| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:37
- Nahlásit
Zet
tak ja jsem nejak zvyklejsi na ty anglicky, ale to bude tim, ze jsem se s nima potkala jako s prvnima...
hele, mohla bys mi fakt dohledat, kde to tam o tech malamutacich pisou...?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:04
- Nahlásit
wami
No, na těch stránkách se o nich zmiňují jenom dvakrát a to už tady bylo. Našla jsem stránky, na kterých je kupa všelijakých informací z historie a podobně (opravdu hodně obsáhlé): http://www.shilohshepherds.info/ , ale vzhledem k tomu, že mě toto plemeno nijak neuchvátilo a nemám čas, moc jsem se v nich nešťourala. Jen mě zaujalo objasnění toho, proč se shiloh jmenuje, jak se jmenuje
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:30
- Nahlásit
Zet
thx, mrknu i na ty dalsi stranky...
Petra
Pekna hovadka, jen co je pravda...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:01
- Nahlásit
wami
tedo to je hovado co, kdyby byl v té stříbrné barvě to by byla krása
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:02
- Nahlásit
wami
Paní pak museli do páteře implantovat titanovou tyč ne?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:05
- Nahlásit
wami
kde si našla tu fotku, ne tom odkazu co sem dala Zet
jsem nis takového nenašla
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:11 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Petra
Jo jo, taky se mi ti vlkosedi libi najvic...
tady
Garfield
Ne, pani pak zustala bezpaterni...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:18
- Nahlásit
wami
je škoda že jsou ty obrázky takoví malí, ráda bych si to prohlédla ze všech pohledů, líbí se mi čím dál víc, škoda že to tady někdo nemá
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:26
- Nahlásit
Petra
kdyz na ne kliknes, nektere se zvetsi (ne vsechny, ale vetsina z nich aspon o kousek )
To tak s novymi plemeny byva, ze je nikdo nema... Musis holt importovat...
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:43
- Nahlásit
wami to je fotomontáž nebo obr pes,či mini dáma? Ovšem je to krasavec .
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:56
- Nahlásit
Klárča
ani fotomontaz, ani mini dama... JE to obr pes... Muze mit az 80 kg... A jmenuje se shiloh - v podstate je vetsina tehle diskuze o shilozich...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:00
- Nahlásit
wami
akorát na těch ostatních fotkách mi už tak velcí nepřišli - tak 40 kilo maximálně a pochybuju že to byly všechno feny
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:02
- Nahlásit
birma
jenze se to blbe posuzuje, kdyz tam zadnej pes nebyl s clovekem...
Ale tak nebo tak - dlohosrsty vlkosed (zejmena v te stribrne) se mi docela libi, na 80 kg rozhodne netrvam...
(Jinak je muj osobni nazor ten, ze amici v tom maji sami bordel, vsechno, co je vetsi nez standard NO je "king shepherd / tundra shepherd / shiloh", kolikrat u jedne fotky najdes vsechny tri nazvy... )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:06
- Nahlásit
wami
s člověkem tam byl:
http://www.printroom.com/ViewGalleryPhoto.asp?shop perid=U6H3B5H2QKDC9LGC0U9UC68001PMB6S1&userid=shil ohshepherds&gallery_id=140801&image_id=213
nechce mi to sem dát fotku
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:07
- Nahlásit
wami
jo jo máš pravdu že se takhle těško posoudí, ještě mi prosím vysvětli tyto názvy"king shepherd / tundra shepherd /
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:09
- Nahlásit
birma
podle mě je to štěně to co si dala jako odkaz
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:12
- Nahlásit
nevim nevim ale rekla bych ze mezi tema fotkama je vetsina NO.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:13
- Nahlásit
krynduska
no jasně vždyť je to vyšlechtěno z NO, ale je to mnohem větší
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
birma
no ale malej taky zrovna neni, cos ukazovala, navic nema tak dlouhou srst... Kdyby se postavil na zadni, tak teda panicce celo s prehledem oblizne...
ale konstitucne drobnejsi vypada, to jo...
Petra
king shepherd - kralovský ovčák, tundra shepherd - tundrový ovčák. Na rozdíly se me neptej, podle me je to vsechno totez...
krynduska
Super postreh! Oni taky maji vypadat jako puvodni NO, jen bez kapraku, maji byt mohutnejsi a snad by v sobe meli mit kapku krve malamuta. Nicmene vzhled puvodniho evropskeho NO by mel byt plemennym znakem shiloha...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
wami
čoveče ty budeš úplný vševěd, co se týká shiloha, ale pro mě je to dobře. Jedu dom pá pá
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:24
- Nahlásit
Petra
no ani ne, ja vim akorat to, co po mne chces prelozit nebo to, ceho si u projizdeni stranek vsimnu sama...
mej se...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:53
- Nahlásit
Pekna hovadka, jen co je pravda
no na můj vkus až moc, když si vezmu, že Mumin má 50kg a je to pěkný hovado a sotva ho udržím na obranách, tak bych už ani kilo navíc nechtěla.......
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 20:07
- Nahlásit
Ebony
no prave...
jenze si myslim, ze s nema se uz ani nekouse, a u toho polohovani pri canisterapii je jedno, kolik pes vazi...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 20:11
- Nahlásit
wami
zase vsuvka... prosím o fotečky do mejlu (na ukázku), pokud jich bude vícero povedených, tak bych si přišla s cédem, díky díky. Jinak se mi dnes venčeníčko líbilo.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 20:59
- Nahlásit
wami
no já nevím, ty bys chtěla psa jen na polohování?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 21:16
- Nahlásit
Ebony
No ja urcite ne, ale verim, ze vetsine Amiku to staci... Vsak jsi to cetla, co jsem o nich prekladala, treba u vlku na HL? Jak psala Tedeska: uz tam chybi akorat to, ze umej chodit nakupovat...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:20
- Nahlásit
Já tedy nevím, kde berou těch 80kg na psa......Pes přítelových rodičů je taky hodně velký ovčoun, když si stoupne na zadní a opře se mému příteli o ramena, je o maličko větší než on. Přítel má 182 cm. Pes váží asi 55 kg i přitom jak je veliký a přesto rozhodně není hubený - je akorát.
Těch 80 kg mi přijde fakt moc...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:36
- Nahlásit
Evik
No me se neptej, ale kolik ma takovy leonberger...? Protoze co jsem na ty pseky koukala, tak nektery si fakt s leonem nezadaj a videla jsem i takovy, ktery by leonka strcili do kapsy...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:52
- Nahlásit
wami
no to je vlastně pravda....Naši sousedi leona měli, bylo to pes jak hora, vážil kolem 70kg...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:45
- Nahlásit
Evik
Já tedy nevím, kde berou těch 80kg na psa.
Já taky ne Koukala jsem do standardu a ta hmotnost je přece jenom o něco nižší, i když výška je ve srovnání s normálním ovčounem opravdu větší.
The desired height for males, at the top of the highest point of the shoulder blade, can be no less than 28" with the ideal height of 30" or more preferred. For females, the desired height can be no less than 26" with the ideal height of 28" preferred. The minimum weight for dogs should not be less than 120 pounds at maturity (three years), with the ideal being 140 to 160 pounds. Minimal weight for bitches is 80 pounds at maturity and the ideal being 100 to 120 pounds.
Tedy:
Požadovaná výška v kohoutku (měřeno v nejvyšším místě lopatky) pro psy by neměla být menší než 71 cm, ideálně 76 cm a více. Výška fen by neměla být méně než 66 cm, ideálně 71 cm. Minimální hmotnost psů by neměla být v dospělosti (3 roky) méně než 54,4 kg, ideálně by se měla pohybovat od 63,5 kg do 72,5 kg. Minimální hmotnost feny v dospělosti by měla být 36,3 kg s ideálním rozmezím od 45,4 kg do 54,4 kg.
|