Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jakého si pořídit psa?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:14
- Nahlásit

ekar
a co se vasim libi?

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:16
- Nahlásit

nevím, proč s tím vzhledem každej tak nadělá, pro mě je hlavní povaha a na vzhledu už tolik nezáleží, přece se na toho psa nebudu jen koukat.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:18
- Nahlásit

dejavu
je na stránkách nějakého útulku?

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:19
- Nahlásit

ekar
mas pravdu, navic kdyz ma pes uzasnou povahu, prijde ti krasnej, i kdyz se ti zezacatku nelibi a naopak, sebehezci pes, ktery ti pije krev, ti po case prijde vyslovene odpudlivy.

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:19
- Nahlásit

dejavu
našim se líbí labrador, teda mamce, taťka totiž dělá, že psa vůbec nechce, tak se k tomu nevyjadřuje, ale nakonec si zvykne a bude mít rád každýho. Jenže furt někde čtu jak jsou někteří labradoři nezvladatelní (a pár jich takových znám), jak maj problémy s kloubama a tak, takže mám trošku strach.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:20
- Nahlásit

ekar
no právě, u nás je to to samý. ovčák je prý ošklivej tak přes práh nesmí...blbost...mamka totiž byla celý život přes kočky a je pravda, že u koček při výběru jde především o vzhled, protože kočky mívají povahu dost podobnou a hlavně s kočkou neděláš žádný sporty, nemáš na ní žádné specifické nároky...

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:20
- Nahlásit

grendel
http://sear.site.cz/sear-zvirata.php
jo, je tady, ale tam nejsou tyhlety dve pekny fotky

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:21
- Nahlásit

ekar
nezvladatelní? to je všechno o výchově!
klouby? kvlaitní chov s PP po super rodičích s dobrým rodokmenem je z části zaručující...

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:22
- Nahlásit

ekar
tak se podivej s rodici sem, jestli by si nevybrali
http://retrivri.estranky.cz
jsou tam vsichni retrivri a jejich krizenci z utulku.

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:22
- Nahlásit

dejavu
přesně tak, rodina mého přítele má italského chrtíka, který se mě ze začátku velice líbil, ale co jsem ho poznala, tak ho nemůžu ani vidět, ale to není plemenem, ale výchovou, radši se nebudu rozepisovat, kdyby to náhodou četl

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:24
- Nahlásit

grendel
jenže psi z kvalitního chovu po super rodičích jsou asi dost drazí...

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:26
- Nahlásit

dejavu
díky za tip

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:27
- Nahlásit

u toho labradora bych volila nejakeho jeho krizence z tech retrivrich estranek, mensiho, tam je problem v tom, ze oni maji dost necitlivy krk a mohli by rodice otravit tim, ze by s nimi zametali, vencila jsem jenom krizence Merlina, ten je z Bouchalky, je mily, bezproblemovy, hodny, netaha. urcite doporucuji pri adopci jit se se zviretem projit a posuzovat ho az po pul hodine prochazky (kazdy, koho vyndaji z kotce je nevyblazneny a ma radost),

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:28
- Nahlásit

ekar
ano to asi budou, ale za zdravého přítele na několik let bych třeba já investovala dost, přestože tolik peněz nemám...našetřila bych si, nechchi mrzkáčka(ani psychického, ani fyzického)

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:31
- Nahlásit

tím nechci říct, že levní psy jsou mrzáčci! já jenom že u některých módních plemen(např. ten labrador) se dělají dost podvody s rtg a jiné, takže do toho bych investovala nějakou tu korunu, kvalita je kvalita

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:32
- Nahlásit

dejavu
díky, myslím, že když se mi podaří dostat mamku do útulku, tak je už z půlky vyhráno a nemusí to být ani labrador. Jo a další argument rodičů proč ne psa z útulku byl ten, že moc štěkají - je to pravda?

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:33
- Nahlásit

ekar
to není pravda...každý pes může být uštěkaný. záběry štěkajících psů z útulku jsou normální, protože ti psi chtějí kontakt, pohlazení...takhle vyvádí každý zavřený pes!

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:35
- Nahlásit

grendel
to máš sice pravdu, ale vzhledem k tomu, že psa budou financovat naši, protože já bych si toho asi moc nekoupila, tak nevím, jestli by byli ochotní.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:36
- Nahlásit

ekar
aha...tak se zase dostáváme k útulku, kde seženeš kamaráda levně a bude to dobrý skutek

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:37
- Nahlásit

grendel
já to netvrdím, já jenom sbírám argumenty

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:38
- Nahlásit

ekar
jak ktery, zrovna tak jako u jinych psu, v utulku stekaji vsichni, protoze jsou opravdu vyhladoveli po kontaktu, ale jakmile ti ho z kotce vyndaji, tak stekat prestane. Pokud vasi maji starost s timhle, tak at s osetrovatelkou proberou tenhle aspekt, ze chteji tissiho, spise samostatneho pejska.

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:39
- Nahlásit

grendel
asi jo, asi je ten útulek fakt nejlepší řešení, budu na tom muset zapracovat, jen mám strach aby mě to pak naši nevyčítali, kdyby pak byl fakt nějakej problém, ale to oni mě budou stejně

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:40
- Nahlásit

Poznámka k "nezvladatelným" labradorům :
před nějakým časem jsem kupovala od majitelů zpět svůj odchov-pejska LR pro údajnou nezvladatelnost-zdevastoval byt atd. Během roku jsem s ním po minimální přípravě složila 5 pracovních zkoušek, včetně vrcholných, které zvládl v necelém roce a půl věku (věkový průměr na těchto zkouškách bývá okolo 3-4 let). A to nejsem žádný zkušený kynolog-byl to druhý pes, kterého jsem cvičila. Čili vše je o přístupu majitele, ochotě věnovat trochu času a o schopnosti do psa se vcítit.
Labrador je skvělý pes, ale nepovažuju za dobrý důvod k jeho pořízení jen to, že se líbí vzhledově.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:41
- Nahlásit

ekar
když si vezmeš mini štěndo, nebezpečí problémů bude naprosto minimální... do toho!

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:43
- Nahlásit

Ketrin
souhlasím! jinak štěndo se u původních majitelů asi dost nudilo...

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:44
- Nahlásit

dejavu
a jsou v útulích fakt zodpovědní ošetřovatelé? Já do útulků radši nechodím, protože by mě pak trápilo, kolik nešťasných pejsků tam je a já si žádnýho nemůžu vzít, tak nevím, aby mě třeba něco nezatajili ve snaze se ho zbavit... to asi ne že...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:44
- Nahlásit

grendel
Samozřejmě, byl frustrovaný z přemíry nevybité energie. Mně doma nezničil absolutně nic.

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:47
- Nahlásit

ekar
Jestli sbiras argumenty, tak zabiraji nejlepe tyhlety dva:
1) problemy mohou byt zrovna tak s koupenym psem, tomu se nelze nijak vyhnout, kazdy pes nejaky problem sem tam majiteli prinasi
2) u tech starsich psu i krizencu uz je povaha patrna, takze tam mas vyhodu, ze vidis, co ti ze psa fyroste
3) pokud by to byla opravdu katastrofa, tak je mozne psa do utulku vratit, coz dost tezko muzes se psem, ktereho si koupis a nemas k tomu zavazny zdravotni duvod.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:48
- Nahlásit

dejavu
kamarádce se Beruška mocinky líbí

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:49
- Nahlásit

Ketrin
není to jen kvůli vzhledu, myslím, že labradoři jsou povahově skvělí psi, ale mám strach s tím výcvikem, já bych to možná zvládla, ale naši jsou dost nedůslední, mají tendenci rozmazlovat, hlavně mamka, prostě vidí v psovi vnoučka , tak se bojím, že by mě veškerou výchovu zhatili.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání