Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jakého si pořídit psa?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:51
- Nahlásit

Prosím poraďte mi někdo, chceme si pořídit do domku se zahradou nějakýho pejska (byl by ale spíš v bytě než na zahradě), ale nevíme co za rasu, nemáme s pejskama moc zkušeností, tak máme strach, aby sme neudělali nějakou chybu. Chtěli bychom nějakého středně velkého, krátkosrstého. Zvažovali jsme bígla, boxera, labradora, ale z knížek, nebo z internetu toho člověk moc nevyčte a nikdo z našich známých takového pejska nemá,tak bych byla velice ráda za nějaké vaše osobní zkušenosti s těmito, ale i jinými vhodnými plemeny. Předem děkuji.

fromeli
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:52
- Nahlásit

ekar
záleží, jaké má rodinka představy, co s pejskem hodlá podnikat, jestli sporty, jestli očekává, že bude hlídat, jestli raději mazlíka.........

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:53
- Nahlásit

přesně tak jak říká fromeli...to co píšeš, to je málo informací...co chceš se psem dělat? kolik hodin denně jste schoopní být na procházkách(mimo zahradu) co od psa očekáváš?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:54
- Nahlásit

Jestli chceš, aby z něho nebyly doma chlupy, nepořizuj si hladko nebo krátkosrstého.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:04
- Nahlásit

ekar
Nechceš se jít podívat do útulku? Třeba Ti nějaký padne do oka a pomůžeš mu k novému životu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:06
- Nahlásit

Mucholabka
Oni dlouhosrstí nelínají?

ekar
Zmiňuješ labradora-pokud by se volba přikláněla k němu, tak se mě ptej konkrétně co tě zajímá, žiju s nimi už 10 let.
Jinak platí to co říkalyfromeli a grendel - měli byste mít konkrétnější představu, co se psem zamýšlíte.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:07
- Nahlásit

Ketrin
Oni dlouhosrstí nelínají?
línají, ale srst z hladkosrstých psů se mnohem hůře uklízí, protože se zapichuje

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:08
- Nahlásit

viveka
tak to je nejlepší

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:49
- Nahlásit

grendel
Dík. Jen aby to zaslechl i Ekar.

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:53
- Nahlásit

No pejsek by musel zvádnout být doma sám tak 6 hodin, protože já chodím do školy a naši do práce (myslím že to nakonec tolik nebude, protože se vždycky nějak vystřídáme) ale jinak sme ochotní se mu věnovat, chodit s ním každý den na procházky (cca 2 hodiny), o víkednu podnikat výlety a tak. Měl by být asi klidnější, protože mám už starší rodiče, tak aby je moc neutahal. S tím pejskem z útulku mě to taky napadlo, ale rodiče mají strach, že pak bude třeba problémový.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:55
- Nahlásit

ekar:já mám středního knírače.Je to plemeno které v podstatě nelíná ale musí se upravovat.Výhodou je,že je to jak výborný rodinný pes,tak i dobrý hlídač.Potřebuje ale dostatek pohybu.Souhlasím s ostatními,že záleží pro jaký účel se pejsek pořizuje.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:57
- Nahlásit

ekar depsala si dříve,než jsem to stačila poslat...tak to by pro rodiče střeďák moc nebyl

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:57
- Nahlásit

ekar
tak si vemte štěně z útulku, těch je tam taky dost...nebo se tam poraďte, oštřovatelé ví, co se dá od kterého psa čekat..a může tam přijít pes, který je vychovaný a v pohodě, ale třeba mu zemřel páníček nebo tak něco...

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:59
- Nahlásit

Já osobně bych nejradši brala pejska z útulku, nebo nějakýho křížence, nezáleží mě na vzhledu, ale na povaze, ale jelikož nejsem doma sama, tak musím zohlednit i názor rodičů a ti mají strach, že z toho pak vyroste kdoví co a že s tím budou akorát problémy, tak se snažím najít nějaké plemeno, které by vyhovovalo jak mým, tak jejich představám, ale jde to těžko....

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:01
- Nahlásit

ekar
odkud jsi? Poradila bych ti konkretne z utulku v okoli psa, ktery problemovy neni nebo stene. kdyztak mi napsi na mail, poresime to dana@dreamworx.cz

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:02
- Nahlásit

když já mám strach, že pejsek z útulku bude mít třeba nějaký trauma, který se projeví až po čase a já nejsem dostatečně zkušená na to, abych mu mohla pomoct, ale s tím štěnětem je to dobrej nápad.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:02
- Nahlásit

ekar
No, tak to udělej tak, jak říká Grendel. Poraď se s ošetřovateli z útulku. Odkud jsi? Tady na diskuzi jsou holky, které v útulcích pracují, a mohli by Ti konkrétního pejska doporučit. Pejsek, kterého vysvobodíš z útulku, bude určitě velmi vděčný.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:03
- Nahlásit

v útulcích je spousta čistokrevných psů. nebo kříženců plemen, která by ti mohla povahově vyhovovat

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:04
- Nahlásit

dejavu
jsem z okolí Brna, ale pejska chci pořizovat až tak okolo července, takže času dost, můžem se pak domluvit přes mail.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:04
- Nahlásit

dejavu,ekar
No sláva.

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:06
- Nahlásit

ja bych to s tím útulkem taky viděla jako ideální řešení, jediným skutečným problémem jsou ty rodiče, ale snad se mě je podaří do toho července ukecat

Ronka
Člen
- Nahlásit

ekar
z toho co jste si vytipovali to já vidím tak
Bígla jsem měla je to bezvadnej pes ale někomu nevyhovuje jeho tvrdohlavost ,dost těžko se cvičí ,není rád sám ,je hodně temperamentní což by asi šlo rodičům mna nervy
Boxera jsem měla taky ,ten se vychovává poměrně snadno ,je to i dobrý hlídač,potřebuje taky hodně pohybu,jsou hodně živí až do stáří ,myslím že by rodiče utahal dost
labradora má sestra ,je to milý inteligentní ,velice vnímavý pes .dalo by se říct přirozeně chytrý bez výcviku ,ovšem potkávám spousty jiných nezvládnutých labradorů což jsou potom divoká ,agresivní zvířata kteří za sebou vláčí pána na vodítku jako kus hadru a je jich stále víc a víc ,takže když už tak si vyber štěně s pp po kvalitních rodičích ,jinak docela silně línaj oproti jiným psům.ale taky si myslím že by pro vás byl ideální nějakej hezkej středně velkej voříšek z útulku

grendel
Člen
- Nahlásit

vyroste kdoví co a že s tím budou akorát problémy, tak se snažím najít nějaké plemeno, které by vyhovovalo jak mým, tak jejich představám, ale jde to těžko....

nemysli si, že všichni jedinci daného plemene mají stejnou povahu! každý má svojí osobnost... jde o to, jak psa vychováš a jakýho si ho uděláš. to pak vůbec nezáleží na plemeni, ale na člověku

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:07
- Nahlásit

ekar
tak jo, pak napis, skoda, ze tak pozde, ted vim zrovna o jednom velmi pohodovem, zdravem a klidnem, kontaktnim steneti, krizenci seltie, kdyby nekdo vedel o nekom, kdo by ho chtel, je v Olomouci a je to fena

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:09
- Nahlásit

jeste kontakt, kdyby nekdo Berusku chtel, je tel 604 551 696

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:10
- Nahlásit

ta je nádherná! možná bych o někom věděla! zrovna dneska mi kamarádka říkala, že se jí líbí šeltie, ale že by jí vadila ta hromada chlupů tendle kříéženec bude mít kratší chlupy, že?

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:12
- Nahlásit

grendel
urcite, hlavne na ni je uzasna ta povaha, je mila, kontaktni, hrava, ale ne vlezla a prilis temperamentni.

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:12
- Nahlásit

grendel
to s tebou souhlasím, jenže našim totiž nejde ani tak o povahu, ale o vzhled, přemlouvala jsem je na boxera, protože to je podle mě skvělej pes, ale našim se prostě nelíbí....

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:13
- Nahlásit

jeste jedna fotka

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:13
- Nahlásit

ekar
tak to máme stejnej problém, u mě je to zase NO)))

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání