Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / cena štěňat
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:59
- Nahlásit

FiSt, chybí tam ještě jedna otázka. Třeba mají PP, ale nebyli uchovněni.

Vill, určitě se neunáhli. Klidně si prohlédni víc vrhů než dva.

Vill
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 16:02
- Nahlásit

Bohužel za 6000,- jsem ho s pp nikde neviděla!Viděla jsem minimum zatím za 10 000,- a papiroveho zahradního psa mít nemusím není to na to aby se na něj někdo dival, chci ho prostě jako obranaře.Není moc přijemne když si někdo krati cestu přes zahradu pod vašima oknama

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 16:02
- Nahlásit

Mimochodem - RTW se prodává s PP za 6000? Pokud se věci moc nezměnili tak obvyklá cena bezpapíráků je 3 - 5 000 - to není zas tak velký rozdíl.

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 16:05
- Nahlásit

zahradního psa mít nemusím není to na to aby se na něj někdo dival, chci ho prostě jako obranaře

musím to opakovat? není to jen o vzhledu, ale také hl. o povaze. jestli si myslíš, že labilního jedince vychováš levou zadní, když už jsi psa měla, jsi na omylu. a věř mi, že máš mnohem větší pravděpodobnost, že šáhneš blbě u bezpapíráka. a takový nevyrovnaný obranář - to je fakt něco

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 10:26
- Nahlásit

JJ díky za nazory. Jen kdybych viděla psa s PP za 5000,- tak to je max. cena kterou bych do toho vložila .. jenže všude jsem viděla tak min. za 9 000,- a na to fakt nemam. Ale věřím že ho zvladnu vycvičit , hlavní je si v tom věřit že to zvladnu a dat do toho všechno. Nervy mam dobre už i co se tyče oboru takže myslím že problemy nebudou. Pošlu pak fotky když se budete chtit mrknout a napišu jak to jde

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 10:31
- Nahlásit

Nedalo mi to a musela jsem se zeptat mamky jestli neni pes nebo fena s PP ... takže ten pes co pokryl tu fenku PP ma .. asi z duvodu aby se napravily nějake chyby co ma fena ... no každopadně je to 60ti kilovy mazlík tak to ma víc jak ja ). Někde jsem četla že bychom si měli uvědomit jestli bychom psa zvladni třeba donest do 4.patra kde by nebyl vytah ... a tak jsem uvažovala co třeba kavkaz .. ten ma udajně v dospělosti 90 kg už v 3 měsicich ma 18 kg ... to by si ho mohl pořidit malo kdo )

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 10:44
- Nahlásit

Vill
A nebylo by lepší radši chvilku počkat (pokud teď máš na psa 5 000) a došetřit si do těch 9 000? Určitě sama víš, že ten pes s tebou bude hodně dlouho, ale co když s ním začnou být problémy a fakt bude mít nevyrovnanou povahu? Co pak s takovým psem? Zbavit se ho? Utratit? Já mám sice psa bez PP, ale to je voříšek, navíc docela prcek... Ale když budu chtít určitou rasu, protože se mi líbí povaha toho psa, jakž takž mi sednou i ted jeho požadavky na pohyb (případně budu ochotná se jim přizpůsobit), tak budu chtít, mít alespoň 90% jistotu, že ten pes se tak opravdu chovat bude a takovou jistotu u štěněte bez PP na inzerát mít nebudu... Lidi se prostě snaží prodat, tak ti klidně ukážou otce, kterej vůbec otcem štěněte není, vždyt to stejně nikdo nezjistí, ne?
K chovu bez PP začínám být skeptická ještě víc po té, co mi psici srolovala pod sebe labradorka (při srovnání s PP labradorama nevypadá až tak "labradorsky"), tetování jsem si u ní nevšimla. KAždopádně to jak se chovala mě překvapilo maximálně, protože o labradorech se říká, že to jsou pohodoví psi... I když nevím, jestli moje psice nevrkla první, já si ničeho nevšimla, tak když si něco takovýho dovolila i k feně pita, tak ta byla v klidu a u labrouše taková reakce... no nevim nevim...
Pokud dobře počítám, tak jsme věkově zhruba na stejné úrovni, ale já být na tvým místě, tak si radši na psa přišetřím a budu mit alespoň nějakou jistotu...

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:20
- Nahlásit

Eimy
No to nevim kdybych si mela dal došetřit jestli bych toho psa neměla až přiští rok.Musím doplatit řidičak taky žadna sranda. Ale jinak ty štěňata my bychom to ani nezjistili že jsou .. mamka to zjistila přes pana ktery s ní pracuje v praci a dokonce ji toho psa přišel ukazat až tam k nim do prace.A nic ho k tomu nevedlo řikal že lidi co od te feny berou jsou nad míru spokojení tak se uvidí.člověk občas musí riskovat ať je to v čemkoliv

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:23
- Nahlásit

Ahojky všichni,musím vám trošku oponovat.Mám RTW bez PP(3500kč) je to neskutečně krásné zvíře,miluje děti,mazel k pohledání a ochránce našeho domku,prostě super pes.A nedavno si brácha pořídil štěndo NO s PP(11000kč) a je to hrůza,neustále kňourá a štěká,prostě pro nic za nic,nic jí nejni je zdravá ,čilá,ale prostě strašně rozkňouraná,až to někdy leze na nervy,když od rána do večera štěká.Tak nevím jestli ty papíry psovy zaručujou povahu a myslím,že DKK můžou mít psy s PP jako bez a nikdo to nezaručí.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:24
- Nahlásit

Vill
Život je otázkou priorit... Rok není tak moc vzhledem k tomu, že ten pes s tebou prožije dalších 10 nebo 15... Ale to je tvoje věc... Riskovat se má, ale tohle je docela velkej risk. NAvíc si taky nedokážu představit, jak bys odtahovala psa, kterej váží pomalu víc jak ty, pokud se porve.... Stát se to nemusí, ale může a je potřeba zvážit fakt všechno...

niniel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:29
- Nahlásit

Vill
Zapusob na city chovatele. Pokud to ten chovatel nedela jen pro penize, ale kvuli lasce ke zviratum, tak da radeji psa do dobrych rukou levneji, nez draho kdovikomu. Ja takhle usmlouvala 4000,-.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:30
- Nahlásit

Anonymní
Psalo seto tady už mnohokrát, že vyjímky u bez PP chovu jsou, stejně tak jako u chovu s PP. Pes je živý zvíře, s vlastním myšlením atd., takže se nedá předpokládat, že jeden NO vedle druhýho budou stejní.... Každej pes je individualita a podle toho je potřeba s ním zacházet a vychovávat ho...
A k DKK, i když PP nedá 100% jistotu, tak je tam pravděpodobnost přece jen menší, pokud člověk není línej prohlídnout rodokmen o x generací zpátky...
Kdyby chov s PP neměl žádný výhody, tak to asi nikdo dělat nebude... Jenže je bohužel fakt, že po ulicích chodí spousta psů, o kterých lidi říkají, že je to určitý plemeno, ale když to srovnáte se psem s PP, tak sou naprosto odlišní.

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:45
- Nahlásit

Eimy
Takže když se to tak veme tak jsme došli k zavěru že je jedno když si pořidime psa s PP nebo bez PP protože nahoda je blbec! Mužu si koupit draheho psa s PP a mužu narazit na nevim jakeho hybrida a třeba bych měla větší štěstí u psa bez PP ... to je prostě věc nahody a risku.

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:46
- Nahlásit

Anonymní
Souhlasím s tebou

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 11:58
- Nahlásit

Vill
Jenže pořizovací cena je u psa to nejmenší, obzvlášť u rotvajlera, když ho chceš krmit kvalitním krmením atd... to tě pak stejně kolem těch 9 000 za rok stát bude... No, i když asi i víc...

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:02
- Nahlásit

Eimy
No ale bude to v pruběhu roku a nevysolím tolik peněz najednou .. to je rozdil. A k tomu na psa finančně nebudu sama!

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:11
- Nahlásit

Eimy
Myslím, že o pár tisíc víc, teda když nebude žrát Propesko a tak

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:18
- Nahlásit

WhiteWolf
No já nevim, kolik toho rotvik sežere Já krmím psici Boschem a žrádlo mi vyjde zhruba na 2 000 za rok... Ale je fakt, že vona je "malinko" menší

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:36
- Nahlásit

Ještě dotaz.. Tady držite psa jen na suchem krmivu?

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:41
- Nahlásit

Vill
Ono vařit pro psa ti vyjde finnačně naprosto stejně, pokud ho nebudeš krmit zbytkama... Navíc stát u plotny a vařit psici, když s ní místo toho můžu lítat po venku se mi fakt moc nechce... Takže suchýho krmiva mám jistotu, že pes dostane vyváženou stravu s určitou kvalitou...

Vill
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:51
- Nahlásit

Eimy
tak to nic pro mě .. mame doma hodně domacích zvířat takže soudím podle toho že muj kříženec(NO+kolie) ktery se dožil 14 let dostal celkem vyvaženou stravu tím že měl jak granule tak něco z te domacnosti.A co se tyče krmiva ... drahe krmivo neznamena že je dobre. Každy pes potřebuje jiny druh stravy např. velcí psi aby nerostli přiliš rychle potřebujou vyvaženy přijem všech vitamínu hlavně vapniku protože DKK se u nic objevuje fakt docela často.Musí se na to brat hodně velky ohled. Nemuže se brat krmivo ktere nam padne do oka a je drahe a tím si myslíme že psovi davame všechno

Danuš
# Zasláno: 2 Dub 2005 13:50
- Nahlásit

Vill
já krmím granulema a doporučuju to každému.

A ohledně toho, jestli s PP nebo bez? Já jsem obecně nepřítel lidí, kteří produkují štěňata bez PP. Už nikdy bych si štěně bez PP nevzala od člověka, kterého 100% neznám. Je pár lidí, kteří, ač produkují bezpapošíky je mají v lepší kvalitě než někteří chovatelé. Ale těžko to poznám z inzerátu nebo že jedna paní povídala, že ...... Musím toho člověka dost dobře znát.

Ale stejně bych postupovala i u psa s PP. Nejdřív bych si objela pár výstav nebo závodů, podle toho co upřednostňuješ a pak bych si udělala obrázek, kdo má jaké psy a ještě bych se na něj poptala. Nejlépe u konkurence. Určitě, pokud bude něco, co se na něj dá prásknout, ostatní chovatelé to rádi udělají. Pak taky bych se informovala u chov. klubu. No a pak bych teprve vybírala štěndo.

Jo a já jsem si na štěně musela počkat asi 6 let. A taky jsem se dočkala.

Jinak, já jsem taky začínala na bezpapírákovi na inzerát. Byla to největší chyba mého života. Byl to magor, dominantní a povahově nevyrovnaný a já začátečník (tehdy 18 let) jsem ho nezvládla včas umravnit. Skončilo to ošklivým pokousáním mojí sestry. Neříkám, že by se to u psa s PP nestalo, ale ta dominantní agrese tam určitě byla od rodičů. V papírovém chovu se to vyřazuje.

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 15:14
- Nahlásit

Vill,opravdu je to všechno o štěstí,vybrat správného chovatele ať s PP nebo bez PP.My krmíme psy také pouze granulema a jsme maximálně spokojení.Držím ti palce při výběru štěndy

Locco
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 20:21
- Nahlásit

Vill
koukam ze jsi prave ve veku, kdy jsi ze vsech nejchytrejsi viz. prispevek o drahych granulich .. ale nic ve zlem
kdy si vlastne mas toho stenika, pro ktereho jsi uz stejne pevne rozhodnuta (bez ohledu na to, co tu slysis) prebirat ?
pokud je jeste trochu casu, co zkusit najit nejakeho ze zkusenych chovatelu plemene a poslechnout si jeho nazor ? samozrejme nemluvim o nekom, kdo bude videt zcela cernobile (bez PP je to smejd) ale o nekom, kdo ma rad rasu pro jeji prednosti a dokaze nazaujate zhodnotit fenku od ktere chces stenika i pripadneho otce ? (navic, pokud ma pes PP, dokaze ti kazdy zkusenejsi chovatel rict jake vyhody i nevyhody jeho krevni linie nese)
samozrejme je to vzdy o nahode a stesti - ale jen blazen by sazel 10 spolecnych let v nevyhodnem pomeru, kdyz se to da snadno zmenit (a muj nazor je, ze stene, ktere ti vlastne samo cvrnklo o nos muze mit nadeji tak 1:5, kdezto s rozumem a po konzultacich vybrane uz muze byt klidne 1:1)

Locco
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 20:26
- Nahlásit

a z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze mnoho lidi, kteri chovaji ciste po radost da stene za vyrazne lepsich financnich podminek, kdyz uvidi skutecny zajem ...
rozdil treba 4 tisic je krmeni tak max. na pul roku - pokud jsi rikala, ze na financovani krmeni nebudes sama, tak nerikej, ze ti nekdo nepomuze i s tou prvotni investici

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 21:03
- Nahlásit

Já musím ze své zkušenosti říct,že jsem dala štěndo raději do rodiny,kde na něj "měli".Když někdo smlouval o ceně,doporučila jsem mu psa plyšového nebo ještě rok šetřit.Dnes je trend všechno kupovat levně v akci nebo na splátky.U psů to zavrhuji.Pokud si na štěndo nedokážu dopředu našetřit,tak si ho prostě zatím nepořídím.Co když mi nedejbože onemocní?Taky když budu dlužit za jeho pořízení,těžko mu pořídím dobrou výbavu.A je co pořizovat.Vodítko,obojek,pelíšek,hračky mističky,krmení(a na tom nešetřit),kostičky,hřeben atd .Za co se to koupí když není na psa?A hned nové očkování,odčervení...Štěndo bych takovému zájemci neprodala.To ať je o nějaký měsíc déle doma.Jedině kdybych se ho chtěla zbavit....

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 22:27
- Nahlásit

Anonymní
Pročítala jsem stránky stanic a není vyjímkou, že ke štěndu chovatel přidá mističky, obojek, vodítko, oblíbenou hračku a krmení do začátku...

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 23:00
- Nahlásit

Ano,ke štěňátku malého plemene které stojí "pár" tisíc a kolik jich je?.Asi nechápeš ten pojem do začátku.První hračka je za chvíly rostoucími zoubky rozkousaná,mističky jsou malé a umělohmotné(většinou jedna),granulky jsou na prvních 14 dní,vodítko a oboječek malé s lehkou karabinkou a co dál.Štěně stojí spoustu peněz,když na něj nemáš,nepořizuj si ho.Neberu to z hlediska někoho,kdo po psu touží,ale z hlediska zabezpečení štěněte.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 23:05
- Nahlásit

Byla to stanice, kde chovají belgický ovčáky... To moc malý plemeno není.
A jen tak mimochodem dneska jsem jela v tramvaji s paní, která měla NO, měla ho na vodítku, který já jsem vyměnila pro svoji 10 kg psici za "festovnější", ani nevím proč... Když se ale pes naučí už od štěněte na vodítku chovat slušně, tak jiný vodítko než to s tou lehkou karabinkou potřebovat nebude...

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 23:07
- Nahlásit

Jinak snad je jasný, že jde o to, co se s tim psem bude dělat, já měla psa dobře vychovanýho psa v normálním životě...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání