Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / cena štěňat
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 23 Bře 2005 19:31
- Nahlásit

Máte přehled, kolik stojí štěňata RTW bez PP, knírače stř.s PP a Hovawarta bez PP?

Anonymní
# Zasláno: 24 Bře 2005 08:18
- Nahlásit

stene s PP od chovatele, ktery je chova s laskou a ne na kseft se da vyborny pes koupit uz kolem 6500Kc, to se tyka i pomerne u nas ridce zastoupenych plemen. stene bez PP (rodic muze byt kdokoli) od mnozitele sezenete nekdy draz nez je vyse zmineno
psa bez PP nekupujte, radsi zajdete do utulku, tam si vyberete zdarma a udelate dobry skutek, ale v zadnem pripade si nemyslim, ze pes bez PP nepotrebuje stejnou peci jako sampion

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 08:41
- Nahlásit

Anonymní
Mě spíš zaujalo, že u velkých plemen, u kterých je větší riziko třeba DKK (nevim jestli se to u těch dvou kontroluje?) chcete psa bez PP a u středního knírače s PP? Copak není lepší si třeba i připlatit za psa s PP?
Byly to jen otázky, protože mě tohleto docela zarazilo. Mě, ač mám voříška by asi nikdy nenapadlo kupovat si "čistokrevnýho" psa bez PP.
Doufám že se tu zase nerozvine diskuze jestli s PP nebo bez PP...

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 08:47
- Nahlásit

Eimy a nejen DKK. RTW bez PP nikdy už kvůli povaze! Je to fakt zvláštní, že takovéhle plemeno bez PP a střeďáka, který zas tak zkažený nebude s PP.

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 09:21
- Nahlásit

nefer
No já se o rotwíky moc nezajímám, a sama znám jen jednoho, takže jak jsou na tom povahově moc nevim... I když je fakt, že na tom něco bude...

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 09:28
- Nahlásit

Eimy, takhle, také se o ně moc nezajímám, ale jsou to prostě drobátko ostřejší psi. To víš určitě také a od takové povahy očekávám naprostou vyrovnanost, aby se dala dobře zvládnout. Kdybych takového psa někdy chtěla (což se nestane), budu hodně pečlivě vybírat chovatelskou stanici a bezpapírákům se obloukem vyhnu.

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 12:12
- Nahlásit

nefer
No, ono bude hodně taky záležet na jedinci, může se objevit i rtw mazel, jako všude, ale bezpapíráka bych od takovýho psa taky nechtěla..

Anonymní
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:15
- Nahlásit

Nemyslela jsem to tak, že sháním psa bez PP, ale malí rotvíci a howavarti se narodili známým a fakt nemají přehled, za kolik by je měli prodávat. No a já uvažuji o kníračovi a nevím, kolik si mám našetřit penízků. Jestli někdo tyto psy máte, upřesněte orientační ceny. Díky

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:28
- Nahlásit

Střeďák s PP nevím, ale za velkého kníra (bez velkých ambic ) za 6-10 tisíc..
Ale jsou tu fundovanější kníračkáři (Locco, Nikita, Danuš..)

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:36
- Nahlásit

Anonymní
já osobně bych psa bez papírů neprodávala ani asi nekoupila za víc než obyčejnýho voříška... Ale jsou lidi, co takový psy furt kupujou... takže já moc s cenou neporadím...

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:37
- Nahlásit

Anonymní
Jinak známí prodávávali před nějakýma 10 rokama štěnda NO bez PP myslím za 500 ) Ale jejich tatka byl veterinář, takže to mohlo být ovlivněný i tím.

Locco
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:39
- Nahlásit

u knirku jsou ty ceny z meho pohledu hodne nizko - vicemene kazdy chovatel prodava ciste za naklady, zadnych 12-40 tisic jako u modnejsich plemen
mali jsou od 3 tisic (ale pozor to musi byt pod naklady, takze podezrele) az po desitku pri zahranicnim kryti
stredni nejcasteji kolem 6-10, velci to same
jen pro orientaci, kryti v cizine se vetsinou nedostane pod 600€, kryti u nas vetsinou kolem 1000 Kc za narozene stene, naklady na prvni ockovani, minimalne dvoje odcerveni, tetovani a vystaveni PP si asi umite dopocitat sami ... no a uz se nemusite namahat dopocitavat benzin z cesty za krytim, zvysene naroky na vyzivu feny, krmeni stenat, praci s mrnaty ..

proste cena 10kKc od cloveka, ktery tem stenatum dal vse je podle mne OK, naopak u nekterych je 5kKc moc

bezpapirova stenata bych prodaval za rozumnou symbolickou castku, aby se nedodstala do spatnych rukou (hrnců) - jako zcela realne bych videl 3tisice

Lupino
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:43
- Nahlásit

Když už se probírají ceny štěňat kolik se platí za kolii krátko i dlouhosrstou, choďáka, šeltii a borderku ? Samozřejmě s PP.

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:52
- Nahlásit

nejčastější cena bezpapíráků je 5 000, ať už je to pudl nebo RTW. někdy míň někdy víc, ale 5 000 vídám nějčastěji.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 19:54 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Kraťanda od 13 tisíc, ale snad se Ti ozve Zuzka Š. s podrobnostmi Určitě to bude jinak s importy a nebo špičkovými rodiči se zkouškami apod.

Locco
6-10 za VK je pro mě únosné, a podle mě taky odpovídající. Výjimku bych dala jen špičkám. Náš terrík přišel za 7tis. - a to je to málopočetňák. Ale také to dost řeší poptávka a počet štěnat ve vrhu - než aby štěndo zůstalo u chovatelů, tak raději dají menší cenu - což mi připadá rozumné.

PS: když je 3 tis. za bez PP rozumné, tak se to v podstatě u rodičů bez zkoušek nebo tak neliší od PP svou péčí ne? Tak proč vysoká cena..

Locco
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 20:28
- Nahlásit

Terri
PS: když je 3 tis. za bez PP rozumné, tak se to v podstatě u rodičů bez zkoušek nebo tak neliší od PP svou péčí ne? Tak proč vysoká cena..
protoze u bez PP neplatis kryti, tetovani, papiry ... navic jejich mnozeni rozhodne neschvaluji, tak nechavam doplacet zbytek nakladu chovatele

Zuzka Šusterová
# Zasláno: 25 Bře 2005 21:48
- Nahlásit

Lupino
(zhruba - cenu ovlivňuje kvalita rodičů a příp. vyšší náklady na zahraniční krytí)
kraťanda 15 tisíc
ostatní nevim moc s jistotou, když je nechovám, ale snad se až tolik ceny v poslední době nezměnili:
normální kolie 6 tisíc
šeltie 8 tisíc
borderka 15 tisíc (ty jsou možná teď o něco nižší, je jich tady už celkem hodně)
choďák nevim, to někdo jiný

Importy neřešim, ty maj několikanásobně vyšší ceny.

Pokud máš vyšší požadavky na štěně, řiď výběr čistě na kvalitu chovatele, rodičů a konkrétního štěně. Cena by měla být potom naprosto bezpředmětná. Jakákoliv činnost se psem je drahym koníčkem.

Lupino
# Zasláno: 25 Bře 2005 21:57
- Nahlásit

Zuzka
to že pes je drahý koníček, ale pokud je pes zdravý jsou to částky měsíční a proto ne zas tak horentní. Největší díra do rozpočtu je koupě psa samotného čímž nechci říct že na něm chci šetřit. Jen se tak orientačně rozhlížím abych tak přibližně věděl kolik si na štěně přichystat peněz. Do těch patnácti tisíc se mi to zdá jako celkem rozumná cena. Můj pes má být hlavně kamarád rozhodně ho nechci na výstavy, sice rád se na ně chodím koukat ale na vystavování bych asi neměl nervy počítám že bych tu nervozitu přenesl i na psa a výsledek by byl žalostný.

Anonymní
# Zasláno: 25 Bře 2005 22:31
- Nahlásit

jsou tu boloňkáři ?
kolik stojí bílé štěndo a kolik barevné - s PP samozřejmě a s tuzemského krytí......barevní jsou asi vzácnější, co?
poraďte!
díky !
Bóďa.

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2005 22:02
- Nahlásit

Lupino
Kolie kolem 7000, chodak taky tak. Zalezi na chovateli. Zbytek nevim.

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2005 08:51
- Nahlásit

Lupino

já mám svého choďáka za 6000 a je to pes po výborných rodičích s dobrými předpoklady pro práci i výstavy, takže dá se pořídit kvalitní pes i levněji než za 7000! Ale hlavně...mezi choďáky bys hledal lupou chovatele, kteří chovají tyto psy pro peníze a ne z lásky....Takže se štěňata většinou prodávají okolo těch 6000Kč, aby se chovateli aspoň vrátily náklady za odchov, ale protože to drtivá většina choďáčkářů dělá z lásky, nechtějí za štěňata žádné horentní sumy

Vill
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:23
- Nahlásit

Podle mě vubec nejde o to jestli je pes s pp nebo bez pp. a konkretně co se tyče rtw zkušenosti nemam.Ale v květnu si pořizuju fenku rtw. Měla jsem taky možnost vidět jejich rodiče a musím uznat že jsou to uplně bezvadní psi. A nejde o to co se o nich řika, protože to jak se pes chova si majitel určí sam. A hlavně jak už jsem se tady někde na foru dočetla bych taove plemena většího vzrustu a robustnější postavy neřadila do skupiny bojovych plemen (což nevím kdo to vymyslel, protože takhle se to opravdu neda nazvat)

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:29
- Nahlásit

Podle mě vubec nejde o to jestli je pes s pp nebo bez pp.

pročti si diskuse o rozdílech papírového a bezpapírovéhé chovu a pak třeba budeš mluvit jinak. je jich tu dost, proč se pořád opakovat. taky někam psala Sali obsáhlý příspěvek přímo o degeneraci RTW bez PP, to také stojí za to vědět. a to jak se pes chová: základ povahy je dědičná věc, zbytek dotváří samo majitel, ale jen dotváří! nebo proč myslíš, že agresivní nebo přípiš bázlivý pes je vyřazen z chovu (papírovém samozřejmě)?

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:47
- Nahlásit

Kéž by tomu tak bylo, ale už jsem viděl tolik kr..., kteří prošli bonitací bez problémů, že bych o některých plemenech při výběru psa ani neuvažoval.

Nápodobně.
Ale dá se říct (snad) že u papírového chovu je několikanásobně větší pravděpodobnost, že se trefíš, než u toho bezpapírového. Ale chce to hledat a ne si říct, že to je vlastně jedno jestli s nebo bez a vzít první, co ti přijde pod ruku.

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:49
- Nahlásit

Jo, vyjímka by se našla - jednu takovou úžasnou fenku znám. Ale majitelka si ji také brala od své kamarádky a přesně věděla (zdůrazňuji VĚDĚLA nikoliv domnívala), co jsou rodiče zač. A že fena nebyla uchovněna skutečně jen kvůli chybějícímu zubu.

Vill
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:51
- Nahlásit

nefer

Vím jaky je rozdil ale taky jde o to k čemu toho psa vlastně chceš!Na co psa s PP když ho chceš mít k baraku a vycvičit si ho tak aby jsi byl nad míru spokojen!Prostě v některych připadech psa s PP nepotřebuješ .. jde jen o budouciho majitele jestli chce mít jistotu že jde o čistokrevneho psa (protože odchylky od normy se zjiš´tuji až v pozdním věku že) Nemam duvod kupovat psa s PP a ještě k tomu jako student na to ani nemam!Ale vybrala jsem si lidi kde mužu vidět rodiče štěňat ukažou mi i potvrzení co se tyče jejich zdrav. stavu (hlavně ta dkk, ktera je u rtw největší problem, tak samo u dalších psu kteří jsou většího vzrustu) a pak už je to jen na mě jak se pes dal bude vyvijet

Vill
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:52
- Nahlásit

FiSt
nefer

No tak musíme si to taky trošku víc prohlidnout a neunahlit se že ... ještě že jsem první ktera si vybira )

Vill
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:54
- Nahlásit

Ale taky se bojím abych se neunahlila ) pujdu se podivat na dva vrhy štěňat a uvidí se no

nefer
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:57
- Nahlásit

Jak chceš, my ti jenom řekli své. Jestli máš u chovatelů jistotu zdraví i povah, tak si ho vem. Ale na tom, že je i přes super vyjímky mezi psy s PP a bez propastný rozdíl si trvám. Stejně tak mi nepřijde pádný důvod pro bezpapíráka to, že ho chci "jen" na zahradu a výcvik. Ono i na té zahradě ti vydrží pěknou řádku let.

Vill
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2005 15:58
- Nahlásit

Taky mě zaujal jeden inzerat na štěně rtw .. byla tam u něj cena 500,- jsem si řikala co je to za blbost a pod tím bylo v zavorce malym napsano že ma kýlu a podkus
kvalitka ... no pro tohle plemeno jsem rozhodnuta už asi 4 roky chtěli jsme si letos vzit fenku aby naš pejsek (kříženec NO a Kolie) nebyl tak sam ... no a teď bude pro změnu rtw sama, Ben mi umřel tento rok v lednu dožil se 14ti let, ale bylo to zlatičko. Jen je mi lito že je nenahraditelny. Měla jsem ho od svych 4 let tak to byl v celku šok. A tak i proto mi možna nezaleží na vzhledu budouciho psa protože vím že ho vychovam dobře

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání