Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Perspektivní spojení - rottweiler X beauceron
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:08
- Nahlásit

mac1
Kdyby se pracovní předpoklady nedědily, proč by se plemena rozdělovala jako na práci vhodná a nevhodná?

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:10
- Nahlásit

Mucholabka
to nevíte? chovatel se podívá do křišťálové koule a ta mu řekne, jaké mají budoucí štěňata pracovní předpoklady. Podle toho se pak napíšou inzeráty

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:12
- Nahlásit

Mel

takže žádný roky práce a polykání času a peněz a tak??stačí koule...super...

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:23
- Nahlásit

sarax

stačí koule...super...

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:59
- Nahlásit

sarax
takže opět..jaký mají ty budoucí štěnda"pracovní"předpoklady??

Asi nejvíc fér je odpověď je dle mého názoru "neznámé", protože o pracovitosti rodičů nic nevíme. To, že nemají pracovní zkoušku, nemusí vůbec znamenat, že nemají pracovní předpoklady. Navíc ani to, že pes zkoušku má, nemusí znamenat, že je super pracant, některému trvá příprava na zkoušku chvíli, některému roky.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:01
- Nahlásit

Koukala jsem, že mají i Sida... : http://www.leptospiroza.cz/nasipsi/sid_info.html

« matka: Ira z Labského přívozu
- BO malinois, nar. 10.7.2005
otec: Marcus z Koláčkova ranče »
- beauceron, nar. 10.3.2004

Rájecký ovčák Sid je potomkem otce beaucerona a matky BO malinois. Z obou rodičů získal to nejlepší, velikost, temperament, vytrvalost, chuť do práce, lehkou nervozitu a neskutečnou mazlivost.

Těší se na jakoukoli práci, při které je vždycky svědomitý a chce ji udělat do nejlépe. Aport je každodenním sportem, miluje co nejdelší výlety a plavání.

Nevíte co na to říkají chovatelé?

Roxana
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:04
- Nahlásit

blanulinka1
lehkou nervozitu ??

Mar
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:04
- Nahlásit

blanulinka1
woe , já ti nevim proč, dyž dojedem a Bedrich hárá, tu Béďu furt tomu Berrymu nenecháš jako bysme vyšlechtili čokla na mazlení ne?

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:05
- Nahlásit

blanulinka1
Vyjádření chovatelky rtw je tam v sekci pomluvy. Ale radši to ani nečti,protože ta to v podstatě schvaluje.

Mel
Člen
- Nahlásit

Radecha
Navíc ani to, že pes zkoušku má, nemusí znamenat, že je super pracant
Možný to je (jako asi tak, že jistý je jenom to, že musíme umřít), ale já si myslím, že pes, který nemá pracovní předpoklady, by trojkovou zkoušku nesložil.

PetraK
Člen
- Nahlásit

Mar
blanulinka1

a se super předpoklady k práci

Mar
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:07
- Nahlásit

PetraK
no to každopádně

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:17 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Baico
ježišikristepanebože... Já si to přečetla... Nóóóó buď to nepsala chovatelka, ale někdo " za ni", nebo je ta ženská zralá na vyřazení z klubu... Ježiši... Je tohle možný??? Udělat tohle já, veřejně se s tím chlubit, tak mě chovatelka zabije, vyřadí mě z klubu a navíc si už nikdy mezi jezevčíkama ani neškrtnu...
Mar PetraK Mel Roxana
no mě je z toho...
Radecha
pro mě to znamená jediné, nemají jak prokázat a doložit to co tvrdí...

Nehledě na to, že tohle se vůbec nemělo stát...

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:35
- Nahlásit

Radecha
souhlas s blanulinkou...jako že nemá zkoušku nic neznamená??ale ??? a jak můžou doložit to co tvrdí??že dají fotky z obran jo???dyk to je kravina...nevidím důvod proč zkoušku nesložit pokud na ní pes má zvláště pkud s tím někde chci operovat...

duli
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:46
- Nahlásit

WhiteWolf
http://www.warriorsoul.nl/cz/e_Foto.htm
uplne ta posledni

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:56
- Nahlásit

duli
hele nevytahuj se a radsi mi rekni, jestli mas pro ni uz koupenej strom, at ma co okusovat. podle poslednich fotek to vypada, ze je na to z domova docela zvykla ....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:58
- Nahlásit

sarax
v tom případě, mám už loveckýho psa...bo mám fotky z loveckýho výcviku

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:01
- Nahlásit

blanulinka1
v tom případě, mám už loveckýho psa...bo mám fotky z loveckýho výcviku
kdepak, loveckyho psa bys v tom pripade mela i pokud by sis precetla nadpis nejakeho clanku popisujici lovecky vycvik ...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:03
- Nahlásit

Jirikovo
týýýý woe... takže když už mám i fotky, tak mám vlastně zkušenýho a prakticky využitýho loveckýho psa!!! Teda dík! Bych ji úplně zasklila...chudinku malou

duli
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:05
- Nahlásit

Jirikovo
strom ne ale nechali jsme ji udelat v obyvaku nove parkety a vykoupeme bandasku aby ji pekne vonel....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:05
- Nahlásit

blanulinka1
jasne, proste je zcela zrejme, ze ma velike pracovni predpoklady ....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:07
- Nahlásit

Jirikovo
tak to je super...eště že má brzo začít hárat... jinak už by šla z domu... rok a půl nic nedělá, jen žere...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:08
- Nahlásit

duli
ale nechali jsme ji udelat v obyvaku nove parkety
no, tak to bude mit Evitka mooooooc velkou radost. a pan, co vam delal parkety urcite taky, protoze bude mit dalsi kseft .... v podstate nekonecnej kseft ....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:24
- Nahlásit

blanulinka1
Pslaa to chovatelka, páč já ji na to upozornila mejlem a ona mi napsala taky tohle.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:25
- Nahlásit

že dají fotky z obran jo???
Aša má taky fotky z obran. A byla tak zmagořená, že s ní nešlo ani ZZO

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 17:30
- Nahlásit

Mucholabka
hodně, opravdu hodně mě ta její reakce zarazila... a naštvala...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:06
- Nahlásit

blanulinka1
no, mě taky.jak píšeš, mě by za tohle chovatelka, stejně jako asi všichni chovatelé, co znám, zabila...nebo by se, probůh, aspoň veřejně nevyjadřovala...o majitelce krycího psa nemluvě, jak píše, že lepší rovnou voříšky než bezpapíráky a že ona chtěla PP psa jen proto, aby nepodporovala množení...a co dělá teď?chjo...že mi se s tím tak serem, co? Mě taky výcvik stojí dost peněz (a to ho k uchovnění ani nepotřebujem), třeba by si na něj mohl Benji vydělat krytím.Takže - nechce někdo na krytí anglického kokra? S PP, jen neuchovněného? 14 měsíců, super povaha, neobvyklá barva, moc milej, určitě zdravej (testy nemáme, ale vypadá, že mu nic není), nějaká babička měla i zkoušky, takže potomci budou skvělý pracovně...jo a je připravenej na ZOP, takže to je tutovka. Nejvyšší nabídka vyhrává.Info pod členem.

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:12
- Nahlásit

Eny
a jen tak pro zajímavost, jak vypadá hodnocení nosu , jak psala Lucka, nos se hodnotí po celou dobu zkoušek , protože v podtatě téměř všechny disciplíny jsou na něm závislé. Třeba dohledávka kachny v rákosí - rozhodčí hodí kachnu do rákosí, vůdce ani pes nesmí vidět kam, ze vzdálenosti cca 50 m od kachny pes musí dohledat, přinést a odevzdat, má na to časový limit 10 minut, podle toho v jakém čase ji přinese doatne známku od 4( nejlepší) do 1, pokud to do 10 minut nezvládne, dostane 0 a končí. Pes s dobrým nosem ji najde rychleji než pes s horším nosem a přesto ji chtějí najít oba, pes s výborným nosem si poradí na barvě ( stopa) i 48 hodin staré, pes s horším nosem má problémy i na barvě staré 12 hodin , pes s dobrým nosem najde i zalehnutou zvěř, pes s horším nosem ji mine atd. .....a přesto chtějí oba a oba čuchají .

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:17
- Nahlásit

Lucie od Arta
tjóóó co je nakřížit s Bedřich? víš co by to byla za lovce??? Tak hele:
JTD s PP, 19 měsíců, svod, výběr do chovu, 1x CAJC, 2x res. CAC, V1 - 2x, V2, VN1 -2x, PRA negativní (heč máme vyšetření!!!), povaha v pohodě, snáší velké i malé psy, děti... barva tmavý divočák, moc milá a přítulná, ve čtvrtek jde na zkoušky vloh, výcvik probíhá, jde jí to, fakt je chuťová... Jen není ještě uchovněná, bo nám chybí právě ta lovecká zkouška... Super nabídka ne? My tě teda na krytí bereme!!! Hárat by měla každým dnem!!!

mac1
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 18:40
- Nahlásit

Tchor
nektery linie malin nebo NO budou pracovat ikdyz polezou po dvou nohach a z jinych linii se odmitnou angazovat po te co je neco pichne no to je ale o povaze psa a dědivost povahy jsem nikde nezpochybnila . Uvedu koeficienty heritability NO různých ukazatelů uváděné Dostálem , zajímavé je, že feny vycházejí lépe než psi a já měla pocit, že to je naopak. takže psi 0,04 až 0,16 , feny 0,04 až 0,26 , přičemž heritabilita do 0,2 je velmi nízká , protože z 80% vlastně danou vlastnost ovlivňuje vnější prostředí psa , heritabilita 0,21-0,4 je nízká , 0,41-0,6 střední a nad 0,6 vysoká tzn. že tyto vlastnosti jsou vysoce dědivé. Jak vidíš , vysoká hodnota tam není

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání