Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / nová plemena...?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:49
- Nahlásit

Zet
Super, ja tu o neco vys ten samy kus standardu prekladala, ovsem s tim, ze neumim prevadet miry a tudiz jsem se spolehla, ze prevod od Petry je spravny...

Ale nemela jsem to jak zkontrolovat (nebo jsem spis byla lina si ty prevody hledat ), takze dik za zpresnujici info...

Zet
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:21
- Nahlásit

wami
Na převody jednotech jsou výborné tyhle stránky: http://www.jednotky.cz/

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:23
- Nahlásit

Zet
chicht, to je docela logicky... Treba si to i zapamatuju...

Jilly
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 15:08
- Nahlásit

ahojky, koukala jsem, že se tu řešil shiloh, tak k němu něco vypíšu z encyklopedie od bruse fogla:
Shiloh byl nyní uznán za samostatné plemeno. Chovatelé jsou velmi nároční na velikost, na povahu a na stav kyčlí. Chovatelský klub prosadil zkoušky povahy a vydávání osvědčení pro jedince, které potvrzuje, že nejsou ustrašení a bázliví ani nadměrně agresivní. Přestože je shiloh ještě poměrně neznámý, je to vynikající společník.

Historie:
Americká chovatelka Tina Barterová nešťastná z toho, jak vzrůstá nervozina NO, je začala šlechtit na velikost, zdravé kyčle a klidnou povahu. Výsledkem byl shilohský ovčák.

Země původu: USA
Doba vzniku: 80. léta 20. století
Původní využití: společník
Využití dnes: společník
Průměrná délka života: 11-12 let
Hmotnost: 36-73 kg
Výška: 66-76 cm

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:40
- Nahlásit

A co říkáte na nové české "plemeno" turského harlekýna? Aby bylo jasno, nedělám si legraci, toto plemeno skutečně vzniká a dokonce ho uznala UCI
http://www.volny.cz/tharlekyn/harlekyn.htm
http://www.ifauna.cz/clanky/clanek.php?id=2191&rub rika=7

wami
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:43
- Nahlásit

Zet
tyyy jo, tak to cucim, to je docela vtipny...

Cestr velikosti krysarika...?

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:50
- Nahlásit

wami
No ... vtipný Já z toho mám takové dost smíšené pocity. Na jednu stranu mě to pobavilo a na druhou stranu jsem se zhrozila, co všechno je možné. Dost dobře nechápu, jak někdo může vystavět nové "plemeno" na 2 psech a jedné feně

Petra
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:07
- Nahlásit

Ahoj holky já to nepočítala mě tak přobližně řekl kolega a taky jsem to po něm nekontrolovala

wami
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:26
- Nahlásit

Zet
bude to mit uzkou pribuzenskou.. jako vsude...

Copak nevis, ze lidi jsou taky zdegenerovani? A na zacatku plemene byli jenom dva - Adam a Eva...

Zet
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 15:39
- Nahlásit

wami
Copak nevis, ze lidi jsou taky zdegenerovani? A na zacatku plemene byli jenom dva - Adam a Eva...
To se mě netýká ... já jsem bezvýhradný ateista Až se bojím, že mě Pán Bůh potrestá

Ne, ale vážně. Dva psi a jedna fena je opravdu málo na vyšlechtění něčeho čemu se dá říkat plemeno. Buďto tam bude muset přihodit nějakého dalšího českého plotoleza, nebo mu ten jeho slavný chov půjde do kopru

Evulik
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 16:20
- Nahlásit

Já si myslím, že to je nějaká legrace, vždytˇto vypadá jako nějaký podvratˇáček.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 21:15
- Nahlásit

Ona to není moc legrace, v inzerátech jsou nabízena jako štěňata s PP, bez uvedení toho, že se nejedná o FCI rodokmen, takže běžný majitel tohoto psa, který si najde v běžném tisku výstavu, může být nemile překvapen.
Původně měl p.Martínek na stránkách povídání o tom, jak kryl svou fenu voříška voříškem z vesnice, a protože štěňata vypadala stejně, jako jedno plemeno, přihlásil se do UCI a nechal je uznat a zapsat jako nové plemeno.
Je to jeho právo se o to pokusit, a to, že se mu to povedlo, jenom vypovídá o "serióznosti" UCI jako organizace.

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 21:46
- Nahlásit

Já toho novoguinejskýho zpívajícího psa (vy jste ho pojmenovali NOvozélandským ) mám dokonce v atlasu psů z roku 1996.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:20
- Nahlásit

Verca
je to mozny, ale ja to plemeno neznala, tak pro me je docela novy...

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:22
- Nahlásit

wami
já jsem na něj narazila asi dva týdny zpátky, kdy jsem si ten atlas prohlížela. Do té doby mi nějaký "zpěvák pes" nic enříkal.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:25
- Nahlásit

Verca
clovek asi nemuze znat vsechna plemena, vcetne narodnich... Ale je to zajimave, na co se tu a tam narazi...

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:29
- Nahlásit

Já jsem třeba při prohlížení toho atlasu zírala, kolik oříšků má název. Fakt vypadají jak "směska" a ono je to plemeno. Najednou jsem se venku začala na oříšky dívat úplně jinak. Co kdyby to byla vzácná rasa....!

Zet
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:35
- Nahlásit

Maya
No jo, UCI to je případ sám pro sebe Oni pro uznávání nových plemen nemají vůbec žádné podmínky (počet nepříbuzných linií, počet jedinců). Stačí, když plemeno k uznání doporučí národní organizace a mezinárodní UCI rozhodčí ... to znamená, že pokud máte doma skupinku podobných plotolezů, klidně se můžete pokudsit o jejich mezinárodní uznání
Někdy bych se celkem ráda podívala na tu jejich výstavu, ale Rokycany jsou pro mě poněkud z ruky

Atusch
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 22:22 - Změnil/a: Atusch
- Nahlásit

netušíte někdo co to je za "plemeno" ? Přijde mi že to má nějak "divnou" hlavu Viděla bych to asi na fotomontáž už kvůli tomu vodítku, že??

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 07:11
- Nahlásit

Atusch
To vypadá jako zhrochovatělý neapolský mastin.

Radka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 07:29
- Nahlásit

Moc důkladně jsem to tady nečetla, ale shilih už je i v čechách.

http://www.blacktear.estranky.cz/

venda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 09:28
- Nahlásit

já mám sama německého ovčáka, ale když se bavim s lidma, tak zjišťuju, že všichni chtěj právě něco jako je shiloh - co největšího a chlupatého psa, takže chápu, proč shiloha vyrobili (ale je i varianta s krátkou srstí, má bejt "plyšová"), ale něco se mi na něm nezdá, sem tam některej pes je nádhernej, ale většinou nejsou tak souměrní nebo co, asi to dělá ten malamut, že jsou tak mohutní se silným krkem, nevim, nezdá se mi to, kdyby to byl vzhledem jenom zvětšený vlčák, tak bych to brala

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 09:32
- Nahlásit

Verca
zpívajícího mám také v atlasu psů...konkrétně v tomto... konkrétně v tomto...zde:URL Já vůbec koukala co je tam "za vořechy"

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 10:10 - Změnil/a: Lesanka
- Nahlásit

venda
mně si vždycky líbili NO, ale líbili se mi hodně chlupatí psi. Takže ne výstavní, ale spíše jak se říkalo dříve tzv. pracovní. Také se mi líbí tervíci. A pak pan Findejs vyšlechtil Chodského psa a jsem plně spokojena. Je to nádherný " chlupatý ovčák" . Sice mám jiné plemeno, ale z důvodu malého bytu. Snad jednou....

venda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 10:51
- Nahlásit

Lesanka
no vidíš, já si pořídila chlupatého ovčáka a jsem taky spokojená chodský pes je krásný, ale malý, i když o mojí hafině si lidi občas myslej, že je to nepovedenej chodskej pes můžeš kouknout, http://hekla.wz.cz

Bela
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 11:24
- Nahlásit

Ak sa vam uz nechce v piatok naobed pracovat, mozno sa vam bude chciet pozriet si cely siahodlhy zoznam tzv. hybrid alebo designer dogs tu: http://dogbreedinfo.com/hybriddogs.htm

(Amici proste nevedia, co s casom)

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 12:48
- Nahlásit

venda
Pesa je nádhernáááá. Také jsem si říkala není to choďák? Ale pak podle barvy jsem poznala ovčandu. Právě takoví psi se mi moc líbí. Ale jinak také leonberger no a pudl

venda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 13:43
- Nahlásit

Bela
no a vlastně co takový Evropský saňový pes? já vlastně o něm nic nevim - jsou to F1 kříženci nebo už je to "plemeno"? nevíte? jdu po tom pátrat...

Lesanka
no je to moje zlatíčko, kolikrát se sama sobě směju že jsem blbá, když se na ní zadívám a říkám si jak je krásná no mně se líbí spousta plemen, mám prostě psy ráda

venda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 13:52 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

tak zatim jsem našla že evropský saňový pes je kříženec pointra, něm. ohaře, greyhounda a aljašského huskyho (myslela jsem, že je to jenom ohař s huskym) ale jestli pořád křížej nebo už jdou do chovu jen ESP nebo jak to vlastně je to teda zatim nikde nevidim...

teď jsem ještě našla v inzerátu 68% NKO, 9% AH, 6% GR + pointer takže to furt křížej jen tak skrz naskrz

LucieS
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 14:15
- Nahlásit

Hlavně ne Bruce Fogla... píše spoustu nesmyslů.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání