Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jakého si pořídit psa?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:51
- Nahlásit

ekar
zase plati jak kde, popovidej si a trvej na tom primo s clovekem, kdo je osetrovatel toho vybraneho psa a snaz se psa poznat sama a pokud ti to umozni, jit se s nim vyvencit.
Snaz se prekonat ten strach, je to jen unikova reakce, je lepsi pomoci jednomu, nez si namlouvat, ze jsem prilis utlocitna a nepomoci nikomu. Jsou utulky, ktere te ani nepusti dovnitr, psa ti vyvedou ven. Jsou utulky, ktere jsou nocni murou a kam ti nedoporucim se ometat, ale to pak probereme mailem.

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:52
- Nahlásit

grendel
mne taky, prijde mi jako jedno z nejhezcich stenat, ktera jsem videla.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:53
- Nahlásit

dejavu
já jí zkusim přemluvit) sice je trochu z ruky(jsme z prahy) ale co)

ekar
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:54
- Nahlásit

pro dnešek už musím končit, takže zatím díky moc všem!

dejavu
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:54
- Nahlásit

ekar
jestli jsou vasi nedusledni a psa budou rozmazlovat, nejlepsi je urcite nejaky utulkac, ktery uz dostal od zivota za usi, ten bude na mamce doslova viset ocima a bude ohromne vdecnej a bude si povazovat dobryho bydla.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:55
- Nahlásit

ekar
No...ono u LR je ta výhoda, že i když se nadělají ve výchově chyby, tak to nemá tak fatální následky jako u mnohých jiných plemen. Labrador se dá vychovat v podstatě dobrým slovem.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:58
- Nahlásit

Ketrin
jo to je i u NO, toho když pokazíš, sqěle se zase převychová do normálu

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:00
- Nahlásit

tak já taky frčim........... zatim páááá

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:00
- Nahlásit

grendel
No, nevím...NO je přecejen ostřejší, ne? (nevyznám se v NO, sorry) svou poznámkou jsem mínila, že i pokažený a nevychovaný LR sice bude protivný a na obtíž, ale nebude nebezpečný.

ati
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:40
- Nahlásit

Ketrin
bohužel jsem v poslednídobě potkala dost agresivních labroušů.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 06:43
- Nahlásit

ati
Ano? Tak to nejspíš nebyli labradoři, ale bezpapíroví kříženci, kteří možná pouze jako LR částečně vypadají. A je takových spousta.

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:19
- Nahlásit

ekar
a co třeba český strakatý pes?
krátkosrstý, středně velký, přátelská povaha, může být doma i venku ... ideální rodinný pes

naše Bela
výborné info
prakticky oficiální stránky plemene

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:23
- Nahlásit

zuzka
o jednom takovem vim zdarma, ze se mu hleda nova rodina, kdyby mela ekar zajem

suesie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:24
- Nahlásit

Já bych bylo pro boxera, jsou to úžasní pesani. Je sice fakt, že ne všem se líbí, ale myslím si, že kdybyste si ho pořídili, určitě byste nelitovali a viděla bys, že by se do něj mamča zamilovala. Ukaž ji nějaký fotky boxeřích miminek, ty jsou neodolatená.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:26
- Nahlásit

ati
taky jsem tento jev zaznamenala taky, bohuzel a nebyli to zadni bezpapiraci, to v zadnem pripade, dokonce to byli pejsci vybrani na predvychovu jako vodici psi pro slepce a z techto duvodu byli vyrazeni z vycviku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:28
- Nahlásit

zuzka
Strakáč je sympaťák, škoda že je tak málo známý...

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:33
- Nahlásit

Ketrin
proto ho propaguju, kudy chodím

dejavu
jo, to fórum jsem založila já
vím ještě o jednom hnědožlutobílém, ale ten už má pár zájemců, takže ten by byl volný, jen kdyby zájemci neprošli

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:37
- Nahlásit

dejavu
To je smutné a špatné... nechtěla jsem říct, že se tento jev vůbec nevyskytuje, ale že to není tak časté, jak se obecně soudí- nutno rozlišovat skutečnou agresivitu, dominanci a pouhou nevychovanost...

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:52
- Nahlásit

Ketrin
Vyrazuji je ti, kteri je koupili a budou je cvicit, takze predpokladam, ze vyradi jen opravdu nejnutnejsi vzhledem k financnim ztratam, ktere z toho plynou prave jim a ze to delaji erudovane, kdyz se psum venuji a cvici je, takze umi rozlisit to, co popisujes. Spatne to je a je to jev, ktery se netyka jen labradoru, ze na vystavach se preferuje exterier a malokdo zohlednuje povahu, mne to strasne stve toto. A po pravde receno, to, kudy se ubira vyvoj exterieru labradoru, to uz nechapu vubec - jsou cim dal vetsi a mohutnejsi a vzhledem k jejich problemum s klouby mi tohle prijde jako nestastny trend, ale to uz je jina debata.
Hodne labradoru a goldenu konci pro agresivitu v utulcich, tem se velmi spatne hleda novy domov a uplatneni. Pak je tam samozrejme jeste mraky tech, kteri jsou, jak ty rikas, nevychovani nebo nevytizeni, panici je nezvladli, je to mohutny a zivy pes, tak sup! a uz je v utulku, u tech je rehoming taky obtiznejsi, ale daleko lepsi nez u tech predchozich.
Ve Sternberku ted je asi rocni fenecka labradora Agata, v utery se na ni maji prijet podivat policejni psovodi, tak ji drz palce

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:08
- Nahlásit

dejavu
U všech retrívrů se při zkoušce OVVR (do chovu) posuzuje povaha. Zkušenější majitel umí psa zmáknout tak, aby se případné nežádoucí sklony neprojevily, ale dobrý rozhodčí by to měl rozpoznat. Stejně tak na výstavách. Bohužel, ta neblahá módnost s sebou nese i to, že spousta lidí se snaží právě toho svého psa/fenu protlačit do chovu za každou cenu.
A k té výšce LR - ve skutečnosti teď jsou takové rozdíly v celkovém typu, že nezbývá než se podivovat. na jedné straně přerostlé "dogy", na druhé straně "trpaslíci"-psi dosahující stěží kohoutkové výšky feny, feny ještě nižší. Což je na závadu při pracovním využití.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:40
- Nahlásit

k té výšce - v sobotu jsem byla na výstavě v Brně a opravdu mi přijde,že labroušové jdou víc a víc do extrémů. Opravdu mě překvapilo kolik psů bylo opravdu,ale opravdu hodně nízkých, podle mě ani nedosahovali výšky uvedené ve standartu. Pak pár psů,kteří už spíš než retrívří spadají do skupiny molosů. Půlka psů tlustých -ale opravdu tlustých,to už nemá s mohutností co dělat,chtěla bych je vidět při obyčejné psí honičce,za chvíli se nebudou hýbat.
Co se týče povahy - mnoho lidí si pořizuje labroše jako psa,který se vychovává sám,což samozřejmě není pravda. Když se k tomu přidá fakt,že labroušové samci jsou většinou bytosti sebevědomí a tudíž dominantnější,je na problém zaděláno. Sice se tato dominance dá lehce zvládnout,ale i to chce nějaké zkušenosti a hlavně chtít.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:44
- Nahlásit

jana33
Přesně tak.

slovak
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:41
- Nahlásit

suesie
počul som, že boxer je velmi náročné plemeno (neznáša teplo atď) a že sa dožíva iba veľmi krátkeho veku (8-10 rokov). je to pravda? čím to je?

zuzka
vivat český strakáč, chcel by som ho raz mať.
prečo je to tak heterogénne plemeno (čo sa týka farby aj dĺžky srsti?)

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:56
- Nahlásit

slovak
obecně jsou strakáči nesourodí, protože je jich pořád žalostně málo a uchovní se každý kdo má zájem, důležitá je povaha

Zbarvení bych řekla, že až tak heterogenní není
délka srsti ano, Bela má například docela dlouhou srst, na hřbetě i 4cm, zatímco třeba Ford má srst kratinkou, asi jako ohař ...

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:57
- Nahlásit

slovak
asi hodně záleží odkud ze slovenska jsi, vézt štěně přes celé slovensko asi není nic moc
ale vím, že už jich pár máte

pokud tě strakáč zaujal koukni sem

slovak
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:00
- Nahlásit

zuzka
pri bratislave, takze nie je to az tak hrozne

mne sa velmi paci CSP s kratkou srstou a kombinacia bielej s ciernou farbou

slovak
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:07
- Nahlásit

zuzka
budes robit aj odchov?
inak ta vasa Bela nema az tak dlhu srst... pĺzne velmi?

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:07
- Nahlásit

slovak
tak to je v pohodě, protože to je nejběžnější varianta (dominantní znaky)
jak jsem psala odkaz na to nové fórum, tak právě Matúš je z Bratislavy, tak třeba se můžete domluvit a mohl bys ho vidět naživo

kdybys nutně nechtěl štěně, tak na našich stránkách je ta nabídka na tříletého pejska, paní je z Otrokovic, což je kousek od Brna

slovak
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:11 - Změnil/a: slovak
- Nahlásit

zuzka
bohuzial, az na dalsiu jar, teraz by som mu nevedel zabezpecit podmienky. potom urcite. teraz mozem len snivat.
Matusove stranky som videl, este to len rozbieha

tak budes robit ten odchov (sorry, že ti tykam)

zuzka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:12
- Nahlásit

slovak
chov plánuju, ale až příští jaro

Bela patří k těm s delší srstí (v rámci krátkosrstých), je to vidět hodně na ocase a zadních nohách (má takzvaně kalhoty)
Když mění srst (jaro, podzim), tak je to opravdu záplava chlupů a denně vyčešu dva tři kartáče, ale jinak to není tak hrozné, ovšem chlupy doma máme, to nemůžu popřít, ale to je tak u většiny plemen

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání