| Autor |
Zpráva |
michna
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 06:31 - Změnil/a: michna
- Nahlásit
mrazjan1
http://www.kchls.cz/index.php/chovatelske-stanice- /92
a
neco bude i tady
http://www.retriever-klub.cz/inzerce/?c=planovane- vrhy
S cenou tezko, to se musis dohodnout s chovatelem primo
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 13:18
- Nahlásit
EnnyForMe
Enny nene dost ty samé, co jsme měli teď. Acanu jsem mu koupila jen než přišly nové a tu už měl snězenou.
mrazjan1
Tak cena štěněte se většinou pohybuje tak okolo 15tis, klidně i výš, pokud majitel vyjel na krytí do zahraničí. CHS je spousta, chce to hledat, porovnávat a určitě něco najdeš
|
mrazjan1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 13:24
- Nahlásit
michna
Díky, ale spíš bych chtěl něco z osobní zkušenosti.. Tady jsou všechny stanice a nepoznám z toho jaká je která..
Majduskabb
S cenou okolo 15 tisíc počítám, ale abych náhodou nenarazil kde by chtěli hodně přes 20.. Teda spíš takhle, jsem ochoten si připlatit, ale abych věděl proč si připlácím a ne proto že je ta ena tak vysoká, protože na tom chtějí vydělat...A z toho důvodu píšu sem, abych se poptal na vaše zkušenosti s CHS a nějaké doporučení
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 16:37
- Nahlásit
mrazjan1
Já plánuji si vzít štěně z CHS Brdské zlato, protože rodiče štěňat mají kompletně ošéfovaný zdravotní stav, majitelka CHS je veterinářka. Navíc je Bisulka nádherně zlatá, jednoho krémovýho fešáka už doma mám, tak ať se mi nepomíchají odpovídala jsem ti už na lide.cz - pár CHS jsem tam dala, ale spíš namátkou, co jsem našla. Ono je to těžký, genetika je pěkná potvora a kolikrát můžou být rodiče zdraví a štěně už na tom bude hůř. Já původně chtěla brát štěňátko k Dykšovi z CHS touch of heaven, ale matka měla ve výsledcích vyšetření na dysplazii dvojku, tak jsem od toho upustila - stačí mi jeden pes, který má ve stáří problémy s kloubama (samozřejmě je řešíme kloubní výživou, dáváme Alavis Triple Blend).
Asi bych si být tebou nad to v klidu sedla, prošla co nejvíc stránek CHS, našla si na každé klady a zápory - záporem může být klidně i poměrně velká vzdálenost od domova. Výběr se ti tím dost zúží - aspoň mě se zúžil a pak už jsem jen kontaktovala chovatele a rozhodovala se podle ceny a toho, jak se mi líbili rodiče
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 16:38
- Nahlásit
Jinak, co se týče našeho nežrání granulí:
Na venčení jsem do pamlskovníku dala pár hrstí granulí a zkusmo mu je nabídla. Mohl se po nich umlátit. Přišli jsme domů a k misce čuchl a znechuceně odešel. Tak já nevím co s ním.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 18:45
- Nahlásit
michna
Na chovce Brdské zlato se nás tenkrát na diskuzi,jak píše Majdi, shodlo nejvíc.1A prostředí,zkušení chovatelé,psi mají všechny zdravotní zkoušky,i pracovní-tedy povaha OK a krásní psi.Já bych asi tam.Ani vzdálenost ,popřípadě,by neměla být až tak překážkou.Vždyď je to člen rodiny na cca12 let.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 18:48
- Nahlásit
Majduskabb
Majdi,vytrapuje,baví se a zajišťuje si pozornost.Klidně mu ji poskytni samosebou,ale netrap se že nežere.Nic mu není a je to starší pán.On se nabaští jak potřebuje.Chorobný stav bys poznala,to by byly i jiné příznaky/apatičnost,teplota,průjem,však ty víš/.
|
mrazjan1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 18:56
- Nahlásit
EnnyForMe
Ale co se týče ceny u těch Brdské zlato, tak to bude přes 20 tisíc co?
Já jsem našel tuhle CHS http://gladeofsilver.cz/index.php/cs/ mají tam očekávaný vrh na rok 2014 a fena je právě Brdské zlato, pes je sice ještě neznámý ale zaujalo mě to asi nejvíc ale s cenou také nevím
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 20:38 - Změnil/a: Majduskabb
- Nahlásit
mrazjan1 paní mi psala 18 - 20tis, mám u ní předběžně rezervovaného klučíka. A co se týče Glade of silver, tak feňulka je krásná a zdravíčko má předpisové, tak proč ne? A cena se dá zjistit snadno, stačí napsat chovatelce, ona ti určtě ráda zodpoví všechny dotazy
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2013 21:19
- Nahlásit
mrazjan1
To by stálo za úvahu.A ty ceny.Ono psy všeobecně,kvalitu zaplatit,to jo,protože než se k podobnému chovu a odchovu člověk dopracuje,tak to je investice a ne malá,než to štěndo konečně někomu předávám.Všechno je dražší,úplně všechno.Ovšem otázka je,co si budeme povídat,naše celostátní situace kdesi v .....,jestli už vůbec bude tak jednoduché ty štěňata za vyšší cenu prodat.Ono už poslední dva tři roky bylo vidět různá šť.za 20 po půl roce v inzerci za 8.Tak že ty ceny se taky pohybují podle poptávky,jestli je zrovna v plemeni víc vrhů,nebo naopak málo a podobně.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2013 06:30
- Nahlásit
mrazjan1
No zrovna Glade of silver bych zrovna moc nedoporucoval
Vysvetleni klidne emailem
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2013 10:01
- Nahlásit
michna
Proč? I když ono je pravda, že fena, která pochází z Brdského zlata ještě neznamená, že se jedná o kvalitní CHS. Já osobně zase doporučuju se vyhnout CHS z Vlčích luk a Chlupaté štěstí. S pár majiteli psů, kteří odsud pocházejí, jsem mluvila a nejedná se zrovna o nějaké exceletní CHS. Tímto se nechci nikoho dotknout!
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2013 10:04
- Nahlásit
Jinak hlásíme úspěch, dneska ráno s donucením a dozorem snědl zhruba 3/4 denní dávky granulí. Sice nad ním páník musel stát ( slyšela jsem výhružky typu "dělej nebo nedostaneš", "jestli to nesníš, tak budeš hlady"), pes se tvářil jako oukropeček, pošilhával po mě (panička zachraň mě, já chci maso), ale tak aspoň něco snědl. Mám strach ho nechávat hlady, jelikož bereme ATB a ty jsou lepší na plný žaludek.
|
EnnyForMe
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2013 10:41
- Nahlásit
Majduskabb
A bacílky k ATB,už jsme o tom kdysi mluvili.
|
mrazjan1
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2013 10:59
- Nahlásit
michna
jan.mraz@ymail.com - můžeš prosím poslat to vysvětlení?
právě proto jsem psal zde abych se něčemu takovému vyhnul..
|
optiplex
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 14:53
- Nahlásit
no tak já bych si nevybrala ani to Brdske Zlato,ale rozhodnuti je na kazdem z Vas,to ze chovatelka je veterinarka nic neznamena ba prave naopak
|
optiplex
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 15:48
- Nahlásit
a jestli je pro nekoho zapor,daleka vzdalenost tak pak tady uz nejake rady nemaji vubec zadnou cenu,no preji Vam at si vyberete dobre,na tomhle foru urcite najdete zkusene chovatelky ( samozrejme mysleno ironicky )
|
michna
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 20:02 - Změnil/a: michna
- Nahlásit
Majduskabb
no to si na klucika asi pekne dlouho pockate, prvni info bude, ze se fenka ne a ne rozharat
Muj osobni nazor je, ze tuhle fenu u nas nakryje jen uplny silenec a neni to nic proti fene jako takove.....
Zmena a omluva, jsem myslel, ze taky chces od Glade of Silver, Brdske Zlato je jedna ze slusnych
|
optiplex
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 20:47
- Nahlásit
no vzhledem k tomu ze Bisou je po Coryne tak bych do toho nesla...ono to chce jen cas a vse vyleze napovrch
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 20:50
- Nahlásit
optiplex
To, že je chovatelka veterinářka možná nic neznamená, ale to, že fenky mají i nepovinná vyšetření už něco znamená samozřejmě, to není žádná záruka, ale prostě se mi líbí, že to má takhle ošéfované, prošla jsem hodně internetových stránek různých CHS a dost těžko jsem si vybírala, pak jsem dostala tip na Brdské zlato a vážně jsem nadšená.
A velká vzdálenost...pro někoho to problém třeba být může, když nemá auto a nenajde se nikdo ochotný, kdo by tam s ním jel se podívat na štěně jednou, podruhé a pak si ho konečně do třetice všeho dobrého odvézt domů - věřte, že švagrová, když si vybírala štěně, tak byla ta druhá návštěva povinná, bylo to bráno jako prokázání opravdového zájmu a ujištění, že s koupí štěně souhlasí jak ona, tak partner. Chovatelka chtěla vidět partnera, protože pro ni bylo důležité vědět, že dává štěně do dobrých rukou. A zkuste si takhle na třikrát jet 200km jenom tam vlakem (takže za den 400km a celkově 1200km). Ještě, když by vám třeba nenavazovaly spoje atd. I tohle je myslím dobré promyslet (ačkoliv já jsem z Vysočiny, takže nás taky čeká 200km výlet do Příbrami a jako problém to nevidím)
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 20:52
- Nahlásit
A mimo to, hanit CHS umí každý, tak navrhněte vy CHS, která je podle vašeho názoru dobrá. Ráda si nechám poradit od odborníka
|
optiplex
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 20:57
- Nahlásit
Majduskabb
tim spise kryje to co ja vim,ale nebudu Vam nic vymlouvat,Coryna se narodila s vadou,chovatelka ji dala do rodiny s tim ze nikdy nebude chovna,rodina to nezvladala a fenu vratili,po par mesicich co se vratila k chovatelce-veterinarce byla cuba najednou chovna,bez vad a za par mesicu bylo prvni kryti,trosku zvlastni...sama veterinarka to psala na jednom foru,obrazek si udela kazdej sam,uz ted po jejich odchovech tam lita spousta veci,to nemluvim o importu z francie atd...
a prominte co je 200km???NIC
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 20:58
- Nahlásit
Teda lidi, nezlobte se, ale co to tu plácáte za drby? Vaše Nicky neznám a ani znát nechci. Kdo co jste už odchoval, že máte takové kecy na chovatele, co to dělají léta?
Majsuskabb - pokud podlehnete radám jakého -
koli fora, pak si asi nevyberete nikde, páč se vždycky najde nějaký chytrák , co sbílá přiblblý informace a dělá z toho závěry.
|
optiplex
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:02
- Nahlásit
Zuzana T
proti Vam vubec nic,mela jsem na mysli tyhle zakladatelky tohohle fora,pokud myslite urazku na chovatele
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:03 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
No já vidím, že jste přinejmenším byla u každého krytí i porodu v Brdském zlatu....Když máte takové zasvěcené informace, že se nepochlubíte skutečným jménem?
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:07
- Nahlásit
Zuzana T
Napsala jsem, že se nechci nikoho dotknout. Pokud je to jinak jsem ráda.
optiplex
Tak v tom případě děkuji za info, docela mě to překvapilo. Asi už si nepamatujete, kde se to chovatelka psala? A o jakou vadu se jednalo? Znovu vás tedy prosím o vaše soukromé tipy? Klidně po emailu - majduskabb@gmail.com
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:09
- Nahlásit
Majduskabb - zeptejte se na to přímo chovateky, to obvykle bývá nejlepší řešení.
Jinak zase odcházím. Tohle není pro mě.
|
optiplex
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:11
- Nahlásit
tak myslim ze o Coryne to vi spousta lidi,jen o tom nemluvi,nebyla jsem u zadneho porodu ale Vite jak to je,spatne informace se mezi chovateli siri rychle
|
Majduskabb
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:12
- Nahlásit
Zuzana T
A myslíte, že pokud by to byla přeci jen pravda, tak by to chovatelka přiznala? Tohle se asi člověk nikdy nedozví, jak to doopravdy je a není a upřímně, asi to nebudu řešit v devět večer. Však si to štěndo ještě nekupuji
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2013 21:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Majduskabb
Já se při výběru své feny ptala, taky jsem se ptala při výběru krycího psa pro její štěńátka. U mě je to totiž o důvěře . Jak tu píše ta zasvědcená, o Cory to ví každý, takže se klidně zeptejte, jak to je.Taky se ptejte na zdraví otce, prarodičů, jděte se podívat na výstavu, do chovky atd atd.Pes není věc na doporučení z Heuréky.
Kdybych já měla štěňata zjistila, že se na můj chov ptáte na CZ pes a nechal se zviklat tím sajrajtem tady, tak vás ujišťuji, že bychom se nedohodli. Nenapadá vás, že důvěra musí být oboustranná? Přeji hodně zdaru, abyste s tímto přístupem našel, co hledáte a neseknul se. Z bohem.
|