Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Trpasličí a německý pinč...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
maros44
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 19:15
- Nahlásit

pawLINka

Ahoj,s tim kupirovanim je to ted uz slozite,kdyby jsi me nepamatoval ten veterinar,ktery kupiroval pred skoro 10ti lety moji fenu,tak bych mel smulu.Ja vim,ze je hodne odpurcu kupirovani.ale......to by bylo asi na dlouho
Ty potize s nasi fenkou jsem ti poslal na email,tezko se to popisuje,ale snad jsem to napsal aspon trosku srozumitelne.
Pincum zdar
Mimochodem,mas moc pekne fotky,cim fotis?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 07:45
- Nahlásit

maros44
Ahoj, děkuji za email. Tom to má hodně podobné jako měla tvá fenka... Docela mě to děsí. Letos v září mu bude 8 let, problémy má od svých 2 let. Napíšu taky do mejlu...

Tady na té fotce je trošku vidět, v jakém stavu má teď zadek (teď je to lepší, protože jsem začala krmit masem, což mu dělá dobře):

A děkuji za pochvalu fotek. Fotím Olympusem E-420 (zrcadlovka), ale teprve se seznamujeme...

Z kama jsi?

Lola1
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 09:16
- Nahlásit

Zdravím nového pinče, je moc krásnej. Ostatní pinčoidy zdravím též.
Fotky pěkné.

maros44
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:30
- Nahlásit

pawLINka
Ahoj,tvoje stranky jsem uz procital,taky to nemas jednoduche.Ty fotky jsou opravdu uzasne,ja ted koupil Panasonic lumix tz7,tak jsem zvedavy jake budou fotecky,ale na zrcadlovku to nebude mit ani nahodou Tomovi preji at se mu to zahoji a at si uziva plnohodnotny zivot a tobe trpelivost s nim

Lola1
Diky za privitani

maros44
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 15:43
- Nahlásit

pawLINka
Uplne jsem zapomel,bydlim kousek od Noveho Jicina

terted
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 20:17
- Nahlásit

Ahojky!
Tak nějak uvažuju o pořízení kamaráda Tedíkovi - ještě cca před měsícem byl pro mě nápad o druhém pesanovi k Tedísovi celkem nemyslitelným, ale nakonec myslim, že by to zvládnul - mazánek bude pořád
Uvažuju pořád mezi německým pinčem a dobrmanem...už tak nějak vítězí dobrman,ale ten pinč Přece jen to bude můj druhý pes a tak si říkám, že dobís bude na výcvik snazší než pravá pinčoidní palice...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 21:21
- Nahlásit

terted
dobís bude na výcvik snazší než pravá pinčoidní palice...
To máš těžký, kdo ví na co narazíš. Může to být extra netvrdohlavý pinč a nebo extra tvrdohlavý dobrman.

Kamarádka má odrostlé štěně dobrmana (z Halit paša) a je fakt, že ten pes se cvičí sám. Jsou tam vidět ti předci pracanti... Ona s feňulí nic nedělá a přesto poslouchá docela slušně.

A taky jde o to, jestli tě chytla pinčlí povaha a nebo jen vzhled. V tom případě asi fakt ten dodrban. (pardón, dobrman )

maros44
Tak doufám, že se tady brzo objeví nějaké fotky tvého hafáka.

terted
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 07:17 - Změnil/a: terted
- Nahlásit

pawLINka
chytla mě ta pinčí povaha (kromě toho, že jsou to samo fešáci ) - pinč si mě prostě získal asi vším jiné plemeno mě ani neláká...
ale přece jen mám doma "jen" trpaslíka...s mým štěstím na "vychcanost" mých zvířat to bude spíš extra tvrdohlavý a vyčuraný dobís nebo extra tvrdohlavý a vyčuraný pinč
chjo, je to těžký...nechci udělat nikde chybu, ani v rozhodnutí (kde chybu naštěstí snad nepoznám) ale hlavně ve výchově...

maros44
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 13:23
- Nahlásit

terted
Ahoj,je to asi tezke rozhodnuti oba dva jsou proste krasni,jediny rozdil je asi jen ve velikosti.Presne jak psala pawLINka,muzes narazit na palicateho pince nebo naopak.

pawLINka
Kamarádka má odrostlé štěně dobrmana (z Halit paša)
No o Halit paša jsem cetl spustu diskuzi na jejich foru i na foru Ludka Silhaveho.Nic pekneho o teto chovne stanici nepisou.Ale nemusi to byt vzdy pravda,co pisi druzi.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 16:07
- Nahlásit

maros44
Já do dobrmanů moc nevidím, o tohle plemeno se nezajímám, takže nemám tucha. Vím jen, že odchovávají hodně štěňat, co jsem se kdysi dívala...

Na druhou stranu - tu fenku má kamarádka jen jako domácího mazlíka, takže lepší když má fenku s PP (standardní, zdravou a krásnou) než aby si vzala nějakého bezPP z nějaké množárny...

terted
Tak když tě chytla ta pinčlí povaha, tak jdi do pinče, ne? A třeba zase o malém pinčovi neuvažuješ?

maros44
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 16:24
- Nahlásit

pawLINka
Jj,to mas pravdu.Ja jen,ze kdysi jsem o ni hodne cetl,a v necem ma pravdu a v necem zas ne.Mozna jen valka mezi chov.stanicemi,fakt nevim.

Lola1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 17:20
- Nahlásit

terted
Tak jak ses rozhodla? Nebo děláš ještě průzkum trhu?

terted
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 20:36
- Nahlásit

Lola1
ještě přemýšlím...ale asi přece jen dobís a pinč bude až někdy v budoucnu...nejdřív se naučím pracovat s velkým psem, chci zkusit obrany a celkově výcvik - nechci udělat v něčem chybu a s dobísem mi i snad více poradí...

pawLINka
o trpaslíkovi jsem taky uvažovala, ale raději bych většího a věnovala se výcviku, obranám...
navíc se mi tady v ČR chov trpaslíků moc nelíbí...

Pincher
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 11:06 - Změnil/a: Pincher
- Nahlásit

Tak se přidám s názorem. Jistě bych při rozhodování taky zvážila zdravotní stav. Bohužel dobrmani jsou na tom dost bídně. U německého pinče je velká naděje že bude v plné síle dělat radost 12-14 let. Průměrný věk u dobrmanů je něco kolem 8 let (jestli se pletu opravte mě ). Určitě to pak chce vybírat případně opatrně štěně.
Povaha pinče a dobrmana je rozdílná asi v té pracovitosti. řekla bych že víc se povahou dobrmanovu podobá trpasličí pinč. S německým pinčem určitě obrany taky půjdou, ale asi to nebude na vrchol. Zas by bylo hezké kdyby byl u nás německý pinč třeba s IPO1 a člověk se řešením problémů dost naučí. Taky dnešní něměčtí pinčové jsou kapku jinde než byli před 15 lety. Asi to je dost vlivem skandinávských chovů, kde chovatelé dost hledí na povahy. Pinčové z Německa byli o dost ostřejší a i tvrdohlavější.
Přeju šťastnou ruku při výběru

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:03 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

terted

To jsi mě dost vyděsil, protože trpaslíka plánuju dobudoucna, konkrétně mi zwergpincher poradila via bohemica..

Proč se ti chov nelíbí?

Lola1
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 16:22 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit

Pincher
Asi to je dost vlivem skandinávských chovů, kde chovatelé dost hledí na povahy.
Jo, to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti.

Terted
Trpaslici jsem měla z chovné stanice někde z Modřan (já osobně jsem tam nebyla), je to taky už poněkud dávno - cca 22 let, ale povahově byla moje psina vynikající.

terted
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 20:20
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
tak já myslela spíše jiné ch.s. - osobně proti žádný nic nemám, jen se mi nelíbí ta příbuzenská plemenitba...prostě bych raději psisko importovala - ale časem se stejně ukáže. Třeba se tu i ten chov změní...Via Bohemica je v podstatě jediná ch.s. (alespoň z těch co si teď uědomuju) co má na český chov nepříbuzné feny...

ráda bych teď k Tedíkovi pesana většího...

Pincher
vím, že na tom dobísové nejsou se zdravím nejlíp...ale tím pinčem si přece jen nejsem moc jistá...opravdu nerada bych udělala nějakou chybu. Raději si počkám na zkušenosti, abych věděla už alespoň trochu jak na to... Problémů s Tedíkem jakožto mým prvním psem a navíc tvrdohlavým a dominantnějším pinčem užila dost a lehký to pro mě vždycky nebylo, ale jsem moc ráda, že jsem se nevzdala. Je to moje zlatíčko a za nic na světě bych ho nevyměnila.

Pincher
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 12:18
- Nahlásit

Já bych neřekla po zkušenostech od známých kteří mají dobrmany, pinče že je rozdíl až tak v tom že je dobrman méně tvrdohlavý. To ne pinč a dobrman jsou v tomhle podobně. Dobrman je ale pracovitější a potřebuje víc zaměstnat asi bych se rozhodovala podle toho co od psa očekávám. Pokud bych chtěla dělat hodně služebák tak dobrman určitě je lepší německý pinč by byl spíš výzva zkusit to. Určitě dobrman nebude na zvládnutí lehčí než německý pinč zvlášt pes.
Ono z tou tvrdohlavostí je to složitý. Z mojí smečky plus sestry fenky mám jen jednoho vysloveně trvrdohlavého psa.Ostatní jsou v pohodě a ani u toho tvrdohlavého to nevidím jako nějaký problém. Pravda mám pinče trpasličí u kterých bych řekla oproti německým je větší temperament a asi i chuť něco dělat. Toť můj pocit. Já bych spíš než tvrdohlavé pinče označila jako tvrdé psy. Špatná zkušenost je jen tak neodradí narozdíl třeba od šeltie. Stejně tak jako dobrman i německý pinč mají velkou tendenci k samostatnému jednání zas oproti ovčákům atp. Je to dáno jejich využitím v minulosti. Podle mě to není tvrdohlavost, ale naopak to vidím v mnoha směrech pozitivně.

maros44
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:05
- Nahlásit

Pincher
Pekne napsano.U toho dobrmana je asi nejvetsi vyhoda ta,ze jeho predci,meli urcite vycvik,oproti nem.pincu.Urcite se najdou nekteri kteri chodi na cvicak i s pinclikama,ale preci jenom ten dobrous to bude mit hloubeji v korenech.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:14
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
můžete se Pincher zeptat jak je to s chovem nimpinů u nás....
ale stačí vzít pár chovek, prohlédnout psy, jejich rodokmeny, využití psů....a člověk nemusí být einstein aby věděl co rozhodně ne....

jinak nechci to cpát i sem, ale téma ztracený trpasličí pinč v ostravě co tu je je stále aktuální, Kiky stále hledáme

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 14:32
- Nahlásit

terted
my už jsme dobrmany probraly....
já bych ráda zkusila i s malým pinčem, akorát bych musela k tomu mít psa a kikina, která má alespon když nic jiného super zákus, tak ta je bůh ví kde

Lucie Kratochvílová
ještě k těm chovkám, mnozí by možná řekli, že via bohemica chválím, bo z tama mám psa...ale výběru chovky předcházelo mé dlouhé pátrání po českých chovkách, troufám si říct, že jsem vybrala dobře a splnili vše, co jsem čekala a se psem jsem moc spokojená co do zdraví a povahy, bonusem může být exteriér....
kdykoliv se můžu obrátit s jakýmkoliv problémem.
až Alena Kutíková je z Prahy a já z Ostravy, i přes tu dálku mi pomáhá např. při hledání Kiky (bezpapírák) a cokoliv jsem kdykoliv řešila, vždy mi pomohla. Pro své pinče by udělala první poslední a do chovu vkládá hlavně srdce a lásku k pinčům, protože vím, že vydělávat se jí na chovu jaksi nedaří, spíš naopak...takže proč pinče chová, proč je nechává vyšetřovat, pracuje s nimi, proč kryje za desetitisíce v zahraničí....pro zisk asi ne...nějak jsem se rozepsala, to jen k info o stavu malých pinčů v čechách...stav je nevalný to máš terted pravdu

a pokud se Lucie rozhodnete někdy pro trpaslíka, tak je via bohemica dobrá volba dle mého názoru.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 16:54
- Nahlásit

zwergpinscher

Ahojda, já jsem pro trpasličího (nebo se správně říká malého?) pinče rozhodnutá definitivně, i když je to otázka pěti, šesti let, kdy si ho pořídím
Děkuju moc za rozepsání

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 17:02
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Myslím, že trpasličí ze zwergpinscher a malý hladkosrstý mají zase napsané v českých papírech.
miniature pinscher...to je asi jedno.

nění zač.
www.pincove.cz
jen pro zajímavost mají štěnata. sice jsou všechna zadaná, ale tak pro Vás to není aktuální, tak možná na podívání

maros44
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 11:49
- Nahlásit

Mam dotaz na majitele pincu.Kdy u vaseho pince doznela puberta?
U nas zacala kolem roku a bohuzel jsem musel zacit uplne od zacatku,ted mu bude 1rok a 7mesicu a myslim,ze uz to pomalinku odezniva,aspon doufam.

terted
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 20:57
- Nahlásit

maros44
se světlýma zábleskama trvala u mého trpaslíka do jeho cca 2,5roku teď jsou mu 4 a já si užívám - je to zlatíčko

v neděli jsem byla s Tedem na našich prvních agi závodech a mezi začátečníkama jsme získali krásné 3.místo sice škoda, že se začuchal v tunelu a tím se zpozdil, ale i tak jsem na něj pyšná

maros44
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 22:54
- Nahlásit

terted
Tak to mame jeste spoustu casu a asi jeste dost prace
Jinak Tede je sikula,tam se urcite hodne dobre vyblbne na agility vid?Uz jsi druha co pise,ze az kolem 2-3roku,a ja myslel,ze uz mam vyhrano,ale kazdopadne diky za info.

maros44
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 22:55
- Nahlásit

http://www.best-forums.com/forums/pinc/list-cz.htm l/

taky moc hezke forum o pinclikach

Pincher
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 11:28
- Nahlásit

Velká gratulace k úspěchu na agility. Super čím víc pinčů bude sportovat tím líp.

Ono s tou pubertou je to složitý. Já bych neřekla ani tak puberta jako spíš takový čas než si pes urovná v hlave co smí a co ne. Je to dost individuální. Třeba můj Ikíšek je hodný nikdy nezkoušel co by si mohl dovolit, nedělá co nemá a poslouchá. Když by chtěl dělat něco co nesmí a on to ví tak se max. tváří zoufale popř. ublíženě. Chlup je lemra. Zlobí celý život a je mu 13 a vyvádí vesele dál. Ale zas třeba když se s ním cvičilo jak agility tak poslušnost stopy...tak byl ( a je občas stále cvičíme ) pracovitý a nadšený. On má spíš takové svoje činnosti, které mu prostě nerozmluvím. Má jednoduchý výpočet chci vysypat koš vím že panička to nechce, ale já ho prostě vysypat chci. Co je pro mě lepší nevysypat koš nebo dostat na zadek. Pokaždé vyhraje to dostat na zadek. Už to často dělá jen tak pro srandu že jde strčí hlavu pod víko zaklape a pak odkluše pryč a kdyby se pes mohl smát tak se směje až se za břicho popadá. Holčičky jsou všechny hodné stačí na ně zvýšit hlas a opravdu nevím že by nějakou pubertu měli, jen Hvězdulka a Boja jsou kapku rozjívené a Boja je zlá respektive musí stále hlídat a všem okolo ukazovat že je pán světa. Je dominantní ke psům, k lidem nedůvěřivá a v případě pocitu ohrožení agresivní (běžci co bez varování po tmě vyběhnout z křoví, opilci...), ale vůči lidským členům smečky je naprosto pohodová. Kdybych nebyla svědkem toho jak jí její tatínek Rino vytvořil tak si budu myslet že je křížená s kavkazákem.

maros44
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 12:22
- Nahlásit

Pincher
Jj,jde to krasne poznat ta jeho mimika,kdyz musi poslechnout a nebo,kdyz se nejde zrovna tam kam on by rad sel.Ono by nebylo spatne nekdy rozumet psi reci,to by jsme se dozvedeli asi hodne veci

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:02
- Nahlásit

Tomášek:

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání