| Autor |
Zpráva |
maros44
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 23:02
- Nahlásit
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 23:03
- Nahlásit
/images/135.JPG[/imgs]
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 23:05
- Nahlásit
posledni
|
terted
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2010 23:06
- Nahlásit
maros44
jj dočkala
|
terted
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 22:12
- Nahlásit
Tedík a Dobby
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 22:22 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit
terted
jééééééééé, ten je krásnej. Jak se jmenuje?
Už to čtu.. A jak dál?
|
terted
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 23:13
- Nahlásit
Lola1
celým jménem je Extra Happy Harmony Star, ale říkám mu Dobby
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 08:05
- Nahlásit
terted
No neke, že už se s nim Ted nechá vyfotit?
|
terted
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:39
- Nahlásit
Dines
nechal
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 16:05
- Nahlásit
terted-Tak co to male torpedo Uz je kamos s Tedikem?
To moje torpedo ne a ne se sklidnit,dnes mi primo pred nosem vystrelil do hoodne husteho lesiku za srnou.Tak jsem jenom zarval Arte kemne a vytahl cigarko,ze to asi bude na dlouho,nastesti jsem si ho ani nestihl zapalit a uz byl u mne.Spadl mi kamen ze srdce .To se stalo poprve,jinak srny potkavame hodne casto,ale nastesti ho mam vzdy na stopovacse,takze pokusy o odvolani jsme uz nejmin 50krat zkouseli,ale on moc dobre vi ze taha za sebou stopovacku a tak se da ukecat No ted si tak rikam,ze je dobre,ze tu stopovacku nemel pripnutou,to by se taky mohl nekde skarede zachytit
No radeji nemyslet.
Jinak Dobby je krasavec,radost pohledet.
|
terted
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 10:48
- Nahlásit
maros44
Dobbís zlobí a zlobí Tedík to nese statečně, lépe než jsem čekala, je to šikula
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 19:13
- Nahlásit
terted Jj,to znam
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 22:56
- Nahlásit
Taky je u vas tak hnusne pocasi?U nas od nedele furt prsi
|
terted
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 20:22
- Nahlásit
maros44
taky u nás bylo hnusně...dneska konečně hezky, ale tak zase až tolik to nevadilo, beztak jsem byla v práci...Tedík s Dobbym to doma zvládali skvěle
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 20:25
- Nahlásit
maros44
terted
Hehe, doteďka pršelo, a teď bude prozměnu padat popel
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 22:35
- Nahlásit
Dines
terted -Tak to mas supr,ze jsou v klidu,kdyz jsou sami doma.Ten nas mladej je z toho na prasky,kdyz ma zustat sam doma
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:02
- Nahlásit
terted-Tak jsem zkouknul tvoje fotky,a Dobby roste jak z vody.Je
super,ze ma i tolik psich kamaradu.To Art ma jen pitbulku s
hrozne ukecanou panickou ,jinak u nas moc znamych se
psama nemam,je to skoda
|
terted
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:26 - Změnil/a: terted
- Nahlásit
maros44
jj roste mi před očima...
kamarádů máme dost jen co mi to vyjde vyrazíme i na procházku s Jihočeskou Tlapkou, vezmu mu s sebou raději i tašku, přece jen je to ještě mímo a tolik toho neujde...
Art je fakt fešák
|
maros44
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 14:16
- Nahlásit
terted -Diky
|
allík
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2010 21:38
- Nahlásit
Mohl by mi prosím někdo říci, jestli je nějaký rozdíl mezi Malým německým pinče, Trpasličím pinčem ev. Srnčím ratlíkem? Resp. které pojmenování je správné, tedy pokud správně tuším, že se pod těmito třemi pojmenování úkrývá jeden pes Pokud tuším správně, chtěla bych ještě vědět, jak je to s ouškama. Resp. zda jim mají v dospělosti stát nebo je mají mít překlopené? Díky.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 07:38
- Nahlásit
allík
to je dobrá otázka myslím, že malý německý pinč je špatné pojmenování, ale slyšela jsem ho i teď v budějovicích na výstavě v závěrečném kruhu!
správný název je trpasličí pinč, z originálu zwergpinscher (čili doslovný překlad, v ang. názvu pak minipinscher)
takže mělý německý pinč, srnčí ratlík, jsou názvy užívané lidově¨.
nejednotností v klubu pinčů, kdy exitují dva vzniká ale i to, že jednom je pes správně pojmenováván Trpasličí pinč a v druhém mají psi i v PP napsáno Malý hladkosrstý pinč....trochu bordel
ale víc jsem se o to pojmenování historicky nezajímala, je možné, že Malý německý pinč se někdy používal??ˇ????
toš tak
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:02
- Nahlásit
zwergpinscher
já jsem na pojmenování Malý německý pinč narazila v literatuře, takže asi tak. Jinak díky za vysvětlení
Ještě bych se chtěla zeptat, jak je to s těma ouškama. Mají stát nebo být klepená?
A ještě mi poraďte, jak náročné je vychovat trpasličího pinče. Chtěla bych ho pro mamku, které bohužel zemřel pejsek.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:07
- Nahlásit
pinč s paničkou zdaví ostatní pinče!
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:48
- Nahlásit
allík
jojo
standart - ucho přizeně, stojí nebo klopené, je to jedno.
Ještě před dvěma lety byl humbuk, že německo jako země původu zakáže stojací uši (což má stále větší polovina pinčů asi) ale zatím nic, takže stále obě varianty
výchova...no je to pinč. chce to důslednost a trpělivost, ne surovost.
A hlavně záleží na povaze daného jedince! paušálně se to říct nedá. Ale asi jsou na výchovu i méně náročná plemena.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:49
- Nahlásit
allík
coměla maminka za psa?
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:51
- Nahlásit
Lola1
taky zdravíme:_)
tu josu foto i když ne uplně aktuální našeho přírůstku Čerta
http://www.zwergpinscher.estranky.cz/
někde bude odkaz na rajče
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:15
- Nahlásit
zwergpinscher
mamka měla křížence jezevčíka, takže pěkně tvrdou palici. Ale byl to v podstatě můj pes - já jsem ho v rámci svých pubertálních možností vychovávala, ale pak jsem se odstěhovala a pes zůstal mamce a bráchům. Já mám dva manchester teriéry, takže exteriérově podobné pinčům, což se mamce líbí. Ale povahově pro mamku absolutně nevhodní. Takže přemýšlím o nějaké alternativě. Prostě bych pro ně chtěla nějakého společenského psíka, který je nezačne v pubertě žrát (samozřejmě, každý pes se musí vychovávat, ale snad víš, kam narážím ).Tak jsem si říkala, že trpasličí pinč by snad nebyl vyloženě nevhodný. Mají domek s velkou zahradou, brácha by s ním chtěl rekreačně dělat agility...
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:20
- Nahlásit
allík
tak to by asi nebylo špatné, záleží, dobře vybrat povahu. ne bojínka a ne přílišného dominátora.
Zahrada, agi, to z ní dobře, když by to tak bylo
manchester je asi větší magor než pinč, i když asi jak v čem
pinč není společenské plemeno ale patří do II. sk FCI - molos. plemena...a právem...není to bišon, maltézák ani jiný podobný smeták všem majitelům se předem omluvuji
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:21
- Nahlásit
ale velkou důslednost to chce! přeci jen je ot malý pes a většina lidí mu pak vše dovolí a pak se diví....ale je to skvělý, věrný společník, ale apson minimální výcvik mu neuškodí!
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:28
- Nahlásit
[b]zwergpinscher[/
je ot malý pes a většina lidí mu pak vše dovolí a pak se diví naprostej souhlas. Jenže jsou lidi, co se takhle chovají i k větším psům. To je asi o povaze člověka. Myslím, že základní pravidla by tam měla být nastavena. Určitě s ním nebudou dělat bůhví jaký výcvik, ale zase si myslím, že s možnostmi, které mamka a brácha mají by jim snad trpasličí pinč neměl přerůst přes hlavu - takhle jsem to hlavně myslela. No a manchesteráci jsou pěkný magoři. Jsou úžasní, je s nima strašná sranda, vydrží dlouhé procházky i sportování a na druhou stranu, když není tolik času, tak ti nedemolují nudou byt. Ale rozhodně to není pes pro každého - právě mám jednu čubu v pubertě a to je fakt maso
Ještě k těm ouškám. Já fakt pinčům absolutně nerozumím. Ale když bych si řekla, že bych chtěla mít psa, který bude mít v dospělosti uši klopené, jde to? Myslím jestli někteří chovatelé takto záměrně kryjí. Já vím, že to stejně pak záleží na samotném psovi, ale přece jenom.
|