| Autor |
Zpráva |
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 13:18
- Nahlásit
Vzhledem k faktu, že se budou rušit diskuzní fóra na lide.cz, přesouvám diskuzi o plemeni zlatý retrívr sem
Všechny Vás vítám a zdravím
Majduskabb s Dykouškem
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 13:21
- Nahlásit
I vy? I my
Stejně nechápu, co to zase kdo vymyslel chytrého...
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 14:30
- Nahlásit
No nic jiného nám nezbylo utvořila se tam fajn parta a je pořád co diskutovat Prý, že diskuze využívá pouhá desetina všech uživatelů - to bych teda chtěla vidět!
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 14:54
- Nahlásit
Praštěný SeznamLidé neřešte.Tady bude líp!!!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 15:24 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Zdravím retrívristy
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 18:28 - Změnil/a: Majduskabb
- Nahlásit
A teď mi teda ještě řekněte, jak se sem vkládají fotky na to jsem nějak ještě nepřišla
Walda: děkujeme za přivítání, taky zdravíme Alespoň já s mým milovaným Dykoušákem
|
michna
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 08:29
- Nahlásit
Majduskabb
Majduskabb
uz je tu jedna podobna sekce - !Retrievři!
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 09:43
- Nahlásit
michna to sice ano, ale neházela bych všechny retrívry do jednoho pytle
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 10:06
- Nahlásit
Majduskabb
neházela bych všechny retrívry do jednoho pytle
Aha, jaké má vaše partička, jak se liší?
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 10:16
- Nahlásit
Walda Ne jde o to, že bych netvrdila, že jsou všichni retrívři stejní - jako GR, LR, Flatíci atd. Myslím, že ačkoliv patří do stejné skupiny, tak mi každý chovatel dá za pravdu, že každé plemeno má své specifika.
Ale pokud je vám tahle skupina vážně takovým trnem v oku, tak ji klidně zruším, když mi někdo poví, jak se to dělá.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 10:45
- Nahlásit
Walda
michna
Tady jse spis o to, ze tohle je diskuse zalozena jako pokracovani te na lide.cz....takze uz parta lidi, co si nejaky ten rok diskutuji spolu.
A nez se s tim michat mezi zdejsi uzivatele...proste party ze seznamu hledaji nove utociste tak jak jsou ;)
Majduskabb
Nic nerus, beztak to ani nejde
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 11:31
- Nahlásit
Majduskabb
Jak na fotky.Návod je od Dines u nás na Pudlech.
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 12:35
- Nahlásit
EnnyForMejojo četla jsem tak nějak sleduju i tu vaši pudlí diskuzi
DinesNo rušila bych to nerada, je to přesně jak jsi řekla, hledáme nové útočiště a Enny přišla s touhle, tak jsem sem přesunula i GR, brala jsem to tak, že na lidech je taky diskuze o retrívrech obecně a pak jsou tam ještě jednotlivá plemena - hold jak se říká jinej kraj jinej mrav, tak tady platí jiné diskuzní fórum, jiná pravidla
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 13:11 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Majduskabb
Ale pokud je vám tahle skupina vážně takovým trnem v oku
Hele, to vůbec. Já se jen ptal, co je myšleno tímto: neházela bych všechny retrívry do jednoho pytle . Tobě šlo zřejmě jen o rozdíl mezi goldeny a dalšími plemeny retrívrů. Tak to bych je klidně do jednoho pytle hodil
Já spíš myslel, že třeba zjistím, že vaše patrička je víc orientovaná na práci, nebo naopak jen na soužití se psem mazlíkem a tak.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:00
- Nahlásit
Walda
Tak pockej az sem presune zbytek lidi ;)
Preci jen jeste bude par dni fungovat ta puvodni diskuse, navic nez se schvali vsechny nove registrace sem a tak...
Si pripadam jak nejakej uprchlik ze zemi tretiho sveta
Teda ja ani tak ne, preci jen uz mam par let na czpsu za sebou , ale tak obecne :/
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:27 - Změnil/a: Majduskabb
- Nahlásit
Walda
Já spíš myslel, že třeba zjistím, že vaše patrička je víc orientovaná na práci, nebo naopak jen na soužití se psem mazlíkem a tak.
Záleží jak kdo, a jestli se sem vůbec někdo přesune, protože zrovna už tam jedna paní říkala, že si vystačí s facebookem. Ale já si stojím za názorem, že diskuze jsou diskuze, facebook je plný spamů, žádostí o hlas v soutěžích atd.
Já jsem k Dykouškovi přišla až v jeho 6 letech, patří příteli. Nikdy jsme se žádnému loveckému výcviku ani jiné vhodné aktivitě pro retrívry nevěnovali. Je to takový naše 11 letý chlupatý dítě. Zrovna ve středu nás čeká ze zdravotních důvodů kastrace, jsem z toho pěkně nervózní a mám pořádnej strach, bohužel nám nic jiného nezbylo, máme zvětšenou prostatu s cystama...
|
michna
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 18:24
- Nahlásit
Majduskabb
spis jsem myslel nedrobit sily, pak muzou vzniknout dalsi skupiny bily retriver pracovni, bily retriver vystavni, zlaty pracovni atd.... cert aby se v tom pak vyznal, kdyz neco hleda
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 15:26
- Nahlásit
Jsme po kastraci! Hodina a půl nervů a strachu, aby to zvládnul. Odpočíváme v posteli, hlídám ho, aby se nelízal a na noc máme alžbětinský límeček.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 23:14 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Majduskabb
na noc máme alžbětinský límeček
Já moc satelity a nafukovací límce nemám rád, někteří psi se v tom nevyspí, někteří si ani nelehnou (ale někteří to vůbec neřeší )
jako alternativu jsme před půl rokem vyzkoušeli veterinární oblek:
http://www.mhvet.cz/products/detail/medical-pet-sh irt/428-medical-pet-shirt-dog/
A byla spokojenost.
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2013 08:59
- Nahlásit
Walda nakonec jsme mu ho museli sundat, protože s tím všude narážel. Sice ho nesl dobře, lehl si s ním a neřešil ho, ale jakmile někde šel, tak okamžitě narazil. Takže ho hlídáme- dneska jsem měla pěkně bezesnou noc, co 2 hodiny mě budil a otravoval, že chce na místo, to měl ale smůlu, chlapec.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2013 22:09
- Nahlásit
Majduskabb
Tak sláva!!!Je to za vámi.Jak dlouho myslí Dr.že se musí hlídat,kdy na stehy?Ono to všechno nejvíc svědí,když už je to téměř zahojené.Ten vet.obleček co dal Walda je určitě lepší než límec.Jen bohužel zrovna na místech,kde by to Dykouš nejvíc potřeboval,se mi zdá že by se k tomu dostal.Nebo kalhotky,co dáváme někdy čubinám,by možná taky šlo.Snad by jsi ho tím příliž neurazila ale oni dokážou i přes tu látku.Hlavně jestli ti dala něco na mazání,aby se to udrželo vláčné a netahalo.
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 10:55
- Nahlásit
EnnyForMe
Hlavně jestli ti dala něco na mazání,aby se to udrželo vláčné a netahalo.
No to mi teda nedala a ty bys mi doporučila co? No vůbec neřekla, jak dlouho hlídat, ale naštěstí po tom, co jsme ho párkrát okřikli, tak se na to vykašlal. Dneska v noci už jsem ho nechala na dvě hodinky spát na místečku, ale byl už vzhůru tchán, takže kdyby něco, tak ho kontroloval on. Já jdu dnes do práce na noc a bude ho hlídat jen partner, jsem z toho nervózní, přece jen jsem si zvykla, že jsem pořád u něj...na včerejšek jsem měla dovolenou, ale díky zkušební době si moc vyskakovat nemůžu.
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 11:58
- Nahlásit
No tak jsem to asi zakřikla, teď jsem ho načapala při pokusu o vylizování, navíc chodí s jednou packou zvedlou, se z toho picnu!
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 12:08
- Nahlásit
Majduskabb
Kup si Pantenol sprey,ten je na všechno.Hojí,likviduje svědění a udržuje pokožku vláčnou.Dočteš se na obalu.Od štípnutí až třeba po tohle,a různé bolístky pro celou rodinu.I je dobrý na ty místa kolem zadečku,kde jsou anální žlázky,kteří psi na to trpí.On ten samovolný odchod tohodle fujtajblu je většinou omezen právě suchou,nepružnou pokožkou.Psi doma jsou vlastně pořád v suchu a ne v přirozeném prostředí.
On tam nemá stehy?Nebo ty co vypadnou sami?Právě ty co vypadávají sami svědí.
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 14:14 - Změnil/a: Majduskabb
- Nahlásit
Panthenol myslím dokonce doma máme, kupovala jsem ho na spálený záda....Ale je to nějakej chladivej, tak asi koupím i ten normální
Enny ještě jedna věc - Dyk mi začal po kastraci odmítat granule, ale dr. mi řekla, že to nemám přehánět s masem a mám být trpělivá. Tak mi řekni, čím ho teda mám krmit?
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 14:23
- Nahlásit
A stehy - no vzhledem k tomu, že nám říkala, že na kontrolu jezdit nemusíme, že máme jen dobrat ATB, tak předpokládám, že ty vypadávací. Ono jak jsme si ho přebírali, tak jsme byli oba totálně mimo, hodinu a půl jsme se toulali po městě a klepali se, aby to Dykouš zvládl, to víš, že jsme si i pobrečeli, vážně to byl nejhorší zážitek za posledních 10 let, ten strach o něj Takže jsem poslouchala tak na půl ucha, nebyla jsem schopná se soustředit na nic jiného, než na Dykouška.
Když jsme si pro něj přijeli, tak ho teprve probírali, prej jim tam usnul docela na tvrdo. Takže se mu podlamovaly packy, motal se, měl horkej suchej čumáček. No ještě teď, když si na to vzpomenu, tak je mi z toho všeho pěkně úzko!
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 14:37
- Nahlásit
Majduskabb
Ale Majdi,takhle prostě po té narkoze vypadají.A že se zrovna nevrhá na žrádlo.Něco se dělo a chvilku než se dostane do normálu.A možná i instiktivně moc nežere a nenamáhá vnitřek a všechno v klidu.To zvířata dělají.A té vet.přeci docela klidně zavolej,řekni že jste byli na nervy a všechno si nech vysvětlit a na všechno se optej.Oni tohle znají,že jsou páníčci úplně mimo v tu chvíli.
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 15:09
- Nahlásit
No já jí hodlám volat po neděli, pokud se Dyk nerozežere. On by všechno ostatní baštil - konzervu, pamlsky, jen ty granule prostě ne. Když mu jich dám pár po jedné do tlamy, tak je zbaští a pak dojí zbytek, co mám v hrsti, ale jinak katastrofa. Prý mu máme dát čas, že si bude asi trochu vymýšlet.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 19:29
- Nahlásit
Majduskabb
Ale ty jsi mu teď koupila nějaké jiné než byl zvyklý,ne?Tak si ještě nezvykl,nebo mu nechutnaji.
|
mrazjan1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 19:44
- Nahlásit
zdravím, přemýšlím o pořízení zlatého retrívra po novém roce, spíše na jaře.. Můžete mi doporučit nějaké dobré CHS? A pokud už budete dávat odkazy tak i s přibližnou cenou? Není to proto, že bych chtěl nějak ušetřit, ale spíše o tom abych si udělal představu.. Díky
|