Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kupírování ocásků
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
argosek
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:42
- Nahlásit

aren

Ale fakticky, uřezávat (nebo jak se vlastně ta činnost kulantně nazývaná "kupírováním" provádí) někomu části těla (což ocasy i uši jsou) z tak debilního důvodu, že se to někomu "tak víc líbí" mně zvedá až na půdu.

prosimvas,
rozumim. kdyz jsem byl maly, bezcitna rodicka mi pod pohruzkou fyzickeho nasili kupirovavala nehty na leve ruce, prave ruce, leve noze i prave noze!

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 18:02
- Nahlásit

argosek
tak to si mal fakt blbe!

ajunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 18:30
- Nahlásit

davídková
heldte se pani já s váma naprosto souhlasím ja tu jen potvrzuju jak je to ze zákona bo to tedka berem ve škole žejo
Bela že víš o kupírácích je jedna věc druhá že je to nelegální ) třetí že jde pes do zahraničí kde to ení zakázaný
vzhledem k tomu že mám na kupírování svuj nazor mám doma taky plemeno který tuhle kosmetickou upravu prostě neptořebuje )
a uznávám že nekupírovanje doibrouš vypadá jak vořech .-)

Mel
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 23:14
- Nahlásit

Myslím, že v zákoně je přímo uvedeno, že nesmí být provedena úprava ušních boltců, o ocáskách tam není nic....

EngieB
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 06:52
- Nahlásit

No hele, já znám psa - legálně kupírovaný, dovezený, šest let, výborná kondice, skvěle vycvičený a hádejte co - nemůže na závody - to mi přijde spíš směšný než cokoliv jiného, až na to, že pro majitelku je to tragedie, pes má na to, aby vyhrával a musí sedět doma, protože o tom rozhoduje nějakej debil, co tomu nerozumí. Brrr.
Mě se kupírovaní líbili. Uši mi přijdou hezký i dolů, ale ten ocásek...

ajunka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:30
- Nahlásit

šest let, v tý době už bylo kupírování nějakej ten pátek u nás zakázáno a mylsím že už se i mluvilo o zákazu předvádět tyto psi na veřejných akcích takže je to čistě blbost té majitelky že ho nechala okupírovat respektive si ho okupírovaného koupila

aren
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

ajunka
Souhlas
Možná, že kdysi ze začátku to mohlo být nespravedlivé, ale kdo má ješte dnes kupírovaného psa, tak si důsledky zaslouží.
EngieB
Mě se kupírovaní líbili.
Estetické hledisko by nemělo být motivem k takovému zásahu, si myslím.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:45
- Nahlásit

aren
ale kdo má ješte dnes kupírovaného psa, tak si důsledky zaslouží.
Hele a co když si ho třeba vzal z útulku nebo z ulice nebo od někoho ,kdo ho tejral či nechtěl??To si taky zaslouží nebo jak?

ajunka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:48
- Nahlásit

aren no to ne ale třeba u těch pasteváků to mělo praktickej význam což nic nemění na tom že už ho to ztratilo ) hihii
Renča no jaká je rpavděpodobnost že si někdo takového spa vezme na vrcholovej kynologickej sport?
bavíme se tu o lidech co si toho kupírovanýho hafa pořídili za nějakým učelem- neříkám to nařízení je na hlavu postavený ale ti chovatelé o něm věděli

aren
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:51
- Nahlásit

davidkova renata
No, tak ten ne, to máš pravdu ale jak to dokazovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:11
- Nahlásit

ajunka
Renča no jaká je rpavděpodobnost že si někdo takového spa vezme na vrcholovej kynologickej sport
nevím,asi malá,ale co se mě týče,já měla na mysli celkem normální naprosto průměrný akce jako třá pochod Praha - Pohoří nebo obyčejná návštěva výstavy třá ted v Letňanech.Koneckonců ten čokl nemůže ani snad chodit teda normálně na cvičák a udělat blbý ZZO,což si myslim,že tady pravděpodobnost je celkem velká..já najít třá dobrouše a bejt ten v nějakým slušným stavu,proč ne,cvičák bych určitě zkusila,ne vrcholově,ale jen tak,pro radost...
aren
ale jak to dokazovat
No já nemám potřebu to dokazovat,ale přijde mi na hlavu postavený říct,že kdo má kupírovanýho psa,důsledky si zaslouží.Chápeš,ne?

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:13
- Nahlásit

Je zvláštní zvykat si na novou podobu některých plemen, ale jse to.......třeba takový pudli......s ocáskama vypadají zezačátku divně, ale stejně se mi tak líbí víc....
Už začínám být trošku "zaujatá" proti psům,který když chtěj vyjádřit radost,tak musí vrtět zadkem, protože ocas prostě NEMAJ

Což mi připomělo...neznám moc psů (teda bezpapíráků většinou), kteří by měli ocásky kupírované na správnou délku !!! Když už....

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:15
- Nahlásit

Takže ideálně ať si zákonodárci sednou k netu, projedou inzeráty a postihojou lidi, co si dovolí prodávat vlastní kupírovaný štěně!!!!

jablunka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:15
- Nahlásit

Anlie
Už začínám být trošku "zaujatá" proti psům,který když chtěj vyjádřit radost,tak musí vrtět zadkem, protože ocas prostě NEMAJ
Asi neznáš boxery,ti se ti budou vrtět do pravého úhlu i kdyby měli ocasy dva!

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:21
- Nahlásit

jablunka
Ok....ale prostě mi to příde trochu líto....já mam teda taky žížalu, ale s ocasem

aren
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:26
- Nahlásit

Anlie
ať si zákonodárci sednou k netu, projedou inzeráty a postihojou lidi, co si dovolí prodávat vlastní kupírovaný štěně!!!!
To je ono!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:29
- Nahlásit

Anlie
aren
ať si zákonodárci sednou k netu, projedou inzeráty a postihojou lidi, co si dovolí prodávat vlastní kupírovaný štěně
Jako mluvíte furt vo vocasech,kde to teda nějak dovolený je,esi to dobře chápu,nebo vo uších??Páč esi vo uších,ste krapet vedle,ty se kupírujou ve věku,kdy už štěně obvykle u chovatele není.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:31
- Nahlásit

davidkova renata
ste krapet vedle
už zase

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:32
- Nahlásit

aren
Naprosto mě dostalo, když jsem asi před půl rokem našla inzerát na štěně pudla......super rodiče,očkovaný,odčervený,čipovaný,s europasem, bezchybnej skus, perfektní stavba těla, a s KUPÍROVANÝM ocáskem ----taknějak byl ten inzerát----nejdřív jsem chtěla brečet,pak se smát, a přemýšlela jsem o tom,že jim zavolám,a něco "pěknýho" jim řeknu.....

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:33
- Nahlásit

davidkova renata
přečti si název tématu

Hafina
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:40
- Nahlásit

ajunka
Kupírování ocásků do 8. dne věku je povoleno. Zákonem zakázáno to není. To, že je zakázáno klubem je něco jiného.

Kupírování uší pro krásu je blbost, ale třebas u loveckých plemen má kupírovanej ocas opodstatnění, oni ty myslivci ví, proč ho těm psům kupírují. Není to pro krásu, ale proto, aby si ho pes při práci v lese nezlomil, nebo nezozsekal do krve. A vím o čem mluvím, protože já mám psa s ocasem a není to hezkej pohled, když ho má naraženej a nosí ho chudák svěšenej a je vidět, že ho to bolí. A to ho má naštěstí "jen" naraženej.

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:46
- Nahlásit

Hafina
Právě že vím, že u některých plemen je to nutnost a povolené, ale u hodně plemen se to zakazuje......takže to zakazují jen kluby a se zákonem to zatím nemá nic společného?

Klarucha
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:48
- Nahlásit

Anlieno, je pravda že většina příspěvků mluví spíš o těch uších...nebo to tak alespoň vyznívá (byť téma je jaké je)

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:48
- Nahlásit

Hafina
Kupírování ocásků do 8. dne věku je povoleno. Zákonem zakázáno to není. To, že je zakázáno klubem je něco jiného.
Presne tak.
Tady se vetsina lidi spis bavi o usich, takze Ajunko, ikdyz nazev tematu zni jasne. Ocasky se stale kupirovat mohou.
A jak uz bylo psano drive, pokud to standard plemene nepovoluje, i tak jedinec PP dostane, jen nebude moci byt uchovnen.
Ikdyz by me zajimalo, kdyby si majitel psa s kupirovanym ocasem vyslapl k soudu, kdyz tedy neporusuje zakony CR, zda mu muze klub neco narizovat - jak by to asi dopadlo?....

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:50
- Nahlásit

Tak teď k uším.......obecně se mi líbí ouška nekupírovaný.....třeba z psů typu bull udělaj docela sympatickýho hafíka a spíš se na něj usměju, než abych měla opravdu respekt

Hafina
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:55
- Nahlásit

Anlie
Pokud jsem ten zákon dobře pochopila, tak může a zakazují to spíš kluby v tom smyslu, že kupírovaný pes nemůže být uchovněn...

EngieB
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:21
- Nahlásit

aren
Estetické hledisko by nemělo být motivem k takovému zásahu, si myslím
Já teda uši bych kupírovat nenechala, ale ocásek určitě, kdybych si mohla vybrat. Vzhledem k tomu, kdy se to dělá a samozřejmě mluvím o seriozním chovateli, který má štěňata v perfektním stavu, v tom nevidím žádný týrání. Popravdě stříhání psů je taky estetický a myslím, že jej jich dost, co to považují téměř za mučení a přesto je toho majitelé v rámci estetiky neustále vystavují. Můj pes považuje za týrání i stříhání drápků a stejně se tomu chlapec nevyhne

aren
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:24
- Nahlásit

EngieB
No, drápky a srst jsou přece jen něco jiného.

EngieB
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:25
- Nahlásit

aren
V čem? Je fakt, že o kupírování štěně ví pár minut, pak se to zahojí, nervy tam skoro nejsou a celý život je v pohodě. U srsti se stres a "mučení" opakuje pravidelně, pes se tomu vyhnout nemůže a přežije to jednou a za chvíli ho to čeká opět. Tak nevím... co je horší?

Anlie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 14:30
- Nahlásit

EngieB
Můj pes teda stříháním, holením ani ničím podobným netrpí.....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání