Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes v byte,nebo v kotci?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:09
- Nahlásit

viky
jo a jeste jsem se te chtela zeptat,ty uz jsi davala sve psi od 2 mesicu do kotce?vidis sama jsi psala,ze mas kotec u baraku,ze by jsi takovou dalku nedojizdela kazdy den a ja kotec beru jako chvilkovou zalezitost,znam plno lidi,co bydli v baraku,maji kotce,ale stejne psi maji vevnitr,kotec maji jen na to,aby psa zavreli,pokud prijde navsteva,a opravdu jsou vylozene plemena,co v kotci nemaji co delat,treba takovy neapolsky mastin,takovy psi v kotci trpi.

viky
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit

nemethova5
jo, psi byli v kotci hned od mala. Odchovani byli venku, takze nebyl problem. Netvrdim, ale ze nebyli nikdy doma, ale nejsou na to zvykli a neciti se tam dobre. Ovsem vetsinu casu travime venku, rano vyvenci pritel, to je tak pul hodky a odpoledne jsme ty tri hodinky venku, na cvicaku nebo jen tak na vychazce. Vikendy nebyvame doma skoro vubec. V byte mam tri cici a myslim, ze i kdyz jsou v byte, tak s nima nejsem tak casto jako se psama. Nastesti ciciny to berou trosku jinak, i kdyz....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:32
- Nahlásit

viky
hm,to je asi o zvyku,muj pes by bral zavreni na cely den,nebo noc do kotce jako velky trest,je hrozne rad,ze je s nama,a to neni zavislacek,ja snim taky chodim dost dlouho venku,ze je v byte,tak tim vubec netrpi,ba naopak,je rad,ze si muze opravdu schrupnout.

viky
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit

nemethova5
Jasne, je naucenej a zvyklej a venujes se mu a my to mame presne naopak, jsme nauceny v kotci, ale nejit jeden den ven, tak si to od nich asi za ramecek nedam
Navic my mame byt primo pod strechou a v lete, no vlastne uz i ted je tam fakt na zdechnuti ( s prominutim ), neda se tam vydrzet a v kotci je cely den stin a chladek. Nemyslim si, ze by pesani nejak trpeli. Aspon na to nevypadaji

sue
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:47
- Nahlásit

to je opravdu individuální a hodně o psovi ale všechno má své pro a proti...říkám já mám radši když mám psa pod dohledem a to i v noci...kdybych bydlela v baráku tak kotec mám ale jen nouzové řešení a psi by byli na noc doma..

wikyp
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2006 15:04
- Nahlásit

[b]nemethova5[/b
Mám ovčáka v paneláku. Jsou pro i proti. Když máš psa v paneláku, musíš s nim chodit podstatně častěji ven, než pes na zahradě. Pes na zahradě se tolik neproběhne, pokud tam nebude člověk, většinou si někde lehne. Ale i pes na zahradě musí ze zahrady ven, jinak zblbne, když se nedostane do jiného prostředí. Nejsem přesvědčen, zda je natom lépe pes v kotci např. na cvičáku. Chtěl bych vidět z jednoho cvičáku alespoň 3 lidi, kteří chodí se psem vícekrát než 1 denně ven. Většina psů v kotci se dostane z kotce tak 1x za den a zbytek dne musí své potřeby udržet (nebo pustit), neproběhnou se apod.
Chov v bytě má však také jednu podstatnou nevýhodu. Ubíjí se tím rozvíjení přirozených vlastností psa, které se pomalu odnaučí používat. Musíš častěji zametat apod. Jinak na zahradě si můžeš říct, dnes tě jen nakrmím, nemám čas nebo náladu. Ale v bytě s ním musíš, ať chceš nebo ne. Tak se nabízí otázka, kdo je větší chudák v bytě, já nebo pes?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání