Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Australský ovčák - ch.s.?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
younglady
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:34
- Nahlásit

Ahojky,
nemáte tu někdo Australského ovčáka? Kamarádka se pro něj rozhodla a tak projíždíme ch.s., ale potřebovali by jsme od někoho doporučení, kdo se v tim trochu vyzná? Díky

brut
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:42
- Nahlásit

younglady
sice s náma občas vystavují a znám majitele dle jména, ale chov. stanice ne....ale zeptám se kamarádky, ta si na příští rok domlouvala z nějaké chov. stanice štěnítko, tak třeba poradí

younglady
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:19
- Nahlásit

brut
ok děkuji

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 19:49
- Nahlásit

To jsem ráda, že se tu něco takového objevilo, já po nich totiž taky moc toužím. Co jsem si tak o nich četla tak si myslím, že to je to co by mě povahou bylo moc blízké a zároveň dostatečně akční na to co mě baví...

Jsou to krasavci ...

younglady
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:04
- Nahlásit

Fajka
jo to mi povídej, chci si pořídit druhého psa a pořád po nich pokukuju, lákaj mě, ale jsem pořád na vážkách, tak aktivně pomáhám kámošce abych se o nich taky něco dozvěděla... teď bojuju mezi Ridgebackem, Velkým kníračem a Australákem

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:15
- Nahlásit

younglady
Já bych právě taky chtěla druhého a dřív jsem měla v merku labrador, retriever nebo borderku. Jenže když jsem narazila na tyhle ovčáky a přečetla jsi o nich článek v planetě zvířat, tak sem se zamilovala, tak že už se mi o nich i zdá
Strašně se mi líbí jak jsou multifunkční, že prostě cokoliv s nima budeš chtít dělat tak budou rádi za cokoliv. Od poslušnosti, přes agi až po tahání, tanec flaybal....
Zatím sem nenašla žádné proti ... jen samá pro

Prosím prosím hoďte sem pak nějaký info na CHS až něco najdete a bude vám něco doporučeno. Moc díííky

Altcha
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:24
- Nahlásit

Kamarádka má pejska z Diandry. V neděli jsem ho tady měla na hlídání. Je to úžasnej "milášek".
http://diandra.wz.cz/

Fajka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:57
- Nahlásit

Altcha
Díky díky mrknu na ně

Venuše
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:33
- Nahlásit

Fajka
Australáci koukám začínají nabírat na oblibě, můj favorit je to už rok Hele stačí si dát do vyhledávače název plemene a je to vyjede ti nejmíň 8 ch.s. A podle mě jsou zatím všechny kvalitní. Tak hodně štěstí a doufám že se brzo potkáme na srazu AO (pokud nějakej bude)
PS: a víc se mi líbí s ocasem

wami
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 22:29
- Nahlásit

Potkávám se se zvířaty z ch.s. "Svěží vítr". Na agility, ale i jinde - klidně bych po štěnítku od nich šáhla (teda jako kdybych neměla přepsíno ), teď mají štěndo akorát na výcvik, v barvě, co se mi strašně líbí... Akorát že já budu jenom obdivovat ty, co znám, neb v plánech je normální "cvičící" pes až po Lumpovi - a to doufám bude až za dlouho...

http://www.aussies.wz.cz/

A do Agassiho jsem tajně zamilovaná, je fakt, že panička se mu věnuje jako málokdo jiný, ale bafík je fakt šikulka. Navíc je to pes cvičený na vyhledávání kadaveru - mrtvolky ptáků třeba na elektrárnách a tak...

Mar
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 08:23
- Nahlásit

wami
teď mají štěndo akorát na výcvik, v barvě, co se mi strašně líbí...
a kterej to je?

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:09
- Nahlásit

Jééé koukám že nás je víc co se zamilovali
Jo jo stanic je dost ale jak poznat, která je opravdu dobrá a nenapálit se jako se mi to už jednou stalo
Takže osobní zkušenosti od lidí jsou k nezaplacení ...myslím .
Mě se strašně líbí ty trikolorní se šmrncnutím merle. Takovej pesan na fotkách úplně záááří

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:10
- Nahlásit

Altcha
tak diadra měla jen jeden vrh a to už je dlouho a od té doby nic

Venuše
já znám všechny ch.s., ale byla bych ráda, kdyby dal někdo doporučení... je jich asi 20 - všechny se najdou na http://www.stenata.cz/a.htm už jsme se na všechny dívali, ale jen by nás zajímalo nějaké to doporučení

wami
děkuju moc, hned se na to podíváme

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:12
- Nahlásit

Fajka
Jo jo stanic je dost ale jak poznat, která je opravdu dobrá a nenapálit se jako se mi to už jednou stalo
nápodobně, taky chceme doporfučení právě proto

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:59
- Nahlásit

Fajka
teď kamarádka dostala doporučení na ch.s. Bohemia Acro - http://www.bohemia-acro.com/
tak se jukni

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:14
- Nahlásit

younglady
Večer na ně mrknu dííky.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:21
- Nahlásit

Já mám australku a mužu říct že jsou super,doporučily bych chovku:Puella Ferra mám od nich ausku a jsem spokojená,na jaře plánuji ještě jednoho .jinak bych doporučila spíš od chovatelu kteří se věnují hodně štěndum,a taky bych hodně hleděla na povahy rodiču.

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:27
- Nahlásit

KEISSA
a jakou mají internetovou adresu? Vybrali jsme si pět, které nám vyhovují - Bohemia Acro, Od Diamantové řeky, Svěží vítr, Severní věž a Z Kamilkové zahrady... znáš nějakou z nich???

brut
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:49
- Nahlásit

younglady
kamarádka mi dneska pošle odkaz na tu chovku, takže hned jak přijde, tak jí sem dám
taky jsem uvažovala, že bych si k Brutovi pořídila ovčandu, ale nakonec vyhrál honák

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:50
- Nahlásit

brut
super díky

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:08
- Nahlásit

Asi bych vyloučila Bohemia Acro,mají moc psu a jsou spíše na výstavy jinak ostatní jsou super a ještě bych přijala Puella Fera. .Hodně informací se dá najít na stránkách http://www.australskyovcak.euweb.cz/Auo_hlavni_str ana.htm
.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:14
- Nahlásit

Jinak Australka mi připadá taková bezproblémová,aktiví ale né přehnaně (když je venku hnusně tak klidně prospí celý den na gauči),jsou celkem dost závisláci a hodně si hlídají (pánečka a všechen majetek ).Jsou super k dětem a ostatním zvířatum (domácím).Moje fenka má celkem silný lovecký pud ale ten jsme u ní v podstatě podporovali .

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:27
- Nahlásit

KEISSA
no já o něm dost taky přemejšlím, byl by pro mě ve všech směrech ideální

jinak díky za radu, už jsme všechny ch.s. obepsaly včetně tý Puella Fera, tak uvidíme jsem na to sama zvědavá

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:09
- Nahlásit

KEISSA
díky za radu s tou ch.s., paní hned odpovedela, je velice příjemná

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:33
- Nahlásit

younglady
Přeji hodně štěstí s výběrem ausíka jsou opravdu super,taky se poohlížím po dalším štěníkovi .
Puella fera odchovala první vrh ausíku u nás a chovala je v době kdy se ještě o nich skoro u nás vubec nevědělo.Paní má velmi dobrý přehled a hodně toho o nich ví.

Altcha
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 15:48
- Nahlásit

younglady
Pokud by se jednalo o spojení, do kterého chci na 100% jít, počkám si klidně i pár let
Já měla štěně zamluvené několik měsíců před plánovaným krytím

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 16:20
- Nahlásit

Altcha
jasně, to je pochopitelné, ale pokud člověku nejde o špičkové výsledky (výstavy, sport atp...) tak asi až tak na tom nezáleží (nepočítám zdravotní stav a povahové vlastnosti)

brut
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 18:51
- Nahlásit

younglady
se omlouvám, dřív to nešlo ..doufám, že se odkaz otevře
http://www.severnivez.com/

younglady
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:39
- Nahlásit

brut
děkuju těm jsme náhodou taky psaly

wami
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:44
- Nahlásit

Mar
teď mají štěndo akorát na výcvik, v barvě, co se mi strašně líbí...
a kterej to je?

tenhle trikolorni merlak... Jsem vysazena na modrou merle barvu - i u border, seltii a tak... (a navic - to zeleny oko je taky voda na muj mlyn... )

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání