| Autor |
Zpráva |
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 16:32
- Nahlásit
caute vsichni!taky jste se setkali z nazorem hodne lidi,ze velky pes do panelaku nepatri?ja mam ovcouna v panelaku,u nas ve vchode jsou lidi radi,ze maji hajana a nemaji s tim problem,ale setkala jsem se a i hodne na cvicaku,proc sveho psa v panelaku hrozne trapim!!!!ja si myslim,ze vychovany velky pes v byte problem neni a rekla bych,ze pes se lip socializuje mezi lidmi a zviraty,znam sarplanince,ktery byl zavreny do roku v kotci,pak se ho ujali mi znamy,kteri bydli v panelaku a pes je desne agresivni,myslim si ze z bazlivosti,protoze narazi na nezvykle situace.napiste mi co si o tom myslite.dekuji dana
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:47
- Nahlásit
tak koukam lidi,ze do tehle diskuse se vam moc nechce,privitam vsechny nazory,tak piste.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:10 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
nemethova5
Ja nevim, ja vyrostla na sidlisti a psa jsme meli - erdela. Litali jsme s nim venku rano, vecer, v lete, v zime, bylo to bezvadny. Kamoska mela v byte dve fenky NO, taky bez problemu. Rozhodne meli pejsove vice pohybu a lasky, nezli psi, ktere jsme denodenne mijeli kolem plotu u domecku s pidizahradkou. Ale byli jsme tenkrat takove psi sidliste, snad v kazdem vchode bylo nekolik rodin s psikama.
Dneska uz mame dum se zahradou, ale stejne - chodime se psama na vylety a cvicak. Muj zaver: Je uplne jedno, jestli ma clovek psa v byte, v panelaku, nebo dome ci v kotci - dulezite je, aby panicci byli soudni a psum zajistili dostatek pohybu, psich kamosu a ruzneho vyziti.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:36
- Nahlásit
nemethova5
já souhlasím, máme labrouše v bytě 3+1, přibude golden a nemyslím, že by tím pes nějak trpěl
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:46
- Nahlásit
nemethova5
Mam ted psy sice na vesnici , ale maj volnej pruchod mezi bytem a dvorem velkou vetsinu casu travi v byte.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:54
- Nahlásit
Jeste chci dodat, ze ac zahrada by psum stacila, maji take celodenni pristup do domu a chrni s nama v dome... nekdy i na gauci.. nekdy i v posteli....
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:05
- Nahlásit
nemethova5
Soužití se psem podle mě není tak moc o tom, kde ho máš a jak velkou plochu obývá - pokud ji sdílí s tebou a věnuješ se mu dle jeho potřeb, není důvod, aby trpěl..
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 21:02
- Nahlásit
daliva
Naprosto souhlasím A kromě toho mám dva hafany v bytě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 21:15
- Nahlásit
nemethova5
Souhlasím s daliva
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 21:58
- Nahlásit
nemethova5
Ja na to mam svuj uzasnej priklad: mam dva psy, skorovlky, stareho tatika, ten hlida doma maminu na baraku, v principu do baraku nesmi. Pak mam jeho synka, taky tele, toho mam ale s sebou ve meste v panelaku.
Kdyz jsem doma na baraku s obema a necham jim volny pruchod, tak starej se nehne z baraku a mladej se nehne ze zahrady...
Zaver necht si udela kazdy sam...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 21:59
- Nahlásit
nemethova5
Taky souhlasím s daliva.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 22:05
- Nahlásit
wami
No jo, ale když se oba nasytí ovoce běžně nedostupného, vsadím se, že se ustálí u paničky ať je kdekoliv.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 22:24
- Nahlásit
Rozdíl mezi chovem velkého psa a malého psa v bytě vidím pouze v tom, že velký víc sežere a na vycházce dělá větší hovínka. Jo a taky - aspoň podle mojí zkušenosti - není zdaleka tak hlučný. Ale mluvím pouze za sebe a za Laru, která v bytě vůbec neštěká, spíš se vždycky někam flákne a spí. To když jde ven sousedka nad námi se svým jorkšírem, to je potom rachot.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2006 22:50
- Nahlásit
LaraRozdíl mezi chovem velkého psa a malého psa v bytě vidím pouze v tom, že velký víc sežere a na vycházce dělá větší hovínka
Tak to jsi zapomněla na další VELMI podstatný rozdíl, a sice ten, že velký pes zabere daleko víc místa v posteli. A jde jen velmi špatně odstrčit a už vůbec ho nepoponeseš, když tvrdě spí!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 08:50
- Nahlásit
Tak to jsi zapomněla na další VELMI podstatný rozdíl, a sice ten, že velký pes zabere daleko víc místa v posteli. A jde jen velmi špatně odstrčit a už vůbec ho nepoponeseš, když tvrdě spí!
Nikita
Já myslím,že není co dodat,tím je řečeno vše.To se zas příznivci kotcových odchovů osypou!A dobře jim tak!
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:12 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
davidkova renata
Proč by se osypali??? Přesně jak psala daliva, nezáleží na tom kde pes bydlí, ale jak je s ním zacházeno (tzn. dostatečný pohyb, hry, kvalitní a pravidelná strava a hlavně dostatek lásky, kontakt). Nejsou všichni stejní Já kotec mám, ale fenu do něj zatím nedávám, možná jednou...., ale určitě v něm nebude 24 hodin.
Záleží jakého psa máš, některé plemena v kotci být nemůžou, např. labrador, zlaťák, apod.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:16
- Nahlásit
wami
To mi připomíná Sáru, tady je v bytě, chodíme na dlouhý procházky a na cvičák, ale když přijedeme do ČR, tak celý den tráví na zahradě, vždycky nás akorát zajde zkontrolovat do baráku, ale jinak je celý den venku... po týdnu už je tak urvaná, protože si myslí, že musí neustále něco venku hlídat, že v osm večer padne a nic už s ní nehne a po návratu má spánkový deficit, který dohání ještě týden...
Tety pes je zase neustále venku, spí v garáži, ale využije veškerou naskytnutou možnost, aby se prorval domů... a tam si chrupe na pohovce...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:29
- Nahlásit
Jandula
jj, spankovej deficit je taky vec...
A vtipnej je v tomhle Lump, ktery i kdyz ho vezmu spat dovnitr, tak musim 6x za noc vstavat, protoze venku zasteka jiny pes a on ma ohromny pocit, ze o neco prichazi a at ho okamzite pustim ven...
|
sue
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:36
- Nahlásit
nemethova5
no myslim že je jedno jak velkej pes je v paneláku...když má dostatek pohybu tak co řešit??a zase když jich tam na úroveň bytu není moc...jinak se i doporučuje aby třeba dogy byly v teple,že se hodí do paneláku tak co...no já mám dva ovčouny v paneláku a pohoda...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:51
- Nahlásit
Nikita
velký pes zabere daleko víc místa v posteli. A jde jen velmi špatně odstrčit a už vůbec ho nepoponeseš, když tvrdě spí!
tak tohle jsi řekla dost výstižně. Mám tu samou zkušenost, taky s mym boxerem nehnu když se v posteli roztahuje a to kolikrát ani tvrdě nespí, ale prostě jen dělá že spí a v tu chvíli má o sto kilo víc jak se mu nechce hnout.
Jinak taky myslim že nezáleží kde psa máte, ale jak se mu věnujete a jak často s nim chodíte ven. My máme barák se zahradou s tim že může být Viky doma kdy chce a má prolejzací dvířka ven, takže si chodí ven podle potřeby. A stejně mám poslední dobou pocit že když sme v práci, tak je většinu času zalezlej doma, protože dřív sedával u plotu když sem přijížděla z práce a teď už neni nikde vidět a zašívá se doma.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:47
- Nahlásit
Gája
Proč by se osypali
Já mám na mysli takový ty skalní zastánce kotcového chovu.Můžu tě ujistit,že jich je dost a maj na můj vkus poněkud radikální názory na umístění psa.Krátce řečeno-pes nepatří do bytu,ale pouze do kotce.A to jsou zejména lidi,kteří se věnují výcviku.Znám dokonce případy,kdy chovatel,jenž zastával tento postoj,odmítl prodat štěně zájemci,který uvedl.že pes bude v bytě.Rozhodně jsem to nemyslela na tebe,samosebou,že v kotci občas nějaký čas strávit může.Ale ti zastánci kotců,které já mám na mysli by fakt ranila mrtvice při představě psa v posteli.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:18
- Nahlásit
davidkova renata
to je přesné, jsou fakt jak praštění.
Já mám kotec, ale dogina je tam, jen když jsem v práci a od jara do podzimu. V zimě je v domě. Když příjde kdokoliv domů jako první, okamžitě ji vypouští, nechá proběhnout, vyvenčit (ona si přece do kotce nenadělá frajerka) a bere ji dovnitř. Dvířka do kotce jsou jinak pořád otevřené a někdy se stane, že tam jde sama i když jsme doma.Je to jen na ní. Doma chrní na sedačce a v posteli. Jen žrádlo jí dáváme na zem, páč nám chybí jedna židle a z té co na ní sedíme my, padá.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit
Jó, každý ví, že pes je smečkové zvíře. Ale začlenit psa do lidské smečky? Ještě tak ve městě, kde pes musí bydlet v bytě, tam je to v pohodě. Ale jinak... Chodí nám teď na cvičák tříměsíční štěně kokříka a majitelé si pokaždé stěžují, že stráááášně zlobí, protože nechce být v kotci, pláče tam i dvě hodiny v kuse a nepřestane, ani když dostane pořádně nařezáno. To je ale neposlušné štěně, že?!!!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:51
- Nahlásit
nemethova5
Vše už tu asi zaznělo. Takže i já si myslím, že když se psovi dostatečně páníček věnuje, tak je úplně jedno jestli je v bytě nebo v kotci. A řekla bych, že všichni co máte své velké pejsany v bytě se jim věnujete víc, než moji příbuzní, kteří mají labrouše na zahradě a myslí si, že tím je dostatečně v pohybu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:10
- Nahlásit
Meta
nešel by majitel za mlácení tříměsíčního štěnda třeba sežrat???
a myslím,že psovi je jedno kde bydlí,pokud má svýho pána u sebe...a i u nás se spí v posteli..ale malý štěndo jak povyrostlo se hůř vejde..takže klidně odejde do pelechu v noci a neva mu to...a když je mu smutno vleze za náma
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
sarax
Bych majitele i sežrala, ale štěňáku to nepomůže )) Koupili ho desetileté dceři na její přání..., je to jejich první pes. No, aspoň se snaží o výchovu, třeba se postupně jejich přístup k štěněti změní k lepšímu. Na lidi s "zásadami" se musí pomalu...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:36
- Nahlásit
Meta
mno to je hezlý že se možná přístup změní...ale ten pes a kokr zvlášt může bejt nenávratně skaženej a to je škoda...když někdo podkopne štěně,blbě se to spravuje..
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:53
- Nahlásit
dekuji VAM VSEM MOC!!!!!to jsem chtela slyset,protoze hodne lidi rika,ze jsem prastena,ze mam tak velkeho psa v byte,jak rakla renata davidkova,skalni zastanci chovu by fakt dostali koprivku,jste fajn,protoze pes je smeckove zvire,hajan je rad,ze dojde domu z prochazky,lehne si do sveho pelechu a chrape.chudaci psi v,tyrany v panelaku!(mysleno zamozrejme v IRONICKY),je fakt,ze vidim plno psu cely zivot zavreny v kotcich,tak 2krat2metry,hlavne,ze maji zahradu,jak krava,taky jepravda i kdyz pes je na zahrade,tak si myslim,ze to psum nestaci,ze jsou to pruzkumnici a objevuji nova prostredi.a co se tyce stenat zavrenych v kotci,tak o tom bych se tady dost nelichotive ozvala,protoze bych musela byt dost vulgarni,to jako by jste zavreli male dite,tak mi to pripada.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:01
- Nahlásit
protoze hodne lidi rika,ze jsem prastena,
nemethova5
Prsštěná možná jsi,ale krásně!
|
sue
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit
nemethova5
no myslim že kolikrát kotce jsou hodně špatnou volbou a ty psi jsou tam opravdu týraní...navíc i když je pes na zahradě volně tak potřebuje vycházky...
|