Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kupírování ocásků
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:10
- Nahlásit

To poraneni usi u tech dobrmanu ta kupirace resila docela dobre.

Tchor
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:13
- Nahlásit

Me osobne nevadi zakaz kupirace jako takovej, ten je podle mne ralativne v pohode me vadi zpusob jakym to bylo konkretne u nas udelany a ze to vubec nezhlednovalo to ze spoustu psu u nas bylo dovezeno zcela legalne uz s kupiraci (na ne se zakon z roku1993 nevztahoval) mam doma takovy zvirata dve jedna je z Ukrajiny druha ze Slovenska v podstate s nima muzu akorat drepet na gauci.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:13
- Nahlásit

Tchor
Taky ze rvačky Vím, že kupříkladu u RR uši dost trpí na "děravění" uší... prostě se jim samo do sebe natrhne ucho (prý špatné prokrvení) a taky zůstavají "vykousnutá místa"... Navíc se to dost špatně hojí, dost to krvácí...

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:15
- Nahlásit

Tchor
U dobrmanu to ve standardu neni - okay, ale plemen "postizenych" kupiraci je vic, treba takovi RTW, co to tam uz maji ..
mimochodem v tebou vyjmenovanych statech nikdo nebrani v ucasti - ale jiste, nejsem zadny zastance podoby toho zakona u nas, nicmene zrejme nebyt jeho, asi by se tu kupirovat doopravdy neprestalo nikdy, narozdil od vyse zminenych zemi .. podivne, ze?
Podle me ke psu usi i ocas patri, souhlasim s temi argumenty z dobermann.sk, ale kdyz nekdo mermomoci chce kupirovat, moznost jiste ma, je to jeho vec, nikoho presvedcovat nehodlam

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:19
- Nahlásit

blanulinka1
A nejen u nich.Mám NB a nejstarší čuba trpí čímsi co je u lidí bércový vřed,ale má to na jednom uchu.Teď už je to zaléčené,ale vypadá to jako kdyby měla kus ucha uhryzlý.Prý to kupírovaní psi nemají,protože ta nejvíce postihovaná část ucha je v čudu.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:25
- Nahlásit

jablunka
Jde nejvíc o ty konečky uší, který se nedokrvují...Nejvíc se to děje v v zimě...chce to masírovat, krémovat a držet v teple, kamarádce s RR byly doporučeny takový ty legrační návleky na uši pro chrty...Aby se to jejímu psovi nezhoršovalo, celkem na to trpí... Zatím asi nejvíc zabral velmi silný koncentrát hypermanganu - stahuje, desinfikuje a urychluje hojení... Na to Bédi ucho mi zabral taky a během týdne to měla zahojeno, prvda, měla tam i jeden steh a dostala atb, bo se jí to pěkně "rozjelo" a dostala infekci... měla zasaženou i chrupavku...Ale od té doby nedám na ten hypermangan dopustit Motám se nejvíc kolem jezevců a RR, takže o těch to vím, jinak mi to "uniká"

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:48
- Nahlásit

blanulinka1
No my měli 3/4 roku zdi jak na jatkách a pak cákance od všeho co se jí na to ucho dalo.Pomohl nakonec propolis,ale nejspíš všechno co měla dohromady.

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:09
- Nahlásit

ono opravdu ten zakaz vstupu těchto psu na ruzné akce nastal až po tom co se i po zakazu kupírovalo dál a furt v klidu a nikdo nic neřešil

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:13 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

jablunka
hehe, to já měla od toho RR taky doma jatka... Teď jsem vymalovala, tak je to zakrytý... ale sem tam ještě někdě nějaké kapky najdu, na květináči na lampě a tak Propólis? tuhle informaci pošlu dál, díky

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:20
- Nahlásit

je ještě že mám dlouhosrstý hafany.-)

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:49
- Nahlásit

blanulinka1
Není zač.Ale pamatuju taky na 4 letou ND které ve třech letech museli amputovat ocas,protože ho měla tak omlácený,že se nehojil!

Terri
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:56
- Nahlásit

Sorry za rýpanec, ale vidím to na cílené štěchtění bezocasých bezuších psů....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 17:35
- Nahlásit

jablunka
S ocáskem teď "marodí" mamina toho RR co jsem o něm mluvila.. Na konečku nosí "dlahu"... POsledně při venčení to měla celé od krve...i přes dlahu, omlácené...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání