Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zlatý retrívr
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Majduskabb
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:38
- Nahlásit

Zuzana T
však já se zvyklat nenechala, s chovatelkou jsem si dokonce psala a říkala jí, že chci mít hlavně zdravého pejska, protože náš Dykoušek je na tom s kloubama trošku hůř, od štěněcích let má křivou přední packu - nevíme důvod, v CHS odkud pochází zbyl jako poslední nevhodný k chovu. Což nám nijak nevadí, zkousek ani výstav se neúčastníme a PP máme jen jako záruku toho, že máme pejska, který bude mít opravdu charakter, jaký toto plemeno mít má. Možná ho naše výchova zkazila, neumí spoustu věcí, ale na druhou stranu, pes je pro mě jako moje dítě a předpokládám, že pokud se tímto stylem bavím i s chovatelkou, tak by mi takovéhle informace nezatajila. Vadu může mít konekonců štěně i po naprosto zdravých rodičích.
Že pes není věc z Heuréky mě poučovat nemusíte, taková konina by mě nenapadla. Návštěva CHS je samozřejmě v plánu, jen jsme nejdříve museli vyřešit a vlastně ještě stále řešíme zdraví našeho Dykouše. Až nebudu nervózní z toho, že ho nechávám celý den bez dozoru a nebudu se klepat, aby se mu nepřitížilo, pak se můžu definitivně rozhodnou, zda je vůbec vhodné štěně k němu pořídit a podstoupit vámi doporučené kroky.

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:40
- Nahlásit

optiplex Vážená paní chytrá. Jistě jste ta nejlepší chovatelka na celém světě a vaši psi a odchovy jsou nejzdravější a zveřejňujete poctivě všechna zdravotní vyšetření i ta nepovinná. Máte zaručené informace o všem, že vás opravňuje soudit ostatní?

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:46
- Nahlásit

Jinak situace u nás - granulky nám stále nejedou, pomalu ale jistě si začínám shánět vzorky jiných a doufám, že se rozbaští. Prý ho moc dlouho hlady nechávat nemáme, přechod na čerstvou stravu s ohledem na ledviny nám paní vetka taky nedoporučuje s ohledem na to, že ty ledviny nejsou uplně 100% zdravé mám strach, co bude dál. Zítra máme poslední ATB snad se pak vše vrátí do normálu. Zatím dávám konzervu a snažím se do něj aspoň trochu těch granulí dostat

optiplex
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:03
- Nahlásit

Irča
Vážená Irčo,
myslím že Renču co má Dykouše z retriever fora znáte ne?Je fakt že ty doby už jsou dávno někde jinde

optiplex
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:06
- Nahlásit

slo mi jen o to aby to tady nekdo potvrdil,diky Zuzana T ta to odkejvala,vic k tomu nemam co rict,jen jsem chtela tady jedne osobe otevrit oci

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:09
- Nahlásit

optiplex
Jistě že znám, a vy znáte mě. Ale já si Vás můžu jen domyslet. Ale jistě jste znalá veškerých genetických, dědičných, vrozených a jiných onemocnění a jistě máte zaručené informace.

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:13
- Nahlásit

optiplex
To jste opravdu moc "hodná", že jste dotyčné otevřela oči, šlo vám vlastně o dobrou věc. Jen nechápu, kdo vám dal právo soudit! Dotyčná, ať si udělá úsudek sama. Každý ať si zamete před vlastním prahem......

optiplex
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:14
- Nahlásit

tak nevim pokud mi Veterinar rekne urcitou diagnozu a rekne fena nebude nikdy do chovu...tak komu pak mam verit kdyz nemuzu ani veterinari?

optiplex
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:21
- Nahlásit

vsichni jen mlci,to same je i ted s nahlym umrtim mladych psu,timto se nechci nikoho ale vubec nikoho dotknout,proc dotycne nenapisou pravdu?Psinkovej kasel a zvesela jezdi po vystavach,co je na tom zverejnit to a napsat dejte si pozor,chytli jsme neco tamhle a tamhle,proste jsme narod ktery vsechno tutla a nechava si to pro sebe,prece na sebe neco neprasknu to by byly zase reci a pod...CHS vem cert,ale u tohohle by se mel kazdy zamyslet

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:28
- Nahlásit

optiplex Nevím, jaké náhlé úmrtí máte zrovna na mysli, bylo těch smutných událostí teď v poslední době více. Každý nemá tu potřebu vytroubit do světa svou bolest, ale zájemci o štěně jistě zodpoví dotazy. Každý ať si udělá obrázek sám. Já už si ho udělala! Trvalo mi to, prošla jsem si obdobím začátečníka a slízla rány těch "úžasných" ............

mrazjan1
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:53
- Nahlásit

Jak se z nevinného dotazu rozpoutá diskuse, kde už ani člověk neví, kdo na koho útočí a kdo má s čím problém. Tak teda děkuji

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 22:56
- Nahlásit

mrazjan1 omlouvám se, ale musela jsem na příspěvek optiplex reagovat .......... .-(

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 23:05
- Nahlásit

neb to je nehoráznost ...

optiplex
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 23:17
- Nahlásit

co je nehoraznost informovat verejnost o faktech?

Irča
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2013 23:18
- Nahlásit

ne, pomlouvat a špinit!

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 11:36
- Nahlásit

mrazjan1
Toho si nevšímej.Do každé diskuze se chvilkami namotá někdo,kdo "se zaručeně nechce někoho dotknout,ale....".Přijdou a zase odejdou.Tímhle si nenech otrávit popovídání o věcech,které tě těší,nebo zajímají.Lidem s komplexy a pocitem nějakého ublížení se nikde nevyhneš.

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 19:39
- Nahlásit

mrazjan1
Já už to raději ani nečtu

michna
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 19:42
- Nahlásit

Majduskabb

no to bude nejlepsi asi

Arosek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 20:29
- Nahlásit

Ehm - i ja patrim mezi ty, kteri znaji Rencu, kteri znaji Libusku, Zuzku T, Michala, Ircu a dalsi. Koho neznam je nick Optiplex, ovsem domyslet lze mnohe.

Kazdopadne pro zajmence o stenata - v Ceske republice najdete nekolik opravdu slusnych chovatelu, kteri maji povedomi o tom co a proc delaji, poskytuji perfektni chovatelsky servis, nelzou, nepomlouvaji, maji vysledky a neryzuji prachy. Pravda, neni jich mnoho, ale jsou. Libuska Storkova z ch. st. Brdske Zlato patri mezi ne. Pokud bych nekdy chtela fenku na chov (pac momentalne zadnou nemam), jeji chovka by byla prvni, kam bych koukala - bohuzel mame pro me prilis pribuzne rodokmeny.

Pak jsou tady samozrejme dalsi "chovatele", kteri nesplnuji vyse napsane. Tito leckdy nejsou schopni prekousnout fakt, ze o jejich stenata neni az takovy zajem, ze nemaji takove uspechy na vystavach, na zkouskach, ve zdravotnich vysledcich. Holt ego je mocne a vzdy je jednodussi kopat kolem sebe a kydat spinu, nez priznat sve chyby, makat na sobe a pripadne zacit uplne znovu ... holt pokora, to je to co lidem chybi.

Add kauza Cory - myslim ze uz i klub pochopil, ze pravda bude nekde jinde, nez co nastinily nektere zavistive osoby. To, ze prvni vysetreni ukazovala na onemocneni, ktere nasledna dalsi podrobna vysetreni vyvratila, to ze se i veterinar muze v orvnim odhadu mylit, to ze leckdy je psychika psa natolik silna, ze dokaza nastartovat "zdravotni" problem ... to vsechno jsou fakta, ktera myslim ze nema chovatelka duvod skryvat a klidne je na pozadani vysvetli, tak jako to ucinila i v mem pripade. Protoze i me toto zajimalo, jen jsem neverila agenture JPP na diskuznich forech, ale zeptala se primo u zdroje. Na druhou stranu chapu, ze nema chovatelka potrebu to verejne "telit" na netu, obzvlaste po takovychto zkusenostech.

A jeste jedna mala vsuvka - proc asi vsichni, kteri tady ch. st. Brdske zlato "branime" jsme na netu dohledatelni a neni problem nas kontaktovat, zjistit kdo jsme a co delame? Mozna az dotycny/a Optiplex vystoupi z anonymity zjistime, kdo nemuze prodat sve odchovy.

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 20:48
- Nahlásit

Arosek
Koukala jsem na Vaše stránky, je to nádhera! Moc krásné feňulky, radost pohledět vždycky jsem strašně záviděla všem, kteří tomu lovectví rozumí a jejich pejsci se účastní na honech atd. Sama tomuhle rozumím asi jako náš Dykoušek pastvě.

A co se týče kauzy Brdské zlato - no zatím jsem až na jeden negativní, slyšela samé pozitivní ohlasy a vřela doporučení. Kamarádka paní prý zná přes nějakou další kamarádku nebo co a rozhodně neříkala nic negativnho.

Ještě jsem si všimla, že máte u jedné fenky DKK B/C, tak bych se chtěla zeptat, co to znamená, znám jen číslování, tak nevím, jestli si za B/C mám dosadit 1/2 nebo jak?

Arosek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 21:03
- Nahlásit

Majduskabb
Dekuju, ja jsem "velkochovatel" - za 16 let co mam retrivry jsem loni po velkem vahani odchovala prvni vrh ... a musim priznat ze dalsi vazne rozmyslim, uz jen kvuli vztahum v CR, nejak me to odrazuje. Ale to je jen povzdech

Nase holky maji kycle:
Zaja B/C coz je 1/2, Ciri C/C coz je 2/2. Zaja byt ma "lepsi" kycle nikdy stenda nemela, pac je ma ve skutecnosti horsi, odhadem 3/4, mozna i hur. Navic nema povahu retrivra, ma hystericke sklony, je palicata, nevypada jako retrivr, je s ni hodne tezka prace. Cirda ma sice kycle ofiko horsi, ale je to zpusobeno defakto nemoznsoti posoudit poradne snimek, ma jdnu steheni kost o kousek kratsi (po prodelane nemoci v mladi), takze snimek je vyosen. Holt to pan doktor vyhodnotil takhle ... ale i to byl duvod, proc jsem ji kryla defakto az na posledni moznou chvili, hodne jse zvazovala jestli jo, nebo ne. Zatim to vypada ze to byl dobry napad, z 9 stenat mame vyhdnoceno 6, dva maji same nuly, jeden ma bud 0/0 nebo 0/1 (panicka si to nepamatuje a nemuz najit kam zalozia vysledky) a tri maji sice 2/2, ale klouby ciste, jen volnejsi vazy

Coz me provadi k myslence - pokud vybirate stene, nekoukejte jen po rodicich. Dulezite jsou vysledky sourozencu rodicu (tedy pokud je matka 2/2 z jinak naprosto cisteho vrhu je to lepsi nez 0/0 z vrhu, kde polovina ma kycle spatne), potomku obou s jinymi partnery, babicek, dedecku, jejich sourozencu, bratrancu a sestrenic ... proste idelane cim vic pribuzenstva vysetreno, tim lepe. I to je duvod, proc bych u BZ nevahala.

michna
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 21:24
- Nahlásit

Arosek Majduskabb

no a mala poznamka naprosteho laika, nejde pouze o zdravi, ale i o povahu a vlohy a cim vice do toho proniknete, tim vice budete vybirat tezky to je

Arosek
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 21:40
- Nahlásit

Michale ty a laik?

Majduskabb
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 22:04
- Nahlásit

Právě špatné klouby u matky mě odradily od štěněte z jiné CHS, měla tam tuším 2/2 ale nevím jestli kycle nebo klouby. Ale pak jsem procházela její potomky a většina měla 0/0. Nakonec jsem se ale stejně rozhodla, že ještě počkám, protože už by byla štěňátka teď k odběru a my máme jiné psí starosti. Navíc od jara do podzimu jsou u nás otevřené dveře na zahradu, tak štěně nebude odkázané jen na “paničku vrátnou“ ( a se k tem dveřím v zimě sakra naběhám!).
A co se týče vloh a povahy...jakou malou mě dost lákala canisterapie, ale po té, co jsme na škole měli přednášky z myslivosti mě spíš láká retrívr jako přinašeč...nedávno jsem narazila na termín WORKING, ráda bych si o tom zjistila trochu víc, možná by to byl takový kompromis, když hony, živá zvěř atd u mě nehrozí...

Irča
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2013 22:18
- Nahlásit

Majduskabb Canisterapie a využívání psa v myslivosti se nevylučuje

Neumi
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 07:19
- Nahlásit

měla tam tuším 2/2 ale nevím jestli kycle nebo klouby
DKK= dysplazie kyčelního kloubu

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 08:33
- Nahlásit

No toto? Jsem velmi překvapena - jakmile se z diskuze vytratí anonymní nicky tak se to i dá číst

EnnyForMe
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 12:01
- Nahlásit

Vlasta
Co jsi překvapená?Co není k ničemu,nemá trvání a zajde samo,a ta pravda a láska přeci jen občas vítězí.

Arosek
Příspěvek č.1

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 12:44
- Nahlásit

EnnyForMe no někdy
anonymové trénují vytrvalostní disciplíny a s Arosek taky souhlasím

Arosek
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2013 13:58
- Nahlásit

Vlasta
Mno, ono je vzdycky jednodussi pliat spinu anonymne, nez se postavit otevrene za sve nazory a nest kuzi na trh ... imho me napada, ze by dotycny nick byl vyborny v politice, to je stejna sorta lidi.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání