| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:29
- Nahlásit
Tak posledni dobou začínám plavat mezi všelijakými labradoodly, královskými ovčáky a podobnými výtvory (často zejména amíků)...
Tak mě napadlo, co jste kdo nově objevili...?
Mě třeba zaujal "shiloh" (podle mého dlouhosrstá varianta NO)
http://www.shilohs.org/
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
wami
tak to ja jsem objevil uplne nove a velmi ale velmi vzacne plemeno.
Ridgelabrodalmatinskeho chrta (RLDC). ale to uz tady stejne kazdy vi ....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:33
- Nahlásit
Kříženec bígla s mopsem, v Americe mu říkají PUGGEL...co na to říkáte?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:41
- Nahlásit
wami
vypadá to dobře hlavně ta stříbrná varianta
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:46 - Změnil/a: Zet
- Nahlásit
wami
Se Shilohským ovčákem jsem se setka (tuším) v Encyklopedii od Bruce Fogla. Mělo by to být "plemeno" vyšlechtěné v USA z německého ovčáka. Není uznané FCI a tuším, že ani AKC
Dík za ty stránky. Jsou zajímavé, ale nějak se mi nepodařilo objevit tam historii vzniku plemene :-/
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:50
- Nahlásit
teď jsem chvíly hledala na netu Shiloh a nic mě to nenašlo, asi jsem talent
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:11 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Zet
jenze encyklopedie jsou fakt uzasne na zmateni, ale podstatne informace tam nebyvaji...
Tak nebo tak je pro me shiloh porad dlouhosrsty NO, ale dejme tomu cas - BSO taky vyslechtili amici z NO, a jak se ted novemu plemeni dari...
Petra
V mem prvnim prispevku nad fotkama je primy odkaz na stranky shilohu...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:27
- Nahlásit
wami
ukaž královského ovčáka...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:29
- Nahlásit
wami
Encyklopedie jsou dobré na utvoření základního přehledu. Pokud se o nějaké plemeno zajímám, najdu si ho v encyklopedii, zjistím si základní informace, od kterých se můžu odpíchnout při dalším pátrání po podrobnostech.
Já jsem nedávno při zjišťování podrobností o katalánském ovčákovi narazila na plemeno l’euskal artzain txakurra (perro de pastoreo vasco) – přeloženo do češtiny baskický ovčák. I pídila jsem se dál, páč jsem o tomhle plemeni slyšela poprvé a dopídila jsem se k tomu, že je to plemeno neuznané FCI. Jak jsem koukala na těch pár dostupných fotek, je stavbou těla dost podobný katalánovi. Je méně osrstěný a většinou pískově zbarvený ... myslím, že se mi líbí ... i když katalánče je katalánče
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:33
- Nahlásit
Syska
Ahoj Sylvi. No vypadá přinejmenším zajímavě. To už se i kříženci pojmenovávají?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:46
- Nahlásit
Ghianika
mmt, musela bych ho chvili hledat - zajimavy je, ze ja mela vzdycky dojem, ze "ten velkej NO" od amiku je dotahnutej klasickej NO, ale od Rusu pres Sibir, a jmenoval se "tundrovy ovcak".... A tak ted netusim, jestli je to tentyz, co ted vydavaji za kralovskeho ovcaka nebo jeste jiny...
Zet
Tak to mozna jo, ale nektere informace jsou v encyklopediich tak zkreslene, ze cloveka muzou odradit...
Jinak ja to mam jednodussi - jednak mam slabost pro vorechy a krizence vseho druhu, druhak miluju veskera narodni plemena. A do tretice - pouzivam internet...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:53 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Ghianika
...podle me jsou to proste jenom "americke varianty" NO, nejcasteji dlouhosrste a obcas vetsi, nez standard NO...
Kralovský ovčák
http://www.kingshepherd.com/
Tundorvý ovčák
http://www.americantundrashepherd.com/
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:28
- Nahlásit
Verca
To vypadá co...už neví, co by zkřížili....
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:28
- Nahlásit
wami
Jinak ja to mam jednodussi ... A do tretice - pouzivam internet...
Zatímco my ostatní posíláme příspěvky do tohoto fóra po holubech ... Omlouvám se, nemohla jsem si pomoc
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:30
- Nahlásit
wami
asi jo, dík za námahu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:33
- Nahlásit
Zet
jo, takhle receno to fakt vyzniva desne...
Ale kdyz si das dohromady, na co vsechno se tu lidi ptaji a pritom maji informace primo pred nosem (staci internet pouzivat opravdu jako zdroj info a nikoliv jako psany telefon), tak jsem to myslela tak nejak - nepotrebuju encyklopedii jako takovou, kdyz temer cokoliv, co bych si chtela zjistit, najdu na netu...
Bohuzel me zatim vsechny tistene psi encyklopedie, ktere jsem videla, tezce zklamaly... Takove CsV v nich nenajdes temer nikdy (pritom je to uz i FCI uznane plemeno), a na druhou stranu to, co se tam doctes treba o gronskych psech - no potes koste... Kdybych gronaky neznala, tak si o nich budu myslet opravdu hodne kravin...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:38
- Nahlásit
wami
na to je jednoduchá zkratka STFW nebo STFG
jinak ty královský teda nic moc...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:39
- Nahlásit
Co říkáte na toho PUGGLA...viz foto.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:47
- Nahlásit
Ghianika
a ceho ze to je zkratka...?
Jinak me se vic libili ti tundrovi, ale nechce se mi hledat ty fotky, co jsem davala kdysi na HL - tam mel ten ovcoun dobre 80 kg, tak obrovskyho psa jsem jen tak nevidela, bernardyn byl proti nemu stene...
Syska
Puggla uz jsem nekde videla, me by nejvic zajimalo, jestli to je proste jedina generace a jediny pokus, nebo jich maji vic... Osobne me to prijde jako nas prumernej vratolez...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:52
- Nahlásit
STFW - Search The Fucking (pro méně otrlé Funny) Web
STFG - Search The Fucking (pro méně otrlé Funny) Google
já teď koukala na ten standard a historii, je tam zamíchanej i malamut
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:54
- Nahlásit
Ghianika
jo, tak to jsou dobry zkratky... (Ono to umeni pouzivat inet spociva v umeni zadat spravne dotaz na vyhledani... )
Ja to nejak extra nestudovala, ale malamutaka bych tam nehadala...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:58
- Nahlásit
wami
přesně tak...jak jsi tu psala s tebou souhlasím, kolikrát se člověk až diví
jiank já to taky nestudovala je to hned v první větě
King's breed make-up includes German Shepherds of American lines, crossed with Malamutes and/or a Flock Guardian breed (i.e Great Pyrenees), which were then bred back to German Shepherds of European descent.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:07
- Nahlásit
wami
Souhlasím, s tím, že lidi s internetem jakožto zdrojem informací často pracovat neumí
Ovšem, přestože si často vyhledávám všemožné informace na netu, stále zůstávám velkým ctitelem knih. Hlavní problém s informacemi na internetu (aspoň pro mě) je to, že se mohou ze dne na den změnit ... stránky jsou přesunuty, smazány, přepsány. Net je sice skvělý pro okamžité vyhledání informací, ale pro jejich archivování nee. Knížka je knížka
A co se týče encyklopedií, musí si člověk vybírat. V té hromadě encyklopedií, které u nás vyšly se dají najít i takové skvosty jako dvoudílní Hans Räber nebo PMSN velmi kvalitní Plemena psů A-Z od Císařovského. A zrovna ta stará encyklopedie od Fogla taky není až tak špatná (pro člověka, který k ní přistupuje s odstupem). Minimálně nabízí pohled amíka na chov psů
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:13
- Nahlásit
Ghianika
A tady :
Our original Shiloh Shepherds are bred to be calm and kind. They excel in all types of therapy work, obedience, and guardian assignments. They tend well to children, elderly, and livestock. Taking their intelligence from the German Shepherd and their stamina from the Alaskan Malamute, the Shiloh Shepherd is a perfect dog for today’s home!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:19
- Nahlásit
wami
to jsem poznala že tam máš odkaz jenže to není česky já jsem myslela že najdu něco v češtině
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:21
- Nahlásit
Zet
hlavně jich prodat co nejvíc
|
ola
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:22
- Nahlásit
wami
Osobne me to prijde jako nas prumernej vratolez...
Jééé, to mě dostalo, tenhle výraz jsem ještě neslyšela...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:24 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Ghianika, Zet
Ono je to o tom, kolik si toho pak taky z precteneho zapamatujes...
A jinak - mam vasen pro hledani obrazku, informacemi k nim se probiram, jen kdyz me to extra zaujme... A u tech ovcounu me zaujal hlavne vzhled, zbytek jsem nepotrebovala resit... (nemluve o tom, ze jsem v praci )
Pro Zet: knizky miluju taky, ted nestiham, ale bezne jsem jich precetla kolem 15 za mesic, inet mi tisk a papir rozhodne nevynahradi... Akorat ze co se tyka sberu info, tak davam prednost netu, co bych hledala v knizkach dva dny, to mam na netu za dve minuty...
Petra
Hm, tak v cestine o nich asi nikde nic nebude...
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 13:27
- Nahlásit
wami
když už jsme u toho hledání, od té doby co jsem k netu čuchla ( a že už to pár let bude ) tak jsem si tak zvykla, že jsem se přistihla že zapínám pc abych našla tel. číslo, místo abych se mrkla do zlatých stránek co jsem měla vedle sebe
|