Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kupírování ocásků
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anlie
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 07:27
- Nahlásit

Brouzdám si tak po internetu, koukám na pejsy, pokaždé potkám alespoň jeden inzerát se štěňaty s kupírovanými ocásky....a protože se v tom moc neorientuji, zajímalo by mě, u kterých plemen je to dovoleno

aren
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 08:16
- Nahlásit

Něco bylo třeba tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_1973_1.html#22
Já bych to pejskovi neudělala žádnému.

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 08:36
- Nahlásit

Anlie
mno ten topic je celkem starej...ale jak je to tedak...u některejch plemen je to povolený..vím že se jednalo o zakázaní..ale vzhledem k tomu že jsme papežtější než papež tak to bude jak s ušima..prostě psi kteří jsou kupíráci nesmí nikam i když byli kupírovaní v době kdy se to smělo...pokud to udělají i s ocasama bude spousta pejskařů namydlená a psíci budou "ležet" na gauči...

rendik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 08:59
- Nahlásit

sarax
prostě psi kteří jsou kupíráci nesmí nikam i když byli kupírovaní v době kdy se to smělo
No, já nevím, ale zákaz kupírování uší už je tady si myslím skoro 10 let (nebo ne? nejsem si moc jistá). A když se podíváš ne weby plemen, která byla dřív kupírovaná, v odchovech mají často štěňata, která byla kupírovaná a je to třeba 4 roky zpátky, takže to už zákaz byl... Ono psů, kteří byli kupírovaní v době, kdy se všichni kupírovali, už by tu asi být moc nemělo...

jira_hera
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 09:35
- Nahlásit

Zákaz kupírování uší platí od 1.7.1993, takže něco přes 14 let.
Nevím, jak je to u jiných plemen, ale u kníračů bude od 1.1.2008 každé štěně s kupírovaným ocáskem považováno za nestandardní. V Německu, zemi původu, už u kníračů zákaz kupírace ocásků platí, takže u našeho plemene v tomhle případě neplatí, že jsme papežštější než papež a pouze jsme přistoupili na podmínky země původu daného plemene.

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 11:36
- Nahlásit

jira_hera
A přitom se ocas nemá kupírovat od roku 2000 A klidně jsou na výstavách posuzováni i ti, co ho nemají po tomto datu. No aspoň že to teda zoficiálnili ještě jednou a to od příštího roku.

ajunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 13:59 - Změnil/a: ajunka
- Nahlásit

dovoleno to v CR není u žádného plemene
například uši jsou zakázané kupéírovat od roku 93

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 14:15
- Nahlásit

ajunka
dovoleno to v CR není u žádného plemene
no počkej u ocasů to přeci neplatí tak radikálně jako u uší ne?Tam je to na volbě či domluvě...opravte mě,jestli se pletu,plíís..

ajunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 14:19
- Nahlásit

mám za to že kupírování se již nemá rpovádět vubec ani u ocásků

ajunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 14:24
- Nahlásit

ono se opravdu vesele kupírovalo i po roce 93 kdyby se s tím tenkrát prostě přestalo a řeklo se že kupírovaní jedinci nebudou smět od toho a toho roku na veřejné akce svody a výstavy takby si to ti lidé stokrát rozmysleli zda ty psy budou ještě kupírovat tooto ale ustanoveno nebylo- až později tuší rok 2000 a do tohoto roku se vesele kupírovalo dál vono teda i po tomto roce
ono jde hlavně o to že jsou zakázané jakékoliv chyrurgické zásahy na zdravém zvířeti které mění vzhled a exterier zvířete .-)

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 14:37
- Nahlásit

davidkova renata
Nepleteš,záleží na plemeni.

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 16:04
- Nahlásit

rendik
ale zákaz kupírování uší už je tady si myslím skoro 10 let (nebo ne? nejsem si moc jistá). A když se podíváš ne weby plemen, která byla dřív kupírovaná, v odchovech mají často štěňata, která byla kupírovaná a je to třeba 4 roky zpátky, takže to už zákaz byl... Ono psů, kteří byli kupírovaní v době, kdy se všichni kupírovali, už by tu asi být moc nemělo...

to je sice pravda..ale máš zas třeba importovaný psy..taky na ně nikdo nemyslí..a ten zákaz účastnit se akcí byl myslím ještě v době kdy ti psi byli ještě vcelku prosuktivní..aspon mi to říkali lidi co se s tím potkali....
jablunka
taky myslím že jde o plemeno...
ajunka
mno ocásky se smí do nevím kolika málo dnů po porodu..pak ne..a pokud to u nás projde tak zas nebudou nikam smět ocasatí nejspíš...
jira_hera
u našeho plemene v tomhle případě neplatí, že jsme papežštější než papež a pouze jsme přistoupili na podmínky země původu daného plemene.
ano ale tam se to bere po nějakém datu...otázka zda obecně někdo do roka a do dne nezakáže bezocasatý na akcích???

ajunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 16:21
- Nahlásit

sarax rozumní chovatelé již nekupírují a rozumní maitelé si kupírovaného psa také nevezmou .-) protože k tomuto zákazu se orpavdu směřuje .-)

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 16:24
- Nahlásit

ajunkanapříklad uši jsou zakázané kupéírovat od roku 9
pokial viem, tak niektorym sa stale kupiruju - mozem sa mylit, ale pokial viem, SAO to ma stale v standarde plemena

rendik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 16:40
- Nahlásit

sarax
Importovaní psi, to je něco jiného, to máš pravdu... Ale o těch jsem nemluvila, měla jsem na mysli psy odchované tady u nás. Jsou to psi, kterým jsou 3,4 roky a mají kupírované uši. Nechápu ty majitele, dobře, někomu se to líbí, ale vždyť s takovým psem člověk nikam nemůže. Dokonce jsem byla na agility, kam nemohl kupírák ani jako divák...

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 16:46
- Nahlásit

rendik
Jsou to psi, kterým jsou 3,4 roky a mají kupírované uši. Nechápu ty majitele, dobře, někomu se to líbí, ale vždyť s takovým psem člověk nikam nemůže. Dokonce jsem byla na agility, kam nemohl kupírák ani jako divák...
to je jedna strana věci..já spíš řešila ty psy kteří to ještě měli když se smělo a taky nikam nesměli..a to může hrozit i u ocasů...

ajunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:03
- Nahlásit

bela kupírování uší je zakázáno jako celek není povoleno u žádného psa a plemene aspon v CR

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:07
- Nahlásit

ajunka
rozumní chovatelé již nekupírují a rozumní maitelé si kupírovaného psa také nevezmou .-)
čéče,mě to nedá si nerejpnout takhle při neděli Mě osobně je to naprosto fuk bo mám vždycky NO,takže se mě to fakt netýká,ale při pohledu na nějaká plemena sem skutečně mírně řečeno na rozpacích bo krásy jim to nepřidalo ani za mák,vypadaj jak ten nejposlednější vořech.Co se zákazu na veřejných akcí týče,je to podle mne ukázka naprostý zhovadilosti a stupidity,hlavně že těm zákonodárcům nevaděj jiný věci,že jo?Jinak by mě docela zajímalo,kolik z těch co tak děsně brojej proti kupírování ubohejch pejsků má doma kastrovanou čubu bo kdo by to hlídal a uklízel ten bordel,že jo?Tak jí vykastrujem,je to pohodlný a pan dochtor to taky schvaluje.Možná sem úplně tupá,ale mám za to,že kastrace,propagovaná ze všech stran, je podstatně závažnější zásah do organismu a s daleko většíma důsledkama než nějaký blbý uši či vocas.Skutečně mě točí ten dvojí metr,páč je to falešný až na půdu.Ne že bych chtěla rozpoutávat nekonečnou debatu,to už tu bylo mockrát a nikdy to neskončí,ale kraviny mě vytáčej holt furt.

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:11 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

ajunka
bela kupírování uší je zakázáno jako celek není povoleno u žádného psa a plemene aspon v CR
hmm, to je zaujimave, lebo pozitivne viem o kupirovanych SAO aj v CR

aren
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:14
- Nahlásit

davidkova renata
Tak jste si rejpla, pani, dobře,
Já žádnou kastrovanou čubu doma nemám, mí psíci nemají nic uřezaného ani useknutého ani kupírovaného, a jsou KRÁSNÍ kdyby se Vás někdo ptal

A i když se Korálkovi třeba smějou, že má prasečí ocásek, tak ten ocásek prostě mít BUDE, páč je to jeho ocásek.

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:16
- Nahlásit

davidkova renata
Možná sem úplně tupá,ale mám za to,že kastrace,propagovaná ze všech stran, je podstatně závažnější zásah do organismu a s daleko většíma důsledkama než nějaký blbý uši či vocas.Skutečně mě točí ten dvojí metr,páč je to falešný až na půdu.Ne že bych chtěla rozpoutávat nekonečnou debatu,to už tu bylo mockrát a nikdy to neskončí,ale kraviny mě vytáčej holt furt.
Pani,vubec nejste tupá a já bych to líp nenapsala,i gdyž si myslím totéž!!!!!!!!!!!!!!!

aren
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:18 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Bela
Z toho si nic nedělej, potkala jsem dvě dámy se štěninkou dobrmankou, a ta měla taky ocásek pryč a na zbytku oušek ještě náplasti, a jestli ji bylo půl roku, tak to bylo hodně.
V ČR, samozřejmě.

rendik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:22
- Nahlásit

sarax
Jasně, já bych taky byla pro aby psi, kteří byli kupírovaní když se to mohlo, mohli chodit všude jako nekupíráci, protože za to prostě jejich majitelé nemůžou, že se najednou takhle rozhodlo...
Na druhou stranou sohlasim s tim, že kupírování rozhodně neni to nejhorší, co se psům děje. Já osobně bych zakázala tetovat do slabin. Všichni psi, které znám a mají tetování ve slabinách ho mají nečitelný (včetně mojí fenky), takže je jim v podstatě na nic. A ať mi nikdo netvrdí, že to ty štěňata nebolí víc,než kupírovat ocas nebo uši. (I když s kupírováním taky nesouhlasím)

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:23
- Nahlásit

aren
mna to teda tiez dost vytaca - a hlavne tie "uzasne" argumenty, ktorymi to zdovodnuju!

davidkova renata
v principe suhlas, aj ked si myslim, ze u niektorych utulkacov je kastracia to lepsie zo zlych rieseni

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:24
- Nahlásit

aren
pani,vás sem zrovna nemyslela bo ste kapitola sama pro sebe.Ale uznejte,že na tom co řikám něco je.Takže moje kámoška,která má okupírovanou stafordku,v narkoze,za nemalý peníze,opečovanou líp než lecjaký dítě,nemůže na pochod Horní-Dolní,ale psa na metrovým řetězu celej život někdo mít může ?????Proč teda neudělali pořádný postihy pro ty co zvířata fakt tejraj?Proč tohle gesto?Páč nic jinýho to dle mě není.
Korálek je fešák,vo tom žádná,ale toho sem taky nemyslela.Když vidim dobrmana s ušima jak rogalo a s ocasem ,kolikrát se musim zeptat co to je za rasu...JÁ ,která jsem znala v 10 letech všechny tehdejší plemena nazpamět...
A co se týče těch kastrovanejch čub,vsaďte boty pani,že jsem trefila do černýho a ne jednou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:27
- Nahlásit

jablunka
nejste tupá
Díky za kompliment,pani
Bela
lebo pozitivne viem o kupirovanych SAO aj v CR
Já vím nejen o SAOaj ked si myslim, ze u niektorych utulkacov je kastracia to lepsie zo zlych rieseni
Pozor,to je něco úplně jinýho ale!Tam samosebou ano.Já mluvila o záměrně pořízených,opečovaných a chtěných psech.

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:29
- Nahlásit

davidkova renataProč teda neudělali pořádný postihy pro ty co zvířata fakt tejraj?Proč tohle gesto?
lebo je to jednoduchsie, ako riesit ine, a v konecnom dosledku horsie pripady tyrania, kde sa jedna aj p trestnopravnu zodpovednost. Ono by sa to malo, samozrejme, riesit ovela komplexnejsie, ale takto sa aspon povie, ze nie je pravda,ze sa nic nerobi v ochrane spolocenskych zvierat...

... a len tak na okraj, kupiracia, okrem aspektov tyrania, ma dopad aj na prirodzenu psiu komunikaciu. Myslim, ze toto si niektori majitelia dostatocne neuvedomuju

aren
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:31
- Nahlásit

davidkova renata
Jo, něco na tom je, to máte pravdu
Určitě se dějí se psy mnohem horší věci, a já netvrdím, že by se neměly řešit, a fakt i přednostněji.
Ale fakticky, uřezávat (nebo jak se vlastně ta činnost kulantně nazývaná "kupírováním" provádí) někomu části těla (což ocasy i uši jsou) z tak debilního důvodu, že se to někomu "tak víc líbí" mně zvedá až na půdu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:32
- Nahlásit

Bela
lebo je to jednoduchsie
No a to mě právě se*e!Jelikož nějaký kupírování je naprostý nic ve srovnání s tim co se děje tisícům psů dnes a denně!V tom já právě vidim tu faleš.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2007 17:34
- Nahlásit

aren
Určitě se dějí se psy mnohem horší věci, a já netvrdím, že by se neměly řešit, a fakt i přednostněji
No a sme u toho...já si právě myslim,že by se měly řešit přednostně ty humusy co psy ohrožujou na životě a působěj jim trvalý utrpení.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání