| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:20
- Nahlásit
wami
to je jasný že každý preferuje to svoje, ale já posuzuji ty co jsem měla doma, každé plemeno má něco do sebe ale mě sedly BO se vším všudy
jen mi prosím tě řekni co je to za plemeno cevecka
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
Petra
To je jen dobre, ze sis nasla pro sebe to prave...
čévéčka = CsV, československý vlčák
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:27
- Nahlásit
wami
no jo to mě tedy nenapadlo, když píšeš že miluješ vlky.
Já mám fotky na stránkách sixty six vrh G, a Benedeto je na stránkách Sen vysočiny mrkni tam
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:30
- Nahlásit
Petra
hm, kde mi uteklo, ze miluju vlky...? (Ona to teda je pravda, ale moc se o tom nesirim, vypadam pak jak blazen... )
Juknu se na tvoje pesy moc rada, ale az vecer, utikam domu za skorovlcetem... Tak se tu zatim fseci mejte!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:51
- Nahlásit
jak jsem koukala na ty "královské ovčáky, tundrové ovčáky či shilogy", tak mi někteří z těch psů trochu připomínají chodského psa....to je taky FCI neuznané plemeno, avšak hrdé české národní.
Jinak je fakt, že ti Američani už nevědí co s čím skřížit.....
Pro mě jsou nejkrásnější vlci a všechna plemena, která k nim mají vzhledově blízko
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:51
- Nahlásit
wami
hm, kde mi uteklo, ze miluju vlky...?
Mno, já se tady vyskytuju poměrně krátce, ale taky jsem tě vždycky řadila mezi milovníky vlků ... když jsi v každém druhém příspěvku mluvila o svých skorovlcích
Mé oblíbené plemeno je tohle (POZNÁVAČKA ):
A takhle nějak by TO mělo vypadat, až TO vyroste (tohle je maminka )
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:54
- Nahlásit
Evik
Mno, ona všechna tahle plemena (chodský ovčák, královský ovčák, shilohs) mají společné to, že se snaží udělat z německého ovčáka to, čím by měl být (a čím kdysi byl). To znamená, že s touhle rasou asi bude něco v nepořádku
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 16:01
- Nahlásit
Já měla kdysi taky takového "královského ovčáka", až na to, že to byl NO stříklý kolií. Ale byl krásný a naprosto bez zdravotních broblému se dožil 16 let.Jo když se dneska porozhlédnu po těch nahrbených hřbetech, to už myslím s prapůvodním německým ovčákem taky nemá moc společného.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 18:09 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Evik
ty varianty NO, ktere tu ale jsou, jsou mimo jine zalozeny na tom, ze jsou mnohem vetsi, nez NO. Naopak chodak je o dost mensi, nez standardni NO...
Zet
Jo tak, no ja svym psum rikam skorovlci uz leta... Ale vlky jsem mela rad uz pred psama... To je moje vasen uz od detstvi...
se snaží udělat z německého ovčáka to, čím by měl být (a čím kdysi byl). To znamená, že s touhle rasou asi bude něco v nepořádku
- hele s takovymi soudy opatrne... I kdyz ani ja moc hrbacky nemusim, myslim, ze obecne NO jsou jeste porad nejpouzivanejsi sluzebni rasou (proc asi) a co se tyka NO a amiku, tak vehementne importujou NO z Evropy, aby meli poradne pracaky...
Jinak tusim, ze tvoje psisko je katalance, ne? Nekde jsi to tu psala...
Evulik
Jo když se dneska porozhlédnu po těch nahrbených hřbetech, to už myslím s prapůvodním německým ovčákem taky nemá moc společného
Ja je taky nemam rada, proto se koukam jinam. A to bys neverila, ale ono tech hezkych zvirat s vybornou povahou je spousta! Jen je opravdu nevidas na vystavach...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 18:43
- Nahlásit
A tady je dukaz toho, ze i ovcouni s mozkem v palici jsou nadherni...
A i u nas jsou "shilohove" (i kdyz o tom majitele kolikrat ani netusi! )
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 18:48
- Nahlásit
wami
no to jsou teda hovádka....
ale shiloha máme ještě jednoho
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 18:51
- Nahlásit
Evik
Jsem se ještě divila,že jsi reagovala tak pozdě ,ale ještě že vůbec . Jinak když vydím ty shilohy,tak jsou všichni tkz. okouzlující !
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:29
- Nahlásit
Petra
Tak tohle je část z těch stránek, nazvaná "O shilohovi"
Shiloh je skutečně moderní plemeno, které vzniklo z potřeby minulých ovčáků; ochránce, nejlepší přítel, člen rodiny. Shiloh je pes obrovské velikosti, neuvěřitelné inteligence a zdravé krásy.
Náš jedinečný Shiloh je vyšlechtěn jako klidný a laskavý. Vyniká ve všech typech terapeutických prací, poslušnosti a ochraně. Dobře pečují o děti, staré a dobytek. Vzhledem k jejich inteligenci německého ovčáka a výdrži aljašského malamuta jsou Shilohové prefektními psy pro dnešní domovy!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:15
- Nahlásit
wami
Ahoj teď jem dorazila do práce, cesta šílená, uvařila jsem si hávu dala cigárko a honem sem copak mi asi wami napíše. Moc díky shiloh je opravdu super. Nevíš jesti se to dá sehnad tady
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:27
- Nahlásit
wami
ještě prosím jestli někde vykoukáš kolik měří a váží no prostě trošku o standardu. MOC a MOC děkuji
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:05
- Nahlásit
Zet
jen na upřesnění - neříká se "chodský ovčák" - plemeno se oficiálně jmenuje CHODSKÝ PES a vůbec nemá nic společného s Německými ovčáky .
wami
ty varianty NO, ktere tu ale jsou, jsou mimo jine zalozeny na tom, ze jsou mnohem vetsi, nez NO. Naopak chodak je o dost mensi, nez standardni NO
mně to vykládat nemusíš já mám choda doma, takže to samozřejmě vím, ale jen mi tak někteří z těch pejsů podle obrázku přišli s CP podobní ksichtíkem či srstí a barvou
A i u nas jsou "shilohove" (i kdyz o tom majitele kolikrat ani netusi
tybrďo, ten pes na obrázku od Tebe - výše - vypadá stejně jako pes přítelových rodičů.....žeby "shiloh" ??? Já si doposud myslela že jejich Rex je tzv. NO východoevropského typu - ten je taky větší než klasický NO......Někdo taky tvrdil, že je to kříženec NO a huskyho.....Takže se asi vůbec nedovím, "co" ten pes vlastně je
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:15
- Nahlásit
Petra
juknu na to, ale necekej to hned...
Nicmene jsem presvedcena, ze u nas shiloh sehnatelny neni, leda pres import...
Evik
Co se tyka toho "shiloha", co jsem sem davala ja, tak je to Muminek od Ebony... A jestli se tu vecer objevi, tak ti o NO muze povykladat ona, jestli bude chtit, moje parketa to tak uplne neni...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:27
- Nahlásit
wami
to nespěchá, moc díky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:35
- Nahlásit
Petra
Ehm, tak cely standard se mi prekladat moc nechce, priznavam, je tam toho hodne a vsechno je propletene slovy jako "důstojný", "vznešený" a "aura přirozené inteligence"...
Ve zkratce a presne k tomu, na co ses ptala - neumim prevadet miry, ale snad by se to dalo najit nekde na netu:
Pes: vyska nejmene 28 palcu, ale idealni je 30 palcu a více, vaha dospeleho psa (3 roky) mela byt nejmene 120 liber, idealni vaha je 140-160 liber
Fena: vyska nejmene 26 palcu, ale idealni je 28 a vice, vaha dospele feny (3 roky) je nejmene 80 liber, ideal je mezi 100-120 liber.
Hlava: proporcionalni vzhledem k telu s dobre patrnym stopem a silnymi celistmi, pysky vtazene. Ramec obdelnikovy, prostorny hrudnik, rovna zad, ocas neseny pod urovni zad, dobre osrsteny, prirodni srst s podsadou (na srsti u nich hodne zalezi!).
Barva: ruzna. Sediva, cerna s palenim, zlatava, cervenava, stribrna a kremova s variantnimi odstiny, dobre pigmenotvana zlata, stribrna, cervena tmave hneda, tmave sediva a vlkoseda. Akceptovatelna je i barva celocerna nebo zcela bila, nicmene nos, tlama a ocni vicka musi byt vzdy cerne. Povolene bile znaky na hrudi, prstech, muyou mit i stribrnou nebo jinou svetlejsi bravu. Bile znaky jinde nejsou povoleny.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 08:59
- Nahlásit
wami
tady si rychlík moc díky
pes je kolem 70kg
a má tak asi 80kg
tak to je docela kousek co
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 09:09
- Nahlásit
chyba má tam být 70cm
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 09:15
- Nahlásit
Petra
jo jo, jsou to obrici, strasne me mrzi, ze nemuzu najit jednu fotku, co jsem videla kdysi, tam byl jeden takovej, obrovskej jak tank, parada...
Jediny, co me mate, je, ze nejak nejsem schopna dohledat, ze by to bylo skutecne krizene s malmutem, vzhled tomu neodpovida a i v te prvni citaci bylo, ze ma vydrz malamuta, coz ale jako metafora muze byt, ze ma vydrz jako malamut... Asi jsem hnup, ze to tam nevidim, kdyz Ghianika ano...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 09:22
- Nahlásit
a myslíš že by to v německu šlo sehnat? líbí se mi čím dál víc a německo není daleko a hlavně tam mám známé. přiď na chat
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 09:34
- Nahlásit
Evik
jen na upřesnění - neříká se "chodský ovčák" - plemeno se oficiálně jmenuje CHODSKÝ PES a vůbec nemá nic společného s Německými ovčáky
Ups, přepsala jsem se, jak jsem byla v ráži s těmi ovčáky. Ale myslím, že jsem tady snad nikoho nemystifikovala, neb chodského psa asi všichni znají A s NO má PMSN společného mnoho ... minimálně vzhled a využití. A ti voříšci , ze kterých byl vytažen s NO měli taky něco společného (rozhodně patří ke stejné větvi) Tak a teď se mě příznivci tohoto plemene budou snažit ubít argumenty a citováním z historie plemene
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 09:37
- Nahlásit
wami
Jediny, co me mate, je, ze nejak nejsem schopna dohledat, ze by to bylo skutecne krizene s malmutem, vzhled tomu neodpovida a i v te prvni citaci bylo, ze ma vydrz malamuta, coz ale jako metafora muze byt, ze ma vydrz jako malamut...
PMSN tam ten malamut byl přihozený párkrát pro dodání té odolnosti, ale základem byli NO a šlechtění bylo jednoznačně na ovčákoidní vzhled. Proto to na něm není vidět
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 09:39
- Nahlásit
Zet
ti voříšci , ze kterých byl vytažen s NO měli taky něco společného (rozhodně patří ke stejné větvi) Tak a teď se mě příznivci tohoto plemene budou snažit ubít argumenty a citováním z historie plemene
Nikdo tu nebude citovat historii ani tě ubíjet argumenty ).....jen doplňuju - k regeneraci CP nebyl skutečně použit jediný čistý ani bezpapírový NO, ale tzv. "voříšci", kteří kdesi hluboko mohli mít klidně předka NO....to nikdo od choďáků nepopírá Jinak se ovšem od NO choďák vzhledově hodně liší....na první pohled si je ovšem hodně lidí snadno splete to taky nelze popřít
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:14
- Nahlásit
Zet
ja ty zkratky jen tak nerozchodim, nevim, co je PMSN...
Muzes mi prosim upresnit, v ktere casti se to na tech strankach doctu - at to nemusim hledat...?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:28
- Nahlásit
Sorry za vsuvku.
wami
zřejmě se k nám dnes přidá irský setr, ani ne roční, neva že jo?! Jsi mi tenkrát říkala, že nima problema s dalšíma psama...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:39
- Nahlásit
Denisa
Neva, v pohode...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:35
- Nahlásit
wami
ja ty zkratky jen tak nerozchodim, nevim, co je PMSN...
Omlouvám se, nějak mi to ujelo ... už jsem si tuhle zkratku zvykla používat na jiném fóru a házím jí do příspěvků bez přemýšlení.
PMSN = podle mého skromného názoru (tedy pro ty, kteří neumí česky IMHO )
|