| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:51
- Nahlásit
co se týče těch loveckých plemen, na inetu lze najít studie zabývající se právě dědičností pracovních vlastností, nepochybně budou i nějaké pro služební plemena.....můžete jim oponovat. Chtěla jsem tím hlavně říci, že to jestli pes má úspěšně zvládnuté i ty nejvyšší zkoušky nebo nemá žádné zkoušky , že ani jedna tato varianta neříká nic o plemenné hodnotě psa.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:58 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
blanulinka1
se dohodnem. slídit bude jak víno, navíc půjde pod zem, bo se tam vejde, ochota jít do vody, otec zdatný agiliťák a dogtrekkař, štěnda tedy vhodná jak na myslivost, tak na psí sporty, sportovní výcvik, k běžkám a kolobce (po mamce), barva někde mezi oranžový divočák??? (otec oranžový bělouš - velmi vzácné zbarvení), předci obou rodičů mnoho CAC, CACIB a bůhvícoještě, matka ZV, otec tou dobou snad ZOP. Prostě naprosto všestranné zvíře, velikostí ideální do města, sebevědomá, nezávislá povaha, temperament takřka vražednej...Jdem to napsat chovatelkám, ne? my máme taky PRA negativní, oba rodiče čistí, nevíme jen kyčle, ale otec 0/0, matka 0/1, tak co .Kam se hrabou na Agnes, tsss.
záznamy na štěnda (levná ale nebudou) bere Blanulinka...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:22
- Nahlásit
Radecha
souhlasím se blanulinka1 a sarax
já si osobně můžu o svým psu myslet a tvrdit, že má super vlohy, skvělý nos, můžou mi to tvrdit i jiný lidi od ohařů, kteří můžou srovnávat, ale nemám-li zkoušku, vím houbeles. A dám-li si na web jeho fotku, kde vystavuje, můžu se kasat pevným vystavováním jak chci, ale důkaz to není. U Mordy předpokládám takováhle inzertní atrakce neproběhla, a to že je Morda dobrá, ještě neznamená, že vrh bude vyrovnaný a budou dobrý všichni a taky je to o tom, kdo toho psa cvičí. Oni tvrdí - bez jakýchkoliv podpůrných argumentů- to, že štěňata mají dobré předpoklady. Bráno podle čeho?
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 19:40
- Nahlásit
duli
černá s pálením, tak to schvaluju ;)
|
Pavliii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 20:01
- Nahlásit
WhiteWolf
černá s pálením, tak to schvaluju
máš co vysvětlovat
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:29 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
Já netvrdím, že tato štěňata mají pracovní předpoklady a o jejich rodičích vím jen to, co je napsáno v úvodním příspěvku. Pouze si myslím, že to, že rodiče nemají složenou zkoušku z výkonu nemusí nutně znamenat, že na ní nemají. Spousta lidí má psa a zkoušky prostě neskládá, stejně jako spousta lidí nechodí na výstavy, i když mají pěkného psa. Prostě je to nezajímá. Je nebo není-li to případ těchto zvířat nevím.
A opačně, jsou lidi se psem pracovně zcela průměrným (čili pro chov žádná extra posila), kteří dřou a zkouškama se prodřou. Jeden takový chodí občas cvičit k nám na cvičák - s takovou nechutí cvičícího psa jen tak neuvidíte. Pomalý, neradostný. Ale zkoušky má.
Čili zpět na začátek - důvod takového spojení moc nechápu (btw., moje fena je z neplánovaného krytí), ale jen na základě toho, že rodiče nemají zkoušku bych se neodvážila tvrdit, že štěňata budou k ničemu. Můžou cvičit zoufale, ale můžou bejt i fajn, dle mě.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:34
- Nahlásit
Radecha
Prostě je to nezajímá.
no jasně ale takoví lidé by neinzerovali štěnda s pracovníma předpokladama..pokud by je to nezajímalo...páč by to vůbec neřešili a asi by si cvičili jen doma...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:34
- Nahlásit
Radecha
na základě toho, že rodiče nemají zkoušku bych se neodvážila tvrdit, že štěňata budou k ničemu
Spousta lidí má psa a zkoušky prostě neskládá
Pokud chci mocí mermo produkovat vrh a inzerovat jej jako extra vhodný k práci, tak si snad nějaký ten čas a tři sta na zkoušku obětuju, ne? Už pro tu prestiž a lepší prodej.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:42
- Nahlásit
sarax
Mucholabka
U tohoto konkrétního případu je samozřejmě paradoxní, že uvádějí "předpoklady pro všechno" a nic nemají, to každopádně souhlasím. A uvádět to v inzerátu na štěňata je úsměvný.
To s těmi zkouškami jsem myslela spíše obecně - je to fajn, když je někde napsáno, že pes x má zkoušku y, ale stejně to pro mě není všechno (a opačně - bez bez zkoušky pro mě není nula).
Osobně mně spíš přijde, že celá ta březost je nešťastná náhoda a snažej se prostě štěňata udat, jinak nevím, co by je k tomuhle mohlo vést.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:44
- Nahlásit
Radecha
že celá ta březost je nešťastná náhoda
mno jsou z prahy a kryli někde na moravě...nevím no
a já nikde netvrdím že pes bez zkoušek není nic....ale když to budu inzerovat jakože na bomba štěnda tak prostě se něco obětovat musí
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:57
- Nahlásit
sarax
No jestli je to opravdu plánovaný, tak to fakt nechápu.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 22:00
- Nahlásit
jéje, chovatelku rotvice znám....chovala na feně bez zubu, kterou se jí podařilo pokoutně uchovnit, na psech jí zrovna nikdy moc nezáleželo, není to zrovna chovatelka v pravém slova smyslu
jinak je to krásná zhovadilost, zvláště v době, kdy je psů jako psů, i papírová štěňata se špatně prodávají a útulky praskají ve švech...bohužel to asi nikdo neovlivní, to už si musí každý se svým svědomím...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 22:03
- Nahlásit
Ebony
..chovala na feně bez zubu, kterou se jí podařilo pokoutně uchovnit, na psech jí zrovna nikdy moc nezáleželo, není to zrovna chovatelka v pravém slova smyslu
jo dík za info..bylo mi divný že chovatelka je tak v klidu...to vysvětluje dost....
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 22:29
- Nahlásit
Pavliii
já zapomněla že sem chodíš
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:33
- Nahlásit
Lucie od Arta
ty jóóóó to bude spojení jako víno... Chovatelky budou rády...určitě... No to bude kráááása! super! Takže jakmile začnemě hárat, dám vědět a domluvíme krytí jo? Počítám, že tak 3-4 štěňata by v prvním vrhu mohla být, další vrh na přelomu roku... Ať z toho taky něco máme...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:36
- Nahlásit
Radecha
že celá ta březost je nešťastná náhoda
vzhledem k fotkám z "krytí" na jejich webu... to náhoda stopro není... O to je to smutnější...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:46
- Nahlásit
sarax
mno jsou z prahy a kryli někde na moravě...nevím no
woe ale podobně to maj rodiče malejch garfielďátek ne?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:49 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
blanulinka1
Takže jakmile začnemě hárat, dám vědět a domluvíme krytí jo?
ty woe ségra, tak tomu říkám podvod my u vás už byli tak 3x když Bedřich hárala a nic
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:53
- Nahlásit
mac1
víš ale to že jeden pes má horší čichové schopnosti než druhý už není o pracovitosti, pracovití jsou oba stejně, jen prostě ten jeden na to fyzicky nemá.
A k tomu panu dostálovi, rozhodně si ho nedovoluji zpochybnit jako pána, který má nesmírné zkušenosti a znolosti v chovu psů zvláště loveckých, vždyť mi taky oponoval diplomovou práci ale pracovní psi jsou o něčem úplně jiném, než lovečtí a tom to takhle vážne neplatí jak píše Tchoř, jsou tam linie, kteří makají deset generací dozadu a pak linie, kde je problém udělat povinnou jedničku, proč asi, když podle tebe není praovitost dědičná
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 08:59 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Mar
ty nemáš psa s PP... A navíc, nám jde o nový lovecký plemeno... Tudíž musíme uvažovat tímhle směrem...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:05
- Nahlásit
blanulinka1
ty nemáš psa s PP.
jo,tak to potom jo, to chápu
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:06
- Nahlásit
blanulinka1
Aha, tak to bylo nedorozumnění. Už jsem na ty stránky koukala. Já žila v tom, že měli nehodu a nechtěj štěňata utrácet, důvod plánování takového spojení fakt nechápu.
Ale stejně mně na tom víc než to, že jde o křížence, vadí fakt, že jde o psy neprověřené zdravotně. To teda taky nechápu.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:10 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Ebony
Tak to opravdu ledacos vysvětluje.
A mimochodem, mám bílého ovčáka s PP. Je celkem pracovitej, zatím máme složené BH, ZOP a ZZO. Ale chystáme se navíc. Sice nemá jedno varle, ale jinak super, takže, kdo by jste ho chtěl na krytí, tak se určo domluvíme. Na plemeni fenky mi nezáleží
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:11
- Nahlásit
Radecha
Mě na tom vadí fakt, že si v současné době tohle dovolí na papírových psech a ještě se s tím chlubí... Útulky praskají ve švech, velký psy moc lidí nechce, velký "bojový" psy už vůbec... Zdraví nezdraví... Tohle je jen lidská zhovadilost...
Mar
No jo, nemůžeme křížit nějaký bezpapíráky...kdejaký vořechy... to je nepřípustný, ale pokud mají oba PP a máme záruku, že jsou lovecky nadaní...to je jiná...Navíc, vypadají oba zdravě....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:12
- Nahlásit
blanulinka1
Tohle je jen lidská zhovadilost
přesně tak.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:15
- Nahlásit
blanulinka1
ale pokud mají oba PPNavíc, vypadají oba zdravě....
moc se omlouvám,že sem do toho vubec vstupovala, kdyžs mi to ted tak hezky vysvětlila, já se nad tim zamyslela, tak už to samozřejmě chápu a vím,že pro ty malý prcky chcete prostě jen to nejlepší do života
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:22
- Nahlásit
blanulinka1
Útulky praskají ve švech, velký psy moc lidí nechce, velký "bojový" psy už vůbec...
Nevím, nechápu, proč to udělali, ani to neobhajuju, ale snad mají aspoň zájemce dopředu, proboha?
Spíš by mě fakt zajímalo, proč to udělali. Vždyť to nevysvětlujou ani na těch stránkách, ne? Jako vydělat se na tom podle mě nedá, pokud krmí něčím slušným, štěňata odčerví a naočkujou a bude jich nedejbože víc, tak z toho fakt prachy nebudou, navíc se s těma rodičema asi žádný aktivní kynologii taky nevěnujou, no fakt tomu nerozumím.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:26
- Nahlásit
Mar
přesně tak, neomlouvej se, to je v pořádk...od toho tu jsme, abychom s Luckou šířily osvětu...
Radecha
No, jejich důvody mi taky zůstavají utajeny... Čekám něco jako "aby chudinka měla aspoň jednou štěňata" nebo "aby si chudák aspoň jednou užil"... Jestli mají zájemce nevím... Taky by mě to celkem zajímalo, kolik jich mají zadáno...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 10:08 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
blanulinka1
právě! osvěta je třeba. prostě štěňata bez PP, po rodičích s PP, vlohy úplně na všechno, absolutní rarita - něco takovýho nikdo nemá, takže nasadíme cenu, když jsme ty průkopnice a když sou oba rodiče tak supr vzhledově a hlavně povahově. A když se to nepovede udat takhle, můžem to eště vždycky vyadávat za malý vendéský basety bez PP, ne? schováš Béďu před zájemci o štěňata...ale líp by bylo inzerovat nějak takhle:
otec Benji Idol´s Heritage (jeho otec import Belgie), nar 22.2.2007, matka Štafetka valentinka (otec import Švýcarsko), nar 9.10.2006
x , k oboum eště soupis úspěchů.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 10:23
- Nahlásit
Eny
víš ale to že jeden pes má horší čichové schopnosti než druhý už není o pracovitosti, pracovití jsou oba stejně, jen prostě ten jeden na to fyzicky nemá ale to Tvé "fyzicky" to je právě ono, to je ta jedna z těch "pracovních vlastností" jichž dědičnost se zkoumala, a ne "pracovitost" sama. Já jsme psala , že jsem s ezajímala jen o ty lovecké psy , ale já si nemylím, že by to bylo u jiných plemen jinak a to co uváděl Tchoř, to bylo o povaze .U těch NO se sledovala třeba dědičnost ( co si vzpomínám, nemám to tady u sebe) schopnosti obrany majitele ( a feny byly o dost lepší než psi) , ale to je jedno, já jsem opravdu jen chtěla říci, že to jestli má pes zkoušky nebo ne, nic neznamená z hlediska chovu .
|