| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:41
- Nahlásit
allík
trpasličí pinč je hoooooooooodně aktivní pes, na tohle se nesmí zapomínat, je to střela, která se celej den nezastaví, já bych ho spíš doporučila k nějakému sportu, kterému se bude moct intenzivně věnovat, myslím, že není ku prospěchu plemene doporučovat pinče každému i když je malý Byla by škoda, kdyby prožil život na zahradě, i když tohle myslím spíš obecně
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:45
- Nahlásit
No je to jak říkáš.
On pinč je totéž, dlouhé porcházky, vybití, veškerá aktivita. Wenda s náma v devíti loni na dovolené v Tatrách vylezla na Teriho chatu a pak byla běžně unavená a další den šlapala zase a to ji nemáme od mala a není uplně zdravá, ale je to pinčice celým srdcem o Setíkovi ani nemluvím…no a co se z čerta vyklube, to už ted radši ani nemyslím, jsou to všechno hyperaktivní éra, ale doma nic neničí (odstranuji z dosahu věci) ale asi i proto, že není jeden sám doma a spolu se zabaví…
Se setíkem se snažím dělat agi, obedience, ted se nám povedla ZZO, naše první zkouška vůbec, tak snad začneme i možná občas závodit. Párkrát jsme byli i na couringu, behá i jeho sestra Brana viz níž.
Můj muž šel se SEtinem dog trek, chovatelka naše se svými psy chodí běžně i logn přes 90 km a v poho, psy v kondici, zdraví i v pokročilém věku.
Uši:
No to že tak některý kryjí..v zahraničí možná, psy co je mám já z chovky, tak tam možná též, ale jinak…určitě se dají zalepit zespoda náplastí aby drželi dole hezky, protože takové ty napůlžerdáky, jak já říkám, co nestojí ani neklopí, jsou nehezké a ani by podle standardu být neměli….
Jen pro zajímavost, záleží, jak chceš na psa čekat apod. na podzim budou ve Via Bohemica krýt Až ke hvězdám www.pincove.cz, budou červená štěnata, na jaře 2011 budou pak černá…a taky odchov Branomara Via Bohemica http://pincove.openstore.cz/
s tou panička myslím taky plánuje dětičky….záleží, co chceš (ale pinč má být pinč hlavně povahově a i exteriérem, at si každý myslí, že se vychloubám, ale dělám to pro plemeno a chci jen říct, že téhle chovce své feny vyšetřují a kryjí s vyšetřenými psy, ač to není povinné…ale dle mě moc dobře!!)))
sem se rozepsala tak dobrý výběr
kdybys potřebovala, klidně napiš na zwergpinscher@centrum.cz
jinak chovek je spousta, jak jsi asi zjistila nebo zjistíš, odkud jsi? Mnoho lidí si nechce jet pro psa nikam než někde poblíž, nehodnotím, jen podotýkám, tak se ptám
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:48
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
To určitě, ne na lítání po zahradě, to je ho škoda a skončí jak malý neurotik neustále běhající a štěkající kolem plotu...ale kdyby měl vyžití další, agi, procházky, výlety a k tomu zahradu, tak super...ale denně to chce aktivitu, kontakt s člověkem...jinak se pak nemůžete divit, že pes se zařídí sám pro sebe a bude trpět..
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:49
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
díky za názor. Určitě souhlasím, že pejsek by neměl být jenom na zahradě a mělo by se mu věnovat. Tak kdyžtak jestli máš nějaký typ na nějakou rasu, tak sem s ní Navrhovala jsem jim i pejska z útulku, ale chtěli by si vypiplat nějaké štěňátko a určitě by chtěli vědět, co jim z toho vyroste...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:52
- Nahlásit
zwergpinscher
Určitě to není vychloubání, podle mě by chov psů měl fungovat na principu, že já jako majitel psa si pokládám za čest, že můžu mít psa právě z téhle chovky a naopak...
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:54
- Nahlásit
zwergpinscher
díky z tipy. Jak jsem říkala, pejsek nebude pro mě a myslím, že dýl jak do léta bez pejska nevydrží, takže asi tak. Jinak k těm ouškám, lepení je jasný. I když si myslím, že by se ucho mělo nechat přirozeně tak, jak je. Spíš mě to jenom zajímalo, jak to tedy je. Viděla jsem totiž fotky s ušima nahoru i s klopenýma, tak jsem z toho byla trochu vedle
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:58
- Nahlásit
allík
zkus se podívat na malého špice, při pravidelném česání hřebílkem a kartáčem se necucká a není to až taková střela jako trpasličí pinč, pinč je prostě pinč a je to fakt správnej magor )))))) a ta aktivita je opravdu potřeba. Určitě se dá zadupat do země a usměrňovat, ale to už by potom nebyl pinč...
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 12:20
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ty já nevím, co jsem slyšela, tak německého špice není zrovna nejlehčí vychovat... Ale jinak souhlas s tím, že není tak aktivní jako pinč. Dík
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 12:26
- Nahlásit
allík
na špice se zeptej Kachny_ - je u renaty davídkové v tématu Podle mě to nebude určitě těžší než vychovat pinče )))
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 12:26
- Nahlásit
allík
no uši nechat přirozene, tot otázka. roky se kupírovaly, takže se to nemuselo řešit, ted jsou tvary často prapodivné, takže je asi třeba to řeišit esteticky a i chovatelstky
LUcie....zadupad do země... jasně že obrazně řečeno, ale to by ani jinak než obrazně nešlo, bo je rychlý, tak by se zadupat nenechal
Myslím si, že aktivní je hodně, ale třeba ne příliš dominantní jedinec by se dal zvládnout. JIstě že není a neměl by být psem pro každého, jak čteme v inzerátech...ratlíček na klín, bla bla...ale není to zase nepřístupné plemeno.
Je moc super, že alík vybírá a zvažuje, protože výběr plemene a pak chovky je hlavní
já bych se i přimluvila za malé štěnátku z útulku...ale to už je věc volby.
Malý a ne tak náročný je krysařík, čivava, při dobrém vedení jsou aktivní (pokud je to zdravý jedinec)...
špic dobrý, možná i ten maltézák bišon...nebo něco méně aktivního pekinéz? záleží co mamka chce a jak s ním chce být...nebo zase jezevčíka
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 12:45
- Nahlásit
Děkuji za pochvalu No právě, že vybírám, protože Benjika jsme vybírali tak, že jednou zavolala teta a říkala "u nás za barákem mají náááádherná štěňátka"... Sice to byl kříženec jezevčíka, ale i tak tvrdá palice a jezevčík každým coulem. Ale jak jsem psala, tam jsem byla u počáteční výchovy já, ač puberťák, tak snad jsem to nedělala úplně špatně a když jsem se odstěhovala, tak už to byl dospělý pes se zaběhlými pravidly, na kterých jenom stavěli. Jenže teď pi si pejska vychovávali od miminka sami, tak proto hodně zvažuju. Štěňátko z útulku je taky varianta, ale jak říkám, zase by chtěli vědět, co z toho vyroste NO a jak říkám, mamce se strašně líbí moje holky (exteriérově, jinak by se z nich prý zbláznila - manchesteráci jsou aktivci na entou ), tak jsem si říkala, že se pozeptám na toho podobného malého pejska. No a proto sbírám rady a zkušenosti Zase čivavu nebo krysaříka si myslím, že chtít nebudou, protože to už je moc maličkatý pejsek. Myslím, že trpasličí pinč je tak akorát strop (nebo spíš podlaha ) maličkosti psa, kterého by chtěli.
|
Usagi a duracelka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 22:57
- Nahlásit
ahojte,
Allik nedalo mi pri citani tejto diskusie sa nezapojit so svojou skusenostou.Po uliciach(aspon u nas) behaju desiatky roztrasenych kvazi tr.pincov a na zaklade ich vyslovene nepincovskeho spravania ich ludia povazuju skor za kabelkacov,gaucakov a pod.v rakusku som mala cest spoznat niekolko manchester terierov a moj krpec sa od nich energiou nelisil ani trochu!nejedneho pri hre polozil na lopatky a boli sme neskutocne radi,ze sme konecne nasli partakov do hry co nam svojou energiou stacili:biglol reto si myslim,ze do podmienok akych uvadzate (zahrada,prilezitostne agi) by som naozaj zvazila radsej krysarika.su chs,ktore sa zameriavaju na chov vacsich PK (standart je do 3kg),su to sikovne,energicke a vesele psiska,avsak urcite nie tak narocne ako TP.pre nich by som odporucala vyslovene sportovo zalozenych panickov,ktori budu rozvijat obrovsky potencial tychto bateriek u nas sa len rano zacina 5 km behom o zvysku ani nehovorim...
|
terted
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 20:08
- Nahlásit
chjo, jak ty štěníkové rychle rostou...ale je to pořádný éro Tedík je moooc šikovný psí brácha a hodně mi pomáhá, vždycky mu vynadá, když dělá něco špatně a všechno na něj napráská
Dobby získal na své první výstavě ocenění VN a Nejhezčí pupák
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit
terted -Gratulace
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:37
- Nahlásit
terted
Gratulujeme!
Je super, že ses rozhodla tak, jak ses rozhodla.
|
terted
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:17
- Nahlásit
děkujeme za gratulace
také jsem ráda, že jsem se rozhodla pro němce...dobrman by k Tedíkovi asi opravdu nebyl. Takhle je to akorát
Tedísek ještě běžel závody agility - prvně jako závodník - byla jsem na něj pyšná, i když jsme se 2xdiskvalifikovali - prvně na slalomu, který nám moc nejde a po druhé na áčku (neviděl tu překážku asi 2roky, tak se není čemu divit, navíc jsme už byli celkem promrzlí jak foukal vítr) - běhal ale jinak moooc hezky ani není znát, že na pravé očko vidí jen světlo a tmu...milášek můj
|
terted
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2010 21:05 - Změnil/a: terted
- Nahlásit
Dobbísek roste jako z vody...
jinak jsme byli na druhé výstavě - získal VN1 a posudek zde: URL
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 07:38 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit
ahojte pinčové, přidávám foto
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 07:40
- Nahlásit
terted
Dobbísek i Tedík jsou fešáci - no vždyť jsou to pinčové, ne?
|
terted
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:18 - Změnil/a: terted
- Nahlásit
Lola1
pinčové jsou všichni fešácííí
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 20:43
- Nahlásit
Jj,souhlasim http://img5.rajce.idnes.cz/d0509/3/3167/3167159_15 7df9fc220c490d3863fad48773a3d2/images/068.JPG
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 20:44
- Nahlásit
http://img5.rajce.idnes.cz/d0509/3/3167/3167159_15 7df9fc220c490d3863fad48773a3d2/images/068.JPG
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 21:44
- Nahlásit
to je fotka na občanku?
Je to fešák, no jak jinak, když je pinč.
|
terted
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 23:35
- Nahlásit
Dobby je asi extrémně vodní pinč, uvidíme jestli mu to vydrží a bude i plavat...
více fotek: ZDE
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 11:19
- Nahlásit
terted
pěkný fotky
|
terted
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 09:09
- Nahlásit
Lola1
děkuju
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 21:32
- Nahlásit
Lola1-diky
terted -fotky o5
|
terted
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2010 23:44
- Nahlásit
Dnes Dobby zjistil, že umí plavat a moc se mu to líbilo Tedík vodu nemusí, a tak jen přihlížel z mělčiny - alespoň packy si schladil a pro radost paničky nakonec zaplaval tři tempa
a tady porovnání jak už Dobby vyrostl
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 07:28
- Nahlásit
terted
Dobby tedy pěkně vyrostl, škoda, že jste taky nepřijeli do Jílovýho reprezentovat pinčí rodinu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 09:40 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
terted
Roste do krásy.
Zdá se mi to nebo má každé oušo jinak postavené?
Tom je tak má taky. Ale u nás je to fuk, my nejsme výstavní.
Tady je to vidět:
A když si to porovnáš s touhle fotkou, tak je to mazec:
|