Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Australský ovčák - ch.s.?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 08:57
- Nahlásit

Ahoj Dano!

No dlouho jsme se neviděly! Jak se daří? No beauceronka je od Jarka, už jí jsou tři roky Toto letí..... Však přijeď na návštěvu.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2008 09:24
- Nahlásit

Svezi vitrale jo dari se porad delam u ochranky,tam kde delam jsou zatim dobry prasule,jezis ja mam tak vsechno rozplanovany,ze to je sileny a nestiham absolutne!jo hajana mam marodneho,ma zanet strev,jinak vse pri starem,nejake zkousky mame.asi osm,posledni jse delala ZPU2 v suche,jinak dobry,chci si poridit bud flanderaka nebo bulika,hajan bude mit pomalu osm let.

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:35
- Nahlásit

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:37
- Nahlásit

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 17:40
- Nahlásit

Tááák Evička se začala dnes hárat ! Konečně ! Takže zájemci se dočkají !

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 20:46
- Nahlásit

Svezi vitr
Strašně moc obdivuju Vaše Aussinky... každý den chodím na Vaše stránečky(a taky na stránky odchovanců) a kochám se už se těším na budoucí štěňátka, protože Buzzík je opravdový krasavec Jen by mě zajímalo jak to máte s ocáskama u štěňátek? Až si jednou budu moct pořídit Ausinku(jiné plemeno nechci :-D ) tak bych nejvíc chtěla s ocáskem a nejradši z Vaší chovatelské stanice, protože se mi líbí jak hezky udržujete kontakt s majiteli štěňátek. Od vidění znám paní co má Affinity od Vás vždycky když ji potkám, tak se od ní nemůžu odtrhnout :-D

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:10
- Nahlásit

Pro Janika

Moc díky, to jste mě potěšila. Affinka i panička jsou super, obdivuji, jak zvládá smečku, manžela i dítě - to by bylo nad mé síly

Mám štěstí, většinu našich Svěžích větříků mají hrozně fajn lidi.

Jak je to s ocásky? To záleží na mnoha aspektech. Já většinou ocásky nechávám, protože lidé chtějí pejska s ocasem, i když mě osobně se líbí bez ocásku. Kupíruji třeba 2-3 štěňata z deseti.

Ale třeba u druhého vrhu jsme měli striktní smlouvu s majitelkou krycího psa, že všechna štěňata musejí být kupírována.

U prvního vrhu se narodilo 11 štěňat a všechna měla dlououhý ocas u druhého vrhu se narodila pouze dvě štěňata z devíti s plným ocasem.

U tohoto vrhu většina ocásků zůstane. Záleží na domluvě s novými majiteli, ale je to složité, protože u nás se vybírá definitivně miminko až v 6 týdnech, aby šlo vhodně skloubit nadání štěněte s požadavky majitele a u párdenních štěňátek není kromě barvy poznat nic A to je problém, protože kupírovat se musí do třech dnů. A výběr před 6.tým týdnem odmítám, protože nemohu odhadnout povahu a předpokládané vlastnosti štěněte.

Dík za pochvalu Buzzíka, jsem z něho unešená Strašně doufám, že se tento vrh vydaří, miminka po Buzzikovi v Puelle Feře jsou naprosto kouzelná

Fajka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:26
- Nahlásit

Svezi vitr
Australáčci jsou taky moje tajná láska a doufám, že se jednou splní můj sen snad jednou...
Kéž by měli všichni chovatelé váš přístup při výběru vhodné povahy štěněte pro konkrétní zájemce...

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:29
- Nahlásit

Svezi vitr
Moc děkuji za to povídání k ocáskům Jako mě se líbí jak s ocáskem, tak i bez(už jsem si na ně zvykla) ale když jsem viděla naživo, jak ten ocas mají krásně huňatý, tak mi to přišlo u některých líto, že ho nemají, protože by to byla úplná nádhera

Strašně moc Vám přeji ať se krytí vydaří a celý průběh je bez problémů a hlavně ať se narodí krásná a zdravá štěňátka... už se na ně moc těším. Jo na stránky Puelly Fery jsem se dívala a štěníci jsou opravdu nádherní

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:31
- Nahlásit

Fajka
To jsme na tom úplně stejně...mám doma 9letého Bišonka a dp našeho bytu(2+1) mi druhého pejska rodiče zatím povolit nechtějí ale budeme se stěhovat do většího (4+1) takže snad až se to dá všechno do pořádku, tak se budu pokoušet na druhého pejska(samozřejmě že Aussinku) přemlouvat.
A s tím přístupem úplně souhlasím

Fajka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:36
- Nahlásit

Janik
Já mám akitku dvouletou a zatím hodně náročnou práci... ale tak snad jednou

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:37
- Nahlásit

Já taky nechápu, proč chovatelé nutí do výběru tak malinkých štěňátek.

Je pravdou, že je to složité, lidé čekají dle pořadníku a vůbec ta organizace tak, aby byli všichni spokojení není snadná, ale když pak vidím, že jsme se trefili a že si majitel se psem vyhovují a že je to přesně to, co majitel hledal a očekával, tak mě to hrozně těší a za trochu námahy to stojí.

Ausík s ocasem, který nosí níž než je úroveň hřbetu vypadá dobře, ale ten, co jej stáčí nahoru se mi nelíbí Já jsem prvního ausíka také hledala s ocasem, ale dnes se mi opravdu líbí bez a krom naší Evičky jsou všichni prdelatí, jak já říkám

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:38
- Nahlásit

Fajka
To máš teda ještě mlaďošku Tak ti přeju aby jsi tu Aussinku jednou měla

Fajka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:44
- Nahlásit

Svezi vitr
Je pravdou, že je to složité, lidé čekají dle pořadníku a vůbec ta organizace tak, aby byli všichni spokojení není snadná, ale když pak vidím, že jsme se trefili a že si majitel se psem vyhovují a že je to přesně to, co majitel hledal a očekával, tak mě to hrozně těší a za trochu námahy to stojí.
Smutný je jsou i chovatelé, které vůbec ani nezajímá do jakých podmínek pejsek jde natož aby zjišťoval jestli si s páníčkem sednou
Tak vám přeju spoustu zdravých štěňátek a pro ně hodné a zodpovědné páníčky

Janik
jj díky, snad jednou ...

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:45
- Nahlásit

Svezi vitr

Věřím, že to není nic lehkého vybrat to správné štěňátko pro toho určitého majitele ale potom to musí krásně hřát na srdíčku, když vidíte, jak se páníčkové pejskům věnují(výstavy nebo sport) a tak i prezentují chov. stanici musí to být super pocit
A s tím nesením těch ocásků úplně souhlasím...když je dole je hezký ale stočený nahoře(třeba jak ho nosí můj Bišonek ) už nevypadá tak dobře....

younglady
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:47 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit

Janik
já se musím pochlubit, budu mít aussiska ze Svěžího větru z teď plánovaného vrhu po Evičce a Buzzíkovi Už se nemůžu dočkat Teda pokud vyjde dost feneček

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:53
- Nahlásit

younglady
Ježiši ani mi to neříííkej já chci taky štěňátko... Ani se ti nedivím, že se nemůžeš dočkat...to já kdybych čekala na štěňátko, tak bych snad ani nespala :-D :-D

younglady
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:04
- Nahlásit

Janik
no ani mi nemluv, všichni naši psi k nám doposud přišli tak nějak ze dne na den, bez většího výběru, ale australáčka jsem si opravdu vybrala se vším všudy, projela pár stanic, prohlídla si pár psů a fen, projela internet, dva vrhy mi už nevyšly, takže si to fakt "užívám" Ale zase se těším, že když už jsem si to tak pečlivě vybrala, tak to přeci musí stát za to

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:24
- Nahlásit

Stejně je nespravedlivý, jak se tyhle pesani dobře fotí....

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:33
- Nahlásit

Jééé younglady..... ty jsi která? Promiň... že by Alča?

Přeci jen v pořadníku je dost jmen, takže jestli se pletu, tak se omlouvám

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 22:35
- Nahlásit

Né vždy se člověk do povahy či jiných předpokladů strefí, přeci jen mimčo se pak ještě dlouho vyvíjí a formuje a je ovlivnitelné již péčí nového majitele a někdy to není vše stoprocentní.

A nejtěžší je to, že lidi jsou nedočkaví, mají své favority, ale musejí dlouho čekat, než si vybere tem, kdo je v pořadníku před ním a tajně doufá, ať nešáhne po jejich vyvoleném. Ale většinou to se všemi zkonzultujem hromadně a nechají si poradit, takže to jde.

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 23:09
- Nahlásit

Svezi vitr
trochu se sem vmísím, protože jsem taky budoucí adept a čekatel na ausíka, už přes rok po něm pošilhávám a obdiv k tomuhle plemeni neupadá. Podle mě je nejdůležitější zdraví. A povahu mají ausíci všeobecně super, tak bych spíš předpokládala, že lidi budou spíš vybírat barvu, pohlaví anebo s ocáskem a bez. To je asi můj případ. Mám vysněnou bluemerle tri barvu, určitě pejska a kdyby byl s ocáskem, tak sem ten nejšťastnější člověk na světě. Ale na druhou stranu vím, že až to přijde, bude mi to jedno

younglady
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 23:26 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit

Svezi vitr
JJ trefa

Venuše
Moje vysněná je zase holčička, red trikolor nebo bikolor nebo red merle - prostě red a s ocáskem

younglady
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 23:28
- Nahlásit

Svezi vitr
já měla zatím vždy na výběr štěňat kliku U Abby i Misty jsme se přesně trefili do toho, co jsme chtěli Abby je rapl, miluje každou aktivitu, kterou vymyslím a Misty je zase pohodářka jak má být

EngieB
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 07:21
- Nahlásit

Svezi vitr
Ahojky - nevím, jestli si na mě pamatuješ, ale zdravím! Měla jsem Engii Foxy Fox. Na tvoje krasavce chodím koukat hodně často, i když asi zůstanu věrná malinám a borderám, páč víc jak dva psi se mi do bytéčku nevejdou.

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 08:30
- Nahlásit

Pro Venuši:
ano zdraví je priorita, ale i povaha! To že je pes hezký a exteriérově opravdu povedený je sice fajn, ale s povahou a zdravím psa žiješ celý život. Nesouhlasím, že je jedno, po kterém štěněti kdo sáhne a stačí vybrat dle barvy. Každé štěně je jiné a i když mají obecné rysy charakteristické pro plemeno, každý je individualita. Nezlobte se na mě, ale přeci nedám nejsebevědomější štěně s velkou potřebou činnosti rodině, která bydlí v bytě a psa nikdy neměli! A přeci nedám nejsubmisivnější štěně z vrhu někomu, kdo bude chtít dělat služební výcvik! Nebo příliš samostatné štěně na agi taký není zcela nejlepší volbou a hodí se více na záchranmařinu, na canisterapii také nebude pravým ořechovým vyložený raplík.

Třeba naše Majla, ta měla dva zájemce, co ji hodně chtěli, ale protože se projevovala jako typický vůdce smečky již od ranného věku, neměla jsem odvahu ji nikomu svěřit, proto zůstala doma a jsem ráda. Já mám takové typy povah ráda, ale život s něma není snadný, zvlášť, když je jich ve smečce více.

První vrh se odchovalo deset štěňat a v povaze byli diametrálně rozlišní, vždyť to tak musí fungovat, v přírodě se také rodí psi sebevědomí a dominantní a ti většinou časem převezmou vůdcovskou roli a psi podřízení, kteří jsou fungujícími členy smečky.

U nás to prostě tak funguje, existuje pořadník, je to spravedlivé. Většinou se se zájemci seznámím před porodem štěňat a zapíšou se podle pořadí - napíší pohlaví, preferovanou barvu, jaký ocas a požadavky. Pak si vybírají dle pořadníku. Já je nechám, mohou si vybrat opravdu jaké štěně chtějí, jen se jim snažím poradit ohledně povahy, protože já jsem se štěňaty ve styku prakticky nonstop, tak je dokáži alespoň trochu odhadnout. Většinou si lidé poradit nechají a pokud ne a trvají na tom, že chtějí konkrétně toto štěně, byť jim ho nedoporučuji, dostanou ho. Mají právo výběru a zda dají na mě, je jen jejich věc.

Pro Younglady: super, že jsem se trefila

Pro Engi: jasně že si tě pamatuji! Vždyť jsi měla modrou borderku příbuznou na ty moje!

Já teď opět sedím u kompu, odpoledne budu mít siestu s psisky na zahradě, to mám nejraději. Mám znova v háji koleno, tak se tady belhám jako mrzák Psiska si už na to moje občasné belhání zvykli, ale u Majly mám podezření, že se mi posmívá, běhá totiž kolem berle a zpívá jako Žeryk......

Svezi vitr
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 08:36
- Nahlásit

Jinak všichni, kdo máte ausíky rádi, jste zváni!

Už se těším, až bude teplo, prázdniny strávíme po táborech. Klidně, až budete mít chuť a čas, ozvěte se a domluvme si návštěvu. Mě to nevadí, jsem ukecaná, s psisky se ráda pochlubím, nezdržuje mě to, protože stejně bych byla se psy.

Jen podotýkám, že to musí být lidi buďto na smečku psů zvyklí nebo hodně otrlí ! Mí psi jsou doslova kontaktní! Takže budete poskákáni, uslintání, opusání, zašpiněni, zachlupení, poštěkání..... psiska budou mít radost a za ty jejich úsměvy to stojí

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:17
- Nahlásit

Svezi vitr
Možná že sem to blbě napsala, a rozhodně to nemělo vyznít, že je mi jedno po čem šáhnu, myslela sem tím konkrétně barvu, že sice mám vysněnou barvu, ale ta není až tak důležitá, samozřejmě vím, že i když mají ausíci všeobecně bezva povahu, tak každé štěně je individualita, a jsou psi dominantnější a podřízenější, veselejší, línější, no prostě každej je jinej. To jak děláte rozdělení a radíte lidem je samozřejmě super a chválihodné, kdyby tak každej chovatel přistupoval ke svým štěňatům a budoucím majitelům tak by to bylo bezva. Ale přiznejme si, že každej pes se přizpůsobí své smečce, takže i když majitel bude chtít JEN vystavovat, tak může za čas čichnout k něčemu jinému a třebas skončí u agility nebo jiného sportu, nebo naopak. Právě proto se mi ausíci líbí svou univerzálností. Jasně prvotní požadavek budoucího majitele je jasný a vy se budete řídit jeho přáním a to je v pořádku, ale na druhou stranu se pejsek vyvíjí celej život, a u ausíka je ta výhoda, že je tvárný

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:32
- Nahlásit

Svezi vitr
Většinou si lidé poradit nechají a pokud ne a trvají na tom, že chtějí konkrétně toto štěně, byť jim ho nedoporučuji, dostanou ho. Mají právo výběru a zda dají na mě, je jen jejich věc.
tohle sem tím myslela

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:36
- Nahlásit

younglady
Koukám, že nakonec to nebude ani bosík, ani RR

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání