít si povídat o psech na vaříme-cz?

a zpívat taky neumí! To je děs,tohleto.Jak je možný,že tady ještě tu registraci máš? Ale není to blbej nápat s tím vaříme cz.,něco na tom bude

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:45
- Nahlásit

Neessi
hele - spoustu věcí od pana Dubového - nemůžu napsat většina, protože tak zas všechno co napsal a bylo někde vytištěno neznám, ale spousta věcí je gůtofka, ale tady tohle břeskný odsouzení mi fakt nesedí, nesedělo mi ani tehdy, když jsem ho četla - tuším že v PPČ, protože prostě - kuva ten pse je prostě bez diskuze zvíře smečkový. O tom se myslím polemizovat nedá. a když ho z tý smečky vytáhnu..........tak nevím, jestli je to úpa to pravý ořechový. A to i když mu pak dám tisíc podnětů a stokrát do těla. Nebude mít ten kontakt se svou smečkou, to mu nejde ničím nahradit. MLuvím o psech, kteří jsou pouze a výhradně v kotci-a tuším, že tohle má na mysli i pan Dubový, nemluvím o těch obojakých čoklidech, těch co jsou v kotci přes den a když se všicí dovalej domků, je pes pak s nima.

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:47
- Nahlásit

bože, že jsem sem zas lezla
jdu se voběsit, mám psy v kotcích, tak se ještě nechám pro jistotu zastřelit Hitlerem

davidkova renata
hele, jak se dělá kariéra ve vašem voboru

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:48
- Nahlásit

PetraK
A to i když mu pak dám tisíc podnětů a stokrát do těla.
aha, takže je lepší se válet, pět šest let se válet, ale hlavně ve smečce

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:55
- Nahlásit

Biluška
už si uvařila něco k večeři?? místo abys tu vykecávala.. bych si asi dala nějakou bochte..
Ebony
jdu se voběsit, mám psy v kotcích, tak se ještě nechám pro jistotu zastřelit Hitlerem
du s váma,páč já jí mám zasejc doma,tagže taky blbě
jak se dělá kariéra ve vašem voboru
myslíte f úklidovejch službách? Hlavně aby mi nedali nějakou funkci manažerky,už to někdo zkoušel ,ale na mě si nepřijdou

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 19:57
- Nahlásit

Ebony

Ne to ne, válení jsem na mysli rozhodně neměla, nemyslím, že by se třeba Ešus válel, kdyby jo, nebyl by tak namakanej. Počítám pochopitelně s tím, že ten pes aktivitu má - nejsem ten tip, co by psa nechal povalovat- a ani nemůžu , ale poté co se vrátíme domů, je prostě doma s ostatními, myslím, že pokud to jen trochu jde a o to Mahulence šlo, je to prostě pro toho psa pozitivum, ne negativum. Ale jak jsem psala předtím- to že je pes v bytě neznamená přece, že nemůže podat super výkony - když s ním pracuji - viz mnou zmiňovaná fena VO nasazovaná k vyhledávání osob. šlapala jak divá, i kdž ostatní už odpadli a ona měla navíc rozříznutou (a to dost)tlapu. To myslím svědčí o tom, že nepatří mezi zhýčkaný psy z bytu neschopný podat výkony.

Neessi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:06
- Nahlásit

PetraK

přestaň to vztahovat na sebe-to je tady trochu móda.Zkus uvažovat trochu globálně. H.Dubový měl na mysli jen a jen NO na všetranný výcvik k úspěšnému složení zkoušek.A proto,že konkurence je fakt veliká a zkušebáky čím dál tím přísnější,tak je vidět rozdíl mezi psy bytovými a kotcovými.O tom,že je pes smečkový zvíře tady nikdo nediskutuje,pani.Se mnou taky čubky spí v posteli a taky je mi jasný,že se na žádnou bednu nepostavíme

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:08
- Nahlásit

Neessi
taky je mi jasný,že se na žádnou bednu nepostavíme
co kecáš??Se staf pro bednu vod rajčat v zelenině a můžeš se tam vystavovat denně

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:13
- Nahlásit

Neessi
důkas místo slibů,i gerdička může stát na bedně!

Neessi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:13
- Nahlásit

davidkova renata
Se staf pro bednu vod rajčat v zelenině a můžeš se tam vystavovat denně
a není malá? Znáš mě a Bordžínku!Jakou má nosnost?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:15
- Nahlásit

Neessi
a není malá? Znáš mě a Bordžínku!Jakou má nosnost?
no taxe postavíte na paletu

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:28
- Nahlásit

Neessi
přestaň to vztahovat na sebe

depa, já to na sebe nevztáhla - já jen vysvětluju na příkladu o sobě jsem se jen zmínila v tom kontextu jak se ptala Ebony, jestli si myslím, aby se pes válel ale hlavně byl ve smečce.

K tomu Dubovýmu - to jsem právě uváděla tu svou známou. Protože tam už opravdu o vrcholný výkon jde. právě. a jde to i s tou postelí. Že na ní můžu krásně ukázat, že kotec k vrcholným výkonům není bezpodmínečně nutný, že se to dá udělat v poho i bez něj.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:45
- Nahlásit

davidkova renata
už si uvařila něco k večeři?? místo abys tu vykecávala..
Jo, šunkafleky. Ale připálila sem je

du s váma,páč já jí mám zasejc doma,tagže taky blbě

na mě si Hitler nepříjde, mám něco v kotcích a něco doma

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:55
- Nahlásit

Kelly
tak něco ze zahraničí , mám dobré zkušenosti s nakupováním v USA
http://www.gundogsupply.com/dogvestparka.html
http://www.gundogsonline.com/dog-vest/k-9-field-ja cket.html , ono je to všechno podobné a je toho dost

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:58
- Nahlásit

Biluška
na mě si Hitler nepříjde, mám něco v kotcích a něco doma

ty sou nejhorší, tydle alibisti

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:02
- Nahlásit

PetraK
ale já jsem nic o vrcholných výkonech nepsala, můj záchranářskej pes podával taky dost kvalitní výkony a bydlel se mnou v paneláku, jen si holt u toho nerozřízl tlapku, no
dokonce jsem v paneláku měla pět psů, z toho tři ovčouny

jen jsem reagovala na to, že podle vás pes v kotci musí být zákonitě chudák, a pes v bytě zákonitě v sedmým nebi

Smecka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:09
- Nahlásit

Mohl by mi nekdo říct o co jde, chci se taky hádat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:16
- Nahlásit

Smecka
V zásadě je to stejně nesmyslná diskuze jako "vařené kontra granule", nebo "pracák kontra gaučák" . Dneska jedem na téma "pes v kotci, nebo pes v bytě". Zajímavé je, že ač se prakticky všichni shodují tak se vlastně perou
Jako vedlejší odnož probíhá malinkatý doplňkový boj o to, zda oblékat psa do šusťáku či nikoliv.
Jo a nějak je do toho zakomponovaný Hitler, bude se střílet, ale nevím jestli ty co mají psy v kotci, nebo ty co je maj v posteli

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:19
- Nahlásit

Smecka
Mohl by mi nekdo říct o co jde, chci se taky hádat.
Mahulenka se ptala, co obnáší vzít si svého cvičeného psa z kotce do paneláku.
Dle Davídkový je to v pohodě, ale musíš psa furt mejt
Dle Sali je to v pohodě, ale musíš tomu upravit nemovitost
Dle Dubového to zjevně jde, ale pak nevyhraješ žádný zkoušky (tady se omlouvám všem diskutujícím za zjednodušení )
Tolik v kostce, za nepřesnosti se omlouvám, neb jsem byla v práci a nestihla jsem postihnout veškeré nuance

Smecka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2009 21:24
- Nahlásit

kachna_
Dle Davídkový...Dle Sali...Dle Dubového...
Tak to nic, oponovala bych jedině, kdyby se vyjadřoval Desenský

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání