Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 729 . 730 . 731 . 732 . 733 . 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 13 Led 2015 11:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
ještě si jí tam měla přihodit tu tykev ,,jako cecek" to by teprve sousedi koukali, kdyby jí visely cecky na plotě
http://www.aliexpress.com/item/30-seeds-pack-Gourd -seeds-rugua-placedcenter-of-vegetable-seeds/19394 83169.html

Vlčáčková
Jakou máš nejradši barvu růžiček? - ani ti nevím, mně se líbí snad všechny akorát se jim u nás příliš nedaří:

worick
Člen
# Zasláno: 13 Led 2015 11:38
- Nahlásit

Evey
jsi mne předběhla

Akorát mne nesr...naše centrální banka se srážením koruny Bych si potřebovala ještě objednat hadry na léto a z těchto semen bych taktéž něco brala. Ještě, že jsi to sem hodila, já tam objednala ,,celé Vánoce"...ale na nic jiného než hadry a doplňky mne ani nenapadlo se dívat. I tak to sežere moře času, než se tím člověk prolistuje

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Led 2015 12:27
- Nahlásit

worick
ještě si jí tam měla přihodit tu tykev ,,jako cecek" Ta se tam bohužel objevila až po mém výběru, jinak bych ji tam jistě přihodila, tohle by v její zahradě určitě nemělo chybět.

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Led 2015 19:37
- Nahlásit

Aliexpress jsou ty věci z číny, jo? Tak odtud vím, že spousta lidí objednává... já jaksi k té "zemi neomezených možností" nemám důvěru... pamatuju si, jak se říkalo: česnek ani ryby z číny nežer... ozařují to... tak to ve mně jaksi zůstalo...
ale možná je to jen blbý předsudek, nevím...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 01:21
- Nahlásit

Kessie
Asi to není blbý předsudek. Podívej se na ČOI, co našla za jedy v jejich výrobcích. Je to snad v každým. Ale zase semínka pokazit nemůžou. I když teda taky bych radši podpořila naše výrobce, protože si myslím, že peníze se nemají vyvážet, protože chudne vlastní zem a tím pádem i já. Nicméně to strakatý víno tu nikdo nemá.

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 06:20
- Nahlásit

Vlčáčková - no já právě ani nevím, jak ty semínka... kdo ví, čím to prochází, aby to vydrželo... ale to asi všude a lepší nevědět... včera jsem viděla video, který mě úplně dostalo... jak malá selata hází celá do strojů, kde se se vším všudy, sakum prdum melou a pak z toho dělají pěkně párečky... párek už si asi nedám... (ne, že bych to netušila)... no, nedělám si iluze... je to tak asi se vším...

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 06:48
- Nahlásit

Kessie
malá selata hází celá do strojů, kde se se vším všudy, sakum prdum melou a pak z toho dělají pěkně párečky... párek už si asi nedám...
Buď klidná. Byl jsem v mnoha českých a pár slovenských párkovnách. Tohle vylučuju. Někde se to možná děje, ale v ČR těžko. Klidně si dej párek.

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 08:15
- Nahlásit

Kessie
jak malá selata hází celá do strojů, kde se se vším všudy, sakum prdum melou a pak z toho dělají pěkně párečky. Tohle video jsem včera taky viděla, někde to pohledám, už si nemůžu vzpomenou, kde to bylo. Ale to byla skrytá kamera, ne? Nejdřív dal ochutnat lidem klobásku, pak nabídl její prodej a hodil malé živé selátko do "přístroje". Ale v něm seděla ženská, která si to sele vzala.
Kessie, Vlčáčková
Asi to není blbý předsudek. Podívej se na ČOI, co našla za jedy v jejich výrobcích. Vozíme dost surovin z Číny (protože tady se buď nedají vypěstovat nebo je jich málo). K tomu co máme my mám naprostou důvěru, vím že to prošlo testy a za 10 let si napamatuji, že by s nimi byl nějaký kvalitativní problém.
Ale pravda k dalším čínským produktům co neznám jsem nedůvěřivá.

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 08:40
- Nahlásit

Kessie
Už to mám:
URL
Je to ono?

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 10:38
- Nahlásit

potraviny z Číny bych si jistě neobjednávala. Ale co mám teďka krémy(a musím jen věřit, že v nich tedy není nějaký supersarjart ) tak zatím dobré, nic negativního jsem na ksichtě nezaznamenala, spíše naopak U oblečení je to jedno, beztak je to všechno taky z Číny a ostatní Asie. Semena jsou bez problémů, těma se dokonce nešíří ani nebezpečné choroby kytek, jako virová spála a pod. Moc s nima ani manipulovat nemůžou, neb by nevyklíčily.

Vlčáčková
já to nestudovala, ale co si vlastně objednáváš, když si objednáš víno či růže? To se běžně sadí z řízků(větviček) a ty se pak ještě roubují na požadovanou odrůdu. O sázení ze semen, jsem ani neslyšela navíc, semena si nepodrží požadovanou vlastnost šlechtěnce a vyroste původní kultivar. Příklad: zasadíš semena krásné šlechtěné růže, ale vyroste ti klasická růže šípková, či v tomto případě nějaký její čínský ekvivalent. Tak by mne to fakt zajímalo a budu ráda, když budeš ,,pokusný králík"

Dneska se mi už cca potřetí povedlo udržet Worku v bezpečné vzdálenosti od plotu Pálenice, kde se dneska něco děje (odpalují tam nějaké plechy) a ten čokl tam je zase na volno(ale nutno podotkonout, že páníček je u toho)
Sousedovi slepice, které na potok začal poslední dobou vypouštět o něco dřív než jdeme, jenom zkontroloval, prošel mezi nima bez náznaku, že by je chtěl sežrat. Trochu jsem nad tím přemýšlela(sem tam se zadaří ) a připadne mi, že některé slepice(z některých domů) veme jako by do svého rajónu a nechává je být. Ty, co se venku objeví vyjímečně, zahání zpátky domů.
Berry cca po 4 měsících začal kulhat na přední tlapu, nevím ale, jestli je to ta levá jako vždycky...nějak na to nemůžu přijít. Nic jsem na ní vizuelně nenašla. Pravdou je, že jsme teď hodněkrát po sobě chodili po tvrdých cestách(asfaltových), protože bylo všude bláto.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 10:43
- Nahlásit

Kessie
Evey
Strejda
ať je to co chce, ale na video s čuníkama se pro jistotu nepodívám Nadlouho mi stačí představa přejeté srnky
V sama doma řešily onehdá taky kvalitu potravin a četly příspěvky diváků a jeden byl taky o tom, jak si opekli s děckama špekáček a po rozkousnutí z něho vytáhnuli kůži s myši(chlupatou) Asi si na to už taky u každého špekáčku vzpomenu
Ale neodsuzuju to hystericky...prostě se stát může Něco asi úplně uhlídat nejde..

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 11:22
- Nahlásit

worick
po rozkousnutí z něho vytáhnuli kůži s myši(chlupatou)
...prostě se stát může Něco asi úplně uhlídat nejde..
Opravdu se to může stát, ale je to velmi nepravděpodobné.
Když někomu poprvé řeknu, že mne zajímá výroba piva, většinou mi vypravuje, že jeho známý viděl, jak uvařili do piva cikána. Moc nemluvím o své práci, ale historek o kočkách, krysách, myších a jiných aditivech v uzeninách už jsem taky slyšel mnoho. Lidi se někdy vyjadřují dost nepřesně.

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 12:35
- Nahlásit

Strejda
Lidi se někdy vyjadřují dost nepřesně. Hlavně je potřeba to náležitě přibarvit, aby bylo o čem se bavit.
worick
ať je to co chce, ale na video s čuníkama se pro jistotu nepodívám Není to nic sadistického.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 12:50
- Nahlásit

Strejda
Evey
Hlavně je potřeba to náležitě přibarvit, aby bylo o čem se bavit. - vzhledem k tomu, že sousedka má ,,bájnou lhavost" je mi jasné, že většina historek je z agentury JBP a je třeba brát je s rezervou. Ale jsem si říkala, že když někdo pošle maila do telky, že jemu se tohle stalo při opékání špekáčků s děckama, že si to snad nevymyslel. Připouštím, že je možné, že jsem naletěla a uvěřila I když vždycky říkám, že věřím jen tomu, co se stalo mě, nebo co jsem já sama viděla...

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Led 2015 19:46 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Evey - neee... tohle není ono... o tom bych vůbec nemluvila... sice těhotná, ale přeci jen ještě mozek trochu vede... - neumím to sem dát, tak to pošlu do mailu, jestli jsem to ještě nevymazala... všimla jsem si, že tam dokonce byla nějaká značka... navíc není vidět, zda to sele není vykuchané... ale spíš ne... pošlu to všem, nazvu to nějak speciálně, aby Worick věděla, že na to raději nekoukat... ale taky tam není nic extra drastického...
jinak jsem se dneska přestěhovala z práce, ještě pár papírů a mám hotovo... přede mnou poslední tři pracovní dny... vůbec nevím, jak to zvládnu... ale myslím, že ti moji milovaní chlupatíčci to náležitě ocení...

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2015 08:23
- Nahlásit

Kessie
už jsem na to koukla selata jsou mrtvá, tak mi to až tak extra nevadí, ale důkladně jsem to nestudovala, to zase nemusím. Třeba se melou do granulí pro psy? Doufejme Ale tak doufám, že čínské klobásky tu nekupujem(aniž bychom o tom věděli )
Právě jsem ráno v posteli na tebe myslela, že jsi psala, že ještě týden a jsem se nemohla zorientovat, jestli tenhle už je ten poslední. Tak to je paráda, že už budeš doma Jen si to užívej, odpočívej...a ty si určitě nějakou zábavu najdeš A jak si psala, chlupáči to ocení
Naši leda houby V šest mne vzbudí nějaké bafání, hlavně Berunkovo. V 7h sejdu dolů a jdu se o nich podívat. Nikde ani chlup. To už mi bylo podezřelé a napadlo mne, jestli to bafání nebylo kvůli Dášeně...náhodou. Za půl hodiny přiběhnou od zadu, Dášeně za prdelí celí umolousaní, na zádech jinovatku, tlamy vyšklebené a slintají a slintají. Bože tudíž Dášena fakt už zase,,hárá", někde díra v plotě a budem muset zase celé noci hlídat Jsem nadšením bez sebe

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Led 2015 09:56
- Nahlásit

Kessie
neee... tohle není ono... o tom bych vůbec nemluvila.. Jsem si říkala jestli jsi neviděla třeba jen kousek ...
tak to pošlu do mailu Tomu videu nevěřím, stačilo tam šikovně umístit ten začátek s mletím celých selat před oficiální video výrobce a skandál je na světě.
To mletí selat mi přijde spíš jak někde v kafilerii, stačí si jen všimnout jak nestandardní velikosti tam hážou.
Myslím, že je opravdu nemožné, aby tam celé zvíře pomleli - navíc v Ohiu, to není míso mimo mimo civilizaci. Jsou části , které se do potravin použít prostě nesmí.

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2015 20:35
- Nahlásit

Evey - na tom celém mi právě přišlo podivné, že by tam byla vidět značka firmy... která firma by takhle dobrovolně šířila video a pokud by se i něco takového "ven" dostalo, určitě by nasadila všechny páky, aby video zmizelo a viník byl potrestán, ne? Navíc v Americe...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 01:38
- Nahlásit

Mrkněte taky občas na Otravy - upozornění.
Dávám tam otravy a jiné věci z celé ČR, když to někde najdu. A teď poslední je ze Slavkova u Brna.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 10:17 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak jsem mrknul.
Dávala jsi tam i Starou Boleslav,což je hned vedle nás.
V této souvislosti jsem zaslechl,že prý byla tento týden nějaká zpráva na Primě o otravách psů v této oblasti.(neviděl jste někdo?)
Prý chytili nějakého kluka, co trávil psy kofejnem nebo lógrem.
Nevím,zda je to vůbec možný a jaký jsou pak příznaky.
Ale musím na to myslet.
Co když to bylo i u nás?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 10:46
- Nahlásit

Tá ta
koukám, že jsi tu ve stejnou dobu, jako já Koukla jsem a jen od Kessie tu bylo, tak jsem ještě mrkla dopryč a za chvilinku se sem vrátím a od tebe Něco o těch otravách jsem v telce taky zaslechla, že ho chytili, ale jak a čím jsem neslyšela. Nevím, do jakové míry by se dalo rozpoznat selhání ledvin genetické, od selhání následkem otravy. Možná tam rozdíl je, možná ne. To by snad zjistila Evey, či odpověděl vet, který se tím zabývá do hloubky.
Z jiného soudku: včera před půlnocí mne Tom vzbudí, ať jdu spát a venku šílený vichr, nadával že hrůza. Než jsem dala jíst kočkám a zavřela je do pracovny, Worka vyštěkával u francouzkých oken do obyvču...to dělá, jenom když zase chce za náma(je tam už Berrynek) a nebo, když je něco důležitého. Mysleli jsme, že mu jen vadí ten vichr a jak se všechno mlátí. Ráno jdu kolem oken a na zemi krom většiny ozdob z truhlíku(chvojí, suché kytky..) opadané baňky(takové listy) co jsem měla navěšené na vistarii ve vchodu. Jsem se dost vylekala protože jsem jich s těma dvěma na zemi napočítala 5ks...a zaboha si nemůžu vzpomenout, jestli jich bylo 5 nebo 6ks Tak jen doufám, že jednu někde nezchroupal...zatím jsem nic nenašla Ani nevím, z čeho to je, celkem to cinká, jako baňka, ale zase to spadnulo na dlažbu a nerozkřápnulo se to. Je to takové lehounké...vzhledem k velikosti.
Ráno se jdu sprchovat a vyletěl se štěkotem Worka, hodím okem k bráně a za ní stojí Dášena. Tak jsem jí otevřela, ať zase nepáře někde plot Včera jsem ji nacpala domů, naházela tam od sousedů další cihly, tak mne dost nasr..., co zase dělá venku. A za ní k nám vletí i nějaký jezevčík Ten ale zůstal nesměle stát hned za bránou, tak jsem na něj houknula, ať sype domů a zavřela bránu. Půl hodiny lítala s Workou a ten na ni skákal a skákal. Pak ji to asi přestalo bavit a začala skákat ona po něm. To jste měli vidět, jak ten byl po chvíli naprdnutý Zprvu to bral jako hru, pak se snažil jí vysmeknout a zdrhat a pak už na ni začal vyjíždět, jednou i dost, i ji zvalchoval pod sebe, ale Dášenu to jen přibrzdilo tak, že chvilku skákal Worka a pak zase Dášena. Já se mu pošklebovala že dobře mu tak, alespoň vidí jak je protivné, když to dělá někomu on Pak už mi ho bylo chvílema i líto, ale jeho problém Hlavně...mohl k ní pustit Berunka, ale to ne, ten se k ní nesmí ani přiblížit jenom pobíhá 5m za nima U jejího jsem zjistila, že se jí vichrem obrátila brána, proto zdrhnula. Nacpala ji domů, bránu vrátila, přihodila další kámen, naházela kokča a ať čučí doma Jsem zvědavá, jak dlouho jí to vydrží

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 15:07
- Nahlásit

Tá ta
Co když to bylo i u nás? Myslím, že otrava nebyla Váš případ. Tak jak jsme si psali nějaké drobňoučké náznaky tam byly, ale nikdo nemohl tušit ...
Prý chytili nějakého kluka, co trávil psy kofejnem nebo lógrem.
Nevím,zda je to vůbec možný a jaký jsou pak příznaky.
V praxi si to nedokážu představit jak by to dělal.
URL

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 16:07
- Nahlásit

Evey
já tady těmhle ,,studiím" nevěřím ani za mák. I kdyby bylo bomboniéry 200g, stejně to normálního psa neotráví a kilový jorkšír to zase nesežere...
Jak už jsem několikrát psala, Alfík dojídal kopy vánočního cukroví(u nás víceméně jen kakaového), staré bomboniéry atd... a otrávený nikdy nebyl. To se týká i lógru, který s oblibou vyžíral mamce z kafáku, když si v zahradě u práce pila turka. Sestřenčina strakáčka, zase ,,zklidila" veškeré hrozny..tedy tehdá cca 5kg(postupně) a nejevila taky žádný problém. Cibuli a česnek z polévky, co Alfča dostával ani nemluvím - neřeší tu vaření(jestli to pomůže, nebo je to jedno?) syrovou cibuli a česnek těžko bude pes žrát

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 21:02
- Nahlásit

worick
syrovou cibuli a česnek těžko bude pes žrát
Sally žere syrový česnek a ovčanda kradla ze záhonu cibuli.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2015 23:36
- Nahlásit

Strejda
Sally žere syrový česnek a ovčanda kradla zeuli záhonu cib. - bléé Prosim tě dej jim občas nažrat

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2015 05:39
- Nahlásit

worick - musím se Strejdy zastat... Kess taky syrový česnek nevadí... ona žere úplně všechno (kromě granulek z Polska )

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2015 07:53
- Nahlásit

Kessie
ona žere úplně všechno (kromě granulek z Polska) - to se taky dá řešit...neukazuj jí obal

Včera jsem normálně uvařila klukám večeři. Tom přišel se čtvrtinou zpátky s tím, že to jsem teda hodně zariskovala vařit....když Dášena hárá Říkala jsem mu, že mi to ani nedocvaklo, poněvadž kosti k snídani jedl Worka normálně(granule jen zobne, většinou ani to ne ) Jenže nedojedl Berunka To u mne vyvolá hned poplach Ráno první letím zkontrolovat kde je, jestli normálně chodí atd....a ti letí zrovna oba k bráně. I mne napadlo, že Dášena, ale jsem ji nikde neviděla. Navíc jsem si musela jít umýt hlavu(ať pak s nima nechodím s úplně mokrou) a když jsem vylezla ze sprchy nikde nikdo. Obešla jsem všechna okna snad pětkrát, až jsem je objevila v polovině zahrady za kopečkama s Dášou...jak jinak Berunek lítá normálně zato v plotě je zase díra

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2015 08:11
- Nahlásit

worick
hodně zariskovala vařit....když Dášena hárá
Nedávno jsem viděl video s myslivcem, který má asi deset barvářů. Když feny hárají, zhubnou psi až o pět kilo.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2015 10:38
- Nahlásit

Strejda
Když feny hárají, zhubnou psi až o pět kilo - no právě vůbec nechápu, jak to dělají ti, co mají chovku?! Od jara loňského roku, je to celé nějaké na h...o, Dášena hárá snad co tři měsíce a mezitím se střídá ten zbytek Kluci už to ani nestíhají dojídat a je to nanovo. Vždyť poprvé jsem uvařila po víc jak měsíci na granulích těsně po svátkách a hotovo...je to tu znova Nemluvě o tom, že nedají moc ani těm granulím a ani nechci, aby se živili granulema a navíc už docházejí a budu muset objednat, aby nezůstali bez jídla A to jsem si myslela, že se čtvrtinou pytle vydrží ještě přes měsíc určitě(a to stejně většinu rozdám pejskům)

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2015 10:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska ráno na druhém břehu v humně postával mladý pán(myslím, že bude o něco mladší než já) a hodil řeč(většinou se spíše zdekuje, je to trochu bručoun, i když já se vždycky snažím hodit řeč...nechci být taky za bručouna ) A hned spustil, že mu psi ochcávají tůje a: ,,podívejte ta krajní, už úplně odchází" (podotýkám, že kluci na ně zrovinka vůbec necvrkali a pokaždé se snažím je ukočírovat, aby to nedělali....ale přiznám, že někdy se mi to nepovede...když tam nějaký pes před náma ,,hodí značku" ) Tak já mu říkám, že to má těžké, když je má venku a lítají tam kdejakový psi...ale že Worka na tu krajní necvrká nikdy(spíš měl tendence uprostřed, to štěkne na slepice a cvrkne tam a jde pryč ) Až jsem odešla dopryč, tak mi došlo, že tam vyloženě na mne čekal, aby mi to řekl, protože si právě myslí, že tam chodí specielně naši psi A já mu to nijak zvlášť nevyvracela, protože jsem myslela na cizí psy a on si asi říkal:,,ty vole, tak to je tohle ale kráva! Já ji to jdu říct a ona mi jen s úsměvem odkývá a jde doprdele..." Někdy jsem ,,trochu pomalejší" Budu mu muset příště(jestli se mnou ještě promluví) vysvětlit, že to svým psům opravdu nedovoluju

<< 1 ... 729 . 730 . 731 . 732 . 733 . 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání