Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ovčák v bytě?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:48
- Nahlásit

Bela
tak na toho odporucam rovno neopren
no to vona chtěla,ale bylo to moc drahý,je krize,musíme šetřit..

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:50
- Nahlásit

davidkova renata
to je fakt,eště se mi nestalo,že by nána po sobě nedala dolu prkýnko na hajzlu a válela špinavý prádlo včetně smradlavejch ponožek po sedačce

a muzes ho voblikat do sustaku jak chces, co ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:54
- Nahlásit

viky
a muzes ho voblikat do sustaku jak chces, co ?
vůbec to nepomáhá... eště ti ty šustáky narve pod polštář a ty pak chodíš po bytě jak magor a hledáš co to tu smrdí

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 13:58
- Nahlásit

Mahulenka
Pokud počítáš s tím, že to obnáší kapek nepohodlí v podobě nutnosti psa očistit v době mokrých měsíců a častěji luxovat, tak nic neřeš a jdi do toho. Čokl bude nejšťastnější. Bude v tvý blízkosti a uvidíš, jak se to promítne do vaše vztahu. Můj první pes byl dlouhochlupec - skyteriér, to nebyly chlupy, ale deka - rozhodně neměl problém s tím, že žije v bytě a řeší nějaký teplotní rozdíly. Dožil se bez problémů téměř 16 let. Pes chce být v tvé přítomnosti, tak pokud to jde, dopřej mu to. Za trochu tý námahy to stojí. Jo budeš nadávat, jako nadává Davídjoc , páč čokl bude jako prase a bude nutná očista, ale uvidíš, že to za to vážně stojí.

davidkova renata
,to ani játak často nestíhám.

tak proto ty pemprzy!!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:06
- Nahlásit

PetraK
tak proto ty pemprzy!!
njn,dyš furt lítám na WC s čoklem,tak holt nestihnu to svý no..chce to si srovnat priority a máš to vychytaný

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:06
- Nahlásit

davidkova renata
vůbec to nepomáhá... eště ti ty šustáky narve pod polštář a ty pak chodíš po bytě jak magor a hledáš co to tu smrdí

na to je jedina rada - strc ho do kotca

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:10
- Nahlásit

Sali
Bude se cghovat nezastresovaně a přorozene jako v tom kotci, a zastresuje ho až to bytové soužití s korekcemi, jejich účel mu zůstane na dlouhou dobu skryt

Sali promiň, ale to byl pak museli všichni útulkáči bejt zastresovaný jak sviňa, když dojdou do bytu. Nemyslím, že je nutno na to nazírat až tak černě.
A k tomu mytí držky- když mi čokl venku hovno sežere či se v něm vyválí, jde prostě do vany, protože si domů nehodlám natáhnout nic z výbavy kdejakýho bezdomáče. Promiň na tomhle nic divnýho teda nevidim. Stejně jako na tom, že starej čokl chlupatej jak sviňa s nemocnejma zádama dostane obleček. To mi nic zavržení hodnýho nepřijde. Já zas bych třeba ale nechtěla, aby mi čokl sedával na stole. Já mu jeho jídelní koutek co má ve svým bydlíku v předsíni taky nezasedávám, takže totéž očekávám od něj. Nemyslím, že by nebylo vhodný, aby si Mahulenka čoklida přitáhla domů, když bude počítat s tím, že byt přestane být úplně tak čistý-ale i to se dá zařídit, aby se to udrželo v normě, halt prostě lítám víc s hadrem a luxem. V době línání je to teda nářez, ale pokud člověk čokla má rád, určo tudle oběť žvejkne.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:16
- Nahlásit

viky
strc ho do kotca
to je fakt,von si tam psychicky vorazí a mě se uleví

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:17
- Nahlásit

koukám, že potrefenky zas vejskaj....lidi to fakt nemá cenu se s váma o čemkoli bavit, protože vše otáčíte proti sobě a do osobního černobílého vidění,
nic, pěkný víkend všem.

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:18
- Nahlásit

davidkova renata
to je fakt,von si tam psychicky vorazí

a muze se vysrat kdykoli ho napadne a jedno kam

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:20
- Nahlásit

viky
muze se vysrat kdykoli ho napadne a jedno kam
Ámen

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:22
- Nahlásit

Já brala psa kotcáka v pěti letech a úplně v pohodě, okamžitě se nastěhoval do postele a už tam zůstal. Ze psů holt bordel je, zkrátka se musí víc vysávat a stejně máte furt chlupatý oblečení Ale za ty ksichty, štěně zakouslý do žraloka, urvaný kusy koberce, shozenej květináč, roztahaný oblečení po bytě, kousky bláta na gauči, spící klubíčko uprostřed postele, dobývání se na záchod a pak zdrhání s hajlpapírem (jo, správně, máme doma miminko ) to fakt stojí! A dospělej pes je míň starostí, ten už je klidnější, ale když doleze a hodí vám hlavičku do ruk na pomazlení nebo si ustele vedle postele a zafuní, to je taky mooooc fajn.

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:25
- Nahlásit

viky
a muze se vysrat kdykoli ho napadne a jedno kam
No to nevím, můj pes, když se vysral v kotci, tak to zahrabal a zbytek dne strávil na boudě a dělal xichty, dokud to někdo neuklidnil.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:29
- Nahlásit

EngieB
ale když doleze a hodí vám hlavičku do ruk na pomazlení nebo si ustele vedle postele a zafuní, to je taky mooooc fajn

Horší ale je,že vedle tý postele chrápe jako dospělej chlap,což je blbost,páč toho sme strčili do kotce
tak to zahrabal a zbytek dne strávil na boudě a dělal xichty, dokud to někdo neuklidnil.
asi nějaká fajnovka ne?

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:29 - Změnil/a: viky
- Nahlásit

EngieB
No to nevím, můj pes, když se vysral v kotci, tak to zahrabal a zbytek dne strávil na boudě a dělal xichty, dokud to někdo neuklidnil.

no pes jo, ale chlapovi to bude putna ten to klidne rozmaze po celym kotcu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:31
- Nahlásit

viky
chlapovi to bude putna ten to klidne rozmaze po celym kotcu
ty seš blpka))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
a du rači venčit,naposled byla v půl 12 ,aby na mě nezavolali Srstku eště

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:33
- Nahlásit

davidkova renata
aby na mě nezavolali Srstku eště
neboj to zname myho tatke, to vyridime aby te nebil

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:36 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

jen sem ještě linknu jeden názor,
nestavím se do pozice člověka, který by měl psa v kotci, aby neměl bordel v baráku, bordel tam po nich taky mám, než ho vždy uklidím, ale mám i ty kotce a hlavně mám psí dveře, a používám je, když potřebuju mít v domě bezpesno, důvodů je milion....
ale s tímhle se ztotožňuju, a řeším to tak, aby psi mohli být se mnou, když jsem doma, a přesto nebyli z tlumení psí přirozenosti zastreslý...zvýrazňuju text, který mám na mysli

http://www.vycvikpsa.cz/consult.html

"Ale prosíme Vás, neptejte se na problémy spojené s chovem psa v bytě! Tento server je od lidí a pro lidi, kteří se zabývají výcvikem psa pro reálné použití v praxi. Nemáme žádné zkušenosti s chovem "domácích miláčků", a když se zeptáte, co máte dělat, když Vám doma pes všechno počůrá, okouše, rozkouše nebo když Vám doma často štěká či vyje, odpovědí Vám bude pouze rozpačité pokrčení ramen. Tyto projevy jsou totiž přirozeným chováním psa a při ustájení zvířete venku (jak to my doporučujeme, sami děláme a považujeme za správné) nepředstavují žádný problém."

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:37
- Nahlásit

viky
aby te nebil
co nebil...napadaj mě horší věci

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:38
- Nahlásit

davidkova renata
co nebil...napadaj mě horší věci

jeziiisi jaky

Alexa
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:39 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Mahulenka
mám velký psy venku a domů chodí jen na Silvestra a když maj nějaký problém. Vždycky když byli přestěhovaní do bytu tak se zabydleli okamžitě na gauči a nikdy nic nezničili ani se doma nevenčili. Před lety jsem měla dvě čuby ovčačky vždy přes léto venku, bydlela jsem s nima na chatě a přes zimu jsme bydleli v práglu v bytě a taky bez problémů zvládaly ten přechod. Nebálala bych se toho. prostě jak píšou všichni počítat se zvýšenou frekvencí úklidu a otírání tlapek a břicha.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:42 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Sali
Ale prosíme Vás, neptejte se na problémy spojené s chovem psa v bytě! Tento server je od lidí a pro lidi, kteří se zabývají výcvikem psa pro reálné použití v praxi. Nemáme žádné zkušenosti s chovem "domácích miláčků", a když se zeptáte, co máte dělat, když Vám doma pes všechno počůrá, okouše, rozkouše nebo když Vám doma často štěká či vyje, odpovědí Vám bude pouze rozpačité pokrčení ramen. Tyto projevy jsou totiž přirozeným chováním psa a při ustájení zvířete venku (jak to my doporučujeme, sami děláme a považujeme za správné) nepředstavují žádný problém."
to je pan Dubový,že? Můj pes nedělá ani jednu z těch jmenovaných věcí a nikdy nedělal nic neúnosného.Ani nemohl,neměl na to nikdy čas,nebyl nikdy tak dlouho sám,ani v bytě ani v kotci..Dále se necítím být tím,kdo má psa pro reálné použití v praxi.Ty je máš pro reálné použití? Nebo taky ne?ani na ní nechovám a nebudu,takže do chovu NO nijak nezasáhne.
Pan Dubový také třeba říká,že správný pes může prohnat kočku páč zdravá mu stejně uteče,vzpomínám si,že s tím jsi zrovna moc nesouhlasila,takže je možný,že i tady je to trochu černobílé...

jo a ještě bych dodala,že nikdy nesežrala žádnou boudu ani nerozebrala kotec jak to často slýchám od těch co chovají "přirozeně"

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:46
- Nahlásit

Sali

Hele Dubovyho nazory jsou cim dal tim vic zcestny. zadnej z mych psu se mi nikdy ( nepocitam stene ) nevyvencil ani v kotci, protoze zasrat si vlastni misto je pro ne prave to neprirozeny ( nepocitam zazivaci potize, kdyz to tra nevydrzi ).

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:49
- Nahlásit

Sali
výcvikem psa pro reálné použití v praxi
Znám lidi, co se skutečně zabývají reálným použitím psa v praxi (záchranáři s atestovanýma psama), 90% těch psů bydlí v bytě. To jen na okraj, kolik TART psů je skutečně do praxe? A jestli se tím myslí, že se živí hlídačkama, tož tím se živí i kupa psů, co se pak doma válej na gauči

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:51
- Nahlásit

davidkova renata
njn,dyš furt lítám na WC s čoklem,tak holt nestihnu to svý no..chce to si srovnat priority a máš to vychytaný

jo to sou ty voběti na polštář kynológie

handula
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 14:58
- Nahlásit

pes umí používat kliky na dveřích
na to jsou perfektní dvere s MDF deskou, skrábance zadne...pri kazdodennim pouzivani - samozrejme psem... naprosto nevhodne jsou dvere masiv...

jinak u nas to obnaselo kompletne psovi prizpusobit domacnost, ale tak, aby doma bylo aspon na prvni pohled uklizeno...takze na zem v zadnem pripade plovouci podlaha, psovi se to smeka, takze vyhodna je dlazba, PVC...nebo ted nove marmoleum. Parapety jsou opet z lamina, drevo by poskrabal - kouka z okna. Na zemi jsou jen male koberecky, ktere se daji hodit do pracky. Povlikam kazdy tyden - minimalne prostěradlo. Dokonce i vyber pokojovych rostlin se musi dukladne zvazit, hlavne těch, co jsou na zemi. Vybornej je fikus benajmin, ten vydrzi vsechno, je lehkej, pady zvlada pomerne dobre. Na chlupy vodni vysavac. Na zablacneny tlapy hadr v predsini a nechat oschnout. Pes voschne, pisek vypada, pak zametu, hotovo. Myslim, ze doma poradek jakz takz mam. Samostatnou kapitolou je prizpusobovani okolni zahrady. Ale to by bylo zas jiny tema.. Proste jde to mit velkeho chlupace v byte, ale je to o prizpusobeni se nam psovi a ne naopak. Rozhodne nehodlam psovi davat boty, aby nemel zablaceny tlapy a tak...to ne....Ale to zalezi na kazdym, kam az je ochoten zajit no...

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 15:00 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Sali

jen tak na okraj. Moje známá, má fenu VO-dělá s ní záchranařinu. Tu OPRAVDOVOU, ne to hraní si na to. Ten pes maká jako barevnej, udělá pro tu holku všechno a jejda, jejda, nežije v kotci, žije s paničkou v bytě na gauči. takže tohle prohlášení pana Dubového bych jako bernou minci rozhodně nebrala.

A taky jako ostatní nemám potíž u svého psa, že by mi doma ničil. Tyhle dotazy vznáší lidé kteří mají svého prvního psa a pravděpodobně se na jeho příchod nepřipraví. není to o způsobu ubytování psa.

EngieB
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 15:05
- Nahlásit

PetraK
Jak vopravdovou? My si taky nehrajeme! Jen holt ne každej se dostane tak vysoko, no Ale pracujeme na tom!

viky
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 15:07
- Nahlásit

EngieB
Ale pracujeme na tom!

toz dofam, ze me pak zachranite

Kamos je policajt, psa ma taky pro prakticky vyuziti a ma ho taky v byte. S ustajenim psa to fakt nema nic spolecnyho

handula
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 15:08
- Nahlásit

hele ze zkusenosti vim, ze neveci bordel stenak v baraku dela chlap

toto je klicova veta... ano tak to vidim naprosto stejne, pes ti nikdy nehodí trencle ci fusekle mezi cisty pradlo a taky nezasantroci hrnek s plesnivym cajem, a u psa se nikdy nemuze stat, ze neuklidi drobky, ktery mu odpadaj at uz z buchty nebo rohliku...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání