| Autor |
Zpráva |
Mahulenka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:13
- Nahlásit
Ahoj chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ubytovaním středně až velkého plemene v bytě?Třeba 2+1 ? Já mám momentálně svého hafana na zahradě(mimo barák), má dva roky a základní výcvik má zasebou.. ale chtěla bych ho mít doma abych se mu mohla více věnovat,je to společenský pes a samota ho ubíjí.A tak uvažuju co by to všechno ,,doma" obnášelo.Nutno dodat že jsem sním v každodením kontaktu ty dve tři hodky.. a sportovní zátěž má,ale je něco jiného mít ho u sebe 24 hodin že ano.. dík za rady a tipy;)
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:41 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
isdpch
a co by to jako mělo obnášet přijdete domů, umeješ čoklovi packy, on se svalí do postele a konec
nvm no tra bych mu mozna dala vobcas aj nazrat, co myslis ?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:45
- Nahlásit
viky
vobcas aj nazrat, co myslis ?
A co trochu vody? To ne?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:47
- Nahlásit
isdpch
no, obnáší to především úpravu bytu pro provoz velkýho ochlupenýho stvoření, který nesmí bejt chronicky zastresovaný násilným mustrováním do pobytu v eurostandardu lidském, kam patří i pohyb ocasu kolem prosklených konferenčních stolků a domácí elektroniky ve výši ležících očí....(mimochodem ještě nikdo mi nedokázal vysvětlit, k čemu je konferenční stolek v domácím prosředí, kde se konference rozhodně nepořádají)
Je mi smutno, když tady čtu o oblékách NO do šus´táku, aby si nezasvinil chlupy na návrat do bytu, tam zas čtu o neustálém protahování panelákovaného NO vanou a drbání huby mejdlem, když něco požere a smrdí...prostě tak...
Mám pro všechny psy volný přístup do domu a všichni mě spěj v postelích, ale interní vybavení u nás by se dalo hodnotit jako velice spartánské, pračka se nezastaví, bazilišek běžně sídlí na jídelním stole, aby měl přehled, a ne každý to pochroupne.
takže i tenhle úhel pohledu je nutno zvážit.
Podlaha: dlažba či jiný plně omyvatelný povrch.
Žádné ubrusy či nábytkové dečky.
Nežehlivé barevné snadno schnoucí povlečení.
Do výše pomalu 70cm nad zem nic, co vadí vrtícímu ocasu či naopak.
Do metru výše nic, co vadí slintům/čemu vadí slinty/ co je jedlé
Chlupy v době línání NO se naleznou i v otevřené konzervě.
Pračka se v línání čistí od chlupů v sítku 1x týdně
Atd.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:50
- Nahlásit
Walda
jasně, tzv. kemrárna, neboli prostor kolem kýble s vodou, kde psoj crčí z huby voda, když napitej odchází...asi tak metr na všechny strany.
Dál je nutný pamatovat na tzv. kapky penisovky, je-li pes samec, vždy má v předkožce bordel a ten sekret nažluto zabarvený leukoctama cáká kolem sebe na všechny povrchy do těch 60 cm výšky hravě.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:51
- Nahlásit
Sali
....(mimochodem ještě nikdo mi nedokázal vysvětlit, k čemu je konferenční stolek v domácím prosředí, kde se konference rozhodně nepořádají)
k panskemu striptyzu, pro damske jizdy
Walda
A co trochu vody? To ne?
toz ale enem trochu, at nezbrynda sude
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:52
- Nahlásit
Sali
mimochodem ještě nikdo mi nedokázal vysvětlit, k čemu je konferenční stolek v domácím prosředí, kde se konference rozhodně nepořádají)
Tak to náhodou vím úplně přesně . Konferenční stolek slouží k tomu, aby na něho chodilo čůrat štěně,které pochopilo, že na podlaze je to fuj. No, ale o stolku se nemluvilo, ne?
Chlupy v době línání NO se naleznou i v otevřené konzervě.
Ehm, nevím jak v konzervě, ale do zavřeného (originál) kelímku s jogurtem se dokážou prosublimovat
Mahulenka
Smiř se s tím, že budeš mít doma bordel a psa tam klidně přiveď.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:52
- Nahlásit
Hárající fena taky občas nadělá v posteli takovej svinec, jako žena v menometrorágií při náhlé noční příhodě menstruační.
pes obecně je zvíře hrabavé a při stlaní si pelechu občas projde drápama měkkou vrstvou čalounění nábytku...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:54
- Nahlásit
další věc: pes umí používat kliky na dveřích, ale neumí být přitom šetrný k laku. Občas nemá čas šmátrat po klice, tak dveře rovnou vyrazí.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:56
- Nahlásit
a to poslední nejdůležitější, dvouletý NO z kotce se při přechodu do bytu rozhodně nedá podrobit desetiminutovému školení o změně prostředí a nepodepíše papír, že je srozuměn se změnou a že se svěřeným majetkem bude zacházet opatrně a nepoškodí ho.
Bude se cghovat nezastresovaně a přorozene jako v tom kotci, a zastresuje ho až to bytové soužití s korekcemi, jejich účel mu zůstane na dlouhou dobu skryt.....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:56
- Nahlásit
No, ale skoro všichni tu maj psi v bytě a né jednoho Zajímavý, po tomdle počtení bych ho domu nebrala ani omylem
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:59
- Nahlásit
Vřele doporučuju, pokud se sem vypraví BInLadi, aby Vám popsal své zážitky s Uldopesem, kterého si ode mne převzal z našeho provozu domku s kotcema a psíma dveřma na 7. měsíci, a přesadil do panelákové garsonky.
Největší problém bylo venčení. Uldopes neznal, CO to je nemít možnost si psíma dveřma odejít na dvůr či zahradu na záchod.....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:00
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
nemáš NO, a máš ho asi v bytě od mala.
my máme doma v plný sestavě 6 velkých psů, 1x NO, 2x Mal a 3x Dob....
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:01
- Nahlásit
my máme v bytě akitu. Zatím je to prcek, ale až to na něj přijde, tak ty chlupy taky budem žrát ve velkym Zato z něj vyroste spokojenej neagresivní tvor, páč má svoje pány blizoučko a neprdí celej den v nějakým kotci
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:01
- Nahlásit
Sali
ale casem sa nauci, ovsem dyz totok ctu mam dojem, zes byla u me a popisujes zivot se zajicem teho taky nesere, ze dvere maji lak a ze se nechcije za gaucem a nelozi po stole ...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:06
- Nahlásit
Sali
Určitě je dobrý znát všechny katastrofický scénáře, co se stát můžou, na druhou stranu to v některých případech tak tragický bejt ani nemusí - brala sem psa z kotců v táborskym útulku, neuměla ani čůrat na trávu, uměla jen na betoně, ale doma pochopila po třech loužích, že chodíme na záchod ven. A podělala se za 6 let, co jí mám 2x a vždy to byla moje chyba, že mělo zvíře problém trávicí a já nestihla dojet včas. Stejně tak i provoz v bytě a chování psa může proběhnout bez větších potíží - opět nevím, co to je, když pes doma ničí, nebo prochází dveřma. Je ale fakt, že mám zkušenost jen se dvěma psy v životě.
Pes chovanej v bytě myslim neni zastresovanej tím, že se mu mejou nohy od bahna a krk od hoven...
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:07
- Nahlásit
Mám v bytě velkýho huňatýho psa a žádný problém. Akorát v době línání víc uklízím.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:09
- Nahlásit
Sali
Kazbunda se se mnou přestěhovala do paneláku po deseti letech života na zahradě (jenom na zahradě, máti by psa v baráku nikdy nesnesla). Zvládlo se to levou zadní. Je fakt, že už to byla stará dáma a byla hodně dobře vychovaná.
Brambůrku jsem taky měla v paneláku - pravda odnesla to sežraná klika na dveřích a poškrábané dveře. Pak už nic.
I Akéla byla sem tam v bytě, ta se tam kupodivu chovala vzorně. Všechny tam přišly dospělé.
Pumici jsem tam vychovávala od malička a napáchala víc škod než ty tři dohromady (a to bych to ještě s klidem mohla vynásobit desíti).
HOdně záleží na tom jak si Mahulenka představuje svůj životní standart. Pokud trvá na ubrouscích a růžové keramice vystavené na poličkách tak bude stresovaná ona i pes.
Pokud je ze stejného těsta jako my a večer v posteli řekne psovi "uhni, nemám si kam lehnout, kurňa podívej se jak si to tady zase zaprasil" a pak si spokojeně lehne tak to půjde
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:28
- Nahlásit
Jo, na to jsem zapomněla, mně už to totiž ani nepříjde.:-D Když se to moje psisko napije, tak jsou u misky jezírka vody. Ale to utřem a je to zas ok.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:37
- Nahlásit
HOdně záleží na tom jak si Mahulenka představuje svůj životní standart. Pokud trvá na ubrouscích a růžové keramice vystavené na poličkách tak bude stresovaná ona i pes.
Pokud je ze stejného těsta jako my a večer v posteli řekne psovi "uhni, nemám si kam lehnout, kurňa podívej se jak si to tady zase zaprasil" a pak si spokojeně lehne tak to půjde
to je asi klíčový odstavec.
Chce to ale vědět dřív, než se do toho půjde, představa NO trvale bydlícího v kotci někde na zahradě mimo dohled je nehezká, ale představa NO realisujícího se v bytě v plném rozsahu svých ovčouních možností je taky občas nehezká...
a je vhodné zauvažovat i o intervalu bez venčení psa, v kotci si pes odskočí na WC dle potřeby sám...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 12:52
- Nahlásit
A nebo ho do kotce dávat v době nepřítomnosti, taky jestli vydrží v noci a tak, ale to si musí tazatelka rozmyslet a zapojit přitom vlastní rozum
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:08
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
tam pak máš i problém střídání teplot,
vem si vytápěný panelák a kotec na zahradě, NO je chlupatý zvěr, na zimu nasrstí, topení v boudě nepotřebuje, a vem si, že ho po příchodu z práce vemeš z kotce na práci a pak dom do paneláku, přes noc v 22 stupních suchýho vzduchu, a ráno po vyvenšení dáš ven na kotec do vystydlý boudy v mínus 10...to taky nefachčí.
my to máme jinak, venku je zděná topená bouda, nikdy nevystydne a je tam trvale sucho, pes tam má v zimě komfort stejný jak v interiéru, kde přes den je stejně topení nastavený na 15st., a říkám oni s náma nejsou v baráku zavřený, běhaj dovnitř a ven, a když je třeba, v nepřítomnosti prostě zavřem psí dveře do domu a necháme je venku...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:10
- Nahlásit
Sali
Je mi smutno, když tady čtu o oblékách NO do šus´táku, aby si nezasvinil chlupy na návrat do bytu, tam zas čtu o neustálém protahování panelákovaného NO vanou a drbání huby mejdlem, když něco požere a smrdí...prostě tak
koukám,že tě to ještě nepustilo Inu dobrá.Tak jak jistě víš,mám NO v bytě a to celej život s vyjímkou nějakejch přestávek.Uvědom si,že ne každej chce žít jako prase...nemyslim nikoho konkrétně.. a ne každýmu přijde normál háravá čupka v posteli a zablácenej pes tamtéž.Mě je to eklhaft stejně jako žraní hoven a jinejch humáčů.Pokud to tobě přijde normál,tvoje věc.A dělat to skutečně nebude! Taktéž nebude chodit po kvartýře jako koule bláta jen proto,že tobě je z toho smutno.Mě je zas smutno z jinejch věcí,když jsme u toho...Ano,je to fakt chudák omezovanej,možná kdybychom popřemýšlely,kolik já psu na oplátku za tuhle jeho obět dávám,vypadalo by to náhle zcela jinak.Nikdy není sama,krom když jdu nakoupit,může a chodí se mnou všude a celej den,pořád má nějaký kontakt a vědomí,že JE členem rodiny a právoplatným,že jí není vymezena jen určitá část času,který zbyde,že je naší součástí a že se s ní počítá.Nedřepí někde 10 hodin a nečeká až já skončím konečně práci a přijdu domů a v potu tváře jí půjdu vyvenčit a proběhnout.Na WC chodí maximálně po 4 hodinách ,to ani játak často nestíhám.Takže je to o tom co kdo chce a co kdo je ochoten dát.Já dávám maximum a ráda,takže kecy podobnýho typu jsou mimo mísu.Nemám psa pro hundesport a nehraju si na to,mám psa abych s nim byla a to taky jsem.Že kvůli tomu ale nebudu bydlet v chlívě,to je fakt.Zařídila jsem si život a práci tak,abych jí mohla mít u sebe pořád a se*u na nějakou karieru a podobný zbytečnosti,protože každej to máme jinak,já bych zas nemohla držet psa tak jako ty,přestože jsi skálopevně přesvedčená,že je to jedinej správnej způsob.Nevim teda proč ,ale je mi to hlavně fuk.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:36
- Nahlásit
davidkova renata
Jen probíhám a nestíhám psát dlouhé příspěvky.To co jsi sem napsala ,to je to s čím se 100% ztotožním.
Mahulenka
Měla jsem belgičáka 6 let v bytě a na víkendy na chalupu,nespal v posteli,ale byl pořád s námi.Po příchodu z vycházky rovnou hupl do vany ..osprchla jsem mu podvozek ,vytřela a hotovo.Neboj se toho,on ti tu péči vynahradí.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:36
- Nahlásit
davidkova renata
ty tvoju doma obliekas do sustakov?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:40
- Nahlásit
Mahulenka
ja mam v panelakovom byte sibirskeho husky
je jasne, ze pri takom psovi clovek nemoze byt moc uzkostlivy na cistotu, ale da sa to.
u nas prisposobenie bytu obnasa hlavne to, ze nemam doma koberce. ale vo vani bol pes naposledy pred rokom na chalupe, ked sa vyvalal v nejakom smrade. po vychadzke len poutieram pacaky a podvozok a vybavene. ale o to castejsie sa u nas peru handry
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:41
- Nahlásit
Bela
ty tvoju doma obliekas do sustakov
ne,já ne ,ale možná s tim začnu .Kamarádka ke mě dala foto svýho psa co s nim hlídá po nocích.Je NO a dlouhosrstej a je furt mokrej v těhle srágorách a hrozně dlouho pak prosychá,což jí nepřijde moc gůt,už je mu taky 9..
Erin
To co jsi sem napsala ,to je to s čím se 100%
to je mi jasný
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:43
- Nahlásit
davidkova renata
ne,já ne,ale možná s tim začnu
tra by ji naka adidaska fakt jako sekla
hele ze zkusenosti vim, ze neveci bordel stenak v baraku dela chlap
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:46
- Nahlásit
davidkova renata
e NO a dlouhosrstej a je furt mokrej v těhle srágorách a hrozně dlouho pak prosychá,což jí nepřijde moc gůt,
tak na toho odporucam rovno neopren
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:47
- Nahlásit
viky
tra by ji naka adidaska fakt jako sekla
tak zatim eště trénujem..
ze neveci bordel stenak v baraku dela chlap
to je fakt,eště se mi nestalo,že by nána po sobě nedala dolu prkýnko na hajzlu a válela špinavý prádlo včetně smradlavejch ponožek po sedačce
|