Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes v byte,nebo v kotci?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

sue
nazdar,moje rec.hele,co ty fotky dostala jsi ode me?ono te nejak dlouho nebylo slyset na foru?davidkova renata
nazdar reni,diky za komplimenttak to jsem rada,ze nejsem v tom sama,kdo ma psa v byte,jo a jeste jsem slysela na sebe narazky typu,u vas doma to musi smrdet a to ten vas pes muze i do postele?no to je neco hroznyho!to vam tam asi i cura,ze?to bych se z toho ja podelala,to slysim co druhy den,hlavne od lidi na cvicaku!

sue
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit

nemethova5
no sem psala dneska na rada by nebyla??...víš já mám teď sva´ták tak se snažim se vzdělávat tak nějak není čas...ale hlavně mě to neba...nee nepřišlo mi nic...jakou máš adresu mého mejlu??

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:33
- Nahlásit

sue
uz jsem to cetla,promin,asi jsem to poslala nekomu jinymu,ha,ha,ten se bude asi divit,zkusim to znovu,takze packa je uz jakz-takz v poradku,no to je dobre,psa jen tak neuhlidas,aby si do toho nevrtal.jinak mi pak napis,zda-li ty fota dosly,pevne nervy pri uceni,drzim pesti.dana

sue
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:36
- Nahlásit

nemethova5
no ty stehy už nemáme páč nám povolily tak to léčíme takovou hnusnou mastičkou..to víš nesměla do vody ani do prachu natož do bahna,ale vysvětli jí to...jednou se podíváš jinam a už se cachtá v louži...mám pocit že ona se těch dvou let fakt nedožije..no dám..asi jo ale tak víš jak aspoň se podíval na hafíka ten dotyčnej ne??děkuji ale nervy už ztrácim a navíc si musim dát voraz...a co hajánek??

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:54
- Nahlásit

nemethova5
no právě že pes který je doma nesmrdí.

sue
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 15:16
- Nahlásit

nemethova5
tak ty fotečky mi přišli....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 15:18
- Nahlásit

Vcelka
jj,to mas naprostou pravdu.me ten pach z kotce osobne vadi.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 15:20
- Nahlásit

sue
tak to jsem rada,zatim cau dana

aren
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 17:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

nemethova5
u vas doma to musi smrdet
No, to jsem zažila taky. "A to máte všechny ty psy doma? No to vám to tam teda musí smrdět". Jsem vypěnila, popadla jsem nejbližšího psa, byla to Sára, voněla trávou a čerstvým vzduchem a strkala ji babě ať si čuchne. Nechtěla . Tak jsem ji řekla, že nevím jaké jsou její zkušenosti, ale byt se má občas uklízet, pak nesmrdí.
Vcelka
pes který je doma nesmrdí.
Souhlas. Zvlášť když bývá hodně venčený. Pak i ráno když vstane tak mu voní kožíšek trávou a vzduchem a k tomu takovou tou zvířátkovskou vlahostí, která je moc milá.

Sylva
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 22:09
- Nahlásit

I já děkuju za tyto vaše názory a zkušenosti. Někdy se nakupí v jednom dni lidi, co mají zastaralé předsudky a šijou do člověka tak, že je pak hodně rád, když si přečte výšezmíněné. Takže se taky jednoznačně přidávám k tomu, že je jedno kde má pes bydliště. Je podstatné, aby nebyl dlouho sám, prot. je smečkový, jak píše nemethova5 a zahrada, nebo nedej bůh jen kotec, nebo dokonce řetaz u boudy!, je pro něj samovazba. Potřebuje denně nové vjemy, posilovat svaly běháním, vyvíjet nějakou, nejlépe cílenou aktivitu a společnost tj. zmíněnou socializaci. O špíně a pachu psa ani nemluvím. Haf

sue
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:49
- Nahlásit

nemethova5
jinak je moc hezoučkej fakt takovej míšánek...opravdu je nádhernej)

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 12:25
- Nahlásit

sue
jo diky za poklonu,byva jeste hunatejsi,ted ho porad vycesavam,leze mu podsada,jak neco budes mit,fotky,tak taky posli.doufam,ze z toho uceni neblbnes!Sylva
zdravim,a to jeste slysim horsi nazory na svou osobu,o te samovazbe ani nemluvim!aren
diky za podporu,koukam,ze idioti se najdou opravdu vsude,zenske jsem udelala neco obdobneho,ha,ha,tvarila se jak!jinak vysavam kazdy den a vytiram taky kazdy den,mame na chodbe lino imitaci mramoru,tak je to super a pes se chladi.

sue
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit

nemethova5
no nějak mě to učení nebaví ale říkám si že ze tejden to budu mít za sebou...je fakt krásnej ale z toho vyčesávání by mi asi hráblo...mě stačí ty dva naši

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:11
- Nahlásit

sue
koho by to bavilo,kdyz venku je tak nadherne,to clovek je uplne myslenkama jinde,sice tady sprchlo,ale je super.cesani mi vubec nevadi,jemu taky ne,on to ma rad.takze ty mas dva?ja myslela,ze mas jenom citku?ja mela taky dva ovcouny v byte+amstafa na cviceni a super,sice lidi si klepali na celo,ale ja byla v klidu.rikam,nemam rada lidi s predsudkama,ze pes do bytu nepatri,co je min,nez mi?nevim,o co lide jsou lepsi nez psi,jak to tak pozoruju,tak cim vic poznavam psi,tim mam min rada lidi.

sue
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit

nemethova5
no já vlastnim jednu ale přítel má služebního psa a ten je pořád doma...ty naši dva sou dvojka...právě toho služebního bysme rádi do civilu...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:16
- Nahlásit

sue
a co ma,taky ovcouna?uz je starsi,ze ho chces s pritelem docivilu?jo dva psi to je jina,ja mela dva a byli fakt super,jak ty pises spravna dvojka.

sue
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

nemethova5
no je mu 6 let ale on se do služby nehodí...je to domácí pes...víš on bez přítele už nemůže bejt je to fakt miláček sice zkaženej(co se týká socializace) ale fakt je miláček...no je to ovčoun

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:55
- Nahlásit

sue
to je jedno,hlavne,ze ho mate radi.co rikas na odchov kotcovych psu?podle me to uz neni chovatelstvi,ale mnozitelstvi,jak se muze clovek plne venovat vsem?tak to radsi jednoho,dva v byte a plne je zamestnavam.podle me vetsina psu v kotci zivori do sve smrti,uvadela jsem priklad o te nasi dixine a o te chovatelce.jak rikam,kdyby jsme meli barak a kotec,tak stejne by byl pes vevnitr.

sue
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit

nemethova5
no víš je kotec a kotec...já souhlasim s tim když máš psa na zahradě a přijde někdo kdo se vysloveně bojí psů na návštěvu ho tam na pár chvil zavřít ale jinak neee...no a když máš kotec dělanej jako malou chatku tak to si myslim že je super ale musí bejt celodenně otevřená...jinak množitelé nesnášim....

Skypy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:06
- Nahlásit

Teď bych se nechtěl dotknout nikohoco nenávidí kotce, ale je taky potřeba si uvědomit za jakým účelem si psa pořizujete. Někdo ho má prostě jenom na hraní, potěšení a jako miláčka. a někdo si ho pořizuje v první řadě jako pracovníka a pomocníka a teprve potom jako miláčka. a taky záleží na podmánkách do jakých psa pořizijeme. Máme doma ořecha. klasickej dvorkovej ořech, s kterým sem odmala chodil každej ven a naučil ho základní cviky. ale byl vždycky na dvoře a do baráku nemůže. Na podzim sem si pořídil foxterrierku. ta je v kotcu na zahradě. 1. řeší to problémy s háráním, 2. ven je puštěná 2 hodiny dopoledne a pak jak dojdu z práce až do večera (stejně lítá nanejvíš půl hodinky a pak se válí jak v kotcu nebo neco očuchává 3. myslím že vhodnej kotec je podobnej bytu, tam je pes taky zavřítej a odkázanej na pána, 5. narozdíl od bytu je stále venku, lépe odolává počasí a nemocem 4. je to na každém znás co žádá po psovi, jak ho cvičí a jak JIM to SPOLU víc vyhovuje.

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 11:41
- Nahlásit

Když jste na vlastní kůži nezažil, jaké to je žít se psem, jak můžete porovnávat, co je lepší? Vy netušíte, jak se dají rozvíjet vlastnosti psa, pokud je mu umožněno být opravdovým členem rodinné smečky, ten kdo si to jednou zkusí, už se nikdy nevrátí ke kotcovému způsobu, protože pozná, jak moc pes o samotě retarduje. Asi tak, jako dítě v ústavní péči. Zdůraznil jste slovo
SPOLU. Nevěřím, že jste se ptal svých psů na jejich názor Jim to vyhovuje, protože MUSÍ.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 12:00
- Nahlásit

naprosto souhlasim s Metou

Skypy
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 12:34
- Nahlásit

nemusíš mě vykat, nejsu žádnej starej dědek. Fenku sem si pořizoval hlavně jako pracovního psa,na kterýho se můžu vždycky spolehnout. ještě nikdy sem neviděl žádnýho psa, kterej by vyhrál zkoušky nebo dokonce memoriál a byl to gaučák nebo dokonce postelák. Kdybysme neměli teho vořecha tak by v kotcu byt nemusela, ale byla by na dvoře. A do baráku bych si psa ze své zásady nevzal nikdy. ale to neříkám že si ho nikdo do bytu vzít nemůže. to že je zavřená v kotcu když nikdo není doma nebo v noci není zas tak strašný, protože ten pes stejně odpočívá. co dělá váš pes, když nejste nikdo v bytě? leží, hraje si s nějakou hračkou a čeká až dojdete a budete se mu věnovat. to stejný dělá fena v kotcu. pak dojdu z práce, pustím ju za psem, tak ho chvílu otravuje, ale za chvílu čeká u vrat kdy už konečně pujdeme ven. a když jdu s vodítkem pro ni, tak ví, že teď přichází ten pravej čas ukázat co v ní je a vydat ze sebe tu energii, co celej den nabírala.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 12:39
- Nahlásit

Já souhlasím se Skypy. Nevidím žádný rozdíl mezi tím, jestli je pes v době, kdy lidi nejsou doma, zavřený v bytě nebo v kotci a stejně tak v noci je jedno, jestli je zavřený v jiné místnosti než ložnice nebo v kotci. Pokud zbylý čas tráví spolu, připadají mi oba vztahy stejné.
Myslím, že tohle měl Skypy na mysli, ne kotcový odchov ve smyslu, kdy je pes pořád v kotci a je vytažen ven na 2 hodiny denně jen za účelem práce.
Někdy to ale vypadá, že někteří lidé posuzují vztah člověka se psem podle toho, jestli spí spolu v posteli nebo ne.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 12:42
- Nahlásit

Skypy
Jo tak to jses spatne koukal se svoji postelovou cubou mam kompletni narodak a trojnasobnou ucast na MR TART. A znam takovejch mnohem vic

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit

MayaSkypy
Pes je smeckove zvire a kontakt se smeckou neni jen spolecna prace, ale i spolecny odpocinek.

Gája
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 12:52
- Nahlásit

Nechápu lidi, kteří mají psa pouze jako pracovního (služebního) a nemají k němu žádný vztah. Je mi líto těch psů, ale mnohem víc těch lidí, o co se ochuzují. Bohužel se s tím setkávám dost často u starší generace...

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:01
- Nahlásit

Tchor
Takže ty považuješ za správné mít psa v kotci v době, kdy nikdo není doma, ale v noci ho mít v ložnici?
A jaký je rozdíl mezi tím, kdy pes odpočívá sám (ve dne, kdy je sám doma) a sám (v noci, kdy je zavřený v kotci)?
Je pak lepší rešení, když jsou v kotci v noci psi dva?
To není žádné rejpání nebo popichování, aby to nebylo špatně pochopeno, jen se chci dozvědět víc.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:05
- Nahlásit

Maya
Ja osobne to resim tak ze cela smecka bezne ma pristup do celeho domu, jen v ve vyjimecnych pripadech je kratkodobe podle potreby zaviram. a nemam zrovna maly zvirata ani uplne malou smecku. (3NO, 3Dob a 2BOM) takze psi jsou celou dobu ve smecce a vdobe kdy jsem doma i se mnou.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:08
- Nahlásit

Maya
Někdy to ale vypadá, že někteří lidé posuzují vztah člověka se psem podle toho, jestli spí spolu v posteli nebo ne.
To je ale důležitý ukazatel. Znamená totiž, jestli lidé psa přijali do své smečky nebo ne. Pes v kotci je ze smečky vykázaný, a citově strádá.
Souhlasím s Gájou a s Tchořem.
A s Metou.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání