| Autor |
Zpráva |
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:13
- Nahlásit
slovak
tykání nevadí
|
slovak
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:15 - Změnil/a: slovak
- Nahlásit
zuzka
ak to nie je tajne, kde v cechach si?
na jar 2007 by som sa ozval, ved sme susedne krajiny
je mozne, ze tvoja Bela bude mat aj kratkosrstu variantu steniatok (bez kalhot?)
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:20
- Nahlásit
slovak
to bude záležet na otci štěňat, ale zaručit to nemůžu
mohla bych ti ale doporučit Ch. stanice, které mají spíš kratší srst
Bydlím v Kralupech nad Vltavou, kousek od Prahy
to je asi dost daleko, co?
Ale zjistili jsme, že Matúšova Baška (Háta Libachar) je geneticky Belina sestra (maji stejného otce a matky jsou sestry)
Jestli všechno klapne a budeme mít štěnda, všechno budu podrobně popisovat na webu
|
slovak
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:31
- Nahlásit
zuzka
nechcem ta tym teraz zatazovat, lebo naozaj budem moct psika mat az na jar 2007 (kvoli stahovaniu, nemam to srdce brat ho do bytu), ale info zhanam uz teraz
ako to chodi, treba si zajednat psika uz dlho vopred? ked tych strakacov je tak malo
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:40
- Nahlásit
slovak
já to dělala taky tak, informace jsem sháněla dlouho dopředu
my na Belu čekali, protože jsme psa chtěli až po červnu, jenže zrovna žádná fenka nehárala v danou dobu (na velikonoce), tak jsme si ji přivezli až v srpnu.
Myslím, že rok dopředu je dlouho, půl roku by mělo stačit, taky je teď čím dál víc CHS. Ne všechny mají webové stránky a na internetu už jich je docela dost.
|
slovak
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:51
- Nahlásit
zuzka
je viens d´apprendre (en consultant ton web) que tu parles francais.
c´est tres bien, on pourra papoter de temps en temps
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:59
- Nahlásit
slovak
ah oui, je parle francais, comme tu a vu, c'est mon travail (entre-outre)
mais peut-etre si on veut continuer on devrait changer de la discussion???
|
ekar
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:02
- Nahlásit
díky za rady, ten strakáč je moc pěknej, sem si jistá, že zrovna dneska sem ho potkala v Brně a moc se mi líbil. Ale bude asi drahej, že? Já už jsem stejně témeř definitivně rozhodnutá pro pejska z útulku, musím ale počkat až tak do toho června, nebo července až budu mít prázdniny a budu se mu moct plně věnovat.
|
slovak
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:04 - Změnil/a: slovak
- Nahlásit
zuzka
oui, on peut discuter d´ une autre chose, par example l´impact du champ magnetique sur la rotation de la terre ou de la relation Sarkozy-Chirac ...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:05
- Nahlásit
ekar
oproti pejskovi z útulku je dražší, ale drahý není
my za Belu dali 5000kč, tehdy to byla běžná cena, je to rok a půl, tak předpokládám mírný nárust
pejsci bývají levnější
byl by tu i jeden starší pejsek, kdyby tě to zajímalo tak je z Otrokovic
|
slovak
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:09
- Nahlásit
zuzka
tu merites vraiment une medaille pour faire la pub pour ce chien de 3 ans, j´espere qu´il va vite retrouver une famille d´acceuil, dommage que je peux pas le prendre...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:17
- Nahlásit
ok, francouzsky viz: pour slovak
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 21:24
- Nahlásit
ekar
psa z útulku ti plně schvaluju,jednoho takovýho mám z Troji,nikdo ho nechtěl,byl starý a paličatý,neposlušný, dva lidé ho vrátili,ale dneska je z něj postelovej mazel,kterej se teda venčí sám , ale jinak je v pohodě.A myslím že fakt platí,že pesan z útulku bude vděčnej...pokud ne hned vydrž,dopracuje se k tomu
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 21:38
- Nahlásit
slovak
No neřekla bych, že jsou boxeři nějak nároční. Je pravda, že se dožívají poměrně nízkého věku. Nám boxer umřel v 8. Jsou celkem náchylní k nádorovým onemocněním. Jinak to že nesnáží teplo bych neřekla. Samo že když jsou tropická vedra, tak se radši drží někde v chládku, ale to i ostatní psi.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:51
- Nahlásit
Já bych ti doporučovala labradora nebo zlatého retrívra.Ale labradora radši.Protože jste prvochovatelé a labrador není nijak náročný pes na výcvik.Je to milý,iteligentní,hravý pes,který není agresivní.ALe líná,to musím potvrdit.Ovšem,který pes ne.Boxera bych ti nedoporučovala,protože hodně slintá a může to být nepříjemné.Bígl je náročnější na výchovu,je tvrdohlavý a prý celkem koušou.Pokud můžu,tak doporučuji radši s PP a pohlídat si rodiče.Jinak se opravdu může stát,že bude poněkud nezvladatlený.Je dobré si zjistit,jakou mají rodiče povahu.A ti bez PP nejsou tak hezký,většinou jsou to vyzábliny,které nemají se skutečnou stavbou těla labradora nic společného.
Ale je to opravdu nenáročný pes,který může být venku i doma (za což se přimlouvám).A když se s ním budeš mazlit,hrát a půjdeš na procházku,bude ti nesmírně vděčný.Jenom je poněkud žravější,tak je to potřeba hlídat,aby nebyl obézní.-)Tak hodně zdaru
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:58
- Nahlásit
A taky u prů s PP se můžeš vyhnout nějakým zdravotním problémům.Nezvladatelnost retrívrů vyplývá ze špatné výchovy ze strany chovatele.A to už je co říct,protože oni jsou na výchovui opravdu nenároční.Chce to jen trošku důslednosti,odměn,...
|
ekar
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 17:45
- Nahlásit
abby
já bych labradora brala, ale právě mám strach, že kvůli tomu, že jsou žravější by z něho byla brzo bečka, protože mamka má tendence psi furt krmit, myslí si že mají furt hlad, vím to, protože sestra občas přijede se svým pejskem a i přes sestřin zákaz ho mamka tajně láduje piškotama. Bohužel musím říct, že ze svého okolí znám jen samé tlustší labradory.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 21:54
- Nahlásit
Ketrin, línají, ale dá se to z nich vyčesat a dají se uklízet. zatímco chlupy krátkosrstých se zabodávají do koberců, oblečení a jídla ve velkém množství.
|